Gazdaság

Eredmények megjelenítése 3761-től 3780-ig 3817 találatból.

Kiadvány az Észak-alföldi Régió uniós sikereiről

Gazdaság - 2006-07-05

Tíz kiadványban több mint 150 sikeres, európai uniós társfinanszírozású fejlesztési programot mutat be a Nemzeti Fejlesztési Hivatal. A hét regionális és a három tematikus összeállítás – összesen 65 ezer példányban – uniós forrásból készült.

A gyakorlati igény és a képzés összhangja elengedhetetlen

Gazdaság - 2006-07-03

A megye foglalkoztatási helyzetéről, a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáról, a támogatási rendszerekről szóló előterjesztést tárgyalt legutóbbi ülésén a megyei önkormányzat. A képviselők még szorosabb összhang megteremtését szorgalmazzák a gyakorlati igények és a képzés között.

Magyarország érdekelt az uniós borpiaci reform végrehajtásban

Gazdaság - 2006-07-03

Magyarország érdekelt az unióban tervezett borpiaci reform végrehajtásában, de csak az érdemi és az ország számára kedvező változásokat tudja elfogadni - ebben egyetért a magyar borszakma és a magyar agrárirányítás is.

Szabadulnak a külföldiek a magyar állampapíroktól?

Gazdaság - 2006-06-30

A régió többi devizájától immár elszakadva tegnap tovább gyengült a forint, történetében először átlépve az árfolyamsáv gyenge oldalára. Az állampapírpiacon komolyabb eladások kezdődtek. Ha a külföldi kötvénytulajdonosok menekülőre fogják, nem lesz, ami megállítsa a forintot - jósolják elemzők.

A KSH jelentése szerint gyorsabb a gazdasági bővülés

Gazdaság - 2006-06-28

Az idén az első negyedévben a GDP 4,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, az előző évinél gyorsabb bővülés a bruttó állóeszköz-felhalmozásra, az élénk exportra és az ipari termelésre támaszkodott - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) összesítéséből.

Átlagosan 27 százalékkal emelkedik a gáz ára augusztus 1-jén

Gazdaság - 2006-06-28

A gáz fogyasztói ára, fogyasztással súlyozottan átlagosan 27 százalékkal emelkedik augusztus elsején - jelentette be Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter a kormánydöntést követő szerdai sajtótájékoztatón Budapesten.

Szlovákia, mint „adóparadicsom”

Gazdaság - 2006-06-28

Ötvenezer céghez juttatott el szórólapot a napokban egy hazai vállalkozás. A többi közt cégalapítással foglalkozó Cash Global Hungary Szlovákiába csábít. Becslések szerint eddig hétezer magyar cég tette át a székhelyét északi szomszédunkhoz.

Ezerhétszáz támogatott gyógyszer ára változik július 1-től

Gazdaság - 2006-06-27

Ezerhétszáz, a társadalombiztosítás (tb) által támogatott gyógyszer ára változik július 1-től, amelyekből 1.400-nak emelkedik az ára - mondta Lengyel Gábor, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) gyógyszerügy főosztályvezetője

Kóka: töretlen az amerikai befektetők bizalma Magyarország iránt

Gazdaság - 2006-06-27

Töretlen az amerikai befektetők bizalma Magyarország iránt - ezt tapasztalta Kóka János gazdasági miniszter az Egyesült Államokban, ahol három napon át befektetési bankárokkal, alapkezelőkkel, elemzőkkel folytatott megbeszélést. 

Oroszországnak sem kell a magyar csirke

Gazdaság - 2006-06-27

A madárinfluenza miatt Oroszország péntektől ideiglenesen minden olyan Magyarországról származó termék bevitelét megtiltotta, amelynek nevében a baromfi szó szerepel. Bábolnán tegnap már hozzákezdtek százezer tenyésztyúk levágásához.

Megszűnnek a közalapítványok

Gazdaság - 2006-06-27

A közalapítványok megszüntetést eredményezi az államháztartási törvény és a kapcsolódó törvények módosítása. Erről Veres János beszélt tegnap este a parlamentben, a törvények általános vitájában.

Fokozott élelmiszer-ellenőrzések az idegenforgalmi szezonban

Gazdaság - 2006-06-26

A nyári idegenforgalmi szezonban fokozott élelmiszer-ellenőrzésekre készültek fel a hatóságok a Magyar Élelmiszerbiztonsági Hivatal koordinálásával. Fokozottan ellenőrzik a hatóságok az idegenforgalmi időszakban kiemelten látogatott vendéglátóhelyeket és kereskedelmi egységeket.

Az evások adatai is nyilvánosak lesznek?

Gazdaság - 2006-06-23

A jövő évtől felkerülnének az APEH honlapjára az evások. Az intézkedés az adóhivatal szigorítási kurzusának lehet a része, az adóbeszedés hatásosságának javulását várják tőle. Keményebb fellépést ígérnek a fiktív cégek ellen.

Az Ecostat Turizmusbarométere 38 százalék az első félévben

Gazdaság - 2006-06-23

Az Ecostat 2006 első félévi Turizmusbarométerének értéke 38 százalék, mintegy 6 százalékponttal alacsonyabb az előző évi értéknél - közölte Belyó Pál, az Ecostat Gazdaságelemző és Informatikai Intézet igazgatója.

Gyenge állásvédelem és a nagyfokú rugalmasság a magyar munkaerőpiacon

Gazdaság - 2006-06-23

A magyar munkaerőpiacot a gyenge állásvédelem és a nagyfokú rugalmasság jellemzi - állítják az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezete (ILO) által most kiadott tanulmány szerzői

Közel duplájára emelkedhet a gáz ára

Gazdaság - 2006-06-23

A jövő év első hónapjaiban újabb drasztikus gázáremelés várható – értesült a Világgazdaság pénzügyminisztériumi forrásból. A már bejelentett, 2006. augusztusi átlagosan 30 százalékos drágulást 2007 elején 40-50 százalék körüli áremelkedés követheti.

Madárinfluenza: az EU 65 millió eurós támogatást ad

Gazdaság - 2006-06-22

A madárinfluenza okozta veszteségek részbeni pótlására az Európai Unió a tagországai gazdáinak összesen 65 millió eurót folyósít majd.

Kartellgyanú miatt vizsgálat indult a British Airways-nél

Gazdaság - 2006-06-22

A brit versenyfelügyeleti hivatal és az amerikai igazságügyminisztérium vizsgálatot indított a British Airways-nél (BA) és más légitársaságoknál kartell gyanúja miatt. A cégek a hírek szerint a utasforgalmat érintően egyeztették áraikat, illetve az üzemanyagpótdíjak kivetésekor is kartelltevékenységet folytattak.

Az import elfogy, hazai még nincs

Gazdaság - 2006-06-22

Július első napjaiban dinnye nélkül marad az ország, ugyanis elfogy az import, a hazai pedig három hetet késik. A hűvös nyárelő miatt drága és kevés a gyümölcs, de a kertészek azt ígérik: a természet utoléri magát.

12 ezer szárnyas vár vágásra Kiskunmajsa környékén

Gazdaság - 2006-06-21

Mintegy 12 ezer, jórészt túltartott baromfi vár vágásra 30 állattartónál Kiskunmajsa környékén - közölte a város polgármestere, Faludi Tamás. A térségben élő gazdák jelezték, hogy állatokat a vágóhidak egy része nem hajlandó átvenni - mondta el a polgármester.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza