Külföld

Eredmények megjelenítése 4721-től 4740-ig 4933 találatból.

A svéd követség fizetett hirdetésben próbálja távoltartani a romákat

Külföld - 2006-11-17

Fizetett hirdetésben próbálja visszatartani a Svédországba készülő romákat a budapesti svéd nagykövetség. A követség közleménye pénteken több olyan vidéki lapban megjelenik, ahonnan az elmúlt időben csoportok indultak Svédországba, hogy ott menedékjogot kérjenek.

Százhuszonkét magyar menedékjogot kért Svédországban

Külföld - 2006-11-16

Százhuszonkét magyar állampolgár kért politikai menedékjogot az elmúlt négy hétben Svédországban, megalapozott információk szerint további negyven család kiérkezése várható. Ezt a külügyi szóvivő mondta szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Korlátlan ideig fogva tarthatják a terroristagyanús nem amerikai állampolgárokat

Külföld - 2006-11-15

Korlátlan ideig fogva tarthatják a terrorizmussal gyanúsított bevándoroltakat és külföldi állampolgárokat az Egyesült Államokban - számolt be a múlt hónapban elfogadott új terrorizmusellenes törvény alkalmazása kapcsán kedden a CBS televízió.

Mint a filmekben: szállítás közben lopták el a Goya-képet

Külföld - 2006-11-14

Szállítás közben loptak el egy értékes Goya-festményt az Egyesült Államokban az Ohio állambeli Toledo és New York között - közölte a New York-i Guggenheim múzeum.

A demokraták csapatkivonást szorgalmaznak Irakban

Külföld - 2006-11-13

Az amerikai kongresszusi választásokon győztes demokraták 4-6 hónapon belüli részleges iraki csapatkivonást szorgalmaznak - közölte Carl Levin michigani szenátor. "Mindenekelőtt új irányt kell szabni az iraki politikának" - szögezte le a 72 éves szenátor, aki a törvényhozási erőviszonyok januári átrendeződése után valószínűleg a fegyveres szolgálatok bizottságának elnöke lesz.

Újabb tömegsír Szrebrenica közelében

Külföld - 2006-11-12

Újabb 26 ember földi maradványait tárták fel Boszniában. A Szrebrenicától 50 kilométerre lévő Sznagovón megnyitott sírban a földi maradványok mellett olyan személyes holmikat találtak, mint nadrágszíjak, jogosítványok, női órák. - írja a Hírszerző.

Kiegyezhetnek a romániai magyar szervezetek

Külföld - 2006-11-12

Helyreállt a kapcsolat az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) között - jelentette ki szombaton Tőkés László református püspök, az EMNT elnöke, aki azt követően nyilatkozott az MTI-nek, hogy a két szervezet Állandó Bizottsága együttes ülésen vett részt Marosvásárhelyen.

A török parlament egy az EU által követelt törvényt fogadott el

Külföld - 2006-11-10

Elfogadta a török parlament csütörtökön az Európai Unió (EU) által követelt törvényt a nem iszlám hitű vallási kisebbségek tulajdonjogainak bővítéséről, a jogszabály azonban elmarad az érintett közösségek és feltehetően az EU várakozásaitól is.

Bush elnök nyitott minden elképzelés előtt Irak ügyében

Külföld - 2006-11-10

George Bush amerikai elnök az iraki háború ügyében nyitott minden ötlet és elképzelés előtt, bármelyik párt soraiból vessék is fel, mivel közös kötelességnek tartja, hogy a katonák minden szükséges eszközt és támogatást megkapjanak a győzelem kivívásához.

Meghalt a Stasi hírhedt vezére

Külföld - 2006-11-09

Az egykori NDK hírhedt hírszerzési főnöke, a 60-as évektől 1986-ig állt a keletnémet állambiztonsági minisztérium (Stasi) külföldi felderítési osztályának élén. A 83 éves férfit az éjszaka folyamán álmában érte a halál Berlinben.

A Demokrata Párt képviselőházi győzelme mindenekelőtt Bush veresége

Külföld - 2006-11-09

A Demokrata Párt képviselőházi győzelme a szerdai amerikai sajtó szerint mindenekelőtt George Bush veresége, illetve figyelmeztetés az elnöknek, aki megengedte magának azt a luxust, hogy a kampányban nem támogatta a republikánus párti jelölteket.

Magas részvételi arány várható az amerikai választásokon

Külföld - 2006-11-08

Magas részvételi arány várható a keddi amerikai kongresszusi választásokon - közölte helyi idő szerint kedden délután a CNN hírtelevízió. A részvételi arány meghaladhatja az előző évek félidős választásain mért átlagos 40 százalékos mutatót, de nem valószínű, hogy eléri az 1970-ben rögzített rekordot, a 47 százalékot.

Betiltották a Picasso-aukciót

Külföld - 2006-11-07

Mégsem árverezik el Picasso egyik világhírű festményét a Christie’s New York-i aukciósházában a helyi bíróság november 6-i döntése miatt. A közlemény szerint a korábbi tulajdonost erővel kényszerítették az Angel Fernandez de Soto portréja című festmény eladására. Az aukciósház ettől függetlenül megtartja a „világ legfontosabb árverését”, amelyen négy Klimt-kép kerül kalapács alá.

Európa Szaddámot védi?

Külföld - 2006-11-06

A Szaddám Huszein megbuktatott iraki diktátorra vasárnap kimondott halálos ítélet élesen bírálták emberjogi szervezetek, Európa nagy része megismételte a halálbüntetéssel szembeni ellenállását, az Egyesült Államok azonban feltétel nélkül helyeselte. Bagdadban kijárási tilalom van életben.

Sólyom Lászlót fogadja a pápa

Külföld - 2006-11-06

XVI. Benedek pápa magánkihallgatáson fogadja a vatikáni apostoli palotában a magyar államfőt, így első ízben keresi fel a katolikus egyházfőt Sólyom László a hétfőn kezdődő háromnapos vatikáni, illetve olaszországi látogatása során.

A NAÜ ellenőrei felkeresték a nemrég felszerelt iráni nukleáris centrifugasort

Külföld - 2006-11-06

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) két ellenőre felkereste azt az iráni urándúsító üzemet, ahol nemrégiben felszerelték a második iráni centrifugasort is - közölte vasárnap neve elhallgatása mellett egy illetékes az IRNA iráni állami hírügynökséggel.

Kína és az afrikai államok piacaik megnyitására szólították fel a gazdag országokat

Külföld - 2006-11-06

A harmadik Kína-Afrika csúcsértekezletről kiadott nyilatkozat felszólítja a gazdag országokat: tartsák be ígéretüket, amelyet piacaik megnyitására és a szegény afrikai országok adósságainak enyhítésére tettek.

Az amerikaiak többsége demokrata többséget akar a kongresszusban

Külföld - 2006-11-05

Az amerikaiak többsége, 53 százaléka azt akarja, hogy a demokrata ellenzék vegye át a kongresszus ellenőrzését, és 32 százalékuk azt mondja, hogy számára az iraki helyzet lesz a döntő szempont, amikor november 7-én elmegy választani - derül ki a Newsweek című hetilap jóvoltából szombaton ismertté vált közvélemény-kutatásból

A "hatok" folytatták konzultációikat az Irán elleni szankciókról

Külföld - 2006-11-04

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagja - az Egyesült Államok, Oroszország, Franciaország, Nagy-Britannia és Kína - valamint Németország nagykövetei folytatták a konzultációkat az Iránnal szembeni szankciókról, amelyekkel a közép-keleti országot urándúsítási programjához való ragaszkodása miatt sújtanák.

Nagy-Britannia a leginkább megfigyelt ország

Külföld - 2006-11-03

Nagy-Britanniában jelenleg 4,2 millió, kifejezetten a lakosság mozgásának megfigyelésére felállított zárt láncú tv-kamera működik, vagyis minden 14 lakosra jut egy; ez a legtöbb a fejlett ipari országok között, beleértve a területre sokkal nagyobb Egyesült Államokat is.