Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 2541-től 2560-ig 2592 találatból.

Kit, és miért rehabilitál a Magyar Köztársaság

  A HM Rehabilitációs Bizottság kezdeményezésére - a honvédelmi miniszter előterjesztésére -, a köztársasági elnök 2006. szeptember 15-i hatállyal eredeti rendfokozatát posztumusz helyreállította néhai Kisbarnaki Farkas Ferencnek. November 17-én,  Gulyás József, az SZDSZ országgyűlési képviselője az alábbi kérdést nyújtotta be Szekeres Imre honvédelmi miniszternek:

Kisbarnaki Farkas Ferenc vezérezredes rehabilitációja

Az elmúlt napokban több újságcikk, televíziós híradás foglalkozott azzal a ténnyel, hogy a Magyar Köztársaság elnöke a Honvédelmi Minisztérium Rehabilitációs Bizottságának kezdeményezésére - a honvédelmi miniszter előterjesztésére - 2006. szeptember 15-i hatállyal posztumusz helyreállította Kisbarnaki Farkas Ferenc vezérezredesi rendfokozatát.

Magyar–román kormányülés másodszor – napirenden a gyakorlati együttműködés

A szimbolikus jelentőségű első magyar–román kormányülés után a két ország vezetői ismét találkoznak Budapesten november 16–17-én, hogy a két ország polgárait közvetlenül érintő gyakorlati ügyekben egyeztessenek Románia küszöbön álló uniós csatlakozása előtt.

Füstirtók: Kemény véleménykülönbségek az SZDSZ dohánylobbistái és egészségvédői között

A Füstirtók Alapítványnak sikerült meggyőznie Magyar Bálintot és Béki Gabriellát, sőt a Fideszes Gógl Árpádot is, hogy azonos szövegű módosító javaslatot terjesszenek be a gazdasági reklámokról szóló törvény jelenleg futó parlamenti vitája során.

FELHÍVÁS a társadalmi békére

Mi tudjuk, hogy mit jelent egy országot újjáépíteni!  Azt is tudjuk, hogy az milyen áldozatokkal jár. Még sokan vagyunk, akik a II. világháború után a romokból építettünk egy új országot.

A Reális Zöldek Klub közleménye

Az adófizető és személyében kockáztatott magyar nép, a döntéshozótól elvárhatja, hogy a különböző lokátor telepítések hatékonyságát és teljes költségét, valamint a NATO - mint védelmi szervezet véleményét és anyagi hozzájárulását széleskörűen megismerje.

A Fidesz nyilatkozata a Digitális Átállás Stratégiájáról

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Informatikai és Telekommunikációs Munkacsoportja a mai napon áttekintette a Digitális Átállás Stratégiáját. Véleményünk szerint a ciklus egyik legfontosabb, legátfogóbb szabályozási kérdéséről van szó. Az átállás tekintetében Európai Uniós kötelezettségünk van, ráadásul az átállás országunk elemi érdeke.

A stratégiát - hibáival együtt is - alkalmasnak tartjuk a párbeszédre.

A Magyar Innovációs Szövetség támogatja a kutatás-fejlesztésre fordított összeg levonását a szolidaritási adóból.

 A szolidaritási adóra vonatkozó tervek napvilágra kerülése után a Szövetség tagszervezetei - különösen a kiemelten innovatív nagyvállalatok - kijelentették, hogy az adó egyik várható következménye a nemzetközi összehasonlításban amúgy is aggasztóan alacsony vállalati kutatás-fejlesztési (K+F) ráfordítások csökkenése lesz.

Levonható lesz a szolidaritási adóalapból a kutatás-fejlesztésre fordított összeg

A kormány javaslata szerint a szolidaritási adóalapból levonható lesz a kutatásokra és fejlesztésekre fordított összeg. Ez a lépés a tervezett adóbevételeket nem érinti érdemben: a kutatás-fejlesztés és beruházások új munkahelyeket jelent, azok pedig többletbevételt adókból és járulékokból.

Nyílt levél  Lendvai Ildikóhoz

A Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője

 

Tisztelt Frakcióvezető Asszony!

 

Miközben az MSZP a politikai párbeszéd újrakezdését szorgalmazza, miközben Ön azt javasolja, hogy Fussunk neki újra az értelmes parlamenti vitának, higgyék el, megéri — aközben az Ön képviselőtársa napirend előtti felszólalásban sérti meg a véle egyenlő jogokkal bíró, ám ellenzéki képviselőtársát.

Kenyeres: „Kiborult a bili”

Debrecen - „Szóltam, hogy vegye le rólam a kezét, de nem tette, s ekkor szakadt el a cérna”. 

Újabb botrány robbant ki a DKSE-nél: a klub fegyelmi okokból megvált az egyik legjobbjától, Kenyeres Pál kapustól. Egy hónapon belül ez már a második fegyelmi ügy a debreceni kézilabdacsapatnál: ismert, néhány hete Szabó Csabát menesztették.

 Válság

Magyarország az immár elhúzódó politikai válság állapotában van. A harmadik köztársaság eddig mentes volt a politikai erőszaktól. Az elmúlt időszakban viszont a pesti utcát hosszabb-rövidebb ideig civil és egyenruhás utcai harcosok uralták. Arra sem volt eddig példa, hogy az egyik politikai oldalhoz legközelibb országos napilapban - következmények nélkül - október 17-én olyan hibbant mondatok jelenhettek meg, amelyek, nézzük a szöveg bármely rétegét is, faji alapú erőszakra, gyilkosságra buzdítanak.

Magyarország a viszonosság elvét alkalmazza Olaszország esetében is

A kormány október 31-i.ülésén döntött arról,, hogy a viszonosság elvét alkalmazva megszünteti az akadályokat a hazánkban dolgozni kívánó olasz munkavállalók előtt. Mára kisebbségbe kerültek az uniós 15-ök között azok az országok, amelyek fenntartják a korlátozásokat a magyar munkavállalókkal szemben.

A nyilas lobogó miatt várják a Fidesz elhatárolódását

Az árpádsávos zászló 1944-óta már nem csupán történelmi zászló, hanem szélsőjobboldali, zsidógyűlölő jelkép, ennek politikai célú használatát semmilyen indokkal sem mentegetheti a magyar jobboldal – vélekedett Gerő András történész az „Antiszemita közbeszéd Magyarországon 2004-2005-ben” című könyv bemutatóján.

Szükséges, de nem elegendő a BKV vezérigazgatójának leváltása

Érthető, hogy a főpolgármester bizalma megingott a BKV vezérigazgatójában, azonban úgy látjuk, hogy Aba Botond leváltása nem elegendő a működési zavarok megszüntetéséhez. A BKV teljes menedzsmentje cserére szorul, a problémák azonban nem csak személyi jellegűek, a strukturális reform sem halasztható tovább.

Oláh Lajos közleménye: Orbán Viktor „rárontott saját nemzetére”

Orbán Viktor „rárontott” a fideszes önkormányzatokra is

A Fidesz felelőtlen elnökét, a Fidesz részéről már csak Kósa Lajos állíthatja meg

Oláh Lajos, az MSZP megyei elnökének közleménye

Tekintélyes jogászokkal konzultál a kormány a gyülekezési törvény módosításáról

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök három jogi szaktekintélyt kért fel a gyülekezési törvény módosításának előkészítésére. A szakértők feladata, hogy megvizsgálják a tervezetet, megfelelően biztosítja-e az alapvető emberi jogokat és megfelel-e a nemzetközi emberi jogi egyezményeknek.

Poul Nyrup Rasmussen, az Európai Szocialisták Pártja elnökének nyílt levele Wilfried Martensnek, az Európai Néppárt elnökének

Nyílt levél Wilfried Martensnek,

az Európai Néppárt elnökének

2006. október 24.

Tisztelt Wilfried Martens!

Orbán Viktor: Az igazság szabaddá tesz

A Magyarországot 2006 őszén gyötrő helyzetet nem véletlenek szerencsétlen összjátéka szülte. Előre látható volt. Ostoba politikai döntések, szakmai dilettantizmus, hazugságok és manipulációk állították elő. Amit nem láthattunk előre, az a miniszterelnök és pártjának lebukása volt. A titkos májusi tanácskozás három gyanúnkat igazolta cáfolhatatlanul.

 A FIDESZ kétarcú politikája- az MDF közleménye

Herényi Károly a Magyar Demokrata Fórum parlamenti frakciójának vezetője, az Országos Sajtószolgálaton keresztül az alábbi közleményt juttatta el a szerkesztőségekhez