Külföld

Eredmények megjelenítése 4721-től 4740-ig 5045 találatból.

Újabb pokolgép robbant az iráni Zahedánban

Külföld - 2007-02-17
Pokolgép robbant péntek este Irán délkeleti részén, ugyanabban a városban, ahol két nappal korábban egy másik robbantásos merényletben az iráni Forradalmi Gárda 11 tagja veszítette életét; az újabb robbanás nem követelt áldozatokat.

Nyilatkozat a szociális Európáról

Külföld - 2007-02-16

A magyar szociális és munkaügyi miniszter nyolc európai ország társminiszterével együtt aláírta a szociális Európa megerősítéséért közösen kialakított nyilatkozatot. "Új lendület a szociális Európáért" címmel a nyilatkozatot Belgium, Bulgária, Ciprus, Franciaország, Görögország, Luxemburg, Olaszország, Spanyolország és Magyarország jegyzi.

Bernard Matthews: "nem importáltunk pulykahúst a zárt magyar térségből"

Külföld - 2007-02-16
Nem importált a zárlat alá vett magyarországi térségből pulykahúst a madárinfluenzától sújtott brit Bernard Matthews baromfitenyésztő, -feldolgozó és -kereskedő cég - szögezte le csütörtökön megjelent írásában a jelentős magyarországi érdekeltségekkel bíró társaság tulajdonosa.

Hatvanhárom év után ismét hó esett Nepál fővárosában

Külföld - 2007-02-15

Hatvanhárom év után, szerdán ismét hó esett Nepál fővárosában, a hét eleje óta tartó esős, ködös idő a helyi légi közlekedésben okozott fennakadást - közölték hivatalos források. A rövid ideig tartó havazás nagy izgatottságot váltott ki a helyiek körében.

 Az USA beleegyezett iraki menekültprogramja kiterjesztésébe

Külföld - 2007-02-15

A korábbinál jóval nagyobb számú iraki menekültet kész befogadni az Egyesült Államok - jelentette be Sean McCormack külügyi szóvivő. Míg az iraki háború kezdete óta mindössze 463 menekültet fogadott az Egyesült Államok, 2008-ban hétezer menedékkérőt befogadására kész - közölte a szóvivő.

 Irak lezárta iráni és szíriai határát

Külföld - 2007-02-14

Irak kedden lezárta közös határát Iránnal illetve Szíriával és meghosszabbította az éjszakai kijárási tilalom időtartamát a bagdadi biztonsági terv keretében. Az intézkedéseket Núri al-Máliki miniszterelnök rendelte el.

 A kultúrnemzet fogalmáról is beszélt Sólyom László Marosvásárhelyen

Külföld - 2007-02-13

A kultúrnemzet és az állam fogalmát próbálja tudatosítani a román partnerekben Sólyom László köztársasági elnök, aki kedden Marosvásárhelyen a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) aulájában is beszélt erről.

 Az egyetem történetében először nő vezeti a Harvardot

Külföld - 2007-02-13

Első alkalommal választottak nőt a Harvard élére az amerikai elitegyetem 371 éves történetében, a vezetőcserére pedig éppen az első női elnök elődjének szexista megjegyzései miatt volt szükség.

Madárinfluenza: "nyers húst exportált" a Bernard Matthews Magyarországra

Külföld - 2007-02-13

Nyers volt az a hat teherautónyi pulykahús, amelyet a brit Bernard Matthews baromficég exportált "a madárinfluenza-járvány gócában lévő üzeméből" Magyarországra - írta a keddi The Times a magyar főállatorvosra hivatkozva.

 Rosszul alakulnak az észak-koreai atomprogramról tartott tárgyalások

Külföld - 2007-02-12

Az észak-koreai atomprogramról tartott hatoldalú tárgyalások közel jutottak vasárnap az összeomláshoz, mivel a tárgyalóküldöttségek nem jutottak dűlőre egymással Észak-Korea energiasegélyekre vonatkozó követeléseit illetően.

 800 lipcsei futballhuligán megtámadott 300 rendőrt

Külföld - 2007-02-12

Nyolcszáz lipcsei futballhuligán megtámadott 300 rendőrt az amatőr klubok részvételével zajló szász kupa negyeddöntője után. A találkozón az 1. FC Lokomotiv Leipzig hazai pályán 3-0-ás vereséget szenvedett az Erzgebirge Aue tartalékcsapatától.

Befejeződött az elnökválasztás Türkmenisztánban

Külföld - 2007-02-12

Befejeződött az elnökválasztás Türkmenisztánban, a választói részvételi arány már a szavazóhelyiségek lezárása előtt két órával 95 százalékos volt. Az első előzetes eredményeket kedden közlik. A végleges eredményt szerdán jelentik be a Népi Tanács (parlament) ülésén, és ugyanakkor, ugyanott mindjárt be is iktatják hivatalába Türkmenisztán új elnökét.

 Hat ember meghalt Tenerife föld alatti labirintusaiban

Külföld - 2007-02-12

Tudósok és természetbarátok egy csoportja egy alagútrendszer kutatása közben a mélyben rekedt a hét végén a Kanári-szigetekhez tartozó Tenerife szigetén, hosszú órákat töltve el a mélyben, oxigénszegény környezetben. Hat élettelen testet hoztak fel a mentőbrigádok a föld alatti folyosókból.

 Az orosz védelmi miniszter terrorhullámra figyelmeztet

Külföld - 2007-02-11

Terrorcselekmények növekvő hullámának veszélyére figyelmeztetett vasárnap az orosz védelmi miniszter. Szergej Ivanov a müncheni biztonságpolitikai fórumon kijelentette: okkal feltételezhető, hogy a világban terrorcselekmények növekvő hulláma várható.

Folytatódott a müncheni biztonságpolitikai fórum

Külföld - 2007-02-11

A hidegháború hangulatát felidéző, az Egyesült Államok külpolitikájának szinte valamennyi területét bíráló orosz elnöki beszéd után feszült hangulatban folytatódott vasárnap reggel Münchenben az immár 43. nemzetközi biztonságpolitikai fórum.

 Egy 20 éves indonéz nő meghalt madárinfluenzában

Külföld - 2007-02-11

Meghalt madárinfluenza-fertőzés következtében vasárnap hajnalban egy 20 éves indonéz nő a nyugat-jávai Garut kórházban - közölte a kórház szóvivője. Mint a jakartai egészségügyi minisztérium illetékese korábban elmondta, a beteg hosszabb ideje beteg csirkék közelében élt. Az újabb halálesettel 64-re emelkedett a járvány indonéziai emberi áldozatainak száma.

Nagyszabású akciókra készül az al-Kaida szaúdi csoportja

Külföld - 2007-02-09

Az al-Kaida szaúd-arábiai csoportja Szaut al-Dzsihád című, csütörtökön közzétett internetes folyóiratában "nagyszabású akciókat" helyezett kilátásba, amelyek "megörvendeztetik majd Oszama bin Ladent", a nemzetközi terrorhálózat vezetőjét.

Kommandósok akadályozták meg a behatolást a nagyváradi gimnázium sportpályájára

Külföld - 2007-02-08

Rendőrségi kommandós alakulat akadályozta meg szerdán Nagyváradon, hogy a magyar fiatalok Tőkés Lászlóval együtt újra behatolhassanak a Lorántffy Zsuzsanna Gimnázium elkobzott sportpályájára - erről maga a református püspök tájékoztatta az MTI-t.

 Mediterrán uniót javasol Sarkozy

Külföld - 2007-02-08

Mediterrán Unió létrehozását javasolta Nicolas Sarkozy francia belügyminiszter, elnökjelölt. A témát a Toulon földközi-tengeri kikötővárosban tartott választási kampánygyűlésén vetette föl. A Mediterrán Unió az Európai Unió partnere lenne, közös intézményekkel. Nem sorolta fel, mely országok lennének a tagjai, Törökországot viszont hangsúlyozottan megemlítette.

 Nagy-Britannia és Bulgária elutasítja a "fogolycserét" Líbiával

Külföld - 2007-02-07

A brit és a bolgár kormány elutasította azt a nem hivatalos líbiai javaslatot, hogy a líbiai gyermekek AIDS-szel való megfertőzése címén halálra ítélt bolgár ápolónők elengedése fejében bocsássák szabadon azt a líbiai tisztet, aki életfogytiglani börtönbüntetését tölti Nagy-Britanniában a skóciai Lockerbie fölött 1988-ban lezuhant Pan Am-járat felrobbantásával összefüggésben.