Gazdaság

Eredmények megjelenítése 3741-től 3760-ig 3849 találatból.

A Virágkarneválon is ellenőrzött az APEH

Gazdaság - 2006-08-22

Az APEH Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága az augusztus 20-a alkalmából megrendezett programok helyszínein tartott nyugta- és számlaadási kötelezettség teljesítésére irányuló ellenőrzés sorozatot a megye területén. Az ellenőrzések célja annak vizsgálata volt, hogy az ünnep környékén megnövekedett forgalom bevételének regisztrációja megfelel-e a jogszabályoknak.

Évi 11 százalékkal nő az on-line hirdetési piac idehaza

Gazdaság - 2006-08-22

A reklámpiacon belül az on-line hirdetési költés 2011-re világszinten eléri a 25,9 milliárd dollárt, azaz a 9 százalékot. A piac a következő öt évben Magyarországon is hasonlóan nő, s éves szinten mintegy 11 százalékkal bővül.

KSH: az építőipari termelés 7,1 százalékkal csökkent

Gazdaság - 2006-08-21

Az építőipari termelés 2006 júniusában kiigazítatlan adatok szerint 8,1 százalékkal, munkanaptényezővel kiigazítva 7,1 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn. A KSH közleménye szerint az év első hat hónapjában a termelés 1,7 százalékkal csökkent

easyJet: még olcsóbbak is lehetnek a jegyárak a jövőben

Gazdaság - 2006-08-21

Még olcsóbbak is lehetnek a jövőben jegyáraik a vezető európai fapados légitársaság, a brit easyJet vezetője szerint. Andrew Harrison a német sajtónak nyilatkozva közölte, hogy a költségtakarékosságot még olcsóbb üzemű repülők beszerzésével szeretnék elérni, de készülnek gépeiken az igényesebb üzleti utaztatás beindítására is.

A Microsoft kiterjesztette részvény-visszavásárlási akcióját

Gazdaság - 2006-08-21

A Microsoft taktikát váltott részvény-visszavásárlási programjában, miután a csütörtöki határidő lejártáig az addig az akcióra tervezett 20 milliárd dollárból csak 3,8 milliárd dollárra érkeztek részvényajánlatok.

Július végéig 78,3 milliárd forint eva folyt be a költségvetésbe

Gazdaság - 2006-08-18

Az egyéni vállalkozók és társas vállalkozások júliusban 24 milliárd forintot, az év első hét hónapjában összesen 78,3 milliárd forint egyszerűsített vállalkozói adót (eva) fizettek be - közölte júliusi államháztartási jelentésében a Pénzügyminisztérium.

Hazánkban lesz a legmagasabb az infláció a régióban decemberben

Gazdaság - 2006-08-17

Az elmúlt hónapok adatai alapján elmondható, hogy az árstabilitás (nemzetközi terminológiában 2-3%) körüli szinten ingadozik a régiós gazdaságok pénzromlási mutatója, azonban Lengyelország kivételével egyik ország sem teljesíti a maastrichti kritériumok inflációra vonatkozó fejezetét.

Életbe léptek az új jogszabályok a diákhitelezésben

Gazdaság - 2006-08-15

Kedden hatályba lépett a hallgatói hitelezésről szóló új kormányrendelet: a 2006/2007-es tanévtől érvényes változások kibővítik a diákhitelre jogosultak körét, jelentősen egyszerűsítik az ügymenetet, valamint a költségtérítéses hallgatók számára lehetőséget biztosítanak a magasabb havi kölcsön felvételére is - közölte a Diákhitel Központ kommunikációs igazgatója.

A regisztrációs adó befizetését ellenőrzi a VPOP

Gazdaság - 2006-08-15

A be nem fizetett regisztrációs adó feltárására ellenőrzést tart a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága - közölte a VPOP. A Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) azokat a gépjármű tulajdonosokat fogja ellenőrizni, akiknek a járműveit 2004. február 1. és 2005. december 31. között helyezték forgalomba.

Százmilliárdos bevétele lehet az államnak az újabb privatizációból

Gazdaság - 2006-08-15

Akár 100 milliárd forintot is megérhet majd a későbbi tulajdonosnak a MÁV árufuvarozási üzletága, a MÁV Cargo Zrt. a Magyar Hírlap információi szerint. Nem valószínű azonban, hogy a privatizációs tender kiírására még idén sor kerülhet, miután az új pályahasználati díjrendszer is csak jövőre készülhet el, a pályázatok pénzügyi részletei pedig csak a díjak ismeretében határozhatóak meg.

Lesiklópályán a forint, 275-ön az euró

Gazdaság - 2006-08-15

Folytatódott ma reggel a forint zuhanása, az euró kurzusa a tegnap késő délutáni és ma reggeli 273 forint körüli szintről rövid idő alatt 275,20-ig jutott.

Ezermilliárd forint távmunkára a II. Nemzeti Fejlesztési Tervben

Gazdaság - 2006-08-15

Ezermilliárd forintos nagyságrendű összeg áll rendelkezésre távmunkahelyek létrehozására a II. Nemzeti Fejlesztési Tervben - közölte Simon Gábor. Az MSZP-s képviselő elmondta: a távmunkát interneten keresztül végezhetik a fogyatékkal élő emberek is, tehát elősegíti a munkahelyteremtést.

Közgazdász vándorgyűlés Nyíregyházán

Gazdaság - 2006-08-11

Gazdasági kérdésekről minden évben sok száz konferenciát tartanak Magyarországon. Ezek sorá­ból kiemelkedik a Magyar Közgazdasági Társaság által rendezett közgazdász-vándorgyűlés, ahol több mint félszáz előadásból ismerkedhet meg a hallgatóság a gazdasági élet, az állami irányítás és a tudomány legkiválóbb képviselőinek gondolataival.

Mol, I. félév: 38 százalékkal jobb nettó eredmény

Gazdaság - 2006-08-09

A Mol Nyrt. az első félévben 257,5 milliárd forint üzleti eredményt és 187,4 milliárd forint nettó eredményt ért el, az előbbi 52 százalékkal, az utóbbi pedig 38 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit.

11,5 százalékkal nőtt az ipari termelés

Gazdaság - 2006-08-08

Az ipari termelés 2006 júniusában az előzetes, szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított index szerint 1,8 százalékkal nőtt az előző havi, és - munkanaptényezővel korrigálva - 11,5 százalékkal emelkedett a 2005 júniusi szinthez képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

KSH: 20 ezer új lakásra adtak ki építési engedélyt

Gazdaság - 2006-08-04

Az év első felében 13 ezer felépített lakás kapott használatbavételi engedélyt, és csaknem 20 ezer új lakásra adtak ki építési engedélyt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön. A KSH közleménye szerint a használatba vett lakások száma 14 százalékkal, az új lakásépítési engedélyeké 20 százalékkal kevesebb, mint 2005 I. félévében volt.

Egymilliárd forinttal több jut a baromfiágazat támogatására

Gazdaság - 2006-08-03

A kormány szerdai ülésén egymilliárd forinttal, 2,5 milliárd forintra emelte azt a keretet, amelyből a baromfiágazat szereplői kaphatnak támogatást a madárinfluenza miatt elszenvedett károkért. Bővül a kártérítésben érintettek köre is: erről Magyarország kérésére az Európai Unió döntött.

Gallup: a lakosság nem számított ilyen mértékű megszorításokra

Gazdaság - 2006-08-03

A Gyurcsány-kormány intézkedéscsomagja az emberek nagy többségét váratlanul érte, és mind a kormánypártokra, mind az ellenzékre szavazók többsége szerint ezek a fejlemények nincsenek összhangban a választási ígéretekkel.

Magosz: az idei búzatermés mennyisége elmarad a tavalyitól

Gazdaság - 2006-08-02

Az országban a Magosz adatai szerint 98 százalékban befejeződött az aratás - közölte Obreczán Ferenc, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) főtitkára.

Járai: versenyképes gazdaság nélkül nem érdemes bevezetni az eurót

Gazdaság - 2006-08-02
Amíg Magyarország gazdasága nem lesz versenyképes, nem érdemes bevezetni az eurót - mondta Járai Zsigmond, a Magyar Nemzeti Bank elnöke kedden Budapesten, azon az emlékkonferencián, amelyet a jegybank a forint bevezetésének 60. évfordulója alkalmából rendezett
hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza