Belföld

Eredmények megjelenítése 5701-től 5720-ig 6059 találatból.

Legfőbb ügyészt választ ma a Ház

Belföld - 2006-10-09

Ma várhatóan legfőbb ügyésszé választja az Országgyűlés az államfő jelöltjét, Kovács Tamás katonai főügyészt, legfőbbügyész-helyettest. Ugyancsak megválasztja a Ház a Magyar Rádió Közalapítvány ellenőrző testületét és a Magyar Televízió Közalapítvány ellenőrző testületét.

Új nevet és vezetőséget választanak a Kossuth téri tüntetők

Belföld - 2006-10-09

Új nevet és vezetőséget választ a Kossuth téri demonstrációt szervező csoport, mert eddigi nevük nem tükrözi igazi céljukat, és politikai szerepük sem elég megalapozott - jelentette be Gonda László, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 egyik vezetője a Parlament előtti emelvényen vasárnap este.

Lamperth: manipulatív eljárás volt a hangfelvétel

Belföld - 2006-10-08

Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter szerint önkényesen megvágott, illegálisan készített az a hangfelvétel, amelyet vasárnap hozott nyilvánosságra a rádió az MSZP országos választmányán elmondott beszédéből idézve.

Nyilvánosságra került Lamperth Mónika egy zárt ajtók mögötti beszéde is

Belföld - 2006-10-08

Újabb vezető szocialista politikus, ezúttal Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter zárt ajtók mögött elmondott beszédéből hozott részleteket nyilvánosságra vasárnap a közszolgálati rádió.

Kossuth téri demonstráció: árusok, adományok

Belföld - 2006-10-08

Üzleti vállalkozás szempontjából sikeresnek tűnik a Kossuth téri demonstráció. A kitartó árusok napi több százezer forint forgalmat bonyolítanak le, míg a tüntetés szervezői napi félmillió forint körüli adományt gyűjtenek - derült ki az MTI által szombat este megkérdezett emberektől

Nyakó István: százhatvanhárom részes szappanopera kezdődött

Belföld - 2006-10-08

Százhatvanhárom részesre szánt szappanopera vette kezdetét tegnap, de mára már unalmassá vált - reagált Nyakó István, az MSZP szóvivője Áder János fideszes parlamenti alelnök szombati Kossuth téri beszédére az MTI-nek.

Áder: büntetőeljárást kezdeményezünk Gyurcsány ellen

Belföld - 2006-10-08

A Fidesz büntetőeljárást kezdeményez Gyurcsány Ferenc ellen - jelentette be Áder János, az Országgyűlés fideszes alelnöke pártja szombati nagygyűlésén, a budapesti Kossuth téren.

Az Igen, Magyarország Charta szövege

Belföld - 2006-10-07

Az erkölcsi rend helyreállításának érdekében a polgári demokratikus ellenzék hívei útjára indították az Igen, Magyarország Chartát - jelentette be Orbán Viktor Kossuth téri beszédében. Az alábbiakban közöljük a Charta szövegét.

Gyurcsány Ferenc bocsánatot kért

Belföld - 2006-10-07

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök bocsánatot kért az Országgyűlésben, többek között azért, mert tévhitben tartották a választókat azzal, hogy a gondok maguktól megoldódnak, mert nem mondták ki, hogy a költségvetés egyensúlya felborult, nem tartható.

Sólyom László tudomásul vette a bizalmi szavazás eredményét

Belföld - 2006-10-06

Sólyom László köztársasági elnök tudomásul vette a parlamenti szavazás eredményét. Ezt Wéber Ferenc, az államfő sajtófőnöke közölte pénteken az MTI-vel.

Orbán Viktor: csapdába zárták Magyarországot

Belföld - 2006-10-06

Szomorú, egyszersmind veszélyes, hogy azok, akik pénteken az Országgyűlésben megoldhatták volna a morális válságot, \"csapdába zárták Magyarországot\" - jelentette ki Orbán Viktor a Fidesz Kossuth téri nagygyűlésén, ismételten távozásra szólítva fel a miniszterelnököt.

Fidesz-nagygyűlés: megjelentek az első traktorok a Parlamentnél

Belföld - 2006-10-06

Megjelent pénteken reggel a Parlamentnél, a Fidesz által meghirdetett nagygyűlésen traktorokkal résztvevő gazdák első csoportja. Az első tizenkét traktor a Parlament épülete mögött, a pesti alsó rakparton parkolt le.

Október 6., félárbocon az állami lobogó

Belföld - 2006-10-06

A nemzeti gyásznapon, az aradi vértanúkra emlékezve, katonai tiszteletadás mellett felvonták, majd félárbocra engedték a Magyar Köztársaság állami lobogóját pénteken reggel a Parlament előtti Kossuth téren.

A Terror Háza Múzeum elé vonult mintegy 300 tiltakozó

Belföld - 2006-10-06

Több mint 300 ember vonult gyalogosan a fővárosi Kossuth tértől a Terror Háza Múzeum elé csütörtök este kiemelt rendőri biztosítás mellett, követelve Gyurcsány Ferenc és kormánya távozását.

Lázadás miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz a rendőrség

Belföld - 2006-10-06

Államellenes bűncselekmény elkövetése miatt indított nyomozást  az Országos Rendőr-főkapitányság; a Nemzeti Nyomozó Iroda lázadás előkészülete miatt nyomoz, ismeretlen tettesek ellen - hangzott el csütörtök este a Magyar Televízió Híradójában.

Lejárt a Fidesz által a kormányfő menesztésére adott 72 órás határidő

Belföld - 2006-10-05

Letelt az a 72 óra, amennyi időt Orbán Viktor a Fidesz elnöke adott hétfőn a kormánypártoknak, hogy menesszék a miniszterelnököt. Orbán Viktor hétfőn szólította fel a koalíciós pártokat,hogy 72 órán belül, csütörtökön 13.00 óráig menesszék Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt ellenkező esetben a Fidesz péntekre a Kossuth térre nagygyűlést szervez, amelyet még több követhet.

Fordulat a Romániában megvert magyar biciklisek ügyében 

Belföld - 2006-10-05

Megbékéléssel végződhet a romániai Érmihályfalva közelében megvert két debreceni kerékpáros ügye - mondta el Nagy II. Zoltán, a bántalmazást elszenvedett biciklisek egyike szerdán.

Medián: a többség helyteleníti a Fidesz utcai politizálását

Belföld - 2006-10-05

A megkérdezettek többsége helyteleníti a Fidesz utcai politizálását - derül ki a Medián csütörtökön közzétett felméréséből. \"Az emberek 60 százaléka szerint nem helyes, hogy a Fidesz az emberek utcára hívásával akarja elérni politikai célját\" - olvasható a Népszabadság megbízásából készített közvélemény-kutatásban, amely azt is tartalmazza, hogy ez az egyetlen kérdés, amelyben egyértelmű többség alakult ki.

Az MDF részt vesz a holnapi ötpárti egyeztetésen

Belföld - 2006-10-04

 A Magyar Demokrata Fórum meglepve fogadta Navracsics Tibor, a Fidesz és Semjén Zsolt, a KDNP frakcióvezetője mai bejelentését, mely szerint mégis részt vesznek a pénteki parlamenti ülésen.

Hiller István, a Magyar Szocialista Párt elnökének sajtónyilatkozata

Belföld - 2006-10-04

Orbán Viktor hétfőn 72 órás ultimátumot adott a kormányzó pártoknak a kormányfő menesztésére, különben vezénylő tábornokként a Kossuth térre parancsolja a jobb- és a szélsőjobboldal összevont csapatait, hogy így kényszerítse lemondásra a köztársaság szabadon választott miniszterelnökét.