Helyi

Eredmények megjelenítése 2321-től 2340-ig 2354 találatból.

Elhunyt Pálfi István EP-képviselő

Helyi - 2006-07-17

"A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség berettyóújfalui szervezete megrendülten tudatja, hogy szombaton délután, 39 éves korában türelemmel viselt, hosszú, súlyos betegségben elhunyt Pálfi István, az Európai Parlament néppárti képviselője" - tartalmazza a közlemény.

Fidesz: Győztes csapaton ne változtass?

Helyi - 2006-07-14

Az őszi önkormányzati választáson Debrecen fideszes önkormányzati képviselőjelöltjei döntő részben most is képviselők. Öt körzetben van a lista szerint személycsere.

Jogalap nélküli bírság?

Helyi - 2006-07-13

Debrecen Önkormányzatának álláspontja a Közbeszerzési Döntőbizottság által kirótt 2 millió forintos bírsággal kapcsolatban.

Kerékpáros gyereket gázolt egy IC vonat Püspökladánynál

Helyi - 2006-07-13

Súlyos sérülést szenvedett az a kerékpáros gyerek, aki a püspökladányi vasútállomásnál a fénysorompó tilos jelzése ellenére akart átkelni a kereszteződésén szerda délután és elütötte egy gyorsvonat - közölte a vasúttársaság szóvivője

Gadus István, az SZDSZ megyei elnökének sajtóközleménye

Helyi - 2006-07-12

Nem kapta meg a szükséges kétharmados többséget a régiók létrehozásához szükséges alkotmánymódosítási javaslat (195 igen, 148 nem szavazat és 1 tartózkodás). Az alkotmányt módosító javaslat célja az önkormányzati rendszer reformja volt.

Körkép és kórkép: az egészségügy Hajdú-Biharban.(1.rész)

Helyi - 2006-07-12
Hajdú-Bihar megye lakosainak egészsége sok szempont alapján más, mint az ország többi megyéjében élőké. Hatnak az országban mindenütt tapasztalható negatív tendenciák, de  vannak olyan területek ahol jobb a helyzet. Most induló sorozatunkban a körkép sokszor kórképpé változik.

Az MDF Debrecenben önállóan indul a helyhatósági választásokon

Helyi - 2006-07-11

Az MDF Debreceni Szervezete 2006. július 7-én tartott közgyűlésén döntött a helyhatósági választások főbb kérdéseiről. A taggyűlés a debreceni lista vezetőjének egyhangúlag szavazta meg Makay Zsoltot, az MDF országos kampányfőnökét, az MDF megyei elnökét.

Autóalkatrész gyár épül Nyíregyházán

Helyi - 2006-07-11

Autóalkatrész gyárat épít a belga THYCO cég a Nyíregyházi Ipari Parkban - jelentette be a fémipari tevékenységet folytató nyugat-európai nagyvállalkozás ügyvezető-igazgatója a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen, ahol aláírta a beruházási szerződést a város önkormányzatával

A turizmus a régió stratégiai ágazata

Helyi - 2006-07-10

Az Észak-alföldi régió turizmusfejlesztési stratégiáját a Szolnoki Főiskola és szakértő partnerei készítették el a 2007-2013-as tervezési ciklusra

Másfélmillió forintos tűzkár az erdőben

Helyi - 2006-07-09

Mintegy másfélmillió forintos kárt okozott a Nyírerdő Zrt.-nek egy Debrecen melletti tűzeset, amikor már letermelt területen levő rönkfák kaptak lángra. Mivel a társaság erdeiben több hasonló eset történt az elmúlt hetekben, arra gyanakszanak, hogy szándékosság van a háttérben.

Élőlánc a Kollégium körül

Helyi - 2006-07-09

A debreceni Református Kollégium köré vont élőlánccal tiltakoztak szombaton délután az élet- és jövőellenes jelenségek, folyamatok ellen a Magyar Református Középiskolák XI. találkozójának résztvevői. A demonstrációhoz a cívisvárosban élők közül is csatlakoztak.

Fiatal diplomások a régióban

Helyi - 2006-07-07

A Lokálpatrióta Egyesület már önkormányzati szerepvállalása előtt is foglalkozott az információs társadalom kérdéskörével. Ennek újabb mérföldköve a jelen projekt: a Debreceni Egyetem Informatikai Kara és a Debreceni Lokálpatrióta Egyesület pályázatot nyert a Regionális Operatív Program keretében. Az Egyetem egy karának és a civil szféra képviselőinek összefogása Debrecen és a régió fejlesztésének előmozdításáért példaértékűnek tekinthető.

Református fiatalok Debrecenben

Helyi - 2006-07-06

35 hazai, erdélyi, kárpátaljai, illetve felvidéki iskola képviseletében mintegy 180 diák és tanár vesz részt Magyar Református Középiskolák 11. találkozóján július 5. és 9. között, Debrecenben.

Július 17: költözik a piac Debrecenben

Helyi - 2006-07-06

Még bő egy hétig marad jelenlegi helyén a Csapó utcai piac. A kereskedők július 17-től az ideiglenes kispiacon árulnak a Hunyadi utca - Péterfia utca sarkán

Nyugtát- vagy számlát adni kötelező

Helyi - 2006-07-05

Az ellenőrzési feladatok 2006. évi ellátásához kiadott APEH irányelv értelmében az eltitkolt bevételek feltárása érdekében kiemelten kell vizsgálni a számla- és nyugtaadási kötelezettség teljesítését, különös tekintettel a piacokra és közterületekre, valamint a kötelezettségük teljesítését többször elmulasztókra.

Déli iparterület: jelentés az asztalon

Helyi - 2006-07-04

A debreceni közgyűlés 2004. 12. 16-án elfogadta a Debreceni Vagyonkezelő Zrt.-nek a déli iparterület részét képező, mintegy 89 hektáros ingatlan fejlesztésére vonatkozó terveit és támogatta az SCTO Hajdúság Kft. 100 % üzletrészének megvásárlását.

Új képviselőjelöltek Debrecenben

Helyi - 2006-07-03

Öt korábbi, egyéni körzetben mandátumot szerzett fideszes önkormányzati képviselő vonul vissza a városi politizálástól, vagy húzódik vissza a második vonalba. Gulyás Mihály 3, Bodnár Anikó és Horváth Zoltán 2, dr. Bégány Ágnes és Molnár György 1 ciklusban töltött be helyi képviselői szerepet. A 26 korábbi képviselőből 21 indul el újra, s a párt két olyan körzetben is önálló jelöltet állít, ahol korábban az MDF jelöltjeit támogatta.

Már megint a polgári pihenőpark

Helyi - 2006-07-02

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat 2006. évi költségvetéséről szóló

4/2006. (II. 24.) HBMÖK rendelet módosításáról szóló előterjesztés váltotta ki a legtöbb vitát a testület legutóbbi ülésén. Pontosabban annak is egy tétele: az M3 Kht.  támogatásának növelése újabb 27 millió forinttal, és a megyemarketing költségekből juttatott 8,5 millió forinttal.

A városházán történt

Helyi - 2006-06-30

Június 29-én fegyelmi tanáccsá alakult át a közgyűlés, Zárt ülésen tanácskoztak az önkormányzati képviselők, majd a rendes napirend szerint folytatódott a munka. A sürgősségi napirendekről kiadott sajtóközleményt közöljük

Új igazgatói, tanszékvezetői, vezetői megbízások a DEOEC-ben

Helyi - 2006-06-29

Igazgatói, tanszékvezetői, vezetői megbízásokat valamint docensi és tudományos főmunkatársi kinevezéseket ad át a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumában  Dr. Fésüs László centrumelnök, Dr. Paragh György dékán, Dr. Márton Ildikó dékán és Tósaki Árpád dékán július 29-én.