Oktatás

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1093 találatból.

NGM: több mint 4000 program a pénteki Szakmák éjszakáján

Oktatás - 2016-04-13

Országszerte több mint háromszáz helyszínen, 700 vállalkozás részvételével rendezik meg a különböző szakmákat bemutató Szakmák éjszakáját pénteken, több mint 4000 programon vehetnek részt az érdeklődő fiatalok és felnőttek - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára sajtótájékoztatón szerdán, Budapesten.

Tanítanék mozgalom: pénteken alakuljanak kockás körök az iskolákban!

Oktatás - 2016-04-12

Kockás körök megalakítására hívta fel az iskolákat a pénteki kétórás figyelmeztető sztrájk idejére a Tanítanék mozgalom képviselője kedden azt követően, hogy a kormány nem jelent meg a civil közoktatási platform által kezdeményezett egyeztetésen.

Romániában újraakkreditálták a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemet

Oktatás - 2016-04-04

- A Romániai Felsőoktatási Minőségbiztosítási Hatóság (ARACIS) újabb öt évre akkreditálta a magyar állam támogatásával működő Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemet (EMTE) - tudatta hétfői közleményében az egyetem.

 A Sapientia EMTE időszakos felmérését 2015 decemberében végezte el az ARACIS 13 tagú szakértői bizottsága, amelynek elnöke Dr. Gheorghe Grigoras, a iasi Alexandru Ioan Cuza egyetem professzora volt, tagjai pedig jeles romániai és külföldi professzorok, valamint az országos hallgatói szervezetek két képviselője.

Rétvári: a Klik megszűnése után is marad az állami iskolafenntartás

Oktatás - 2016-03-22

- Noha a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) megszűnik, továbbra is az állam tartja majd fenn az iskolákat - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedden.

  Rétvári Bence elmondta, hogy a kormányzat nem tér vissza a 2010 előtti, önkormányzati fenntartású rendszerhez, a döntéseknek azonban közelebb kell kerülniük az intézményekhez.

Együtt: a Klik helyett egy fenntartható rendszer kell

Oktatás - 2016-03-22

- Az Együtt - a Korszakváltó Pártja arra kéri a kormányzatot, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) helyett alakítson ki életképes, korszerű, évtizedeken keresztül fenntartható rendszert, a döntéseket vigyék a lehető legközelebb az iskolákhoz, az igazgatóválasztás jogát pedig adják vissza a helyi közösségeknek.

Ombudsman: a felsőoktatási határidők akadályozzák a hozzáférést és a tartalmi jogorvoslatot

Oktatás - 2016-03-17

Az alapvető jogok biztosa szerint nincsenek összhangban az egyetemek és főiskolák oktatásszervezési ciklusaival azok a határidők, amelyeken belül el kell bírálni a felsőoktatási felvételi eljárással összefüggő jogorvoslati kérelmeket. Ez akadályozza, hogy egy sikeresen fellebbező diák még a képzési időszak kezdete előtt beiratkozhasson.

Szakmai rendezvénysorozat indul az ELTE-n az oktatásról

Oktatás - 2016-03-17

Szakmai rendezvénysorozatot indít az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara (ELTE PPK) amiiskolankXXI.hu címmel, amelynek célja a hazai oktatással kapcsolatos aktuális vitakérdések szakmai tisztázása.

Fábri György, a kar dékán-helyettese szerint a kéthetente tartott programon az érdeklődők előadásokat hallhatnak és szakmai alapú beszélgetéseket folytathatnak az oktatás ügyét érintő nemzetközi tendenciákról és tudományos kutatásokról.

Európai Bizottság: több terület fejlesztendő a magyar oktatásban

Oktatás - 2016-03-08

Az alapkészségek hiányosságait, a szegregációt és a korai iskolaelhagyást kifogásolta, emellett a diplomások arányának növelését is fejlesztendő területként jelölte meg az Európai Bizottság Magyarországról szóló jelentésének oktatás- és szakképzés-politikai fejezete.

 Zupkó Gábor, az Európai Bizottság magyarországi képviseletének vezetője a jelentés keddi budapesti ismertetése előtt azt mondta, szakmai, tárgyilagos, kiegyensúlyozott jelentés született.

Az LMP aláírásgyűjtésbe kezd az oktatás decentralizálása érdekében

Oktatás - 2016-03-07

Az LMP aláírásgyűjtésbe kezd a megyei jogú városokban annak érdekében, hogy a települések visszakaphassák oktatási intézményeiket, abban a tizenkét megyei jogú városban pedig, ahol a párt képviselettel rendelkezik, határozati javaslatot is benyújtanak ennek érdekében.

Egy felmérés szerint kritikusan gyenge a magyar gyerekek állóképessége

Oktatás - 2016-02-25

A magyar diákok negyede túlsúlyos vagy elhízott, állóképességi szintjük pedig lehangoló - egyebek között ez derül ki a Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Teszt (NETFIT) 2014/2015-ös tanévének eredményeiből.

  A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) és a Cooper Intézet összefogásában kidolgozott programban elsőként mérték fel több mint 623 ezer, felső tagozatos és középiskolás diák fittségi állapotát 3000 iskolában.

Oktatási jogok biztosa: sem tanulót, sem szülőt nem érhet hátrány politikai meggyőződése miatt

Oktatás - 2016-02-24

- Az oktatási jogok biztosa szerint sem tanulót, sem szülőt nem érhet hátrány politikai meggyőződése, annak jogszerű kinyilvánítása vagy az attól való tartózkodás miatt. Aáry Tamás Lajos  állásfoglalásában kiemelte: az oktatási jogok biztosaként számos jelzést kapott a közösségi portálon, február 29-re szerveződő "Nem leszek suliban" néven indított megmozdulással összefüggésben.

Köznevelési kerekasztal - Az NPK elnöke szerint több megoldandó kérdés vár megtárgyalásra

Oktatás - 2016-02-10

- A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) költségvetésének áttekintését, az intézmény közbeszerzési törvény alóli mentességét és a nyugdíjas korú pedagógusok helyzetét emelte ki a legfontosabb megoldandó feladatok közül a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) elnöke a köznevelési kerekasztal tárgyalásain.

Köznevelési kerekasztal - Balog: több azonnali intézkedésről döntöttek

Oktatás - 2016-02-09

Átalakul a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) költségvetése, módosul a közbeszerzések folyamata és várhatóan még ebben a félévben megkapják az intézményvezetők a gazdálkodásukat segítő kártyát - a többi között ezekről az azonnali intézkedésekről állapodtak meg a köznevelési kerekasztal keddi ülésén a résztvevők.

PDSZ-javaslatok a köznevelési kerekasztal ülésére

Oktatás - 2016-02-08

- A diákok terhelésének csökkentéséről, a tankönyvválasztás szabadságának biztosításáról, a tanszabadság visszaállításáról és a kötött munkaidő eltörléséről is tárgyalna a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a köznevelési kerekasztalon, amely kedden tartja első ülését.

Oktatási szervezetek szerint súlyos problémák van a szakképzésben is

Oktatás - 2016-01-29

- Közoktatási szakmai szervezetek és pedagógus szakszervezetek közös állásfoglalásban hívták fel a figyelmet pénteken "a szakképzésben jelentkező súlyos problémákra". A szakképzésben az oktatás alapvető feltételei is hiányoznak: nem biztosított a megfelelő számú, megfelelő minőségű gyakorlati képzőhely. A szakmát választó diákok olyan iskolákba kerülnek be, ahol az elmúlt öt évben a műhelyekben és laboratóriumokban nem volt új beszerzés, és a meglévő berendezések javítására és felújítására sem jutott elegendő pénz - olvasható a tíz szervezet által jegyzett közleményben.

Navracsics: a magyar oktatás legneuralgikusabb pontja a nyelvoktatás

Oktatás - 2016-01-28

- A magyar oktatás legneuralgikusabb pontja a nyelvoktatás, ebben mélyen az uniós átlag alatt vagyunk - mondta Navracsics Tibor, az Európai Unió oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős biztosa a felsőoktatás helyzetéről rendezett budapesti konferencián, csütörtökön.

Kötelező romológia képzést vezet be a Debreceni Református Hittudományi Egyetem

Oktatás - 2015-12-18

Kötelező romológia képzést vezet be a Debreceni Református Hittudományi Egyetem összes szakján. Bölcskei Gusztáv, az egyetem rektora az intézményben szervezett cigány szakmai napon, december 1-jén az új képzésről azt mondta, a hat-, illetve négykredites tantárgy a cigányság történetével, kultúrájával, hazai társadalmi helyzetével foglalkozik majd, valamint a szakhoz kapcsolódó szakmaspecifikus ismereteket is oktatnak a romák között végzett munka jellegzetességeiről.

FDSZ: a kormány több felsőoktatási oktatói bérbesorolást változatlanul hagyna

Oktatás - 2015-12-03

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) sajnálattal állapítja meg, hogy a kormány nem kíván változtatni az oktatói-kutatói bérrendszerben több kategória keresetén.A szakszervezet  ide sorolta az adjunktusokat, a tanársegédeket, és a rendszerbe bekerülő nyelvtanárokat, testnevelő tanárokat, mérnöktanárokat, művésztanárokat, mestertanárokat, kollégiumi nevelőtanárokat.

Felsőoktatási államtitkár: az oktatási innováció fontos eleme a duális képzés

Oktatás - 2015-11-11

Az oktatási innováció fontos eleme a duális képzés - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) felsőoktatásért felelős államtitkára szerdán a Debreceni Egyetemen (DE), a középiskolai igazgatók és osztályfőnökök fórumán.Palkovics László tájékoztatása szerint szeptembertől 19 egyetem és 300 vállalat együttműködésében 500 hallgató vesz részt duális képzésben, őket több ezer jelentkező közül választották ki a felvételiken.

Nyílt levélben kéri a PSZ a nemzeti pedagóguskart, utasítsák el az etikai kódexet

Oktatás - 2015-11-04

Nyílt levélben kéri a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) a nemzeti pedagóguskar tagjait, hogy a szervezet november 14-i közgyűlésének napirendéről vegyék le az etikai kódexet, ne járuljanak hozzá annak kiadásához.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út 18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza.