Színházak

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 109 találatból.

Harsányi Sulyom László és Szabó Tibor pályázik a Weöres Sándor Színház igazgatói posztjára

Színházak - 2020-09-17

Harsányi Sulyom László rendező és Szabó Tibor színművész pályázik a Weöres Sándor Színház januárban megüresedő igazgatói posztjára. Jordán Tamás Kossuth-díjas színművész, a teátrum alapítója és jelenlegi igazgatója többször jelezte, hogy nem pályázik újra.

Hat premiert mutat be az új évadban a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház

Színházak - 2020-08-28

Hat premiert mutat be a 2020/2021-es évadban a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház, lesz továbbá egy ifjúsági, egy gyermek- és három felolvasószínházi bemutató, így összesen 11 új darabot láthatnak a nézők a szeptember 18-án kezdődő szezonban - mondta el a színház igazgatója pénteken sajtótájékoztatón.

Négy bemutatót tervez az új évadban a Székesfehérvári Balett Színház

Színházak - 2020-08-28

- Négy bemutatót tervez az új évadban a Székesfehérvári Balett Színház, az első a tervek szerint októberben lesz - mondta el a pénteki évadnyitó társulati ülésen a teátrum igazgatója.

Évadnyitó a debreceni Csokonai Színházban

Színházak - 2020-08-26

A debreceni színházi beruházásokról is beszélt a cívisváros polgármestere szerdán, a Csokonai Színház évadnyitó társulati ülésén. A színház közleménye szerint Papp László (Fidesz-KDNP) azt mondta, jelenleg Debrecenben zajlik az ország legnagyobb színházfejlesztési projektje, amely a város hosszú távú stratégiai érdekeit szolgálja.

Kiemelte: a Csokonai Színház rekonstrukciója és a Latinovits Színház belső tereinek párhuzamosan zajló megújulása révén két és fél év múlva Debrecen lesz az a vidéki város, ahol komplex, szerteágazó lehetőségeket megjelenítő színházi élet kialakulására nyílik lehetőség.

Idén is családi fesztivállal indul a Kolibri Színház új évada

Színházak - 2020-08-26

Ősszel megtartja elmaradt bemutatóit és új előadásokkal is készül a Kolibri Színház, amely a szeptember 5-i Kolibri Fesztivállal nyitja meg 2020/2021-es évadát - közölte a gyermek- és ifjúsági színház szerdán.

Örkény Színház: tíz bemutató a 2020/2021-es évadban

Színházak - 2020-08-26

Az előző évadban elmaradt három produkció mellett hét új bemutatóval készül új évadára az Örkény Színház. Útjára indul az Örkény Stream és a járvány miatt új biztonsági intézkedések lépnek életbe. A társulat pótolja az előző évad három elmaradt bemutatóját. Szeptember 18-án az Örkény Stúdióban Orwell disztópiájának színpadi adaptációja kerül színre '84 címmel Widder Kristóf rendezésében, majd ugyanott október 9-én Racine Andromakhéját láthatja a közönség. Az előadás rendezője Gáspár Ildikó. Ugyancsak október 9-től látható a nagyszínpadon a Zűrzavar 2045, amely Lev Birinski Bolondok tánca című tragikomédiájából készült és Polgár Csaba rendezi.

Október 24-én a Kiváló dolgozók című darabot mutatják be, szerzői Boross Martin (ő a rendező is), Neudold Júlia és Szabó-Székely Ármin.

Rendhagyó évadra készül a Békéscsabai Jókai Színház

Színházak - 2020-08-25

Rendhagyó módon zárta az előzőt, és 2020-21-ben is rendhagyóra, a nemzeti összetartozás évadára készül a Békéscsabai Jókai Színház - mondta a teátrum keddi, díjkiosztókkal egybekötött nyilvános évadzáró és évadnyitó társulati ülésén Seregi Zoltán igazgató.

József Attila Színház: hat plusz egy bemutató az új évadban

Színházak - 2020-08-25

- Hat plusz egy bemutatót tart új évadában a tervek szerint a fővárosi József Attila Színház. A teátrum 2020/2021-ben a szerelem és a szenvedély témáját állítja a középpontba.

Az Akárkivel indul a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri műsora

Színházak - 2020-07-22

- A 15. században íródott, Akárki című moralitásjátékkal kezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri műsora, a darabot Bodolay Géza állítja színpadra .

Megkapták a közös működtetésű színházak az állami támogatást

Színházak - 2020-07-10

- Hét budapesti és 29 vidéki kőszínház megkapta a közös működtetésű teátrumok hosszútávú működéséhez szükséges állami támogatást - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Sajtó-és Kommunikációs Főosztálya pénteken

Kilenc bemutatót tervez a Vígszínház a jövő évadban

Színházak - 2020-07-01

- Kilenc bemutatót tervez a jövő évadban a Vígszínház, amely augusztus 21-től újra várja a közönséget; műsorra tűzik a járvány miatt elmaradt előadásokat és az új bemutatókat.

Rudolf Péter, aki hivatalosan július 1-jétől a Vígszínház igazgatója, a jövő évadról tartott szerdai budapesti sajtótájékoztatón elmondta: a 2020/2021-es évadban is hirdetnek bérletet, amelyben három vígszínházi és három Pesti színházi bemutató szerepel. Emellett két házi színpadi premier és egy, a Vígszínház alapításának 125. évfordulójára tervezett nagyszínpadi zenés produkció található meg a programban.

Tizenhárom bemutatóval készül az új évadra a debreceni Csokonai Színház

Színházak - 2020-06-10

A debreceni Csokonai Színház tizenhárom új bemutatóval készül a következő évadra - mondta el Gemza Péter igazgató a művészeti programot ismertető sajtótájékoztatón szerdán, Debrecenben.

Olyan klasszikusokat is láthat majd a közönség, mint Erkel Ferenc Bánk bán című operája Vidnyánszky Attila és Arany János Toldija Valcz Péter rendezésében, de színre viszik A kaméliás hölgy történetét is. Ismét meghívást kapott Pass Andrea, aki a hatalmi visszaéléseken alapuló abúzusokról ír darabot, bemutatják Bornemisza Magyar Elektráját és Dürrenmatt-tól Az öreg hölgy látogatását is.

Kilenc bemutatót tervez a jövő évadban a Nemzeti Színház

Színházak - 2020-05-25

Kilenc bemutatót tervez a jövő évadban a budapesti Nemzeti Színház, ahol Szabó K. István, Berettyán Nándor, Márkó Eszter, Szász János, Vidnyánszky Attila, Eirik Stubo, Aleksandar Popovski és Rátóti Zoltán rendezését is láthatja majd a közönség, és ahol már a héten felváltja az online próbákat a személyes munka.

Élő bemutatósorozatot indít a Madách Színház az interneten

Színházak - 2020-05-24

Bemutatósorozatra készül a Madách Színház az interneten; a premiereket élőben, a színészek lakásáról közvetítik. Június 4-én Carol Rocamora Örökké fogd a kezem című műve, június 11-én Bernard Slade Jövőre veled ugyanitt című komédiája látható.

Megállapodott a kormány és a főváros a színházak működési feltételeiről

Színházak - 2020-04-06

A kormány és a fővárosi önkormányzat hétfőn megállapodást kötött a budapesti színházak működése érdekében. A megállapodás 2024. december 31-ig szól - olvasható Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Karácsony Gergely főpolgármester közös közleményében.

A megállapodás értelmében 2020-tól a főváros egyedül, kormányzati támogatás nélkül finanszírozza a Katona József, a Radnóti, az Örkény és Trafó színházakat, amelyek vezetőinek kinevezéséről a Fővárosi Közgyűlés önállóan dönt.

A József Attila, a Madách, az Új Színház, a Vígszínház, a Budapest Bábszínház és a Kolibri megmaradnak fővárosi fenntartású színházaknak, de működésüket egyedül a kormány finanszírozza - olvasható a közleményben.

Rudolf Péter lesz a Vígszínház igazgatója

Színházak - 2020-03-24

Rudolf Pétert bízza meg a Vígszínház vezetésével Karácsony Gergely főpolgármester, aki a döntést Facebook oldalán tette közzé kedden.

"A Fővárosi Közgyűlés nevében eljárva, a közgyűlés valamennyi frakciójával és minden érintettel egyeztetve 2021. december 31-ig Rudolf Pétert bízom meg a Vígszínház vezetésével" - írta.

A főpolgármester egyúttal megköszönte a színházat eddig vezető Eszenyi Enikő munkáját. A leköszönő vezető az őt ért támadások miatt a múlt héten visszavonta pályázatát.

Visszavonja a Vígszínház vezetésére beadott pályázatát Eszenyi Enikő

Színházak - 2020-03-19

Vígszínházi munkáját befejezi, visszavonja a színház vezetésére beadott pályázatát Eszenyi Enikő, a teátrum eddigi igazgatója. Eszenyi Enikő közleményében művésztársaihoz, pályatársaihoz intézve szavait úgy fogalmaz: az elmúlt napokban élete legnehezebb pillanatait élte meg. Sokat tapasztalt ez alatt a néhány nap alatt: támogatást, gyűlöletet, együttérzést és kiközösítést.

Mint írja, ahogy 39 évvel ezelőtt, most is úgy látja, egyesek nem tudnak megbékélni a személyével. Mindent elkövetve igyekeznek a Vígszínház társulatát megosztani, a művészetbe vetett hitüket megtörni.

Jordán Tamást a nemzet színészévé választották

Színházak - 2020-02-25

- Jordán Tamást választották a nemzet színészévé a cím eddigi birtokosai kedden. Jordán Tamást a február elsején elhunyt Andorai Péter helyére választották meg a nemzet színészei csaknem egyórás tanácskozás után - olvasható a tájékoztatóban.

Elhunyt Sárközy Zoltán Jászai Mari-díjas színművész

Színházak - 2019-10-24

Hosszas betegség után életének 85. évében kedden elhunyt Sárközy Zoltán Jászai Mari-díjas színművész, a debreceni Csokonai Színház örökös tagja

Csiky Gergely vígjátékával nyitja meg kapuit a megújult kaposvári színház

Színházak - 2019-10-22

A Vidnyánszky Attila rendezésében megvalósuló Buborékok című vígjáték bemutatójával nyílik meg a csaknem tízmilliárd forintból megújult, kibővített kaposvári Csiky Gergely Színház november 13-án - közölte a teátrum igazgatóhelyettese.