Külföld

Eredmények megjelenítése 4661-től 4680-ig 4849 találatból.

Szlovéniában rendőrök akadályozták meg egy roma telep megrohamozását

Külföld - 2006-10-30

Csak nagy erők bevetésével sikerült a szlovén rendőrségnek megakadályoznia vasárnapra virradó éjszaka, hogy mintegy 200 ember megrohamozza Ambrus község roma telepét. A fővárostól 30 kilométerre fekvő község lakóinak a haragja azért fordult a mintegy 40 fős roma közösség ellen, mert az szerintük beszennyezi a környék lakossága által használt ivóvízforrás vizét.

Szexuális visszaélések: megingott a bizalom az egyház iránt?

Külföld - 2006-10-28

Az egyház iránti megingott bizalom sürgős helyreállítására, az igazság teljes feltárására és a bűnismétlés megakadályozására szólította fel a pápa az ír katolikus püspököket a Vatikánban.

„Lelkipásztori hivatásotok gyakorlása közben kiskorúakkal való szexuális visszaélés sok szívszaggató esetével kerültetek szembe” - mondta a püspököknek XVI. Benedek.

Orbán: november 4. legyen a kommunizmus áldozatainak emléknapja

Külföld - 2006-10-26

A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség elnöke a konzervatív Konrad Adenauer Alapítvány szerda esti, az ötven évvel ezelőtti magyarországi eseményekkel foglalkozó rendezvényén elhangzott beszédében hangsúlyozta: ha nem lett volna 1956, az Európát kettéosztó vasfüggöny még mindig létezne, és állna az egykori Kelet- és Nyugat-Berlint szétválasztó berlini fal is.

Václav Klaus az 1956-s magyar forradalmat és szabadságharcot méltatta

Külföld - 2006-10-25

"Rendkívüli történelmi esemény volt, mégpedig nemcsak Magyarország, hanem számunkra, a szomszédok számára is, amelynek jelentősége mélyen beivódott tudatunkba" - nyilatkozta Klaus  cseh államfő, egy kerekasztal-beszélgetés után az MTI prágai tudósítójának.

Külföldi hírügynökségek a budapesti tüntetésekről

Külföld - 2006-10-24

A világhírügynökségek is beszámoltak az 1956-os emlékünnepségek hétfői megemlékezéseiről, illetve a Kossuth téri tüntetés feloszlatása nyomán a nap folyamán elhatalmasodott rendbontásokról.

Folytatódó berepülések Libanon légterébe

Külföld - 2006-10-22

Az izraeli katonai repülőgépek folytatni fogják berepüléseiket Libanon légterébe, mert nem szűnt meg a fegyverek becsempészése a libanoni Hezbollah síita szervezet gerilláinak - jelentette ki vasárnap Amír Perec izraeli védelmi miniszter.

A pápa a ramadán vége alkalmából üdvözölte a muzulmánokat

Külföld - 2006-10-22

Szívélyes üdvözletét fejezte ki a muzulmánoknak, és együttérzéséről biztosította az irakiakat XVI. Benedek pápa a vatikáni Szent Péter téren elmondott úrangyala imádság keretében abból az alkalomból, hogy közeledik a ramadán muszlim böjthónap vége.

Washington nem akarja térdre kényszeríteni Észak-Koreát

Külföld - 2006-10-20

Az Egyesült Államok csütörtökön visszautasította egy észak-koreai illetékes azon kijelentését, amely szerint George Bush amerikai elnök térdre akarja kényszeríteni Észak-Koreát.

Bűnvádi eljárás a nyitrai magyar lány ellen

Külföld - 2006-10-19

A szlovák rendőrség bűnvádi eljárást indít az állítólag megvert szlovákiai magyar diáklány ellen. Malina Hedviget hamis tanúzás vádjával állíthatják bíróság elé.

Elérte a 300 milliót az Egyesült Államok lakossága

Külföld - 2006-10-18

Elérte a 300 milliót az Egyesült Államok lakosságszáma - jelentette be kedden Washingtonban az amerikai népesség-nyilvántartási hivatal, amely egy elektronikus órát állított be a világ minden tájáról érkezett tévétársaságok kamerái elé a jelképes határ elérésének alkalmából.

A havazás miatt 320 ezer ember maradt áram nélkül az Egyesült Államokban

Külföld - 2006-10-16

A rekord mennyiségű havazással, meglepően korán beköszöntött idei tél továbbra is súlyos gondokat okoz az Egyesült Államok északkeleti részén, ahol még mindig csaknem 320 ezer ember otthonában nincs áram.

Erős földrengés rázta meg Hawaiit

Külföld - 2006-10-16

Erős földrengés rázta meg vasárnap a Hawaii-szigeteket. A 6,5-es erejű földmozgás következtében senki nem sérült meg, de megszakadt az áramszolgáltatás és földcsuszamlás miatt több országút járhatatlanná vált.

 ENSZ BT: szankciók Észak-Korea ellen

Külföld - 2006-10-15

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa egyhangúlag elfogadott határozatában kemény pénzügyi és kereskedelmi szankciókkal sújtotta Észak-Koreát hat nappal korábban végrehajtott kísérleti atomrobbantásáért.

Palesztinok százai a biztonsági kerítésen át próbáltak bejutni Jeruzsálembe

Külföld - 2006-10-14

Feldühödött palesztinok százai próbáltak meg pénteken a Ciszjordániát Jeruzsálemtől elválasztó biztonsági kerítést megmászva bejutni a városba, ahol a muzulmánok harmadik legfontosabb szenthelye, az al-Aksza mecset van. Az izraeli hatóságok ugyanis nem engedték be őket, hogy részt vegyenek a ramadán havi pénteki imádságon.

A szegények bankára kapta az idei Nobel-békedíjat

Külföld - 2006-10-13

A bangladesi Muhammad Yunus és a Grameen Bank a Nobel-békedíj idei nyertese.

Kisrepülőgép csapódott egy New York-i épületbe

Külföld - 2006-10-11

Egy New York-i húszemeletes lakóépületbe csapódott egy kisrepülőgép szerdán délután, Manhattan északkeleti részén - jelentette a CNN. Az épület két emelete lángokban áll. Az eset az East 72. és a York Street sarkán történt, az East 72. Street 524-es számú épületéről van szó.

Eladó a Seuso-kincs

Külföld - 2006-10-09

Eladná a Magyarország által is követelt Seuso-kincset a brit tulajdonos, a magyar álláspont szerint azonban a 16 milliárd forintra értékelt leletegyüttes nem értékesíthető. Erről az angol szaktárcát értesítették a magyar szakemberek.

Phenjan sikeres atomrobbantást hajtott végre, Dél-Korea kemény válaszra készül

Külföld - 2006-10-09

Észak-Korea sikeres föld alatti kísérleti atomrobbantást hajtott végre. A Fehér Ház elítélte az észak-koreai nukleáris kísérletet és az ENSZ Biztonsági Tanácsának azonnali közbelépését sürgette. Az amerikai elnöki szóvivő \"provokációnak\" minősítette a kísérleti atomrobbantást.

A The New York Times az 56-os forradalmat Bagdaddal köti össze

Külföld - 2006-10-09

Az 56-os magyar forradalom és a mai iraki \"felfordulás\" tanulsága a The New York Times vasárnapi cikke szerint talán az: a totalitárius államokat nem lehet egyetlen frontális támadással felszámolni, ehelyett a belső ellenállást kell bátorítani.

Kedden találkoznak egymással a visegrádi négyek miniszterelnökei

Külföld - 2006-10-08

A visegrádi együttműködés létrejöttének 15. évfordulóján Visegrádon találkoznak 2006. október 10-én a Négyek miniszterelnökei: Gyurcsány Ferenc magyar, Mirek Topolánek cseh, Jaroslaw Kaczynski lengyel és Robert Fico szlovák kormányfő.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza