Helyi

Eredmények megjelenítése 2281-től 2300-ig 2354 találatból.

Független Fórum Egyesület: nincs koalíció

Helyi - 2006-08-16

Újból meghatározta helyét a Független Fórum Egyesület a közéleti palettán. Erre a múlt héten történt jobboldali együttműködés kialakítása miatt érezte szükségét a szervezet.   -mondta Gondola Zsolt Zoárd, az egyesület elnöke, aki keddi sajtótájékoztatóján leszögezte: tisztességesnek tartják, hogy a Fidesz nyíltan felvállalta az együttműködést a szélsőjobbos tömörüléssel.

Rácz Róbertet jelöli a Fidesz a megyei közgyűlés elnöki posztjára

Helyi - 2006-08-16

Rácz Róbertet, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés ellenzéki frakcióvezetőjét jelöli a közgyűlés elnöki posztjára a Fidesz. Ha az októberi választáson a jobboldali pártok lesznek többségben a testületben, akkor a a Fidesz-MDF-Gazdakörök jelenlegi frakcióvezetője ül az elnöki székbe. A jelölt legfontosabb feladatának a Kenézy kórház gazdálkodásának rendbetételét tartja.

Kezdődik a Bartók Béla út felújítása, korszerűsítése

Helyi - 2006-08-15

Aláírták a Bartók Béla út rekonstrukciójáról szóló kivitelezői szerződést hétfőn a városházán. A munkát közbeszerzési eljáráson nyerte el a Bartók 2006 Konzorcium, melynek tagjai a Betonút Zrt., a Debmut Zrt. és a Vegyépszer Zrt.

Holnaptól karneváli hét

Helyi - 2006-08-14

A százéves múltra visszatekintő, ingyenes rendezvénysorozat idén ünnepli újkori történelmének 40. születésnapját. Igaz, az idei a 37. a sorban, hiszen előfordult, hogy egy-egy év kimaradt. A cívisvárosba látogató közönséget a virágos programokon kívül színvonalas kulturális és zenei produkciók várják a karneváli héten.

Változatlan kollégiumi díjak

Helyi - 2006-08-11

Nem emelkednek szeptembertől a kollégiumi díjak a Debreceni Egyetemen, a jövő év elejétől viszont lehet számítani drágulásokra. A férőhelyek jelenlegi ára hat – és húszezer forint között mozog a cívisvárosban.

AKSD üzletrész: zsebből zsebbe

Helyi - 2006-08-11

A lapunkban már közölt előterjesztés alapján eladja az AKSD Kft-ben birtokolt üzletrészét az önkormányzat. Ez a döntés született a képviselőtestület augusztus1o-i, csütörtöki ülésén. A zárt körű pályázatra a Debreceni Vagyonkezelő Zrt, a hőszolgáltató és a vízmű kap majd meghívást, a tulajdonrész induló ára 1 milliárd 560 millió forint.

Könyvet jó kezekbe

Helyi - 2006-08-10

Könyvet jó kezekbe – ezzel a mottóval ajándékozott a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Könnyű Lövészdandára több mint másfélezer kötetet egy kárpátaljai magyar felsőoktatási intézménynek. Az adományozási ünnepséget kedden tartották a hajdúhadházi kiképzőbázison.

Bajban a város gazdálkodása?!

Helyi - 2006-08-10

Kovács László polgármesterjelölt sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a csütörtöki Közgyűlésen előterjesztésre kerül a „Tájékoztató DMJV Önkormányzata gazdálkodásának I. félévi helyzetéről, beszámoló a DMJV Önkormányzata 2006. évi költségvetéséről szóló 2/2006. (II. 24.) rendelet végrehajtásáról” szóló jelentés.

Ülést tart a debreceni képviselő testület

Helyi - 2006-08-08

Debrecen Megyei Jogú Város Közgyűlése  augusztus 10-én, csütörtökön, 9.00 órai kezdettel, a Városháza Nagytanácstermében  tartja a nyári időszak utolsó ülését. 34 napirendi pont, több esetben zárt ülés várható.

Az európai uniós ügyek tanácsnoka jelenti

Helyi - 2006-08-08

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2002. november 4. napjától megválasztotta Mazsu János önkormányzati képviselőt az európai uniós ügyek tanácsnokává, továbbá felkérte a tanácsnokot, hogy végzett tevékenységéről minden évben számoljon be a közgyűlésnek. A debreceni önkormányzat augusztus 10-i ülésén tárgyalja a tanácsnok alább közölt jelentését.

Folytatódik a Vörös Polip-ügy

Helyi - 2006-08-08

Elutasította a Hajdú- Bihar megyei közgyűlés szocialista elnökének kérelmét a Fővárosi Bíróság. Juhászné Lévai Katalin beadványában azt szerette volna elérni, hogy leállítsák a Vörös Polip című könyv forgalmazását.

AKSD: ki lesz a gazda?

Helyi - 2006-08-07

Debrecen idei költségvetése 1,56 milliárd forint, üzletrész értékesítéséből  származó árbevételt irányoz elő. Ezt a bevételt az önkormányzat az AKSD Kft.-ben lévő, 49 százalékos tulajdoni arányú üzletrészének értékesítésével kívánja elérni. Ha az AKSD Kft. és az A.S.A + AVE Környezetvédelmi Holding Kft. elővásárlási jogát nem gyakorolja, a holding és tagvállalatai pályázhatnak.

A reptéri tanácsnok jelenti

Helyi - 2006-08-07

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2002. november 4. napjától megválasztotta Győri Gyula önkormányzati képviselőt a repülőtér fejlesztésével kapcsolatos ügyek tanácsnokává, továbbá felkérte a tanácsnokokat, hogy végzett tevékenységükről minden évben számoljanak be a közgyűlésnek. A debreceni önkormányzat augusztus 10-i ülésén tárgyalja a tanácsnok alább közölt jelentését.

A Centrum Párt és egy jobboldali pártszövetség is Kósa Lajost támogatja Debrecenben

Helyi - 2006-08-07

Az MDF után a Centrum Párt debreceni szervezete, valamint a Kereszténydemokrata Néppártot, a Jobbik Magyarországért Mozgalmat, a Nemzeti Fórumot, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetséget és a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének debreceni szervezetét tömörítő jobboldali csoportosulás is Kósa Lajos polgármesteri jelölését támogatja az őszi helyhatósági választáson

Új esély Debrecenben is

Helyi - 2006-08-06

Az MDF Debreceni Szervezete önállóan méretteti meg magát a helyhatósági választásokon. Választási programjukat augusztus 20-a után mutatják be kampánynyitó rendezvényükön.

Elkészült a Piac u. 19. homlokzati portáljának felújítása

Helyi - 2006-08-05

2006. márciusában kezdődött el a Piac utca – Bajcsy-Zsilinszky utca sarkán található épület homlokzati portáljának felújítása. Az eredeti tervekben szerepelt a teljes homlokzat felújítása is, azonban a házban lakó magántulajdonosok a tulajdoni hányaduk arányában rájuk eső költségeket nem tudták vállalni.

Debrecennek lesz pénze  a pályázatok önrészére

Helyi - 2006-08-04

Kósa Lajos polgármester sajtóközleményben reagált Kovács László SZDSZ-es polgármester -jelölt sajtótájékoztatóján elhangzottakra. A polgármester szerint a város adósságállománya 2006. végére 7,4 milliárd forint lesz. A város kötvényállománya 2,5 milliárd Ft. Ha az adósság és a kötvényállományt összeadjuk, 9,9 milliárd Ft-ot kapunk, ami 20%-os adósság rátát jelen a költségvetés várható 49 milliárd Ft-os záró összegéhez mérten.

Debrecen eladósodott város?

Helyi - 2006-08-03

Kovács László, polgármesterjelölt csütörtöki sajtótájékoztatóján Debrecen adósságállományáról beszélt. Információi szerint a megyeszékhely terhei elérik a 21,5 milliárd forintot, amihez közel 9oo millió forint kamattörlesztés társul az idén, jövőre pedig 2,4 milliárd.

Debrecen polgármesterét saját városa, Debrecen fejlődése érdekli.

Helyi - 2006-08-03

Kósa Lajos közleménye:

Oláh Lajos fővárosi lakos fantáziája túl élénk, vagy csak neki sem tesz jót a nagy meleg. Semmi fajta versenyfutás nincs Debrecen polgármestere, Kósa Lajos és bármely fideszes politikus között, lévén, hogy a Fidesz egyedüli jelöltje Debrecen polgármesteri székére Kósa Lajos.

Kósa Lajost csak a Fidesz elnöki széke érdekli

Helyi - 2006-08-03

Dr. Oláh Lajos rendkívüli közleménye

Kósa Lajos közelmúltban tett, hamis és felelőtlen kijelentései azt bizonyítják: nem veszi komolyan az európai uniós fejlesztési lehetőségeket, és ismét saját városa ellen politizál. Kósa Lajos nem szavazta meg a parlamentben, hogy Debrecen régióközpont legyen.