Archívum

Eredmények megjelenítése 55121-től 55140-ig 55542 találatból.

A Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum (PÉF)véleménye

Belföld - 2006-07-07

Az Európai Tanács (ET) Kínzás Elleni Bizottságának (CPT) elmarasztaló véleményével kapcsolatban a Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum is hangot ad véleményének.

Nyilatkozat

Belföld - 2006-07-07

Személyes találkozón tisztáztuk a Karsai József frakcióülésen elhangzott hozzászólásából adódó félreértéseket.

Teherán komolyan veszi a tárgyalások folytatását az EU-val

Külföld - 2006-07-07

Teherán komolyan veszi a tárgyalások folytatását az Európai Unióval - jelentette ki csütörtök este Ali Laridzsáni nukleáris ügyekben illetékes iráni főtárgyaló, mielőtt Brüsszelben vacsora keretében találkozott Javier Solanával, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjével.

A tavalyi londoni merényletek elkövetője újabb támadásokat ígér

Külföld - 2006-07-07

A múlt évi londoni pokolgépes öngyilkos merényletek egyik elkövetőjéről sugárzott videofelvételt a terrorcselekmények első évfordulójához időzítve a katari székhelyű al-Dzsazíra hírtévé, amit átvett a BBC.

Egyre gyorsabban bővül az uniós tagok gazdasága, kivéve Magyarországot

Gazdaság - 2006-07-07

Az új EU-tagok gazdasága még a tavalyinál is gyorsabb ütemben nő az idén, a bécsi Nemzetközi Összehasonlító Tanulmányok Intézete (WIIW) szerint.

Rembrandt-képek ihlette magyar művek a Szépművészeti Múzeumban

Kultúra - 2006-07-07

Kortárs magyar művészek Rembrandt-művekre reflektáló több, mint negyven alkotásából nyílt időszaki kiállítás csütörtökön a budapesti Szépművészeti Múzeumban.

Tájékoztató az építőipari bejelentési és adatszolgáltatási kötelezettségről

Közérdekű - 2006-07-07

Az építőipari kivitelezési tevékenységgel kapcsolatos adatszolgáltatást szabályozó kormányrendelet az építési tevékenység megkezdésével kapcsolatos adatok bejelentését teszi kötelezővé az építtető számára, az építésügyi hatósághoz történő bejelentésével egyidejűleg, az építési tevékenységre vonatkozó kivitelezési értékre tekintettel.

Debrecen város közoktatásáért díjat kapott (posthumus) Dr.Szegedi Ervin

Oktatás - 2006-07-07

Debrecen város közoktatásáért címet adományozott a közgyűlés május végén a megyeszékhely iskoláiban kimagasló munkát végző pedagógusoknak. Az elismerést bizonyító díszoklevelet  a testület legutóbbi ülésének szünetében adták át.

Brüsszelbe készül a régió operatív programja

Gazdaság - 2006-07-07

A régióban – 7 év alatt  -5,3 milliárd euró, EU-s támogatásra számítanak, ez a saját résszel együtt elérheti a 7 milliárd eurót is.

Rendőrségi felhívás: TOP 10-es körözési lista

Kékhírek - 2006-07-07

A Debreceni Rendőrkapitányság elkészítette a legfajsúlyosabb bűncselekmények miatt körözött személyek listáját. A rendőrség célja a listán szereplő személyek tartózkodási helyének megállapítása, a körözött személyek elfogása. Ehhez kérik a lakosság segítségét!

Átutalási adatok a pénzmosás ellen

EU - 2006-07-07

Elfogadta az Európai Parlament azt a jogszabálytervezetet, amelynek értelmében a pénzmosás elleni harcért és a terrorizmus finanszírozásának megakadályozásáért felelős hatóságok szükséges esetben azonnal hozzájuthatnának a pénzt átutalóval kapcsolatos alapvető adatokhoz.

Cselekvést sürget az AIDS ellen az EP

EU - 2006-07-07

Az Európai Parlament csütörtökön állásfoglalást fogadott el „HIV/AIDS: ideje cselekedni” címmel. A szöveg megállapítja, hogy az új HIV-fertőzések fele a 25 évnél fiatalabb embereket sújtja, és a nők a férfiaknál 2–4-szer hajlamosabbak a megfertőződésre.

Megnyílt a Hajdúsági Nemzetközi Művésztelep

Kultúra - 2006-07-06

Serényi H. Zsigmond kiállításával együtt megnyílt a Hajdúsági Nemzetközi Művésztelep 43. nyári időszaka, amelyen 25 művészt lát vendégül Hajdúböszörmény.

Százmilliós bírságot kapott a Tesco

Fogyasztóvédelem - 2006-07-06

A versenyhivatal 100 millió forintos bírsággal sújtotta a Tescót, miután az áruházláncról ismét bebizonyosodott: reklámkiadványaiban több termékére vonatkozóan nem a valóságnak megfelelő adatokat közölt. A vevők megtévesztéséért immár kilencedik alkalommal büntették a Tescót, amelynek mostani bírsága ágazati rekordnak számít.

EP: Románia engedélyezze a nemzetközi örökbefogadásokat!

EU - 2006-07-06

Az Európai Parlament arra szólítja fel Romániát, megfelelő esetben engedélyezze a gyerekek nemzetközi örökbefogadását. A képviselők többsége aláírta az erről szóló írásbeli nyilatkozatot, így ez a parlament hivatalos álláspontjának tekinthető.

15 milliós cigarettafogás

Kékhírek - 2006-07-06

Csütörtök hajnalban az ártándi vámhivatalnál kívánt belépni Magyarország területére egy román kamion, amely okmányai szerint fűrészárut szállított volna Kolozsvárról Angliába.

Kultúra, nemzet, identitás

Kultúra - 2006-07-06

Július elejéig több mint négyszázan erősítették meg részvételi szándékukat a Debrecenben megrendezendő VI. Nemzetközi Hungarológiai Kongresszuson.  

7 milliárd euró a régióba!?!

Gazdaság - 2006-07-06

A régióban – 7 év alatt  -5,3 milliárd euró, EU-s támogatásra számítanak, ez a saját résszel együtt elérheti a 7 milliárd eurót is.

Megtagadhatják a radioaktív hulladék beengedését a tagállamok

EU - 2006-07-06

Esko Seppänen (EUL/NGL, finn) jelentésének elfogadásával szerdán az Európai Parlament képviselői kimondták: minden országnak joga van megtiltani a külföldi radioaktív hulladék és a végső elhelyezésre szánt külföldi kiégett nukleáris fűtőelemek behozatalát.

Református fiatalok Debrecenben

Helyi - 2006-07-06

35 hazai, erdélyi, kárpátaljai, illetve felvidéki iskola képviseletében mintegy 180 diák és tanár vesz részt Magyar Református Középiskolák 11. találkozóján július 5. és 9. között, Debrecenben.