Külföld

Eredmények megjelenítése 4701-től 4720-ig 4933 találatból.

A pápa szerint törökországi vizitje a keresztény-muzulmán párbeszédet szolgálta

Külföld - 2006-12-04

A keresztény-muzulmán párbeszédet és a keresztény egyházak mind őszintébb együttműködését szolgálta a pápa szerint törökországi vizitje. XVI. Benedek szokásos vasárnapi úrangyala imádsága keretében, annak elhangzása előtt emlékezett meg szavai szerint nagy jelentőségű, pénteken befejeződött négynapos törökországi apostoli látogatásáról.

Felrobbant egy angliai tűzijáték-üzem

Külföld - 2006-12-04

Felrobbant vasárnap délután egy családi vállalkozásban működő tűzijátékgyár Délkelet-Angliában. A detonáció az Anglia délkeleti csücskében lévő East Sussex grófság Halland nevű településének közelében történt. A robbanás erejére jellemző, hogy a kialakult gombafelhőt 15 kilométer távolságból is látni lehetett, és a légnyomás ugyancsak több kilométeres körzetben okozott épületkárokat.

Több tízezren tüntettek Rómában a jobboldal felhívására

Külföld - 2006-12-03

Több tízezren tüntettek szombaton Rómában az olasz jobboldal felhívására. Silvio Berlusconi volt kormányfő, aki egy hajszállal vesztette el a tavaszi parlamenti választásokat, jelentős részt vállalt a tüntetés megszervezésében, amelyet erődemonstrációnak szánt a Romano Prodi vezette balközép "adószedő kormány" ellen.

Büntetőeljárás indul a Nyitrán megvert magyar lány ellen

Külföld - 2006-12-01

Büntetőeljárást indított a szlovák rendőrség Malina Hedvig ellen annak alapján, hogy a magyar diáklányt feljelentette egy magát felfedni nem kívánó személy "hamis tanúvallomás és hamis eskü" gyanúja miatt. A feljelentő szerint Malina Hedvig megtévesztette a rendőrséget, amikor augusztusban azt állította, hogy két ismeretlen bőrfejű azért verte meg, mert magyarul beszélt.

Erdogan: elfogadhatatlan az EU-bizottság ajánlása a tárgyalások felfüggesztésére

Külföld - 2006-11-30

Redep Tayyip Erdogan török kormányfő szerint elfogadhatatlan az Európai Unió bizottságának ajánlása a Törökországgal való csatlakozási tárgyalások részleges felfüggesztésére. A NATO-csúcson Rigában tartózkodó Erdogan szavait a török NTV hírtelevízió idézte.

A televízió sorsfordító bejelentést tett

Külföld - 2006-11-29

A Fehér Ház újabb pofont kapott a hosszú ideje szinte csak kudarcot hozó iraki konfliktussal kapcsolatban. Az NBC tévétársaság bejelentette: ezentúl minden iraki tudósításban konzekvensen a polgárháború kifejezést használják majd. Kommunikációs szakemberek szerint a döntésnek messzemenő következményei lesznek.

Az OECD értékelése a magyar és a közép-európai gazdaságok kilátásairól

Külföld - 2006-11-29

A közép-európai régióban a szlovák gazdaság bővül az idén és jövőre is a leggyorsabban, stabil növekedés várható Lengyelországban és Csehországban, míg Magyarországon a növekedési ütem erőteljesen lassul - derül ki a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) kedden nyilvánosságra hozott fél éves előrejelzéséből. 

A pápa valódi párbeszédre szólította fel a közel-keleti konfliktus részvevőit

Külföld - 2006-11-29

A törökországi látogatáson tartózkodó pápa valódi párbeszédre szólította fel  a közel-keleti konfliktus részeseit, hogy elhárítható legyen újabb regionális válsággócok kialakulása a térség körül, és elejét vegyék a terrorizmus továbbterjedésének. XVI. Benedek azt hangsúlyozta Ankarában akkreditált diplomaták előtt, hogy az elhúzódó közel-keleti konfliktus súlyos tehertétel az egész nemzetközi életre nézve.

Teherán kész megosztani atomenergetikai ismereteit Algériával

Külföld - 2006-11-28

Mahmúd Ahmadinezsád találkozott a teheráni látogatáson tartózkodó algériai energetikai miniszterrel, Sakib Helillel, és közölte vele: "Irán kész megosztani tapasztalatait (az észak-afrikai arab országgal) a legkülönfélébb területeken, köztük a nukleáris technológiák békés célú hasznosításának terén" - jelentette az iráni ISNA hírügynökség.

Az oroszok szerint megölték a csecsen gerillák egy arab vezérét

Külföld - 2006-11-27

Dagesztánban megölték a csecsen szeparatisták egy arab gerillavezérét, akit az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat észak-kaukázusi megbízottjának tartottak - közölte az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) dagesztáni főnökhelyettese vasárnap.

Svájcban igent mondtak a szavazók az EU új tagjainak gazdasági segélyezésére

Külföld - 2006-11-27

A svájci szavazók többsége támogatta azt a törvényjavaslatot, hogy az ország nyújtson gazdasági támogatást az EU 10 új tagállamának, szorosabbra fűzve ezáltal az együttműködést az Európai Unióval, amelynek nem tagja. A Reuters jelentése a szavazók mintegy 53 százaléka támogatta a tervet.

Putyin bírálata

Külföld - 2006-11-27

Elítélte a Vlagyimir Putyin elnökségét beárnyékoló "sötét gyilkosságokat" egy brit miniszter vasárnap. Peter Hain, az északír ügyek minisztere a brit közszolgálati televíziónak adott vasárnapi nyilatkozatásban bírálta az oroszországi emberi jogok és demokrácia elleni "hatalmas támadásokat".

Kuncze Gábor és Kóka János berlini találkozói

Külföld - 2006-11-24

    Az SZDSZ elnöke és a liberális tárcavezető 2 napos berlini megbeszélésen vett részt. Találkoztak Hans-Dietrich Genscherrel volt külügyminiszterrel, Wolfgang Gerhardttal a Friedrich Naumann Alapítvány 2006 májusában megválasztott új elnökével, az FDP korábbi elnökével, Guido Westerwellével az FDP elnökével és egyben parlamenti frakciójának vezetőjével, valamint Rainhard Bütikhoferrel a Zöldek pártjának elnökével.

Rendőrök és tüntető tűzoltók csaptak össze Párizsban

Külföld - 2006-11-22

Összetűztek egymással a fizetési és nyugdíjviszonyaik miatt tüntető tűzoltók és a rend biztosítására kivezényelt rendőrök kedden este, Párizsban. A párizsi elöljáróság tájékoztatása szerint akkor fajultak el az események, amikor a megmozduláson részt vevő mintegy hatezer tűzoltó egy nem engedélyezett útvonalon akart bevonulni a városközpontba, és a rendőrök az útjukat állták.

Londoni elemzés szerint a magyarországi demokrácia "hiányos"

Külföld - 2006-11-21

Svédország a legtökéletesebb demokrácia a világon, és Magyarország is a demokratikus közösség tagja, de abban a népes országcsoportban van, amelyben a demokráciát bizonyos hiányosságok jellemzik - áll az Economist Intelligence Unit (EIU) Londonban kiadott felmérésében.

A Securitate exfőnöke szerint a KGB titkosügynöke ölte meg Kennedyt

Külföld - 2006-11-20

A KGB titkos ügynökeként gyilkolta meg 1963-ban John Fitzgerald Kennedy egykori amerikai elnököt Lee Harvey Oswald - állítja Ion Mihai Pacepa, a román Securitate volt főnöke, aki a Kennedy-gyilkosságról szóló új könyvéhez majdnem nyolcszáz dokumentumot kutatott fel levéltárakban.

Megkezdődött a New York-i Szabadság-torony építése

Külföld - 2006-11-20

Elkezdődött az öt éve lerombolt lerombolt New York-i Világkereskedelmi Központ ikertornyai helyén épülő Szabadság-torony betonalapjának kiöntése - közölte a The New York Times vasárnap. Hetven teherautó szállította a betont a 2001. szeptember 11-i terrortámadásban ledőlt tornyok helyére.

India nukleáris töltet hordozására alkalmas rakétával hajtott végre kísérletet

Külföld - 2006-11-20

India nukleáris töltet hordozására alkalmas, föld-föld rakétával hajtott végre sikeres kísérletet - közölték vasárnap indiai védelmi minisztériumi illetékesek. A rakétát mozgó kilövőállásból bocsátották fel az Orisza állambeli Csandipúrban lévő kísérleti központban.

Kudarcot vallott a soros EU-elnök Varsóban

Külföld - 2006-11-18

Nem sikerült álláspontjának megváltoztatására bírni Jaroslaw Kaczynski lengyel kormányfőt az Európai Unió soros elnöki tisztét betöltő Finnország miniszterelnökének, Matti Vanhanennek, így továbbra is fenyegeti a lengyel vétó az unió és Oroszország új partnerségi megállapodását célzó tárgyalások megkezdését.

Eddig egy esetben sem kaptak menedékjogot a Svédországba érkezett magyar romák

Külföld - 2006-11-18

Egyetlen esetben sem kaptak menedékjogot a Magyarországról Svédországba az elmúlt hetekben utazott magyar romák; péntek délutánig 92 kérelmet bírált el a svéd migrációs hivatal, 76-ot elutasított, 16 esetben viszont visszavonták a kérést - közölte a svédországi magyar nagykövet.