Programajánló

Eredmények megjelenítése 141-től 160-ig 433 találatból.

Denevérek éjszakája lesz szombaton Felsőtárkányban

Programajánló - 2015-08-28

Szombaton rendezi meg a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) a Denevérek éjszakáját a felsőtárkányi Nyugati Kapu Oktató- és Látogatóközpontban.

 Gombkötő Péter, a BNPI zoológiai szakreferense elmondta: a nemzetközi denevéréjhez kapcsolódó hagyományos program nagy népszerűségnek örvend, elsősorban családok vesznek részt az előadásokból és gyakorlati foglalkozásból álló rendezvényen.

Hídi vásár, kézműves udvar a Hortobágyon

Programajánló - 2015-08-21

 A hortobágyi kilenclyukú híd lábánál csütörtökön megkezdődött a puszta egyik legnagyobb nyári rendezvénye, a hagyományos hídi vásár, amelyen csaknem háromszáz árus kínálja a portékáját.Az esős időjárás ellenére augusztus 20-án nagyszámú érdeklődő kereste fel a csikósok, a kondások, a bojtárok, a népművészek és az iparművészek utcáit, ahol számos régi mesterség mai folytatója kínálja portékáit.

Augusztus 20. - Az ünnepi torták felvágásával nyílt meg az Ízek Utcája

Programajánló - 2015-08-21

Az idei Magyarország tortája, a Pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamelltorta, az ország cukormentes tortájának választott barackos buboréktorta és a Honvédség Tessedik mézes körtetortája felvágásával nyitották meg a budapesti Várkert Bazár előtt az Ízek utcáját csütörtökön.

Megnyílik a püspöki palota kertje és a "titkos alagút" Pécsett

Programajánló - 2015-08-21

Megnyílik a nagyközönség előtt szombaton a Pécsi Egyházmegye megújult püspöki kertje, továbbá a kertet a püspöki pincével és a magtárral összekötő "titkos alagút". Az érdeklődőket 19 és 23 óra között, ünnepi hangulatban, különleges meglepetéssel várják. A belépés ezúttal ingyenes, a helyszín az északi, Aradi Vértanúk útja felőli nagykapun át közelíthető meg.

Virágkarnevál - Gobelinkiállítás Debrecenben

Programajánló - 2015-08-16

A Szent István és műve – Szövött himnuszok című kiállítás szombati megnyitójával megkezdődött a debreceni virágkarneváli hét augusztus 22-ig tartó programsorozata.

Szent István ünnepéhez közeledve a hazai kárpitművészet legjelentősebb műveit – harminckét nagy méretű gobelint – láthat a közönség szeptember 6-ig a Kölcsey Központban rendezett tárlaton.

Augusztus 20. - Ünnepi hétvége a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon

Programajánló - 2015-08-16

Augusztus 20-án először lép fel Magyarországon Alexander Rybak hegedűművész, aki a Virtuózok tehetségkutató döntőseivel és Miklósa Erika operaénekessel ad ünnepi koncertet a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, ahol augusztus 22-én a Chico & The Gypsies világzenei koncertje várja a közönséget.

Mézeskalács-fesztivál lesz a hétvégén Debrecenben

Programajánló - 2015-08-12

A nagy múltú debreceni mézeskalácsosság történetét és a vidék méhészeti hagyományait bemutató mézeskalács-fesztivált rendeznek a hétvégén a cívisvárosban. Vajda Mária etnográfus, a fesztivál ötletgazdája a rendezvényt beharangozó szerdai sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy a 2008-ban tartott első fesztivál azonnal bekerült a Guinness-rekordok közé, mivel több száz mézeskalácsot a kezében tartó résztvevő kart karba öltve alkotott élő láncot, "mézeskalács-kerítést" a Nagytemplom körül.

Gasztrodzsessz dzsembori a hétvégén Debrecenben

Programajánló - 2015-08-04

- Idén először együtt rendezik meg a Debreceni Borkarnevált és a Jazznapokat - jelentették be keddi sajtótájékoztatójukon a szervezők, akik a két nagy debreceni nyári esemény első "házasítását" úgy harangozták be, hogy "ilyen cuvée-t a világon senki nem tud csinálni".

 Széles Diána, Debrecen  alpolgármestere elmondta, hogy a két szabadtéri rendezvény összevonásával a magyar dzsessz és a bor kapja a főszerepet a hétvégén a tavaly megújult Békás-tó partján.

Megnyitotta kapuit a debreceni Campus Fesztivál

Programajánló - 2015-07-22

- Megnyitotta kapuit a debreceni Nagyerdőben a Campus Fesztivál szerdán. A nulladik napon még nem üzemel minden programhelyszín, de a zenei felhozatal máris rendkívül erős: búcsúzik Debrecentől a Heaven Street Seven, "hazalátogat" Szabó Balázs, és nagy koncertet ad a Vad Fruttik - közölte a nyitás után  fesztivál sajtófőnöke.

Múzeumok éjszakája - A Református Nagytemplom is bekapcsolódik a debreceni programokba

Programajánló - 2015-06-16

- Új helyszínnel bővül Debrecenben a Múzeumok éjszakája: most először kapcsolódik be a programokba a Református Nagytemplom - jelentették be a szervezők kedden sajtótájékoztatón a cívisvárosban. Szombat éjjel a Déri Múzeumba, a Modem Modern és Kortárs Képzőművészeti Központba, a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeumba, a Református Kollégium múzeumába és a nagytemplomba várják az érdeklődőket - közölte Angi János, a debreceni Déri Múzeum igazgatója.

Fesztivállal tiszteleg Kaposvár Rippl-Rónai emléke előtt május utolsó hétvégéjén

Programajánló - 2015-05-25

Minden eddiginél gazdagabb, színesebb programmal készül, négynapos fesztivállal tiszteleg Kaposvár a világhírű kaposvári festőművész, Rippl-Rónai József (1861-1927) emléke előtt május utolsó hétvégéjén.

Egy hónappal tovább látható az Iparművészeti Múzeum Lechner-kiállítása

Programajánló - 2015-05-22

Négy héttel meghosszabbítja Lechner, az alkotó géniusz című tárlatának nyitva tartását az Iparművészeti Múzeum (IMM), a szecessziós palota tervezője előtt tisztelgő kiállítás így június 28-ig lesz látogatható.

  Az intézmény a nagy érdeklődésre és a Múzeumok éjszakájának közönségére való tekintettel, a kölcsönzött műtárgyakat kezelő intézmények hozzájárulásával döntött a tárlat meghosszabbításáról.

Könyvfesztivál - Harmincegy helyszín kapcsolódik a Kis Könyves Éj sorozathoz

Programajánló - 2015-04-24

Húsz budapesti és kilenc vidéki könyvesbolt, nyolc kulturális intézet, több civil szervezet és sétaszervező társulás részvételével összesen 31 helyszín kínál színes könyves programot pénteken késő délutántól éjfélig a Kis Könyves Éj sorozatban a 22. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválhoz kapcsolódva.

A 15 éves Abrakazabra zenekar sztárvendégekkel ünnepel Debrecenben

Programajánló - 2014-10-15

Sztárvendégekkel ünnepli 15. születésnapját az Abrakazabra zenekar november 13-án a debreceni Főnix Csarnokban. A fellépők között lesz mások mellett Charlie, Demjén Ferenc, Balázs Fecó, Somló Tamás, Karácsony János, Keresztes Ildikó és Tóth Vera.

Aquaprofit-Polgár Sakkfesztivál szombaton a Művészetek Palotájában

Programajánló - 2014-10-03

Szombaton lesz az Aquaprofit-Polgár Sakkfesztivál a Művészetek Palotájában; a női világranglistát több mint 25 éve vezető Polgár Judit neve által fémjelzett esemény világviszonylatban is egyedülálló.

  A 8. sakkfesztivál egész napos családi szórakozást kínál. A gyerekeket az óriás méretben megépített sakkpalota,  a 3D-interaktív táblás sakkoktatás, vetélkedők, kézműves mesterségek bemutatkozása, ovis foglalkozások és sakk mese várja .

Papp László alpolgármester szerint  Debrecen legszebb arcát mutatja augusztus 20-án

Programajánló - 2014-08-14

- Debrecen a legszebb arcát mutatja augusztus 20-án, a 45. virágkarneválon: a Nagyerdő szebb, mint valaha - utalt a programok felújított helyszínére Papp László, a város alpolgármestere csütörtökön, a karnevál nemzetközi sajtótájékoztatóján.Hozzátette: a Nagyerdei Stadion, a Nagyerdei Szabadtéri Színpad és a ködszínház új, illetve megújult helyszínei méltó környezetet jelentenek az ország immár legnagyobb turisztikai fesztiváljának.

Színházak éjszakája szeptemberben

Programajánló - 2014-08-12

Az idén szeptember 20-án rendezik meg Budapesten a Színházak éjszakáját, amelynek alkalmával egy jeggyel 27 színház mintegy 300 programja közül választhatnak az érdeklődők.

 

    Harmadik alkalommal rendezik meg a Színházak éjszakáját, amelyet az idén tavasz helyett ősszel, több színház részvételével tartanak meg szeptember 20-án déltől hajnali 2 óráig.

Karneváléji gálaműsorral bővül a debreceni virágkarnevál programsorozata

Programajánló - 2014-08-04

- Új produkcióval bővül augusztus 20-án a debreceni virágkarnevál programsorozata: Sztárok és szirmok címmel rendeznek karneváléji gálaműsort 1450 fellépővel az új Nagyerdei Stadionban - jelentette be a Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezető igazgatója hétfőn, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

 Fesztivál a NAV-val: idén is önálló pavilonban a Campuson

Programajánló - 2014-07-17

Önálló pavilonnal, változatos kulturális és adózástörténeti programokkal idén is részt vesz a Campus Fesztiválon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Az Észak-alföldi régió legnagyobb nyári szabadtéri fesztiválján, július 24-től 27-ig, rögtönzött adótanácsadással és váminformációs szolgálattal, színes bemutatókkal várja a NAV a fesztiválozókat.

Omega- és Scorpions-koncert - Kóbor János a közös fellépésről

Programajánló - 2014-05-30
Csaknem négy évtizede kötött barátságot egymással az Omega együttes és a hard rock német sztárzenekara, a Scorpions. Június 16-án a Hősök terén az ingyenes Szabadságkoncert jegyében mindkét csapat fellép.