Belföld

Eredmények megjelenítése 5741-től 5760-ig 5897 találatból.

Szégyenletesen alacsony a nők aránya a parlamentben

Belföld - 2006-08-13

Szégyenletesnek és fájdalmasnak nevezték parlamenti pártok női képviselői a nők alacsony arányát az Országgyűlésben egy, a Sziget fesztiválon szombaton rendezett kerekasztal-beszélgetésen.

MDF: A Budavári Palota kertjéből még a polgármester sem csinálhat plázát

Belföld - 2006-08-11

A Magyar Demokrata Fórum, párt-hovatartozástól függetlenül, minden olyan esetben felemeli a szavát, amelyben felmerül a korrupció gyanúja.

Mécs Imre: '56 mindannyiunké, senkinek sincs joga másokat kirekeszteni

Belföld - 2006-08-11

Mécs Imre szerint senkinek sincs joga másokat kirekeszteni, '56 ürügyén gyűlölködésre uszítani, hiszen ez gyökeresen szemben áll '56 szellemiségével, s ezzel megtagadják saját egykori nézeteiket. "1956 mindannyiunké, az akkor élt és a mai generációké, mindazoké, akik vállalják, akik elfogadják, akik tisztelik, akik szellemiségét követni akarják"

Combino ügy: a műszaki ellenőrzés csak formális volt

Belföld - 2006-08-11

Műszakilag elfogadható tervek alapján történt a nagykörúti villamos-felsővezeték-rendszer átépítése, azonban a műszaki ellenőrzés csak formális volt, és a fővállalkozó sem adta meg az alvállalkozónak a szükséges szakmai támogatást.

Távhőtámogatás: több juttatás, több embernek

Belföld - 2006-08-11

Október 1-jétől bővül a távhőtámogatásban részesülők köre és emelkedik a támogatás összege is. A kormány – az igazságosság elveit figyelembe véve – 2006. október 1-jétől a nagycsaládosokra és a fogyatékkal élőkre is kiterjeszti a távfűtési támogatást. A támogatás összege az eddiginél magasabb, minden érintett számára egységesen havi 2 500 forint lesz.

Lobbiigazolvány bevezetéséről döntött a kormány

Belföld - 2006-08-10

Akár 10 millió forintos bírságot is kiszabhatnak arra, aki szeptember után szabálytalanul lobbizik – erről döntött a kormány szerdai ülésén. A rendelet szerint súlyosabb büntetésre számíthat, aki az előírásokat megsértve az Országgyűlésnél, a kormánynál vagy önkormányzatoknál, illetve vezető tisztséget viselő közeli hozzátartozóján keresztül próbálja befolyásolni a közhatalmi döntéseket.

Valószínűleg bezárják a műegyetemi lőteret

Belföld - 2006-08-10

Vizsgálatot rendelt el a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora a lőtéri tűz miatt. Molnár Károly az InfoRádiónak elmondta: nagy valószínűséggel be fogják zárni a lőteret.

Az SZDSZ és a KDNP szerint is fontos az élettársi viszony jogi rendezése

Belföld - 2006-08-10

Az élettársi kapcsolat jogi rendezésének fontosságát hangsúlyozták az SZDSZ és a KDNP képviselői a MAGIC Mirror sátor egyhetes programjának nyitó beszélgetésén Budapesten a Hajógyári-szigeten, a Sziget rendezvénysorozat első napján.

Kósa Lajos: A Gyurcsány-csomag semmire nem volt jó

Belföld - 2006-08-09

Semmire nem volt jó a Gyurcsány-csomag, nem látszik sehol az államreform - jelentette ki Kósa Lajos szerda reggel, a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.

Soron kívüli bírósági ügyintézést rendeltek el a Baumag-ügyben

Belföld - 2006-08-09

Soron kívüli ügyintézést rendelt el a Fővárosi Bíróság elnöke a Baumag-ügyben. Ez azt jelenti, hogy az adott bíró által tárgyalt ügyek között ez az ügy a tárgyalások időpontjának kitűzése során elsőbbséget élvez.

Az MSZP frakció nem támogatja az egységes vizitdíj bevezetését

Belföld - 2006-08-09

Az MSZP-frakció nem támogatja az egységes vizitdíj bevezetését; azt szeretnék, ha minden beteg számlát kapna az ellátásról, és ennek jelképes hányadát fizetné ki - mondta Katona Béla, az MSZP frakcióvezető-helyettese a Kökény Mihállyal közösen tartott sajtótájékoztatón.

Megszüntették a nyomozást a szolnoki tűzszerész halála ügyében

Belföld - 2006-08-09

Bűncselekmény hiányában kedden megszüntette a nyomozást a Budapesti Katonai Ügyészség annak a májusban történt szolnoki aknarobbanásnak az ügyében, amelyben egy tűzszerész meghalt, ketten pedig megsebesültek.  

Wittner Mária és támogatói külön akarják megünnepelni 1956 évfordulóját

Belföld - 2006-08-08

Meglehet, hiábavaló lesz Göncz Árpád, Sólyom László és Kosáry Domokos arra irányuló felhívása, hogy az 1956-os szervezetek együtt ünnepeljék a forradalom ötvenedik évfordulóját, mert Wittner Mária 56-os halálraítélt, aki a Fidesz országos listájának ötödik helyéről szerzett képviselői helyet, néhány 56-os szervezetet külön megemlékezésre szólít fel - írja a Népszabadság.

Megkezdődött a parlagfű-pollenszezon

Belföld - 2006-08-08

Megkezdődött a parlagfű pollenszezonja; egyelőre alacsony koncentrációban, de megjelent a növény virágpora a levegőben - közölte az Országos Tisztifőorvosi Hivatal. Az országban működő 19 mérőállomásból 15 állomás pollencsapdájában alacsony koncentrációban ugyan, de megjelent a parlagfű virágpora.

Az MSZP október 21-én tartja rendkívüli kongresszusát

Belföld - 2006-08-07

Az MSZP október 21-én tartja rendkívüli őszi kongresszusát - mondta Juhász Ferenc, a párt alelnöke a Magyar ATV televízió Pont 7 című műsorában. Az alelnök elmondta: az MSZP működését úgy kell átalakítani, hogy egy rugalmas néppárt lehessen.

Augusztus 20.: idén is háromnapos ünnepségsorozat lesz

Belföld - 2006-08-04

Idén is háromnapos ünnepségsorozat keretében emlékezhet meg az ország az államalapítás évfordulójáról: a rendezvények augusztus 18-án kezdődnek, és augusztus 20-án estig várják az érdeklődőket. Akárcsak tavaly, idén is igényes és színes programok közül lehet majd válogatni. Az augusztus 19-i és 20-i központi állami rendezvények nettó 204 330 000 forintba kerülnek.

Az Alkotmánybíróság előtt van a felsőoktatási törvény

Belföld - 2006-08-04

A szaktárca szerint sorozatos egyeztetések előzték meg a felsőoktatási törvény módosítását, az MSZP hajlandó lenne átalakítani a jogszabályt, az SZDSZ viszont vitatja a köztársasági elnöki véleményét. Az ellenzék egységesen üdvözli Sólyom László döntését.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv társadalmi egyeztetésének menete

Belföld - 2006-08-03

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv társadalmi egyeztetésével kapcsolatban több félreérthető információ jelent meg, amelyeket ezen az úton is szeretnénk eloszlatni.Az augusztus elsején társadalmi egyeztetésre bocsátott Új Magyarország Fejlesztési Terv egy másfél évvel ezelőtt elindított, nyilvános egyeztetési folyamat eredménye.

A Magyar Gyógyszerész Kamara közleménye

Belföld - 2006-08-03
A Magyar Gyógyszerész Kamara megdöbbenéssel értesült arról, hogy Molnár Lajos egészségügyi miniszter a gyógyszerellátás alapjait érintő kérdésekben nem a kamara képviselőivel, hanem egy tagozatának vezetőjével egyeztetett. A kamara szerint elfogadhatatlan az a gyakorlat, amely a kompetens testületek, a szakmai szervezetek legitim képviseletének megkerülésével próbál szakmai kérdésekben egyeztetni.

A köztársasági elnök az Alkotmánybírósághoz fordult a felsőoktatási törvény miatt

Belföld - 2006-08-03
Az államfő álláspontja szerint sérti a felsőoktatási intézmények autonómiáját a módosított felsőoktatási törvény azon rendelkezése, amely szerint a felsőoktatási intézmény rektora csak az intézményben működő gazdasági tanács egyetértésével nyújthatna be a szenátusnak az intézmény autonómiáját alapvetően érintő döntések meghozatalára vonatkozó előterjesztéseket.