Olvastuk

Eredmények megjelenítése 1841-től 1847-ig 1847 találatból.

Eörsi szerint most kezdődik a műtét

Olvastuk - 2007-04-06

A pártelnök által mondottaknak nem pusztán az a politikai üzenete, hogy ha nincs több-biztosítós modell, akkor nincs koalíció sem – értékelte Kóka János szavait Eörsi Mátyás országgyűlési képviselő. A szabad demokrata politikus szerint a koalíció fennmaradásának feltétele "az egészségügy jóvátétele”. Hiszen az építő munka csak most kezdődik – emlékeztetett.

5,1 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma

Olvastuk - 2007-04-05

A kereskedelmi szálláshelyeken az év első két hónapjában az egy évvel korábbinál 5,1 százalékkal több, 1,714 millió vendégéjszakát töltöttek el a külföldi és a belföldi vendégek - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.

A jövő háborúit a vízért vívják?

Olvastuk - 2007-04-04

Sokak szerint az emberiség egyik legnagyobb jövőbeli problémája az lesz, amiről cikket közöl a Népszabadság. A lap beszámol egy új ENSZ-jelentésről, ami annak lehetőségét vetíti előre, hogy s a globális felmelegedés okán csökkenő vízkészletekért háborúk indulhatnak.

Felsőoktatási törvénymódosítás lesz, népszavazás nem

Olvastuk - 2007-03-31

A Felsőoktatási Kerekasztal Hiller István, oktatási és kulturális miniszter vezetésével a felsőoktatási törvény módosításáról konzultált, miközben a Fidesz és KDNP által benyújtott népszavazási kezdeményezést az Országos Választási Bizottság (OVB) nem hitelesítette.

Orosz figyelmeztetés Orbán Viktornak

Olvastuk - 2007-03-29

Nem kell politikát csinálni az energiapolitikából – közölte tegnap Orbán Viktorral Igor Szergejevics Szavolszkij, a magyarországi orosz nagykövet. Bár a diplomata nem volt hivatalos felszólaló azon a konferencián, amelyet a Fidesz a Római Szerződés aláírásának 50. évfordulója alkalmából szervezett, de amikor úgy érezte, hogy az ellenzéki párt vezetője a kelleténél kritikusabb a magyar kormány, illetve az orosz gazdasági rendszer tekintetében, váratlanul szót kért.

Ady és a haldokló tölgyek

Olvastuk - 2007-03-28

Az egyre pusztuló debreceni Nagyerdő legfőbb ellensége nem az évtizedek óta tartó fokozatos kiszáradás, nem a talajvíz újabban drasztikus méreteket öltő csökkenése, s még csak nem is a tájidegen aljnövényzet elburjánzása, hanem mindezen okok kiváltója: az ember. Talán nem sértek vele senkit: a város értékeire és hagyományaira méltán büszke debreceni polgár.

Repülővel vidékről

Olvastuk - 2007-03-26

Már nem kell feltétlenül a fővárosba utaznia a repülővel nyaralni indulónak. Elsősorban charterjáratokkal az idén nyáron már Debrecenből, Sármellékről, Pécs-Pogányról és Győr-Pérről is közvetlenül juthatunk el a legnépszerűbb mediterrán üdülőhelyekre.