Külföld

Eredmények megjelenítése 5101-től 5120-ig 5180 találatból.

Izrael kiterjeszti a szárazföldi műveleteket

Külföld - 2006-08-01

Izraeli harci gépek kedd hajnalban mélyen behatolva Libanon légterébe olyan területekre mértek csapást, amelyeken a Hezbollah síita szervezet állásokat épített ki - közölték szemtanúk.

Bush a tartós béke megteremtését kérte a Közel-Keleten

Külföld - 2006-07-31

A gyermekek érdekében tartós béke megteremtését követelte a Közel-Keleten George Bush amerikai elnök. Bush a dél-libanoni menedékhely ellen elkövetett majd hatvan személy életét kioltó izraeli légicsapásra reagálva kérte a "tartós béke" megteremtését.

Tűzszünetre felszólító határozatot vár el a BT-től Kofi Annan

Külföld - 2006-07-31

Kofi Annan ENSZ-főtitkár arra kérte a Biztonsági Tanácsot, hogy ítélje el Kana libanoni falu izraeli bombázását, és szólítsa fel az ellenfeleket a haladéktalan tűzszünetre. A lehető legkeményebben el kell ítélni ezt a cselekedetet - mondta Annan a BT rendkívüli ülésén.

Izraelt fenyegeti az iráni forradalmi gárda Libanon miatt

Külföld - 2006-07-31

Megfenyegette Izraelt az iráni forradalmi gárda vezetője a Libanon elleni háború miatt egy vasárnapi nyilatkozatában. Az önkéntes milicistáknak és a forradalmi gárdának készen kell állnia arra, hogy elégtételt vegyen a cionistákon és az amerikaiakon.

Összeült az ENSZ Biztonsági Tanácsa a libanoni háború miatt

Külföld - 2006-07-31
Rendkívüli ülést kezdett az ENSZ Biztonsági Tanácsa a libanoni háború lezárása érdekében, miután az izraeli légierő vasárnap reggel lebombázott egy menedékhelyet és megölt legalább 56 civilt, köztük 37 gyereket. A BT-t Kofi Annan ENSZ-főtitkár hívta össze

Precedens ítélet: Oroszország bűnös egy csecsen harcos eltűnése miatt

Külföld - 2006-07-28
Elítélte Oroszországot csütörtökön az Emberi Jogok Európai Bírósága egy csecsen harcos eltűnése és valószínűsíthető halála miatt. Ez az első eset, hogy a strasbourgi testület Oroszország kapcsán ilyen ügyben hozzon döntést, s ezzel egyben precedenst teremtett.

A Hezbollah elleni légi csapások fokozása mellett döntött Izrael

Külföld - 2006-07-28

A Hezbollah elleni légi csapások fokozásának és újabb tartalékosok behívásának adott zöld fényt az izraeli biztonsági kabinet csütörtökön, szembesülve a szárazföldi haderő által Dél-Libanonban elszenvedett, növekvő veszteségekkel.

Kánikula: ivóvízhiány a horvát szigeteken, halálos áldozatok Olaszországban

Külföld - 2006-07-27

Három halálos áldozatot szedett 24 óra alatt Olaszországban a hőhullám, amely főként az ország északi részén nehezíti meg az életet - közölte az olasz mentőszolgálat.

Folytatódnak az összecsapások Izrael és Libanon határán

Külföld - 2006-07-27
Folytatta a légitámadásokat a dél-libanoni ENSZ-állások közelében szerdán Izrael annak ellenére, hogy a világszervezet illetékesei több alkalommal is figyelmeztették - közölte a békefenntartó műveletekért felelős ENSZ-főtitkárhelyettes

Izrael folytatni kívánja a Hezbollah elleni háborút

Külföld - 2006-07-26

Izrael szerint mintegy 20 ezer fős békefenntartó erőt kellene Libanon déli térségébe vezényelni, és a csapatok helyszínre telepítését két héten belül végre kellene hajtani.

Sólyom: Magyarország támogatja a török EU-csatlakozást

Külföld - 2006-07-26

Magyarország támogatja Törökország csatlakozását az Európai Unióhoz. Ezt a köztársasági elnök mondta kedden Budapesten újságírók előtt, miután török partnerével folytatott megbeszélést.

A libanoni parlament elnöke elutasította az amerikai rendezési tervet

Külföld - 2006-07-25

Nabih Berri, a libanoni parlament elnöke hétfőn elutasította Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter rendezési tervét az izraeli-libanoni válság megoldására. A Hezbollah síita szervezet Berrit hatalmazta fel arra, hogy tárgyalásokat folytasson az Izrael és a szervezet közötti esetleges fogolycseréről.

Rosszabbodott a fél éve kómában fekvő Ariel Saron állapota

Külföld - 2006-07-24

Rosszabbodott a január óta kómában fekvő Ariel Saron volt izraeli kormányfő állapota az elmúlt két napban - közölte vasárnap a tel-avivi Tel Hasomer kórház.

Izrael engedélyezi humanitárius folyosó létrehozását Libanon felé

Külföld - 2006-07-21

Az izraeli kormány csütörtökön úgy döntött, hogy engedélyezi humanitárius légi folyosó létrehozását Libanon felé, amennyiben a nemzetközi segélyszervezetek ilyen kéréssel fordulnak hozzá.

Libanon: megérkezett egy amerikai hajó, mely 1200 amerikait menekít ki

Külföld - 2006-07-20

Kikötött a libanoni partoknál csütörtök hajnalban az amerikai haditengerészet Nashville nevű csapatszállító hajója, hogy Ciprusra menekítsen 1200 amerikai állampolgárt az Izrael által ostromlott arab országból.

Hőhullám teszi próbára Európa lakosságát

Külföld - 2006-07-20

Legalább tizenöt ember halálát okozta szerdáig az Európát elárasztó hőhullám, amelynek nyomán csaknem százéves júliusi hőségrekordot döntött a nyár Délkelet-Angliában.

Az iráni Hezbollah kész amerikai és izraeli célpontok támadására

Külföld - 2006-07-19

Késznek mondta magát kedden amerikai és izraeli célpontok támadására bárhol a világon az iráni Hezbollah, amely az azonos nevű libanoni gerillaszervezettel vállal ideológiai közösséget. "Kétezer önkéntes jelentkezett tavaly óta" - mondta egy szóvivőjük.

Újabb légitámadást hajtott végre Izrael Libanonban

Külföld - 2006-07-18

Újabb légitámadást hajtott végre kedden hajnalban Izrael Libanonban, miközben a Hezbollah síita fegyveres szervezet is folytatta rakétatámadásait Észak-Izrael ellen.

Indonéziai szökőár: 201 halálos áldozat

Külföld - 2006-07-18

Legkevesebb 201-re emelkedett a hétfői indonéziai szökőár halálos áldozatainak száma - közölték indonéz tisztségviselők és tömegtájékoztatási eszközök. A halottak között keddi hivatalos tájékoztatás szerint holland, svéd és pakisztáni állampolgárok is vannak.

Izrael folytatta libanoni hadműveleteit

Külföld - 2006-07-17

Izrael vasárnap bejrúti célpontok bombázásával folytatta libanoni hadműveleteit, miközben a Hezbollah gerillaszervezet újabb - nyolc izraeli halálát okozó - rakétatámadást intézett északi települései ellen, szakértők szerint Szíria területéről, iráni gyártmányú rakétákkal.