Helyi

Eredmények megjelenítése 2301-től 2320-ig 2354 találatból.

Az MSZP debreceni városi szervezetének közleménye

Helyi - 2006-08-02

Kerékpárbarát civilek kezdeményezésére kedden frissülni kezdett Kósa Lajos polgármester úr emlékezete. 2002-ben a 48 pontos választási programjukban ezt írták: „Megteremtjük a biztonságos kerékpáros közlekedés feltételeit. Programot dolgozunk ki a kerékpárút-hálózat továbbépítésére, a megépített kerékpárutak összekapcsolására. Lopásbiztos kerékpártárolókat építünk. A rendőrséggel együttműködve bevezetjük a kerékpárazonosító rendszert.”

Függetlenek a nyíregyházi önkormányzati választáson

Helyi - 2006-08-02

A Függetlenek Egyesülete ismét állít jelölteket Nyíregyházán az önkormányzati választásra . Az egyesület 1994-es alakulásától kezdve, az azóta történt három helyhatósági választás szavazatai alapján mindig jelentős számú frakciót alakíthatott a város képviselőtestületében és 12 éve tagja a települést irányító, vezető koalíciónak is.

K Ö Z L E M É N Y a megyei listaállításhoz szükséges ajánlások számáról

Helyi - 2006-08-01

A Hajdú-Bihar Megyei Területi Választási Iroda a megyei listaállításhoz szükséges ajánlások számáról a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvénynek a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a kisebbségi önkormányzati képviselők választásán történő végrehajtásáról szóló 29/2006. (V. 30.) BM rendelet 18. §-a alapján a következő közleményt adja ki:

Újabb jelöltek

Helyi - 2006-07-28

– A Kereszténydemokrata Néppárt, a Jobbik Magyarországért Mozgalom-Párt, a Nemzeti Fórum és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség írt alá együttműködési megállapodást az őszi helyhatósági választás kapcsán, de határidő nélkül – mondta el Karancsi Jánosné, a KDNP városi elnöke.

Pártjelölt vagy civil? 

Helyi - 2006-07-28

Mind a 29 debreceni körzetben képviselőjelöltje van a Független Fórum Egyesületnek – jelentette be szerdai közgyűlésük döntései nyomán Gondola Zsolt, az egyesület elnöke, aki a szervezet polgármester jelöltje is.   A civil egyesület alternatívát akar kínálni az embereknek, hogy eldönthessék: pártra vagy civil szervezetekre adják a voksukat.

Lakásmaffia ügy: vádemelési javaslat  

Helyi - 2006-07-27

Hetvenkét szervező, kölcsönadó, ügyvéd is érintett abban a lakásmaffia-ügyben, amelyet 3 év nyomozómunka után vádemelési javaslattal zárt le a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya – tájékoztatta csütörtökön szerkesztőségünket a főkapitányság sajtóügyeletese.

"Politikai nyomás alatt a debreceni városháza apparátusa?"

Helyi - 2006-07-27

A városházáról a mai napig nem adják ki azokat az információkat, amelyek alapján meg lehetne tudni, hogy a februárban átszabott önkormányzati választási körzetekhez melyik szavazókörök tartoznak, azaz hány választó van egy-egy választókörzetben -mondta el Kovács László, az SZDSZ polgármesterjelöltje csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Idén is több idő kell a panelpályázatokra

Helyi - 2006-07-27

Dr. Oláh Lajos országgyűlési képviselő, az MSZP Hajdú-Bihar megyei elnöke nyílt levélben fordult az önkormányzati és területfejlesztési miniszterhez, annak érdekében, hogy  a Panel Plusz pályázat benyújtási határidejét egy hónappal, 2006. október 31-ig hosszabbítsák meg.

SZDSZ-jelöltek: 1 polgármester, 29 képviselő

Helyi - 2006-07-25

Gadus István megyei elnök szerdai sajtótájékoztatója elején elmondta, hogy a Szabad Demokraták Szövetsége Debrecenben mind a 29 egyéni körzetben állít jelöltet és önálló polgármester jelöltet is. Ezen kívül elkészült az SZDSZ várospolitikai programja is. Nagyon régen volt arra alkalom, hogy teljes összhangban, egységes liberális programmal tudjon bemutatkozni a párt

Elhunyt Albert Béla szemész professzor

Helyi - 2006-07-25

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után július 22-én elhunyt Albert Béla Professor Emeritus – tudatta a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Tanácsa.

Halálos áldozata is volt a szombat esti viharnak

Helyi - 2006-07-23

Egy halálos áldozata van a szombat esti viharnak, amely Hajdú-Bihar megyén söpört végig. Hajdúszoboszlón egy nő vesztette életét.

Nem mikrosütő, hanem szauna

Helyi - 2006-07-22

A debreceni piac kereskedői korábban mikrohullámú sütőnek titulálták az ideiglenes piacot, jelezve, hogy a fémszerkezetű épületben elviselhetetlen lesz a hőség. Most módosítottak véleményüket, mert közfürdőként, pontosabban ingyenes szaunaként jellemzik az átmeneti piacot.

Új autóbuszokat  vett a Hajdú Volán

Helyi - 2006-07-22

Erre az évre a Hajdú Volán Zrt. több mint 30 autóbusz beszerzését tervezte, mintegy 1 milliárd 200 millió forint értékben. Ennek nagy része saját forrás, de több mint egyharmadát a tulajdonos ÁPV Rt. finaszírozta.

Kényszerleszállás Debrecenben

Helyi - 2006-07-22

Sikeres kényszerleszállást hajtott végre, hat fővel a fedélzetén egy német tulajdonú kisrepülőgép, pénteken délután 3 óra után a debreceni repülőtéren – értesítette szerkesztőségünket a rendőrség. A gépnek felszállás közben egyelőre ismeretlen okból vissza kellett ereszkednie. Személyi sérülés nem történt.     

Testvérvárosok Washingtonban

Helyi - 2006-07-21

Az Eisenhower amerikai elnök kezdeményezésére 1956-ban létrejött Sister Cities International testvérvárosi szervezet július 13-15. között Washingtonban emlékezett meg fennállásának 50. évfordulójáról. A nemzetközi szervezet tagja Debrecen város is, amelynek képviseletében Turi Gábor alpolgármester vett részt az ünnepi találkozón.

A bűn városa Debrecen?

Helyi - 2006-07-21

Debrecen lett a legbűnösebb nagyváros a 2005-ös statisztikai adatok szerint: itt ugyanis ezer főre vetítve kétszer annyi bűntényt regisztráltak a hatóságok, mint például Hódmezővásárhelyen vagy Nagykanizsán - áll a HVG csütörtöki számában megjelenő írás beharangozójában. Az alábbi sajtóközleményt kaptuk az ügy kapcsán a rendőrségtől.

Döntések a Kenézy kórház racionálisabb működése érdekében

Helyi - 2006-07-20

A Kenézy Gyula Kórház–Rendelőintézet működésének racionalizálása és gazdasági egyensúlyának megteremtése érdekében a kórház vezetésének kezdeményezésére a nem szakmai szervezeti egységeknél 83 nélkülözhetővé vált állás szűnik meg – többek között erről döntött szerdán a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés.

Az MDF  Kósa Lajost támogatja.   

Helyi - 2006-07-19

Nyolc éve vezeti közösen a várost a Fidesz és az MDF, s ez az együttműködés eddig sikeres volt. Úgy döntöttük tehát, hogy harmadjára is Kósa Lajos jelölélését támogatjuk az őszi polgármester választáson, nem állít az MDF ellenjelöltet – jelentette be Makay Zsolt, a Magyar Demokrata Fórum megyei elnöke a Fidesz megyei elnökével együtt tartott sajtótájékoztatóján.

Nemzetközi tanfolyam a Debreceni Klinikai Genomikai Központban

Helyi - 2006-07-17

Modern technológiák a génműködés, azonosítás vizsgálatában és az adatok összesítésben címmel nemzetközi elméleti és gyakorlati kurzust rendez a DEOEC Klinikai Genomikai Központja július 18. és 26. között az Élettudományi Épületben.

APEH: A kiutalás előtti ellenőrzések tapasztalatai

Helyi - 2006-07-17

2006. év első félévében az adóhivatal fokozottan vonta ellenőrzés alá az építőipari vállalkozásokat, a teherfuvarozást végző vállalkozásokat és a számítástechnikai alkatrészek forgalmazásában érintett adózói kört a bevallásukban kiutalni kért összegek előzetes vizsgálata tekintetében.