Gazdaság

Eredmények megjelenítése 3801-től 3820-ig 3893 találatból.

Egymilliárd forinttal több jut a baromfiágazat támogatására

Gazdaság - 2006-08-03

A kormány szerdai ülésén egymilliárd forinttal, 2,5 milliárd forintra emelte azt a keretet, amelyből a baromfiágazat szereplői kaphatnak támogatást a madárinfluenza miatt elszenvedett károkért. Bővül a kártérítésben érintettek köre is: erről Magyarország kérésére az Európai Unió döntött.

Gallup: a lakosság nem számított ilyen mértékű megszorításokra

Gazdaság - 2006-08-03

A Gyurcsány-kormány intézkedéscsomagja az emberek nagy többségét váratlanul érte, és mind a kormánypártokra, mind az ellenzékre szavazók többsége szerint ezek a fejlemények nincsenek összhangban a választási ígéretekkel.

Magosz: az idei búzatermés mennyisége elmarad a tavalyitól

Gazdaság - 2006-08-02

Az országban a Magosz adatai szerint 98 százalékban befejeződött az aratás - közölte Obreczán Ferenc, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) főtitkára.

Járai: versenyképes gazdaság nélkül nem érdemes bevezetni az eurót

Gazdaság - 2006-08-02
Amíg Magyarország gazdasága nem lesz versenyképes, nem érdemes bevezetni az eurót - mondta Járai Zsigmond, a Magyar Nemzeti Bank elnöke kedden Budapesten, azon az emlékkonferencián, amelyet a jegybank a forint bevezetésének 60. évfordulója alkalmából rendezett

AVIA: új üzemanyagtöltő-hálózat Magyarországon

Gazdaság - 2006-08-01

AVIA néven új benzinkúthálózat jelent meg Magyarországon: egyelőre két ilyen feliratú kúttal találkozhatnak az autósok, de a svájci non-profit társággal kapcsolatban álló magyar egyesület három év múlva legalább 30 ilyen állomást szeretne üzemeltetni.

20 ezerrel több a gazdasági szervezet

Gazdaság - 2006-07-31
Több volt 20 ezerrel a regisztrált gazdasági szervezetek száma 2006. I. félév végén, mint egy évvel korábban - tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal. A regisztrált gazdasági szervezetek száma így a félév végén elérte az 1 millió 310 ezret. A bejegyzett vállalkozások száma 18 ezerrel, a nonprofit szervezeteké 2 ezerrel emelkedett

KSH: az iparban folytatódott a konjunktúra

Gazdaság - 2006-07-27
Májusban az iparban folytatódott a konjunktúra az áprilisi megtorpanás után, az első öt havi átlagos növekedés 10 százalékos volt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal összefoglaló jelentésében szerdán. Az ipar termelői árai májusban 5,3 százalékkal, az év első öt hónapjában átlagosan 5 százalékkal emelkedtek

Aratás: a tavalyinál kevesebb búza lesz a megyében

Gazdaság - 2006-07-26

Néhány napon belül befejeződik a búza betakarítása Hajdú-Biharban: az ország legjelentősebb agrármegyéjében a megtermett kenyérnekvaló mennyisége mintegy 20 százalékkal marad el a tavalyi átlagtól.

Felügyeleti intézkedés a Magyar Telekommal szemben

Gazdaság - 2006-07-26

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) 6 millió forint bírságot szabott ki a Magyar Telekom Nyrt.-re - tette közzé a felügyelet  honlapján.  A PSZÁF határozatában kötelezte a társaságot tájékoztatási kötelezettsége betartására, amihez a közlemény szerint az szükséges, hogy igazgatósága haladéktalanul hívja össze a közgyűlést.

A Monetáris Tanács 50 bázisponttal emelte az alapkamatot

Gazdaság - 2006-07-25

A Monetáris Tanács hétfői ülésén 50 bázisponttal 6,75%-ra emelte az irányadó kamatot, és további, több lépcsőben megvalósuló kamatemelést helyezett kilátásba. A közlemény szerint a Monetáris Tanács hétfői ülésén a gazdasági és pénzügyi folyamatokat áttekintve döntött a kamatemelés mellett.

A bíróság elrendelte a Magyar Könyvklub felszámolását

Gazdaság - 2006-07-24

Így bekövetkezett az, amit a három és fél éve súlyos pénzügyi zavarokkal küzdő cégnek eddig sikerült elkerülnie: a Fővárosi Bíróság elrendelte a felszámolását – tudta meg a NAPI Gazdaság.

Tenderhirdetés az M7-es új szakaszán

Gazdaság - 2006-07-24

A Nemzeti Autópálya (NA) Zrt. várhatóan a hét elején hirdet eredményt, az M7-es autópálya Balatonkeresztúr-Nagykanizsa közötti 35,5 kilométer hosszú szakaszának megépítésére kiírt közbeszerzési pályázaton.

Elhelyezkedési esély szerint kategorizálják az álláskeresőket

Gazdaság - 2006-07-24

Az elhelyezkedési esély szerint kategóriákba sorolják jövőre a regisztrált álláskeresőket, ennek előkészítésén dolgoznak - közölte a Foglalkoztatási Hivatal főosztályvezetője. Az intézkedés célja, hogy az álláskeresők a számukra legmegfelelőbb segítséget kapják - mondta a főosztályvezető.

Megállapodás a HungaroControl és a légiirányítók között

Gazdaság - 2006-07-20

Megszületett a bérmegállapodás a HungaroControl vezetése és a CONTROL Magyar Légiforgalmi Irányítók Szakszervezete között - közölte a HungaroControl. A szerdán aláírt, négy évre szóló megállapodás szerint az idei évi béremelés mértéke 4,7 százalék lesz.

Járulékkedvezménnyel 7 723 álláskeresőt vettek fel az első félévben

Gazdaság - 2006-07-20

Csaknem 6 000 vállalkozás, civil szervezet vett fel 7 723 álláskeresőt az első félévben az egy éves járulékmentességet kihasználva - közölte a Foglalkoztatási Hivatal.

Az építőipari termelés 8,5 százalékkal csökkent

Gazdaság - 2006-07-19

Az építőipari termelés 2006 májusában kiigazítatlan adatok szerint 8,5 százalékkal, munkanaptényezővel kiigazítva 9,5 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól, szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazítva 3,7 százalékkal volt alacsonyabb az előző havinál - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

Nyolc napon belül ki kell fizetni az alvállalkozót?

Gazdaság - 2006-07-18

A vállalkozói körbetartozásokat mérsékelné a közbeszerzési törvény várhatóan októbertől életbe lépő módosítása. Októbertől új szabályozás lépne életbe: ha egy fővállalkozó megkapja a pénzét, 8 napon belül rendeznie kell az alvállalkozó számláját - írja a Napi Gazdaság.

Magyarország információs és kommunikációs elátottsága elmarad az EU-átlagtól

Gazdaság - 2006-07-17

Magyarország minden egyes információs és kommunikációs technológiai ellátottsági mutató esetében jelentősen lemaradt az EU átlagához viszonyítva - állapítja meg a Központi Statisztikai Hivatal a közelmúltban publikált tanulmányában.

A Fidesz szerint kockázatot jelenthet az E.ON és Gazprom tranzakciója

Gazdaság - 2006-07-17

Mind az Oroszországtól, a Gazpromtól való egyoldalú energiafüggés, mind az energiapiaci verseny, mind pedig a gázárak szempontjából kockázatot jelenthet Magyarországnak az E.ON német energetikai óriáscég és az orosz Gazprom múlt heti tranzakciója - közölte Németh Zsolt.

Törvénytelen volt a külföldről behozott használt autók regisztrációs adója

Gazdaság - 2006-07-14

Körülbelül 80 ezer magyar autótulajdonos követelheti vissza az adóhatóságtól a 2004. május 1. és 2005. december 31. között külföldről behozott használt autókra kivetett regisztrációs adó egy részét - áll az Európai Bíróság főtanácsosának csütörtökön Luxemburgban kiadott állásfoglalásában