Belföld

Eredmények megjelenítése 5621-től 5640-ig 5759 találatból.

A Magyar Gyógyszerész Kamara közleménye

Belföld - 2006-08-03
A Magyar Gyógyszerész Kamara megdöbbenéssel értesült arról, hogy Molnár Lajos egészségügyi miniszter a gyógyszerellátás alapjait érintő kérdésekben nem a kamara képviselőivel, hanem egy tagozatának vezetőjével egyeztetett. A kamara szerint elfogadhatatlan az a gyakorlat, amely a kompetens testületek, a szakmai szervezetek legitim képviseletének megkerülésével próbál szakmai kérdésekben egyeztetni.

A köztársasági elnök az Alkotmánybírósághoz fordult a felsőoktatási törvény miatt

Belföld - 2006-08-03
Az államfő álláspontja szerint sérti a felsőoktatási intézmények autonómiáját a módosított felsőoktatási törvény azon rendelkezése, amely szerint a felsőoktatási intézmény rektora csak az intézményben működő gazdasági tanács egyetértésével nyújthatna be a szenátusnak az intézmény autonómiáját alapvetően érintő döntések meghozatalára vonatkozó előterjesztéseket.

Több ezer ember maradt áram nélkül Budapesten a vihar miatt

Belföld - 2006-08-02

Mintegy tízezer fogyasztó maradt áram nélkül Budapesten a belvárosi kerületekben a a kedd esti vihar miatt, mert a víz transzformátorállomásokat öntött el - közölte Boross Norbert a Budapesti Elektromos Művek (ELMŰ) szóvivője.

Lemondott a mentőszolgálat főigazgatója

Belföld - 2006-08-02

Lemondott tisztségéről Takács Zoltán, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója.

Győrfi Pál, a szervezet szóvivője felhatalmazás hiányában nem tudott nyilatkozni a lépés indokáról a távirati irodának. Azt mondta: helyettesítésről várhatóan szerdán születik döntés. A távozó vezető feladatait várhatóan általános helyettese, Gorove László veszi át.

Munkaügyi ellenőrzések a vendéglátóiparban

Belföld - 2006-08-01
A munkaügyi bírságok 15-16 százalékát a vendéglátóiparban szabták ki a munkaügyi felügyelők az idei első félévben folytatott vizsgálatok szerint. Az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) által ellenőrzött cégeknél az összes ágazatban az érintett munkavállalók több mint felét, kb. 82 ezer főt valamilyen munkaügyi szabály megsértésével foglalkoztatták

Augusztus végén lesz döntés a kormányingatlanok eladásáról

Belföld - 2006-08-01
A kormány várhatóan augusztus végén dönt arról, hogy a kormányzat által használt ingatlanok közül melyeket értékesítse 2007 végéig. A kormányzat első lépésben 33 épület értékesítését vizsgálja, amelyeket jelenleg minisztériumok használnak

Az SZDSZ elítéli a Duray elleni rendőri akciót

Belföld - 2006-07-31

Ján Slota, a szélsőséges Szlovák Nemzeti Párt elnökének feljelentése alapján nyomozás indult Duray Miklós, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának (MKP) ügyvezető alelnöke néhány kijelentése kapcsán, melyek egy idei budapesti konferencián hangzottak el.

A SZDSZ határozottan elítéli a szlovákiai rendőri akciót - közölte Eörsi Mátyás

OKM: Nem csökken az egyetemek támogatása

Belföld - 2006-07-28

Az oktatási tárca cáfolja azokat a lapértesüléseket, amelyek szerint az állam fokozatosan kivonulna a felsőoktatási intézmények támogatásából. "Voltak ilyen elképzelések, de ezek nem kaptak kormányzati támogatást" - mondta el Manherz Károly szakállamtitkár.

Gyurcsány megállapodást szorgalmaz Magyarország jövőjéről

Belföld - 2006-07-28

Magyarország jövője érdekében megállapodást, vitákban kiérlelt közös döntéseket szorgalmazott Gyurcsány Ferenc kormányfő csütörtökön este a Magyar Televízióban.

A kormány elfogadta az egészségügyi változásokról szóló Zöld könyvet

Belföld - 2006-07-27

A dokumentum három nagy részből áll; az első a lakosság egészségi állapotát vázolja fel, és képet ad a jelenlegi ellátási helyzetről, a második rész a különböző európai megoldási formákkal foglalkozik, szakértői elemzésekkel, a harmadik fejezet pedig a kormány alternatív megoldásait tartalmazza.

Orbán: akciósorozat a Jó reggelt, Magyarország kiáltvány kapcsán

Belföld - 2006-07-27

Minden héten újabb és újabb akciókat hirdet majd a Fidesz a Jó reggelt, Magyarország kiáltványhoz kapcsolódóan - mondta Orbán Viktor pártelnök, az InfoRádió szerdai műsorában.

SZABADSÁGOT ÉS PIACGAZDASÁGOT

Belföld - 2006-07-26

 A mai napon Demszky Gábor, Magyar Bálint, Pető Iván és Fodor Gábor mint a demokratikus ellenzék egykori tagjai az alábbi kiáltványt írták alá.

 SZABADSÁGOT ÉS PIACGAZDASÁGOT

- Kiáltvány -

Majdnem összeütközött két személyvonat Balatonmáriafürdőn

Belföld - 2006-07-26

Hetekig tarthat annak balatonmáriafürdői közlekedési incidensnek a kivizsgálása, amelynek során majdnem összeütközött két személyszállító vonat - mondta Kavalecz Imre a MÁV Zrt. szóvivője. Az eset vasárnap történt, de csak kedden adott róla részletes tájékoztatást a vasúttársaság.

Orbán: a társadalom jelezheti, nem fogadja el a Gyurcsány-csomagot

Belföld - 2006-07-26

Az önkormányzati választások egyik tétje, hogy a társadalom jelezze, nem fogadja el a Gyurcsány-csomagot - fejtette ki Orbán Viktor a Magyar Rádió Háttér című műsorában.

Van esély, hogy Magyarország a tervezett időben beléphessen a schengeni övezetbe

Belföld - 2006-07-25

Magyarország érdekelt abban, hogy minél előbb az Európán belül szabad, határellenőrzés nélküli mozgást biztosító schengeni övezet teljes jogú tagjává váljon, s van is esély arra, hogy ez az eredetileg tervezett időben, azaz a jövő év végén megtörténjen.

Kétharmados törvényjavaslatok: a FIDESZ nemmel szavazott

Belföld - 2006-07-25

Nem kapta meg az elfogadásához szükséges kétharmados többséget az országgyűlési képviselők választásáról szóló törvényjavaslat. Az előterjesztésről 193 képviselő szavazott igennel, 154-en nemmel, és 2 tartózkodott. Az előterjesztés a jelenlegi 386-ról 298 főre csökkentette volna a képviselők létszámát.

Zárószavazással fejezi be nyári munkáját hétfőn a parlament

Belföld - 2006-07-24

A parlament nyári munkáját hétfőn kilenc törvény zárószavazásával fejezi be. A nyári rendkívüli ülésszak utolsó munkanapja várhatóan Gyurcsány Ferenc napirend előtti felszólalásával kezdődik, majd a szokásos interpellációkat, azonnali kérdéseket követően zárószavazás lesz kilenc előterjesztésről.

Nem lesz kamionstop a hétvégén

Belföld - 2006-07-21

Kóka János, gazdasági és közlekedési miniszter a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépkocsik forgalmának korlátozását 2006. július 22-ére és 23-ára felfüggesztette.

Elrendelték a legmagasabb fokozatú hőségriadót

Belföld - 2006-07-21

A legmagasabb, harmadfokú hőségriadót rendelte el az Országos Tisztifőorvosi Hivatal Magyarországon az egyre nagyobb kánikula miatt. Erre eddig még soha nem volt példa.

Nagy lesz a hőség

Belföld - 2006-07-20

Zavartalanul napos, száraz, igen meleg időre van kilátás. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A hőmérséklet délután 31 és 35, késő este 23, 28 fok között alakul.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza