Külföld

Eredmények megjelenítése 4661-től 4680-ig 4689 találatból.

Személyi változások várhatók a Vatikánban

Külföld - 2006-06-19

Személycserék várhatók az egyházi állam kormányában az államtitkár és a szóvivő posztján - írja a La Repubblica.

The New York Times: brutális kihallgatási módszereket alkalmaznak Irakban

Külföld - 2006-06-19

Miközben Irakban a hét végén zavartalanul folytatódott a vérontás, a The New York Times arról számolt be, hogy az amerikai haderő különleges alakulatai a legbrutálisabb kihallgatási módszereket alkalmazták az arab országban, hogy foglyaikat vallomásra bírják.

Kihirdették a szlovákiai parlamenti választások hivatalos eredményét

Külföld - 2006-06-19

Pozsonyban a Központi Választási Bizottság vasárnap este kihirdette az előre hozott parlamenti választások hivatalos eredményét. A választásokat 29,14%-os eredménnyel a Robert Fico vezette Irány - Szociáldemokrácia (Smer-SD) nevű baloldali ellenzéki párt nyerte meg, amely ezzel 50 mandátumhoz jutott.

Vanhanen elutasítja az EU-alkotmány átdolgozását

Külföld - 2006-06-19

 

Matti Vanhanen finn miniszterelnök egy vasárnapi német lapnak adott interjúban elutasította a vitatott EU-alkotmány átdolgozását. "Finnország azt akarja, hogy ez az alkotmány életben maradjon" - közölte az EU-elnökség teendőit július elsején átvevő Finnország kormányfője a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitunggal.

Megnyílt az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának első ülésszaka

Külföld - 2006-06-19

Kofi Annan ENSZ-főtitkár megnyitotta hétfőn Genfben a világszervezet újonnan létrehozott Emberi Jogi Tanácsának első ülésszakát, úgy fogalmazva megnyitó beszédében, hogy "új korszak kezdődött" az ENSZ emberi jogokkal kapcsolatos tevékenységében.

Megkezdődött az EU állam- és kormányfőinek féléves találkozója

Külföld - 2006-06-16

Megkezdődött csütörtökön Brüsszelben az európai uniós tagországok állam- és kormányfőinek rendes féléves találkozója, amelynek fő célja ezúttal, hogy meghatározza, mikorra és milyen ütemezésben keveredhet ki az EU jelenlegi intézményes válságából, illetve a lakosság részéről mutatkozó bizalomhiány állapotából.

Bush az 1956-os magyar forradalom emléke előtt tiszteleg majd Budapesten

Külföld - 2006-06-16

George Bush amerikai elnök június 22-i budapesti látogatásán az 1956-os magyar forradalom emléke előtt tiszteleg - közölte Stephen Hadley, az amerikai elnök nemzetbiztonsági főtanácsadója csütörtöki washingtoni sajtóértekezletén.

EU segély Nepálnak 

Külföld - 2006-06-14

 

Az Európai Unió Bizottsága 5 millió eurós segélyt nyújt a Nepálban folyó évtizedes konfliktus veszteseinek - jelentette szerdán a DPA hírügynökség Brüsszelből. 

Megbénult az expresszvonat-összeköttetés Belgium és Franciaország között

Külföld - 2006-06-14

A rendkívüli hőség miatt megbénult az expresszvonat-összeköttetés kedden este Belgium és Franciaország között. Az Infrabel belga vasúti társaság szóvivőjének közlése szerint a két ország között nem közlekedtek sem Thalys társaság járatai, sem pedig a brit Eurostar szerelvényei. A fennakadást a franciaországi szakaszon a szokatlan hőség okozta - fogalmazott a szóvivő, anélkül. hogy részletesebb okokat közölt volna.

 (MTI)

Titkos fogolyszállítás miatt vádolta az ír kormány az Egyesült Államokat

Külföld - 2006-06-14

Az ország területén keresztül történt titkos fogolyszállítással vádolta kedden este az Egyesült Államokat az ír kormány. Dermot Ahern külügyminiszter nyilatkozatában egyidejűleg visszautasította azt a vádat, hogy Írország közreműködött volna az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség, a CIA titkos fogolyszállításaiban.

Olasz bundabotrány: végéhez közeledik az ügyészségi vizsgálat

Külföld - 2006-06-13

 

Sajtóinformációk szerint a nápolyi ügyészségen a végéhez közeledik az olasz labdarúgó bundabotrány részleteinek tisztázására indított vizsgálat. Vélhetően 37 személlyel szemben indul majd bírósági eljárás.

Financial Times:Gyurcsány radikálisabb is lehetne

Külföld - 2006-06-13

Még bátrabb intézkedések szükségességéről írt a magyarországi költségvetési csomagról közölt keddi szerkesztőségi cikkében a Financial Times, amely szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Fidesz jelenlegi állapotát tekintve akár a radikális fellépést is megengedhetné magának.

Bush már megint váratlanul érkezett

Külföld - 2006-06-13

Váratlanul az iraki fővárosba látogatott George Bush - közölte az iraki állami televízió. Az amerikai elnök a megszállás kezdete óta most másodszor látogatott az arab országba.

EU: megkezdődhetnek az érdemi tárgyalások Törökországgal

Külföld - 2006-06-12

 

 Az Unió külügyminiszterei megoldást találtak a ciprusi ellenvetések ügyére 

Der Standard: 10 éves szünetet tört meg Gyurcsány

Külföld - 2006-06-12

 

Az osztrák Der Standard arról ír, hogy 10 éves szünetet tört meg Gyurcsány reformprogramja, amely 2007 végére 1350 milliárddal könnyítené az államháztartás terheit, és 2008-ra megteremtené a maastrichti kritériumoknak megfelelést, így 2010-ben az euróbevezetés lehetőségét.

Az EU elismerte Montenegrót

Külföld - 2006-06-12

 Hivatalosan elismerte az Európai Unió Montenegró függetlenségét, egyúttal felszólította az új államot, hogy törekedjen egészséges kapcsolatokra Szerbiával.

Az Európai Parlament jövő heti programja

Külföld - 2006-06-11

Az Európai Parlament június 12. és 15. között tartja következő plenáris ülését a franciaországi Strasbourgban.

Országgyűlés: igen a kormányprogramra

Külföld - 2006-06-09

Elfogadta az MSZP és az SZDSZ kormányprogramját és ezzel megválasztotta miniszterelnöknek Gyurcsány Ferencet péntek délelőtt az Országgyűlés. A parlament 206 igen vokssal, 159 nem ellenében szavazott bizalmat a régi-új kormányfőnek.

Srí Lankai diplomatát jelöltek az ENSZ főtitkári tisztségére

Külföld - 2006-06-09
Srí Lankai diplomata lett a 2007. január 1-én megújuló ENSZ-főtitkári poszt egyik jelöltje. A colombói kormány Dzsajanta Danapalát, Mahinda Radzsapaksze Srí Lankai elnök tanácsadóját jelölte hivatalosan Kofi Annan utódlására
hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza