Helyi

Eredmények megjelenítése 1881-től 1900-ig 2006 találatból.

Képviselő testület alakult Debrecenben

Helyi - 2006-10-11

Megalakult a debreceni önkormányzat képviselő-testülete, egyelőre 49 fővel. Bazsa György, az MSZP frakcióvezetője, korelnökként köszöntötte a jelenlévőket. A testület megválasztotta a három alpolgármestert: Halász D. János az oktatásért, Halász János a kultúráért, Pajna Zoltán pedig a gazdaságért felel majd.

Lehetőségek kapujában a vállalkozások

Helyi - 2006-10-10

Kulcs az innovációhoz Európa régióiban. Ezzel a címmel tartanak kétnapos konferenciát a kis-és középvállalkozások innovációs tevékenységének támogatásáról a Kölcsey Központban október 10-11-én. A rendezvény az Európai Bizottság és a Régiók Bizottsága által szervezett Open Days című konferenciasorozatán keretében zajlik.

Debrecen: érdektelenségbe fulladt a tandíj-tüntetés

Helyi - 2006-10-10

Meglehetősen gyér volt az érdeklődés a Debreceni Egyetem (DE) központi épülete elé meghirdetett tandíjellenes tüntetésen. Mindössze 30-40 hallgató gyűlt össze annak ellenére, hogy már korábban több ezren aláírták a tandíjmentességet követelő gyűjtőívet.

Megsemmisítették a balmazújvárosi 4-es és 5-ös vk. eredményeit

Helyi - 2006-10-09

Mind a polgármesterjelöltekre, mind a képviselőjelöltekre vonatkozóan megsemmisítette a balmazújvárosi 4-es és 5-ös számú választókerület önkormányzati választási eredményeit a Hajdú-Bihar megyei területi választási bizottság.

Önkéntesközpont létesül Debrecenben 

Helyi - 2006-10-05

Önkéntesek kétéves segítőprogramjának megvalósítására és központjának létrehozására 21 millió forint pályázati összeget nyert a debreceni Életfa Segítő Szolgálat Egyesület.

Egyetemi Templom: vissza az egyháznak

Helyi - 2006-10-03

A Debreceni Egyetem valamint a város tulajdonában 1966 óta lévő Egyetemi Templom a keddi nappal visszakerült a Tiszántúli Református Egyházkerület tulajdonába.  Nagy János a Debreceni Egyetem rektora, valamint Bölcskei Gusztáv a Magyarországi Református egyház zsinatának lelkészi elnöke aláírásával hitelesítette az átadást.

Pósán László: a Gyurcsány-kormánynak távoznia kell

Helyi - 2006-10-03

A Gyurcsány-kormány távozását sürgette Pósán László országgyűlési képviselő, a Fidesz debreceni elnöke keddi sajtótájékoztatóján. A jelenlegi kormány és a kormánykoalíció négy éve folyamatosan törvény- és alkotmánysértések sokaságát követi el, s ez politikailag, erkölcsileg és jogilag kormányzásra alkalmatlanná teszi - jelentette ki az ellenzéki politikus.

A HAJDÚ-BIHAR megyei közgyűlés választásának eredménye

Helyi - 2006-10-03

A megyei közgyűlés létszáma : 40 fő ebből  

  - 16 fő a 10 000 - nél több lakosú települések szavazatai alapján,   

  - 24 fő a 10 000 és annál kevesebb lakosú települések szavazatai alapján kap mandátumot

Hajdú-bihari polgármesterek

Helyi - 2006-10-02

Számos településen nem kapott bizalmat a korábbi polgármester. Sokhelyütt igen szoros volt a küzdelem. Az MSZP-SZDSZ koalíció jelöltje vesztett, a FIDESZ jelöltje nyert Hajdúböszörményben, Püspökladányban, és Biharkeresztesen.

FIDESZ győzelem Debrecenben

Helyi - 2006-10-01

Megismételte négy évvel ezelőtti győzelmét a FIDESZ Debrecenben, mert valamennyi egyéni körzetben győztek a párt jelöltjei. A képviselőtestület -nem végleges-összetétele az alábbi:

Kósa Lajos győzött Debrecenben

Helyi - 2006-10-01

Kilencvennyolc százalékos feldolgozottság mellett Kósa Lajos, Debrecen korábbi fideszes polgármestere vezet, ezzel gyakorlatilag - nem hivatalosan - győztesnek tekinthető. (51430 szavazat)   

Minősített vállalat lett a Debreceni Vagyonkezelő Zrt.

Helyi - 2006-09-29

A Debreceni Vagyonkezelő Zrt. 2005 májusában kezdte meg tanácsadója, a Qualimed-IL Minőségügyi és Vezetési Tanácsadó Kft. segítségével az ISO 9001:2000 minőségirányítási rendszer kialakítását. A fenti szabvány szerinti tanúsító auditra 2006. július 4-én került sor.

Kuncze Gábor: az SZDSZ támogatja a miniszterelnököt

Helyi - 2006-09-28

Gyurcsány Ferencnek ki kell tartania, az SZDSZ ebben támogatja a miniszterelnököt - jelentette ki Kuncze Gábor Debrecenben. A Liberális esték keretében tartott fórumon SZDSZ elnöke arról beszélt, hogy a konvergenciaprogramot nem szabad az EU-ra fogni, a költségvetés egyensúlyát magunk miatt kell megteremteni.

Az iskolákra kellene figyelni

Helyi - 2006-09-26

Gusztos Péter országgyűlési képviselő és Kovács László polgármesterjelölt közös sajtótájékoztatójának elején Kovács László arról beszélt, hogy az általános- és középiskolák működési feltételei sokat romlottak az elmúlt években, Debrecenben. Ez részben a látványépítkezéseknek, illetve ezek működési-költség gerjesztő hatásának tudható be.

Tőkés László összetartásra és kitartásra buzdított Debrecenben

Helyi - 2006-09-25

Összetartásra, mértéktartásra és kitartásra buzdította mintegy ezer fős hallgatóságát vasárnap este a debreceni Kossuth téren Tőkés László királyhágó-melléki református püspök. A kormány és a kormányfő lemondását követelő, nemzetiszínű zászlókat lengető tömeg előtt Tőkés László örömmel jelentette ki, hogy az egyházak egységesen foglaltak állást a hazugsággal szemben.

A Nagyerdő szélén épül a Hotel Oliva

Helyi - 2006-09-21

4 milliárd forintos beruházással, 4 csillagos szállodát épít a Divinus Alapkezelő Zrt Debrecenben, az egykori TOT üdülő helyén. Az alapkőletételen megtudtuk: a szálloda szolgáltatásai valójában az 5 csillagos minősítést is elérik, csak a szobák alapterülete kisebb. A kivitelező a nyíregyházi székhelyű Aktuál Bau Kft.

Amerikai Kuckó nyílt Debrecenben

Helyi - 2006-09-19

Az Amerikai Kuckó (American Corner) a Debreceni Polgármesteri Hivatal, a Debreceni Egyetem és az Egyesült Államok Nagykövetségének együttműködése által jött létre. Az Amerikai Kuckó friss és megbízható információt nyújt az Egyesült Államokról, könyvtára, Internet hozzáférési lehetősége és a város lakosságának szóló helyi programjai révén.

Közös kikapcsolódás az erdészeknél

Helyi - 2006-09-18

Több százan vettek részt a szombaton megrendezett Nyírerdő családi napon: még az időjárás is kegyeibe fogadta a kikapcsolódni vágyó erdészeket és családtagjaikat, hiszen kellemes meleg várta a – Debrecen közelében levő – hármashegyi pihenőcentrumba érkezőket.

Debrecen fejlesztési céljai

Helyi - 2006-09-16

Az önkormányzat szeptember 14-i ülésén tárgyalta azt az előterjesztést, amely a hajdúsági megyeszékhely fejlesztési céljait rögzíti. Az előterjesztést, rendkívüli fontosságára tekintettel, teljes terjedelmében közöljük.

Zebrafestés Debrecenben

Helyi - 2006-09-14

Ezzel a kezdeményezéssel elsősorban a környék közlekedésbiztonsági problémájának a megoldatlanságára kívánjuk felhívni a figyelmet, másodsorban pedig emlékeztetni szeretnék Kósa Lajos polgármester urat és Pajna Zoltán alpolgármester urat - jelenleg a környék önkormányzati képviselőjét -, hogy tartsák be a 2005. augusztus 17-i sajtótájékoztatójukon tett ígéretüket.