Olvastuk

Eredmények megjelenítése 1881-től 1900-ig 1916 találatból.

Horváth Ágnes: felülvizsgálják a kórházak teljesítményvolumen-korlátját

Olvastuk - 2007-05-11

Az egészségügyi tárca két-három hónap múlva felülvizsgálja a teljesítményvolumenek elosztását, vagyis azt, mekkora teljesítményt finanszíroz egy-egy kórház esetében maximálisan - jelentette be Horváth Ágnes csütörtökön Szegeden.

Dávid Ibolya nyílt levele Semjén Zsolt KDNP-elnök részére

Olvastuk - 2007-05-10

Tisztelt Elnök Úr!

 

Mint bizonyára arról Ön is értesült, a Figyelő című hetilap április 26-i számában megjelent tényfeltáró cikkre alapozva a Magyar Demokrata Fórum parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte a Centrum Parkoló Kft. szövevényes ügyeinek és gyanús pártkötődéseinek kivizsgálása céljából.

Az MTA új rendes, levelező, külső és tiszteleti tagjai

Olvastuk - 2007-05-09

Ádám Veronika (rendes tag) 

idegtudományok, neurokémia

Orvosi Tudományok Osztálya

 

  Arató Péter (rendes tag) 

digitális technika, logikai szintézis

Műszaki Tudományok Osztálya

Gyurcsány: költségvetési politikánk hitelessége lassan helyreállt

Olvastuk - 2007-05-08

A költségvetési és az államháztartási politikánk hitelessége lassan helyreállt Európában, a tőke- és pénzpiacokon. Ez mutatkozik meg abban is, hogy a magas infláció mellett a forint tartósan erős - olvasható Gyurcsány Ferenc miniszterelnök keddi internetes naplójában.

A reform folytatódik - a koalíciós pártok elnökeinek közleménye

Olvastuk - 2007-05-07

A 2007. május 6-i, lovasberényi koalíciós egyeztetésen - egyéb témák mellett - a kormánypártok képviselői értékelték az egészségügyi reform első szakaszát is. Az eddigi lépések indokoltságában egyetértettek és hitet tettek a reform következetes folytatása mellett. Ez a biztosítási oldal megújítása mellett magában foglalja a háziorvosi és járóbeteg, illetve sürgősségi betegellátás fejlesztésén túl a kórházi infrastruktúra fejlesztését, valamint a népegészségügyi programok bővítését is.

Lovasberényben még meglevő törzsbázisát védi az MSZP  

Olvastuk - 2007-05-06
Gyurcsány Ferenc kormányfő mögül mára kihátráltak az MSZP "erős emberei" – értesült lapunk –, s s a pártelnök mindkét pozíciójában elszigetelődött. Szekeres Imre és Szili Katalin (akit eddig sem sorolhatott hívei táborába) már nyíltan szemben áll a pártelnökkel, Kiss Péter csendes ellenállást tanúsít.

FAZ: Gyurcsány kételyeket ébreszt a saját külpolitikai irányvonalával kapcsolatban

Olvastuk - 2007-05-05

Kételyeket ébreszt saját külpolitikai irányvonalával kapcsolatban Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnök a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) szombati kommentárja szerint.

Az MSZP Baloldali Tömörülés Platform nyilatkozata a politikai célú történelemhamisításról

Olvastuk - 2007-05-04
A jobboldali-szélsőjobboldali politikai radikalizmus Magyarországon és a világ több országában is felerősödőben van, elég csak Lengyelország és Észtország példáját említeni. A belpolitikai küzdelmek során a nemzeti érvrendszert magukra öltő, önös politikai érdekeket szem előtt tartó pártok gyakorta élnek a populizmus eszközeivel, a történelmi múlt eseményeit, szimbólumait igyekeznek felhasználni a társadalom széles rétegeinek félrevezetésére.

10 pont - az egészségügyi reform a gyakorlatban

Olvastuk - 2007-05-01

A Liberális Egészségügyi Tanács tíz pontból álló nyilatkozatot fogadott el, amely tartalmazza az SZDSZ-nek a biztosítási rendszer átalakítására vonatkozó elképzeléseinek alapelveit, így azt is, hogy a biztosítottak vegyes rendszerben választhatnak az állami biztosító és a magánbiztosítók között.

Sólyom László kitüntette Charles Simonyit

Olvastuk - 2007-04-30

Magyarország és a magyarság hírnevének öregbítése, nemzetközi tekintélyének növelése érdekében végzett tevékenysége elismeréseként Sólyom László köztársasági elnök - a miniszterelnök előterjesztésére - a Magyar Köztársasági Érdemrend Nagykeresztjét adományozta Charles Simonyinak hétfőn Budapesten.

Eltemették Moszkvában Msztyiszlav Rosztrovopicsot

Olvastuk - 2007-04-29

A gyászolók tisztelgő tapsvihara közepette helyezték örök nyugalomra vasárnap a moszkvai Novogyevicsi temetőben Msztyiszlav Rosztropovicsot, a világhírű orosz csellóművészt és karmestert. A 80 éves korában elhunyt művészt és egykori emberi jogi harcost mintegy 2000 ember, köztük az ország politikai és kulturális életének számos kiemelkedő képviselője kísérte utolsó útjára.

Martonyi Jánosnak tulajdonított ügynöki jelentéseket közöl az ÉS

Olvastuk - 2007-04-27

Kétség merült fel, hogy a politikus hitelessége és szavahihetősége "ellentmondás nélkül fedi-e egymást Martonyi János közszerepléseiben" - olvasható az ÉS című hetilap pénteken megjelenő számában. A felmerülő "kétségeket" megfogalmazó riport, amit Kende Péter jegyez, felidézi a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnökének Orbán Viktor tavalyi évértékelő beszéde előtt elmondott szavait.

 "Nem hozzánk járnak a város vezetőinek gyermekei, és nem nálunk tanítanak a feleségek."

Olvastuk - 2007-04-25

Egy igazgatói értekezleten (március 2-án) Halász D. János debreceni alpolgármester azt mondta, hogy a Csapókerti Általános Iskola 2007 őszén két első osztályt indíthat. E hírt magától értetődőnek gondolták a tantestületben, mivel iskolájukat – az előzetes felmérés szerint – 43 szülő, illetve gyermek választotta, s újabb háromról is volt tudomásuk – írta a Hajdú-bihari Naplónak Machlik Jánosné magyartanár, a közalkalmazotti tanács elnöke. Azért fordult a Naplóhoz, mert az említett bejelentés után 4 nappal már csak egy osztály indítására kaptak engedélyt.

TESZ-E VALAMIT GYURCSÁNY FERENC?

Olvastuk - 2007-04-23

A jelenlegi NÉPÍRTÁS ÉS TÖMEGGYILKOSSÁG megakadályozása érdekében tesz-e valamit Gyurcsány Ferenc párt- és miniszterelnök? Óriási a felelőssége Gyurcsány Ferencnek, úgy mint párt- és úgy is mint miniszterelnöknek. A múltban történteken ma már csak szomorkodni és sírni lehet. A jelen és a jövő viszont Gyurcsány Ferenc kezében és hatalmában van.

Az EU cáfolja Demszky Gábort: nincs döntés a 4-es metróról

Olvastuk - 2007-04-21

Több brüsszeli illetékes cáfolta  a budapesti főpolgármester tegnapi nyilatkozatát, amely szerint borítékolható a 4-es metró uniós támogatása. A projektről nemhogy döntés nincs, de a dokumentációt sem adták még be.

A középosztály 13 pontja

Olvastuk - 2007-04-20

1.Egyszerű és átlátható adórendszert kell életre hívni, amelynek alapfeltétele az egykulcsos adó 2010-es bevezetése

2.Meg kell szüntetni a középosztály megtakarításait büntető adókat

3.Válságkapkodás helyett hatástanulmányokra épülő reformokat kell megvalósítani

Kóka: jövő évtől több-biztosítós rendszert kell bevezetni Magyarországon

Olvastuk - 2007-04-19

Jövő januártól több-biztosítós finanszírozási rendszert kell bevezetni Magyarországon - jelentette ki Kóka János, az SZDSZ elnöke csütörtökön, Budapesten.

El a kezekkel a vállalkozásoktól!

Olvastuk - 2007-04-18

A kormány a korábbi ígéretekkel ellentétben benyújtotta az elvárt adóról és a társasági adó módosításáról szóló törvényjavaslatot.

Szatmáry Kristóf szerdai sajtótájékoztatóján Kóka Jánoshoz intézett kérést, amely szerint a miniszter legyen konzekvens és tartsa be ígéretét, ne maradjon hazugságban, ugyanis a tárcavezető néhány nappal az SZDSZ tisztújítója előtt több nyilvános fórumon is kijelentette, nem lesz elvárt adó, nem lesz újabb adónem.

Szili: a reformok annyit érnek, amekkora társadalmi támogatottságuk van

Olvastuk - 2007-04-17

A reformok, a változtatások annyit érnek, amekkora civil, társadalmi támogatottság van mögöttük - hangoztatta Szili Katalin házelnök, amikor a Parlament épületében megnyitotta A társadalmi egyeztetések tapasztalatai, fejlesztési lehetőségei című konferenciát.

Szili Katalin: soha többé!

Olvastuk - 2007-04-16

Egyperces néma felállással emlékeztek a képviselők a holokauszt áldozataira az Országgyűlés hétfői ülésnapjának kezdetén. Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke emlékező beszédében azt mondta: az áldozatok előtti főhajtás, a "soha többé" megerősítése a legelemibb gesztus, amit tehetnek.