Belföld

Eredmények megjelenítése 5921-től 5940-ig 6092 találatból.

Csökkent a keleti határforgalom

Belföld - 2006-08-18

A Nyírbátori Határőr Igazgatóság határátkelőhelyein az esztendő első hét hónapjában 4.199.300 személyt és 2.061.109 járművet ellenőriztek és léptettek át az útlevélkezelők. Az előző év hasonló időszakához viszonyítva a személyforgalomban 33,7%-os, a járműforgalomban 42,6%-os csökkenés tapasztalható.

Debrecen fontosabb Kósa Lajos számára, mint a pártelnökség

Belföld - 2006-08-18

Debrecen polgármestere nem tartja valószínűnek, hogy a Fidesz aláírásgyűjtésére válaszul visszavonnák a Gyurcsány-csomagot. Ezzel együtt úgy véli, a kormány csődbe vitte az országot. A Fidesz egyik "szimbólumaként" sem vágyik a pártelnöki székbe.

Elfogytak a jegyek a hétvégi debreceni IC-vonatokra

Belföld - 2006-08-17

A hétvégén erős utasforgalomra számít a vasúttársaság – ezt mutatják a helyjegyfogyások is. Főként a debreceni virágkarneválra, illetve a budapesti rendezvényekre utaznak sokan, a vasúttársaság ezért valamennyi tartalék személykocsiját forgalomba állítja, s mentesítő vonatokat is indít.

Bene: a fotós hibázott

Belföld - 2006-08-17

A rendőrök a hatályos jogszabályoknak megfelelően jártak a Népszava újságírójával szemben - mondja az országos rendőrfőkapitány.

Új útlevél augusztus végétől

Belföld - 2006-08-17

Az EU jelzését is tartalmazó, mikrocsippel ellátott vörös színű útlevelet bocsátanak ki augusztus 29-től. A korábbi okmányok érvényességük lejártáig használhatók.

Csökkent az államháztartási hiány

Belföld - 2006-08-17

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) előzetes, szezonálisan kiigazított adata szerint az államháztartás nettó finanszírozási igénye  a második negyedévben az időszak GDP-jének 8,2 %-a - közölte a jegybank

Az ’56-os forradalom 50. évfordulójáról egyeztetett a köztársasági elnök és a miniszterelnök

Belföld - 2006-08-17

Sólyom László köztársasági elnök ma hivatalában fogadta Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt. A kormányfő és a köztársasági elnök közötti rendszeres egyeztetések sorába illeszkedő megbeszélésen az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulójának megünnepléséről, a hivatalos állami ünnepségsorozat előkészítéséről esett szó.

Fidesz: csak porhintés Gyurcsány bejelentése a gazdasági egyensúlyról

Belföld - 2006-08-16

A Fidesz szerint a miniszterelnök és az SZDSZ-frakció egyeztetése a konvergenciaprogramról csupán arra szolgált, hogy eltereljék a figyelmet a jelenlegi problémákról - hangsúlyozta Cser-Palkovics András helyettes szóvivő, aki jelezte azt is, hogy a Fidesz a parlamentben vitázna a programról.

Gyurcsány: 2008 és 2010 között helyreáll az egyensúly

Belföld - 2006-08-16

Gyurcsány Ferenc szerint 2008 és 2010 között helyreáll a gazdasági egyensúly, az eurót ehhez képest plusz két éven belül lehet bevezetni. A miniszterelnök erről azután tájékoztatta a sajtót Kuncze Gáborral közösen, hogy az SZDSZ frakciójával a konvergenciaprogramról egyeztetett kedden Budapesten.

Soron kívüli fejlesztés a tűzoltóknál

Belföld - 2006-08-15

Csaknem 180 forint értékű azonnali technikai fejlesztésre számíthat a tűzoltóság a fővárosi közgyűlés illetékes bizottságának tegnapi döntése értelmében. A múlt heti tragédia miatt a tűzoltóság kezdeményezte a Műegyetem épületének biztonsági felülvizsgálatát.

Megszűnt a kézipoggyász-tilalom Ferihegyen

Belföld - 2006-08-15

Keddtől már nem csak a brit fővárosba tartó, hanem az átszálló utasok is vihetnek fel egy darab kézipoggyászt a londoni járatokra. A módosítás szerint azonban csak egy laptop méretű kézitáskát lehet a gépek utasterébe felvinni.

Gyurcsány: az egészségügy átalakításával újrarendezzük a felelősség kérdését

Belföld - 2006-08-15

Az egészségügyi rendszer átalakításával újrarendezzük az egyén és a köz felelősségének a kérdését - hangoztatta a miniszterelnök a Magyar Rádióban sugárzott interjújában. A kormányfő szerint, ha az embert a cselekedeteinek következménye "nem nagyon" érinti, akkor kevésbé lesz körültekintő.

Visszavonulás közben saját csapdájukba estek a Műegyetemen a tűzoltók

Belföld - 2006-08-15

Visszavonulás közben a saját csapdájukba estek a Műegyetem alagsorában a tűzoltók - mondta Kiss László a Nap-keltében; a tűzoltási csoportvezető közvetlen közelről élte át azt a drámát, ami bajtársai halálához vezetett, s a mentés során maga is füstmérgezést szenvedett.

Magyar Reformátusok V. Világtalálkozója

Belföld - 2006-08-14

Szombaton Kolozsvárott megkezdődött a Magyar Reformátusok V. Világtalálkozója. „Kezünk munkáját tedd maradandóvá"- ezt a mondatot választották a rendezvény fő üzenetévé. Az eseménysorozat augusztus 22-én Debrecenben zárul.

Sok a kábítószerrel való visszaélés a Sziget fesztiválon

Belföld - 2006-08-14

Sok a kábítószerrel való visszaélés az idei Sziget fesztivál félidejében; a 15 gyanúsított mellett más bűncselekmények miatt még 11 ember ellen indított eljárást a rendőrség - közölte  Óbuda rendőrkapitánya. Vasárnap délelőttig összesen 26 ember ellen indult valamilyen szabálysértési eljárás.

Szégyenletesen alacsony a nők aránya a parlamentben

Belföld - 2006-08-13

Szégyenletesnek és fájdalmasnak nevezték parlamenti pártok női képviselői a nők alacsony arányát az Országgyűlésben egy, a Sziget fesztiválon szombaton rendezett kerekasztal-beszélgetésen.

MDF: A Budavári Palota kertjéből még a polgármester sem csinálhat plázát

Belföld - 2006-08-11

A Magyar Demokrata Fórum, párt-hovatartozástól függetlenül, minden olyan esetben felemeli a szavát, amelyben felmerül a korrupció gyanúja.

Mécs Imre: '56 mindannyiunké, senkinek sincs joga másokat kirekeszteni

Belföld - 2006-08-11

Mécs Imre szerint senkinek sincs joga másokat kirekeszteni, '56 ürügyén gyűlölködésre uszítani, hiszen ez gyökeresen szemben áll '56 szellemiségével, s ezzel megtagadják saját egykori nézeteiket. "1956 mindannyiunké, az akkor élt és a mai generációké, mindazoké, akik vállalják, akik elfogadják, akik tisztelik, akik szellemiségét követni akarják"

Combino ügy: a műszaki ellenőrzés csak formális volt

Belföld - 2006-08-11

Műszakilag elfogadható tervek alapján történt a nagykörúti villamos-felsővezeték-rendszer átépítése, azonban a műszaki ellenőrzés csak formális volt, és a fővállalkozó sem adta meg az alvállalkozónak a szükséges szakmai támogatást.

Távhőtámogatás: több juttatás, több embernek

Belföld - 2006-08-11

Október 1-jétől bővül a távhőtámogatásban részesülők köre és emelkedik a támogatás összege is. A kormány – az igazságosság elveit figyelembe véve – 2006. október 1-jétől a nagycsaládosokra és a fogyatékkal élőkre is kiterjeszti a távfűtési támogatást. A támogatás összege az eddiginél magasabb, minden érintett számára egységesen havi 2 500 forint lesz.