Archívum

Eredmények megjelenítése 55081-től 55100-ig 55542 találatból.

Such György lett a Magyar Rádió elnöke

Belföld - 2006-07-11

Such Györgyöt választotta a Magyar Rádió elnökévé a közszolgálati médiumot felügyelő közalapítvány kuratóriuma - jelentette be a testület maratoni, hétórás budapesti tanácskozását követően hétfőn Gellért Kis Gábor elnök.

Autóalkatrész gyár épül Nyíregyházán

Helyi - 2006-07-11

Autóalkatrész gyárat épít a belga THYCO cég a Nyíregyházi Ipari Parkban - jelentette be a fémipari tevékenységet folytató nyugat-európai nagyvállalkozás ügyvezető-igazgatója a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen, ahol aláírta a beruházási szerződést a város önkormányzatával

Veres János: ősszel nem lesz új adócsomag 2007-re

Gazdaság - 2006-07-11

Az Országgyűlésnek elfogadásra ajánlott adótörvények által 2008-ra a GDP arányos államháztartási hiány 3-3,5 százalékra csökken, így Magyarország szabadon eldöntheti, hogy mikor csatlakozik az euró övezethez - mondta Veres János pénzügyminiszter a kormányszóvivői tájékoztatón.

40 fok Portugáliában; vízhiány Lengyelországban

Külföld - 2006-07-11

Portugália egyes részein olyan forrón perzsel a nap, hogy az már veszélyes a helybeliek és a turisták egészségére. Lengyelország keleti részén vízhiányt okoz a tartós hőség.

Megszavazták a kamatadót, 20 százalékra nő az áfa középső kulcsa

Belföld - 2006-07-11

Az Országgyűlés elfogadta az államháztartás egyensúlyát javító különadóról szóló törvényjavaslatot és a házipénztár adóról szóló törvényjavaslatot.

Gyurcsány a gazdasági megállapodásokról tárgyalt Putyinnal

Külföld - 2006-07-11

A gazdasági megállapodások teljesüléséről tárgyalt a magyar miniszterelnök az orosz elnökkel hétfői telefonbeszélgetésén. A Kreml rövid közleménye szerint Gyurcsány Ferenc azért hívta fel Vlagiymir Putyint, hogy a február végén, március elején Budapesten tartott találkozójukon létrejött kereskedelmi-gazdasági megállapodások megvalósulását vitassa meg vele.

Zidane egyelőre hallgat

Sport - 2006-07-11

A brazil Globo televízió által felkért szájról olvasó szakértők szerint Marco Materazzi, az olaszok védője prostituáltnak nevezte Zinedine Zidane lánytestvérét, a francia csapatkapitány ezért fejelte mellkason a németországi labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjében.

Művészeti szervezetek az intézményi átalakításokról

Kultúra - 2006-07-11

A kulturális közalapítványok megszüntetésének kérdéséről adott ki állásfoglalást tizenegy művészeti szervezet. Tiltakoznak "a már parlamenti vitára bocsátott törvénymódosítási tervezet ellen, amely mások mellett a kulturális és művészeti közalapítványok nagy részének megszüntetéséről rendelkezik" - áll a közleményben.

Jelentős átalakítások lesznek az oktatási intézményrendszerben

Oktatás - 2006-07-11

Alapítványok, könyvtárak, intézetek olvadnak be, alakulnak át vagy szűnnek meg jövő év elejétől az államháztartási reform keretében. A remélt megtakarítás és a hatékonyabb működés miatti átszervezés számos OM-intézményt érint.

Kutatóközpont Debrecenben?

Tudomány - 2006-07-10

Európa egyik legnagyobb kutatóközpontja épülhet meg Magyarországon, ha a magyar kormány ajánlatot tesz, s uniós szinten is döntenek arról, hogy a tervezett európai neutronforrás magyar helyszínen valósuljon meg.

Rendőrségi felhívás: TOP 10-es körözési lista

Kékhírek - 2006-07-10

A Debreceni Rendőrkapitányság elkészítette a legfajsúlyosabb bűncselekmények miatt körözött személyek listáját. A rendőrség célja a listán szereplő személyek tartózkodási helyének megállapítása, a körözött személyek elfogása. Ehhez kérik a lakosság segítségét!

Hajdú-bihari projektek – uniós támogatással 4.

Tudomány - 2006-07-10

Az európai uniós társfinanszírozású fejlesztések Hajdú-Biharban is éreztetik a hatásukat. A Nemzeti Fejlesztési Terv operatív programjaira a megyéből több mint kétezren pályáztak, közülük 1 047-en kaptak támogatást, összesen csaknem 48 milliárd forintot. Sorozatunkban ezek közül mutatunk be néhány példaértékű projektet.

Gipsz Jakab és társai

Jegyzet - 2006-07-10

Magyarországon az unióban egyedülálló, pozitív megkülönböztetést alkalmaznak a multinacionális cégekkel szemben. Öt évig semmilyen befizetési kötelezettségük sincs, más országban viszont a nyereség 25 százalékát kell vissza fordítaniuk. Magyarországról öt év után minden kötelezettség nélkül kivonulhatnak.

Debrecen város közoktatásáért díjat kapott az Árpád Vezér Általános iskola drámapedagógiai munkaközössége

Oktatás - 2006-07-10

Debrecen város közoktatásáért címet adományozott a közgyűlés május végén a megyeszékhely iskoláiban kimagasló munkát végző pedagógusoknak. Az elismerést bizonyító díszoklevelet  a testület legutóbbi ülésének szünetében adták át.

A turizmus a régió stratégiai ágazata

Helyi - 2006-07-10

Az Észak-alföldi régió turizmusfejlesztési stratégiáját a Szolnoki Főiskola és szakértő partnerei készítették el a 2007-2013-as tervezési ciklusra

Brüsszel szerdán ismerteti a roaming-díjak új irányelvét

EU - 2006-07-10

Az Európai Bizottság szerdán teszi közzé a külföldi mobiltelefon-használatért felszámított úgynevezett barangolási (roaming)-díjak csökkentését célzó új irányelv részleteit.

Elrabolták a Római fürdő bevételét

Kékhírek - 2006-07-10

Két férfi vasárnap a strand zárását követően - 19 óra körül - elrabolta a III. kerületi Római fürdő bevételét, majd elmenekült - közölte a Budapesti Rendőrfőkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese.

Iraki lány megerőszakolásával és megölésével vádolnak amerikai katonákat

Külföld - 2006-07-10

Újabb négy amerikai katona ellen emeltek vádat amiatt, hogy megerőszakoltak egy iraki lányt, majd családjával együtt megölték - közölték az ázsiai országban állomásozó amerikai haderő illetékesei.

Vb-2006: Olaszország világbajnok

Sport - 2006-07-10

Az olasz válogatott nyerte a németországi labdarúgó-világbajnokságot, miután a döntőben tizenegyesekkel győzött a francia csapat ellen.

Másfélmillió forintos tűzkár az erdőben

Helyi - 2006-07-09

Mintegy másfélmillió forintos kárt okozott a Nyírerdő Zrt.-nek egy Debrecen melletti tűzeset, amikor már letermelt területen levő rönkfák kaptak lángra. Mivel a társaság erdeiben több hasonló eset történt az elmúlt hetekben, arra gyanakszanak, hogy szándékosság van a háttérben.