Belföld

Eredmények megjelenítése 5621-től 5640-ig 5927 találatból.

Kampánycsend-sértésnek minősül a tüntetés  

Belföld - 2006-09-27

A kampánycsend egyaránt vonatkozik a pozitív és a negatív kampány tilalmára, s mivel a Kossuth téri tüntetés az egyik párt tevékenysége ellen irányul, kampánycsend ideje alatt a további tiltakozás kampánycsend-sértésnek minősül - mondta Tóth Zoltán választási szakértő.

Kiegészítő nyugdíjemelés novemberben

Belföld - 2006-09-27

A kormány szerdai döntése értelmében 1,2 százalékos visszamenőleges kiegészítő nyugdíjemelést kapnak a nyugdíjasok novemberben - jelentette be Kiss Péter, szociális és munkaügyi miniszter egy idősotthon átadásán Budapesten.

Bokros mint kormányfő?!

Belföld - 2006-09-27

Bokros Lajossal tárgyal az MSZP a miniszterelnöki tiszt betöltéséről - ez a hír terjedt el szocialista és fideszes körökben is. A titkárnő szerint a feltételek teljesülése esetén elvállalná...

Főigazgató-váltás az OEP-nél

Belföld - 2006-09-27

A Népszabadság információi szerint az egészségügyi miniszter a szerdai kormányülésen kezdeményezi Kiss Józsefnek, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatójának felmentését, valamint új főigazgató kinevezését.

Gyurcsány: Félig mondtuk, egészen csináltuk

Belföld - 2006-09-27

Az elmúlt hónapokban a cselekvés bátorsága nem párosult a beszéd bátorságával - jelentette ki Gyurcsány Ferenc a szerdai budapesti kormányülésen.

24 ezer pártdelegált vesz részt a szavazatszámláló bizottságok munkájában

Belföld - 2006-09-27

A szerda reggeli adatok szerint összesen 23.687 pártdelegált vesz részt a szavazatszámláló bizottságok munkájában az októberi önkormányzati választáson - közölte az Országos Választási Iroda szerdán az MTI-vel.

Tiltakozásul két órával később nyitnak a patikák csütörtökön

Belföld - 2006-09-27

A gyógyszertári liberalizáció elleni tiltakozásul reggel nyolc óra helyett tíz órakor nyitnak csütörtökön országszerte a patikák; a gyógyszerészek erről hétfői elnökségi ülésen döntöttek - írja szerdai számában a Veszprém megyei Napló.

Tíz napja tart a tüntetés a Kossuth téren

Belföld - 2006-09-27

A Kossuth téren tizedik napja tartó demonstráció egyik fő témája kedden az volt, milyen módon folytatódhat szombatra virradóra, a kampánycsend alatt a megmozdulás, átalakulhat-e kulturális demonstrációvá a tüntetés.

Szili Katalin: ami történt, 16 év halmazati büntetése

Belföld - 2006-09-27

Ami múlt hétfőn történt, a politikai elit halmazati büntetése azért, mert elmulasztott megtenni olyan lépéseket, amelyek kellenek ahhoz, hogy a nemzetet összetartsák - mondta Szili Katalin kedden Móron.

Újabb bírósági döntések a rendbontók ügyében

Belföld - 2006-09-27

Újabb bírósági döntések születtek kedden a budapesti rendbontások ügyében: egy embert letartóztattak, kettő ellen lakhelyelhagyási tilalmat, egy ellen pedig házi őrizetet rendelt el a Budai Központi Kerületi Bíróság és a Pesti Központi Kerületi Bíróság - tájékoztatta az MTI-t a Fővárosi Bíróság sajtótitkársága.

Már nem késnek a vonatok a miskolci és debreceni vonalon

Belföld - 2006-09-26

A reggeli órákban még előfordult néhány perces késés, de mostanra már menetrend szerint közlekednek a vonatok a Budapest-Miskolc és a Budapest-Újszász-Szolnok-Debrecen vonalon.

Javaslat a szakértői kormány tagjaira

Belföld - 2006-09-26

Az Alkotmánybíróság elnökét javasolja egy szakértői kormány miniszterelnökének a Nézőpont Intézet. A kabinetben helyet kapna Ferge Zsuzsa szociológus, valamint Surányi György és Bod Péter Ákos korábbi jegybankelnökök is. A szakértői kormány felállítását Orbán Viktor Fidesz-elnök javasolta.

Háromszázan  a Kossuth téren, ugyanennyien Debrecenben 

Belföld - 2006-09-26

Keddre virradó éjszaka, röviddel éjfél után a mintegy háromszáz tüntető előtt a Kossuth téren megjelent a színpadon Wittner Mária, a Fidesz parlamenti képviselője; ez volt a tüntetés kilencedik napjának utolsó, említésre méltó eseménye.

A tüntetők átadták petíciójukat a Parlamentnél

Belföld - 2006-09-25

Az Országgyűlés Civil Irodájának vezetője átvette a Kossuth téri tüntetők egy csoportjának képviselőitől petíciójukat. A Makovecz Imre építész, Papp Lajos szívsebész, Hargitay András egykori világbajnok úszó, Melocco Miklós szobrászművész és Kelemen András fideszes parlamenti képviselő által is aláírt petíció alkotmányozó nemzetgyűlés összehívását, ideiglenes kormány felállítását és a tárgyalások azonnali megkezdését követeli.

Ab: alkotmánysértő a felsőoktatási törvény módosításának egyik passzusa

Belföld - 2006-09-25

Az Alkotmánybíróság (Ab) helyt adott a köztársasági elnök felsőoktatási törvénnyel kapcsolatos indítványának, mely szerint alkotmánysértő a jogszabály módosításának egyik pontja - közölte az Ab sajtófőnöke. Sólyom László köztársasági elnök augusztus 2-án fordult indítványával az Alkotmánybírósághoz.

Egykori 56-osok nyilatkoznak a hétfői eseményekről

Belföld - 2006-09-25

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléke megcsúfolásának tartja \"a szélsőjobboldal és a futballhuligánok közös budapesti garázdálkodását\" állásfoglalásában több mint hatvan 1956-os elítélt, illetve hozzátartozója.

KSH: lényegesen mérséklődött a népességcsökkenés

Belföld - 2006-09-25

Az év első hét hónapjában lényegesen mérséklődött a népességcsökkenés üteme; a népesség becsült lélekszáma az időszak végén 10.069 ezer fő volt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.

Az MSZP nem mondatja le a kormányfőt

Belföld - 2006-09-25

Az MSZP nem mondatja le Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt - erről Lendvai Ildikó, a párt frakcióvezetője nyilatkozott vasárnap este a Magyar Televízió A szólás szabadsága című műsorában.

Már csak ezer ember van a Kossuth téren

Belföld - 2006-09-25

2006. szeptember 24. 23:43

 

A Himnusz eléneklését követően hazatértek az emberek a fővárosi Kossuth térről, már kevesebb mint ezer ember hallgatja a színpadon zenélőket. Időközben újraindult a közúti forgalom a tér körül, rendbontás nem történt.

Mintegy 25 ezer ember szombat este a Kossuth téren

Belföld - 2006-09-24

Mintegy 25 ezer ember gyűlt össze szombat estére a Kossuth téren, ahol hatodik napja tart a miniszterelnök és a kormány távozását követelő tüntetés. A Kossuth teret lezárták a forgalom elől. A tiltakozók teljesen megtöltötték a teret, a bevezető utcákon kisebb csoportok vonulnak fel és alá zászlókkal.