EU

Eredmények megjelenítése 1621-től 1640-ig 1712 találatból.

50 milliárd euró kutatásra, fejlesztésre

EU - 2006-12-20

Az Európai Unió Tanácsa is jóváhagyta az Európai Parlament által november végén elfogadott, 2007-2013 időszakra szóló közösségi szintű kutatási- technológiafejlesztési és demonstrációs keretprogramot. A közösség 7. Kutatás-fejlesztési Keretprogramja a hétéves időszakban az EU 50,521 milliárd eurót szán kutatás-fejlesztésre.

Utolsó intést kapott Magyarország

EU - 2006-12-13

Másodszor és egyben utoljára figyelmeztette kedden az Európai Bizottság Magyarországot, hogy sürgősen adja át Brüsszelnek az EU 2008–2012 közötti szén-dioxid-kereskedelmére vonatkozó Nemzeti Kiosztási Tervét.

Magyarország a schengeni határidők betartását kéri

EU - 2006-12-12

Az Európai Unión belül határellenőrzések nélküli személymozgást lehetővé tevő schengeni övezet bővítésére elfogadott határidők betartását sürgette Göncz Kinga az EU-tagállamok külügyminisztereinek  brüsszeli találkozóján.

Jövőre vége a kukorica intervenciónak?

EU - 2006-12-06

A brüsszeli bizottság olyan javaslatot készül előterjeszteni, miszerint a következő értékesítési szezonban megszűnne a kukorica intervenciós rendszere. Egy bizottsági illetékes azt mondta a Reuters hírügynökségnek, hogy teljesen felszámolnák az intervenciót július 1-től. A javaslat már a jövő héten előterjesztésre kerülne.

Egyetértenek az EU-tagok a vámkódex korszerűsítésére tett javaslatokkal

EU - 2006-12-05

Csaknem egyöntetűen támogatják az Európai Unió tagországai az uniós vámkódex egyszerűsítését és korszerűsítését célzó európai bizottsági elképzeléseket - jelentette be Kovács László adó- és vámügyi biztos, valamint Egyed Géza, a GKM szakállamtitkára a tagországok versenyképességi ügyekben illetékes minisztereinek  brüsszeli találkozóját követően.

A magyar cégek a legborúlátóbbak az EU-ban brüsszeli felmérés szerint

EU - 2006-12-05

Az Európai Unió tagországai közül Magyarországon a legkevésbé bizakodóak a vállalatok gazdasági kilátásaikat illetően - derül ki egy hétfőn kiadott brüsszeli felmérésből. A kereskedelmi kamarákat tömörítő Eurochambres szervezet 27 országban 78 ezer céget kérdezett meg átfogó gazdasági körképéhez.

A vizsgált új EU-tagok közül senki sem teljesíti az euróövezeti feltételeket

EU - 2006-12-05

Az Európai Unió most megvizsgált nyolc új tagja közül egyik sem teljesíti még az összes euróövezeti feltételt, különösen a magas infláció és az államháztartási hiányok adnak okot aggodalomra, állapítja meg az Európai Bizottság most elkészült jelentése.

A jelentést a terv szerint december 6-án hozzák nyilvánosságra, de néhány részletét már kiszivárogtatták hírügynökségeknek.

Franciaország "korlátozottan" megnyitja munkaerőpiacát

EU - 2006-12-03

Catherine Colonna francia Európa-ügyi miniszter a héten tett bukaresti és szófiai látogatása során bejelentette, hogy Franciaország megnyitja munkaerőpiacát a román és bolgár munkavállalók előtt - adta hírül a Le Figaro című francia napilap.

Tizenöt millió euróval segít az EU az áradással sújtott magyar régióknak

EU - 2006-12-02

A Magyarországot tavasszal sújtó áradások következményeinek enyhítésére 15,06 millió euró anyagi támogatást jelentett be az Európai Bizottság, az Európai Unió úgynevezett szolidaritási alapjából.

Az Eurózónában októberben 7,7%-a mérséklődött a munkanélküliség

EU - 2006-12-02

Az eurózónában októberben 7,7 százalékra mérséklődött - a megelőző négy hónap stagnálása után - a munkanélküliség a szeptemberi 7,8 százalékos szintről, amiben a foglalkoztatottsági helyzet németországi, franciaországi és belgiumi javulása játszott közre - derül ki az EU statisztikai hivatalának pénteki adatából.

Magasan áll az EU üzleti hangulatindexe

EU - 2006-12-01

Évek óta nem állt olyan magasan az üzleti bizalom indexe az EU-ban, mint most. Az EU bizottsága által csütörtökön közölt adat szerint a 25-ök együttes gazdasági hangulatát kifejező mutató értéke az októberi 111,5 pontról novemberben 113,1 pontra lendült fel. A részindexek között az ipar hangulatindexe mellett a fogyasztói hangulatindex is javult.

 Nincs uniós megállapodás az alkohol-minimáladóról, bornál marad a 0%

EU - 2006-11-29

Továbbra sem tudtak megállapodni az Európai Unió tagországainak pénzügyminiszterei a szeszesitalokat sújtó jövedéki adó kötelező minimális értékének emeléséről - jelentette be a keddi brüsszeli ülést követően Veres János pénzügyminiszter és Kovács László, az Európai Bizottság vám- és adópolitikai felelőse.

Az Európai Unió üdvözli a gázai izraeli-palesztin fegyverszünetet

EU - 2006-11-28

A Gázai övezetben vasárnap óta érvényben lévő tűzszünet újraéleszti az izraeli-palesztin békefolyamathoz való visszatérés reményét - vélte hétfőn Tamperében Erkki Tuomioja, az Európai Unió soros elnöki tisztét betöltő Finnország külügyminisztere.

 Hulladékégetők helyett a hulladékmegelőzést és az újrafeldolgozást

EU - 2006-11-28

Az Európai Parlament Környezetvédelmi Bizottsága november 28-án szavaz a hulladékokról szóló keretirányelvről. A Hulladék Munkaszövetség reméli, hogy a szavazáson a képviselők a hulladékégetők helyett a hulladékmegelőzést és az újrafeldolgozást fogják támogatni.

Közép-Magyarország a 47. legversenyképesebb régió az EU-ban

EU - 2006-11-27

Helsinki és Brüsszel körzete az Európai Unió legversenyképesebb térsége, miközben a 10 új tagország legtöbb régiója jelentős lemaradást mutat - derül ki egy nemzetközi felmérésből. A legkevésbé versenyképes régiók közé egyebek mellett magyarországi térségek tartoznak.

Az EU szankciókat hozott Észak-Korea ellen

EU - 2006-11-21

Az Európai Unió hétfőn szankciókat hozott a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság ellen, ezzel végrehajtva az ENSZ Biztonsági Tanácsa által az észak-koreai atomkísérlet után, idén októberben elfogadott döntést.

Tovább nőtt a háztartások internet hozzáférése az EU-ban

EU - 2006-11-13

Az Európai Unióban a tovább nőtt a háztartások internet-hozzáférése az idei év első negyedében: 52 százalékra az egy ével korábbi 48-ról.

Az Eurostat adatai szerint Hollandiában volt a legmagasabb az arány, 80 százalék, majd Dánia és Svédország következik 79, illetve 77 százalékkal.

Sólyom László: Horvátország felkészült az európai integrációra

EU - 2006-11-12

 

Horvátország felkészült az európai uniós csatlakozásra, Magyarország pedig eltökélt, hogy a szövetségen belül is segítse a szomszédos állam integrációs folyamatát - jelentette ki Sólyom László szombaton, Pécsett.

Az EU figyelmezteti Lengyelországot a magas államháztartási deficit miatt

EU - 2006-11-10

Az Európai Bizottság figyelmeztetésben részesíti majd Lengyelországot magas államháztartási deficitje miatt - közölte egy név nélkül nyilatkozó illetékes, aki azt mondta, hogy erre az EU pénzügyminiszterek november 28-án sorra kerülő havi Ecofin értekezletén kerül sor.

Uniós eljárás Magyarország ellen

EU - 2006-11-09

Jogsértési eljárás indul Magyarország ellen is, mert nem hajlandó munkaidőnek elismerni az ügyeleti rendszerben dolgozók ügyeleti készenléti idejét – írja a Világgazdaság.