Külföld

Eredmények megjelenítése 4661-től 4680-ig 4936 találatból.

Mégsem törlik el a tandíjat Ausztriában

Külföld - 2007-01-26

Választási ígérete ellenére nem szünteti meg a felsőoktatási tandíjat az osztrák kormány, jóllehet Alfred Gusenbauer szociáldemokrata pártelnök még ezt ígérte választási kampányában. Szerdán egy békeszervezet 15 fiatal aktivistája kifeszített lánccal állta el a kormány épületének bejáratát - írta meg az Index.

 Mahmúd Abbász szerint kedvez a légkör a békének a Közel-Keleten

Külföld - 2007-01-26

Mahmúd Abbász palesztin elnök kedvezőnek ítéli meg a körülményeket a közel-keleti békefolyamat újrakezdéséhez, és a maga részéről kész haladéktalanul béketárgyalásokat kezdeni Izraellel.

Románia is leállítja a magyar baromfiimportot

Külföld - 2007-01-26

Csütörtökön Románia bejelentette: péntektől betiltja baromfi behozatalát Magyarországról a madárinfluenza veszélye miatt. A román főállatorvos szerint különleges figyelő rendszert léptettek működésbe a fertőzés erős veszélyének kitett körzetekben, elsősorban a Duna-deltában.

 Merénylet Bagdadban: 20 halott

Külföld - 2007-01-26

Húsz halottja és 20 sebesültje volt csütörtökön egy, Bagdad központjában elkövetett autós öngyilkos merényletnek - közölték helyi biztonsági források. Robbanóanyagokkal megrakott gépkocsit repített a levegőbe önmagával együtt a merénylő a síita többségű Karrada kerület egyik főútján lévő piacon, egy rendőrjárőr mellett.

Az interneten tiltakoztak a verespataki aranykitermelés terve ellen a románok

Külföld - 2007-01-25

Több mint hatezer  román állampolgár utasította el a Verespatakon tervezett  aranykitermelés tervét a román parlament képviselőházának internetes  honlapjára küldött hozzászólásában.     Az internetes fórum amolyan közvélemény-kutatás, noha a nézetek  kifejtésének megvolt eddig a hivatalos formája is.

Eltűnt és szexuálisan kihasznált gyerekek

Külföld - 2007-01-25

Az Eltűnt és Szexuálisan Kihasznált Gyerekek Nemzetközi Központja (International Center for Missing and Sexually Exploited Children - ICMEC) tiszteletbeli igazgatótanácsa szerdán, január 17-én az Elysée Palotában tartotta ülését.

 Az izraeli államfő ideiglenes felmentését kérte a kneszettől

Külföld - 2007-01-24

Móse Kacav izraeli államfő azt kérte levélben a kneszettől, hogy ideiglenesen mentsék fel hivatalából, miután a főügyész közölte, hogy vádat akar emelni ellene - közölte az izraeli törvényhozás szóvivője.

Putyin: Oroszország arra törekszik, hogy a világ sokpólusú legyen

Külföld - 2007-01-24

Oroszország maga határozza meg a helyét a világban - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök  Szocsiban, Romano Prodi olasz miniszterelnökkel közösen tartott sajtóértekezletén.

   Havazások voltak Ausztriában, Svájcban és Franciaországban

Külföld - 2007-01-23

 

Sűrű havazás volt keddre virradóra Ausztriában, Svájcban és Franciaországban. Ausztriában az 500 méteres tengerszint feletti magasságon túl jelentős mennyiségű hó hullott. A felső-karintiai, a Villachi-Alpokban fekvő Reisachban (646 méter) 28 centiméter hó esett.

 Kína beismerte a műholdat megsemmisítő kísérletet

Külföld - 2007-01-23

Kína megerősítette kedden, hogy elvégezte első kísérletét műholdak megsemmisítésére képes rakétájával. Liu Csien-csao pekingi külügyi szóvivő sajtóértekezletén közölte, hogy Kína végrehajtotta a kísérletet, és erről értesítette az Egyesült Államokat.

 Szerbiában megkezdődtek a parlamenti választások

Külföld - 2007-01-22

Szerbiában vasárnap megkezdődtek a parlamenti választások, a szavazók 250 képviselői hely sorsáról döntenek. A 8441 szavazókörben - amelyek közül 58 külföldön, 34 különböző országban működik - 6 652 105 választásra jogosult szerb állampolgár adhatja le a voksát.

Megvan Hrant Dink újságíró gyilkosa

Külföld - 2007-01-22

Beismerő vallomást tett az a török tizenéves, akit a rendőrség előzőleg meggyanúsított Hrant Dink örmény nemzetiségű török újságíró meggyilkolásával. A 17 éves Ogün Samast beismerte, hogy ő követte el a gyilkosságot - közölte Samsun város ügyésze.

Azonosította Litvinyenko gyilkosát a Scotland Yard

Külföld - 2007-01-20

Azonosította a  Scotland Yard a sugárzó izotóppal megölt dezertőr orosz  belbiztonsági tiszt felételezett gyilkosát, aki hamis EU-útlevéllel  utazott be Nagy-Britanniába - írta a The Times.     Alekszandr Litvinyenko az orosz állambiztonsági szolgálat (FSZB)  alezredese volt, aki - miután szembekerült a Céggel - hét éve   Nagy-Britanniába szökött.

Büntetendő lesz Olaszországban a holokauszttagadás

Külföld - 2007-01-20

Büntetendő lesz Olaszországban a holokauszt tagadása - jelentette be pénteken Clemente Mastella olasz igazságügy-miniszter. A tárcavezető közölte, hogy ilyen értelmű törvénytervezet kerül a legközelebbi, jövő pénteki kormányülés elé és reményét fejezte ki, hogy a tervezet széles körű parlamenti támogatottságra talál, úgy a többség, mint az ellenzék köreiben.

Al-Kaidához kötődő csoport vállalta a bagdadi merényletet

Külföld - 2007-01-19

Az Iraki Iszlám Állam nevű, az al-Kaida terrorszervezethez kötődő szunnita csoport vállalta csütörtökön a Bagdad nyugati, szunnita részén az előző nap végrehajtott terrortámadást, amelyben egy magyar biztonsági őr is életét vesztette.

Ismét terjednek a bandaháborúk Los Angelesben

Külföld - 2007-01-18

Ismét terjed a bandaháborús bűnözés Los Angelesben; legutóbb egy 14 éves kislányt lőttek le a fekete és spanyolajkú alvilági csoportok értelmetlen, "szemet szemért" harcában - számolt be a The New York Times szerdán.

 Athénban rendőrök csaptak össze tüntető fiatalokkal

Külföld - 2007-01-18

Tüntető anarchista fiatalokkal csapott össze szerdán a rendőrség a görög fővárosban, öt rendőr megsérült. A fiatalok gyújtópalackokat hajítottak a rendőrökre, négy gépkocsi kiégett. Athén belvárosa csatatérre emlékeztet, a térségben órákon át maró füst és könnygáz terjengett.

 Februárban felújítja munkáját a közel-keleti kvartett

Külföld - 2007-01-18

Február első napjaiban felújítja közvetítői tevékenységét az úgynevezett közel-keleti kvartett. Erről szerdán este állapodott meg Berlinben Frank-Walter Steinmeier, az Európai Unió elnöki tisztét betöltő Németország külügyminisztere és amerikai kollégája, Condoleezza Rice.

 Egy magyar biztonsági őr is meghalt egy támadásban Bagdadban

Külföld - 2007-01-18

Egy magyar biztonsági őr is életét vesztette szerdán Bagdadban egy civil szervezet konvoja elleni támadásban, amely összesen négy halálos áldozatot követelt. Az őrök az URG nevű, nemzetközi biztonsági magáncég alkalmazásában álltak, mely a National Democratic Institute civil szervezet védelmét látja el.

Castrón kockázatos műtétet fognak végezni

Külföld - 2007-01-17
Fidel Castro kubai elnök és belső köre maga  döntött úgy, hogy megkockáztatnak egy olyan műtétet, amely azután  komplikációkat okozott, és súlyos állapotba taszította a politikust  - írta szerdán az El País spanyol napilap.    A kubai vezető tavaly nyáron belső vérzést szenvedett, és súlyos  fertőzés alakult ki a hasüregében.