Külföld

Eredmények megjelenítése 5121-től 5140-ig 5320 találatból.

Európa Szaddámot védi?

Külföld - 2006-11-06

A Szaddám Huszein megbuktatott iraki diktátorra vasárnap kimondott halálos ítélet élesen bírálták emberjogi szervezetek, Európa nagy része megismételte a halálbüntetéssel szembeni ellenállását, az Egyesült Államok azonban feltétel nélkül helyeselte. Bagdadban kijárási tilalom van életben.

Sólyom Lászlót fogadja a pápa

Külföld - 2006-11-06

XVI. Benedek pápa magánkihallgatáson fogadja a vatikáni apostoli palotában a magyar államfőt, így első ízben keresi fel a katolikus egyházfőt Sólyom László a hétfőn kezdődő háromnapos vatikáni, illetve olaszországi látogatása során.

A NAÜ ellenőrei felkeresték a nemrég felszerelt iráni nukleáris centrifugasort

Külföld - 2006-11-06

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) két ellenőre felkereste azt az iráni urándúsító üzemet, ahol nemrégiben felszerelték a második iráni centrifugasort is - közölte vasárnap neve elhallgatása mellett egy illetékes az IRNA iráni állami hírügynökséggel.

Kína és az afrikai államok piacaik megnyitására szólították fel a gazdag országokat

Külföld - 2006-11-06

A harmadik Kína-Afrika csúcsértekezletről kiadott nyilatkozat felszólítja a gazdag országokat: tartsák be ígéretüket, amelyet piacaik megnyitására és a szegény afrikai országok adósságainak enyhítésére tettek.

Az amerikaiak többsége demokrata többséget akar a kongresszusban

Külföld - 2006-11-05

Az amerikaiak többsége, 53 százaléka azt akarja, hogy a demokrata ellenzék vegye át a kongresszus ellenőrzését, és 32 százalékuk azt mondja, hogy számára az iraki helyzet lesz a döntő szempont, amikor november 7-én elmegy választani - derül ki a Newsweek című hetilap jóvoltából szombaton ismertté vált közvélemény-kutatásból

A "hatok" folytatták konzultációikat az Irán elleni szankciókról

Külföld - 2006-11-04

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagja - az Egyesült Államok, Oroszország, Franciaország, Nagy-Britannia és Kína - valamint Németország nagykövetei folytatták a konzultációkat az Iránnal szembeni szankciókról, amelyekkel a közép-keleti országot urándúsítási programjához való ragaszkodása miatt sújtanák.

Nagy-Britannia a leginkább megfigyelt ország

Külföld - 2006-11-03

Nagy-Britanniában jelenleg 4,2 millió, kifejezetten a lakosság mozgásának megfigyelésére felállított zárt láncú tv-kamera működik, vagyis minden 14 lakosra jut egy; ez a legtöbb a fejlett ipari országok között, beleértve a területre sokkal nagyobb Egyesült Államokat is.

Mandela kapta az AI "A lelkiismeret nagykövete" díját

Külföld - 2006-11-02

Nelson Mandela, az apartheid ellenes harc hőse kapta szerdán az Amnesty International emberjogi szervezet "A lelkiismeret nagykövete" díját, amiért erkölcsi irányt mutatott az emberi jogok megsértésétől szenvedő világban.

Észak-Korea hajlandó felújítani a hathatalmi tárgyalásokat

Külföld - 2006-11-01

Észak-Korea megerősítette, hogy hajlandó felújítani a nukleáris programja miatt kialakult válság megoldásáról kezdett, de félbeszakadt hathatalmi tárgyalásokat, egyúttal jelezte: a megbeszélések részeként igyekszik megoldást találni a Phenjannal szembeni amerikai pénzügyi szankciók eltörlésére.

Az emlékezés lángja Klaipedában

Külföld - 2006-10-31

Debrecen litván testvérvárosában, Klaipedában is gyertyát gyújtottak október 23-án  az ′56-os forradalom és szabadságharc emlékére.  Debrecen polgármesterének felhívását a megjelent ünneplők és újságírók előtt olvasták fel. Ebben a Debreceni Egyetemmel közösen arra kérték Debrecen testvérvárosait, hogy október 23-án 11 órakor minél több helyen lobbanjon fel az emlékezés lángja ezzel fejet hajtva a magára hagyottan eltiport magyar forradalom mártíromsága előtt.

A magyar sajtószabadság a világ élvonalában

Külföld - 2006-10-30

A Riporterek Határok Nélkül (Reporters Sans Frontieres) nevű szervezet elkészítette idei sajtószabadság-rangsorát. Az elkészült listát ötven kritérium alapján szerkesztik meg, többek között olyan kérdésekkel, amelyek azt vizsgálják, mennyire sértik meg egy adott országban a sajtószabadságot, mennyire felügyeli vagy nyomja el a kormány a sajtót, üldözik-e az újságírókat, van-e cenzúra, állami kézben van a TV, rádió, internet stb.

Szlovéniában rendőrök akadályozták meg egy roma telep megrohamozását

Külföld - 2006-10-30

Csak nagy erők bevetésével sikerült a szlovén rendőrségnek megakadályoznia vasárnapra virradó éjszaka, hogy mintegy 200 ember megrohamozza Ambrus község roma telepét. A fővárostól 30 kilométerre fekvő község lakóinak a haragja azért fordult a mintegy 40 fős roma közösség ellen, mert az szerintük beszennyezi a környék lakossága által használt ivóvízforrás vizét.

Szexuális visszaélések: megingott a bizalom az egyház iránt?

Külföld - 2006-10-28

Az egyház iránti megingott bizalom sürgős helyreállítására, az igazság teljes feltárására és a bűnismétlés megakadályozására szólította fel a pápa az ír katolikus püspököket a Vatikánban.

„Lelkipásztori hivatásotok gyakorlása közben kiskorúakkal való szexuális visszaélés sok szívszaggató esetével kerültetek szembe” - mondta a püspököknek XVI. Benedek.

Orbán: november 4. legyen a kommunizmus áldozatainak emléknapja

Külföld - 2006-10-26

A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség elnöke a konzervatív Konrad Adenauer Alapítvány szerda esti, az ötven évvel ezelőtti magyarországi eseményekkel foglalkozó rendezvényén elhangzott beszédében hangsúlyozta: ha nem lett volna 1956, az Európát kettéosztó vasfüggöny még mindig létezne, és állna az egykori Kelet- és Nyugat-Berlint szétválasztó berlini fal is.

Václav Klaus az 1956-s magyar forradalmat és szabadságharcot méltatta

Külföld - 2006-10-25

"Rendkívüli történelmi esemény volt, mégpedig nemcsak Magyarország, hanem számunkra, a szomszédok számára is, amelynek jelentősége mélyen beivódott tudatunkba" - nyilatkozta Klaus  cseh államfő, egy kerekasztal-beszélgetés után az MTI prágai tudósítójának.

Külföldi hírügynökségek a budapesti tüntetésekről

Külföld - 2006-10-24

A világhírügynökségek is beszámoltak az 1956-os emlékünnepségek hétfői megemlékezéseiről, illetve a Kossuth téri tüntetés feloszlatása nyomán a nap folyamán elhatalmasodott rendbontásokról.

Folytatódó berepülések Libanon légterébe

Külföld - 2006-10-22

Az izraeli katonai repülőgépek folytatni fogják berepüléseiket Libanon légterébe, mert nem szűnt meg a fegyverek becsempészése a libanoni Hezbollah síita szervezet gerilláinak - jelentette ki vasárnap Amír Perec izraeli védelmi miniszter.

A pápa a ramadán vége alkalmából üdvözölte a muzulmánokat

Külföld - 2006-10-22

Szívélyes üdvözletét fejezte ki a muzulmánoknak, és együttérzéséről biztosította az irakiakat XVI. Benedek pápa a vatikáni Szent Péter téren elmondott úrangyala imádság keretében abból az alkalomból, hogy közeledik a ramadán muszlim böjthónap vége.

Washington nem akarja térdre kényszeríteni Észak-Koreát

Külföld - 2006-10-20

Az Egyesült Államok csütörtökön visszautasította egy észak-koreai illetékes azon kijelentését, amely szerint George Bush amerikai elnök térdre akarja kényszeríteni Észak-Koreát.

Bűnvádi eljárás a nyitrai magyar lány ellen

Külföld - 2006-10-19

A szlovák rendőrség bűnvádi eljárást indít az állítólag megvert szlovákiai magyar diáklány ellen. Malina Hedviget hamis tanúzás vádjával állíthatják bíróság elé.