Belföld

Eredmények megjelenítése 5681-től 5700-ig 5968 találatból.

Mintegy 25 ezer ember szombat este a Kossuth téren

Belföld - 2006-09-24

Mintegy 25 ezer ember gyűlt össze szombat estére a Kossuth téren, ahol hatodik napja tart a miniszterelnök és a kormány távozását követelő tüntetés. A Kossuth teret lezárták a forgalom elől. A tiltakozók teljesen megtöltötték a teret, a bevezető utcákon kisebb csoportok vonulnak fel és alá zászlókkal.

Nyomozócsoport keresi Budaházy Györgyöt

Belföld - 2006-09-22

A tüntetésekkel kapcsolatban felállt nyomozócsoport keresi Budaházy Györgyöt - mondta el az MTI kérdésére a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese. "Ott, abban a közegben nem volt célszerű beavatkozni és kiemelni, más módon szerettük volna őt elfogni" - tette hozzá Tóth Gábor, aki reményét fejezte ki, hogy munkatársai órákon belül eredménnyel járnak.

A Fidesz kizárta a Szabadság téren dobálózó önkormányzati képviselőt

Belföld - 2006-09-22

A Fidesz és a Fidelitas is kizárta soraiból Goró Oszkár 15. kerületi Fidesz- frakcióvezetőt, a Fidelitas alelnökét, akiről kiderült, hogy részt vett a Szabadság téri rendbontásban - közölte Szijjártó Péter szóvivő pénteki sajtótájékoztatóján.

A Szonda Ipsos felmérése szerint a Fidesz szította az indulatokat

Belföld - 2006-09-22

Az ellenzéki érzelmű polgárok jelentős része is úgy gondolja, hogy a Fidesz prominenseinek, így Wittner Máriának és Orbán Viktornak a beszédei szerepet játszottak a tüntetések eszkalálódásában, az indulatok elszabadulásában - olvasható a Szonda Ipsos felméréséből.

Nyugodt éjszaka Budapesten 

Belföld - 2006-09-22

Erőszakos cselekmény nélkül zajlott az éjszaka a fővárosban. A Kossuth téren felszólalt egy országosan körözött személy, de a rendőrök nem vették őrizetbe. Estére megint nagy tömeg gyűlt össze a Kossuth téren, ahol az előző napokhoz hasonlóan meghallgatták a szónokokat, majd hazamentek. Hajnalra aludni tértek a tüntetők is.

Az EON és a Hortobágyi Nemzeti Park együttműködése

Belföld - 2006-09-22

Lebontják  két nemzeti park térségében a védett madarak tömeges pusztulását okozó legveszélyesebb elektromos légvezeték szakaszokat, amelyeket 2007. december végéig fokozatosan, mintegy 100 kilométeres szakaszon földkábel vált ki, így az érintett térség területén a madarak repülése 95%-ban válik biztonságossá.

A Fidesz elhalasztja nagygyűlését!

Belföld - 2006-09-21

A Fidesz az önkormányzati választások utánra halasztja szeptember 23-ára tervezett nagygyűlését - jelentette be az ellenzéki párt elnökségének döntését Kövér László választmányi elnök csütörtökön, sajtótájékoztatón.

Csend és nyugalom uralkodott délelőtt a budapesti Kossuth téren

Belföld - 2006-09-21

Csend és nyugalom uralkodott csütörtök délelőtt a budapesti Kossuth téren, ahol sok turista társaságában mintegy száz-százötven ember várta a fejleményeket - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Gyorsított bírósági eljárásban két embert elítéltek, de szabadon távozhattak

Belföld - 2006-09-21

Megkezdődött a gyorsított bírósági eljárás a Pesti Központi Kerületi Bíróságon csütörtök reggel, ahol több, az elmúlt napok budapesti összecsapásai után őrizetbe vett fiatal vár ítéletre; az első két fiatal szabadon távozhatott, miután a 3 napos őrizettel letöltöttnek számít a büntetésük.

Elfogytak a baseballütők a legnagyobb fővárosi sportáruházakban

Belföld - 2006-09-21

Felvásárolták a baseballütőket a legnagyobb fővárosi sportáruházakban - derült ki a távirati iroda szerdai körkérdésére adott válaszokból.

Szerda este, csütörtökön hajnalban  3. rész

Belföld - 2006-09-21

09.21. 02:46 A Blahánál vannak a rendőrök 

A rohamrendőrök eljutottak a Blaha Lujza térre, több embert letereltek az aluljáróba. A téren sok járókelő van, és az autók a Rákóczi úton már közlekedhetnek. Tiltakozónak, rendbontónak látszó figurákat alig látni.

Szerda este, csütörtökön hajnalban  2. rész

Belföld - 2006-09-21

09.21. 01:01 Elvonult a rendőrség 

Ezekben a percekben a Nyugati térről a rendőrök zöme elindult a Váci út irányába. A rohamrendőrök állnak a körúton végig az Oktogonig. A Nyugati téren megindult a forgalom.

Szerda este, csütörtökön hajnalban  1. rész

Belföld - 2006-09-21

09.21. 00:02 Maszkos, csuklyás csoport az Oktogonnál 

A Hír Tv tudósítója mintegy ötven fős, csuklyába, maszkba öltözött csoportot lát az Oktogonnál. A fiatalok hasonló ruházatot viselnek, mint az MTV ostrománál. Többen érkeznek is közéjük, a környéken egyelőre több az újságíró, mint a gyülekező fiatal.

Orbán Viktor: új kormányra van szükség

Belföld - 2006-09-20

A magyar kormány legitimitása megkérdőjeleződött, ezért amennyiben az önkormányzati választásokon a népakarat egyértelműen megvonja a bizalmat a szocialistáktól, akkor a parlamenti pártoknak tárgyalások útján új, szakértői kormányt kell alakítaniuk - mondta Orbán Viktor nemzetközi sajtótájékoztatóján, amelyen ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a Fidesz csak békés, demokratikus módszereket fogad el.

Dávid Ibolya: válságban van a magyar demokratikus politika

Belföld - 2006-09-20

A magyar jobboldal válaszúthoz érkezett, vagy összefog, és az Országgyűlés falai között tesz meg mindent azért, hogy a politika újra őszinte és felelősségteljes legyen, vagy kiszolgáltatja az ország polgárait a parttalan erőszaknak - mondta Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum elnöke a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mezőcsáton, szerdai sajtótájékoztatóján.

Közjogi méltóságok közös nyilatkozata

Belföld - 2006-09-20

Sólyom László köztársasági elnök, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök

és Szili Katalin, az Országgyűlés elnökének közös nyilatkozata

Elmarad a budapesti diáktüntetés

Belföld - 2006-09-20

Nem tartják meg az egyetemisták, főiskolások a szeptember 21-ére meghirdetett budapesti demonstrációjukat – értesült az MTI szerdán.

Rendőrségi körözések a tüntetők ellen - világhálón a fotók

Belföld - 2006-09-20

Körözést adott ki a rendőrség több olyan ember ellen - akiknek nevét és arcképét is feltették a rendőrség honlapjára szerda délben - , akik a főváros területén több helyszínen, demonstrációk során erőszakos, garázda cselekményeket hajtottak végre. A rendőrség azok segítségét is kéri, akik a fotókon látható ismeretleneket felismerik.

Az éjszaka krónikája 4.rész

Belföld - 2006-09-20

04:01 Mára vége 

Gyakorlatilag befejeződött a tüntetés szerdán háromnegyed 4-re az MTI tudósítóinak helyszíni jelentései szerint. Schőn Péter, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette, hogy a rendőrök folyamatosan hagyják el a helyszíneket, tüntetőket már sehol nem látni.

Az éjszaka krónikája 3.rész

Belföld - 2006-09-20

00:49 Kukák égnek 

A Rákóczi útból nyíló Szentkirályi utcában kukákat gyújtottak fel a tüntetők, de a tv2 tudósítója szerint az utcában most nincsenek tüntetők