Jegyzet

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 721 találatból.

A hazai vállalatok gépjármű-vásárlási tervei

Jegyzet - 2016-01-11

A 2015-ös év fellendülést hozott a hazai személy- és haszongépjármű piacon, igaz, a bázis nem volt túl magas. Az új személygépkocsik vásárlóinak közel 80%-a szakértői becslés szerint vállalkozás volt, a lakosság inkább a használt szegmensből szemezgetett, ahol szintén rekordot döntő forgalom volt. Elvben minden adott ahhoz, hogy 2016-ban is jól alakuljon az új és a használt személygépkocsik, haszonjárművek piaca.

A gyorsan növekvő népesség nyomása nehezedik Afrikára

Jegyzet - 2016-01-04
-  Elveszett kontinens vagy az ígéret földje, a jövő Ázsiája. Európában főleg az előbbi, Afrikában az utóbbi klisé a legelterjedtebb. Hosszabb távon nézve a fejlődés vitathatatlan, 54 afrikai állam közül 30 megtöbbszörözte gazdasági teljesítményét. Kialakult egy új, bár vékony középosztály, amelynek fiatal generációja otthonosan mozog az internet világában is.

Választások és a politikai fordulat éve volt 2015 Lengyelországban

Jegyzet - 2015-12-29

Az elnök- és a parlamenti választásokat megelőző kampány, majd a választások nyomán bekövetkezett fordulat voltak a lengyel belpolitika legfontosabb eseményei 2015-ben; az 1989-es rendszerváltás óta először történt meg, hogy egy párt önállóan alakíthatott kormányt, és a baloldali tömörülések kiestek a parlamentből.

Trump tündöklése és a szíriai orosz intervenció volt az év meglepetése az Egyesült Államokban

Jegyzet - 2015-12-28

Az elnökválasztási év küszöbén álló Egyesült Államokban 2015 meglepetésembere a Fehér Házra pályázó republikánusok között váratlanul élre tört Donald Trump volt, a világpolitikai fordulatok közül pedig a legmélyebb homlokráncolást a szíriai orosz katonai beavatkozás váltotta ki Washingtonban az óesztendőben.

Évértékelő - A politikai földindulások éve volt az idei esztendő Nagy-Britanniában

Jegyzet - 2015-12-27

Nagy-Britanniában a 2015-ös év a teljesen váratlan és földindulásszerű politikai átrendeződések éve volt.

 A folyamat a május 7-én tartott parlamenti választásokkal kezdődött. Gyakorlatilag senki - még a közvélemény-kutatók többsége sem - számított ugyanis arra, hogy a Konzervatív Párt, amely 2010 óta a Liberális Demokratákkal koalícióban kormányzott, ezúttal abszolút többséget szerez az alsóházban, és ennek alapján önállóan alakíthat kormányt.

Uniós jogot sért a görög orvosok munkaidő-beosztása

Jegyzet - 2015-12-23

 Uniós jogot sért, hogy a görög szabályozás lehetővé teszi az orvosok számára, hogy egyhuzamban 24 órát, vagy annál is többet dolgozzanak - mondta ki szerdán a luxembourgi székhelyű Európai Bíróság.

A bíróság leszögezi, hogy az uniós jog szerint senkit nem lehet heti átlag 48 óránál többet dolgoztatni, és minden munkavállalót megillet napi legalább 11 óra pihenőidő, ezen felül pedig minden héten legalább egy szabadnap

GKI: decemberben idei csúcsán a fogyasztói bizalmi index

Jegyzet - 2015-12-21

Decemberben az üzleti várakozások változatlanok voltak, a fogyasztóiak viszont, bár csak minimálisan, de javultak, idei csúcsukra értek - közölte az Európai Unió támogatásával végzett felmérésének eredményeit a GKI Gazdaságkutató Zrt.

 Decemberben lényegében nem változott a GKI-Erste konjunktúra-index szezonális hatásoktól megtisztított értéke, az év egészére mindvégig az optimizmus volt jellemző, az egyes hónapok hullámzása kifejezetten szerény volt.

Roma gyerekek hátrányos megkülönböztetése ügyében kér adatokat Magyarországtól az Európa Tanács

Jegyzet - 2015-12-13

Szellemi fogyatékosnak ítélt roma gyerekek hátrányos megkülönböztetése ügyében kér adatokat Magyarországtól a strasbourgi székhelyű Európa Tanács Miniszteri Bizottsága . Az Emberi Jogok Európai Bíróságához Magyarország ellen négy évvel ezelőtt benyújtott kereset szerint hátrányos megkülönböztetés éri a roma gyerekeket az beiskolázás időszakában, amikor szellemi képességeik felmérése érdekében tesztet kell kitölteniük.

Commerzbank: további monetáris lazítás várható az eurózónában jövőre

Jegyzet - 2015-12-10

További monetáris lazítást hajthat végre az Európai Központi Bank (EKB) jövőre, míg az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) várhatóan emelni fogja az alapkamatot - áll a Commerzbank 2016-os előrejelzésében.

BERUHÁZÁS NÉLKÜL NEM MEGY

Jegyzet - 2015-11-30

A GKI előrejelzése szerint a magyar gazdaság a 2014. évi, átmenetileg gyors növekedés után idén lassuló pályára került, az I. negyedévi 3,5%-os növekedést a II. negyedévben 2,7%-os, a III. negyedévben 2,3%-os ütem követte, s a következő negyedévekben csak 2% körüli bővülés várható.

Francia elemző: a franciaországi terrorizmus egy generációs lázadás

Jegyzet - 2015-11-24

A terrorizmus nem a muzulmán lakosság radikalizálódásának a jele, hanem egy olyan generációs lázadás, amely a fiatalok egy meghatározott korosztályát érinti: kizárólag második generációs muzulmánok vagy pedig francia családban született, áttért fiatalok csatlakoznak a dzsihadistákhoz - vélte Olivier Roy politológus, iszlámszakértő a Le Monde című napilapban kedden közzétett elemzésében.

Az Európai Bizottság vizsgálatot indít Paks II. finanszírozásának támogatása ügyében

Jegyzet - 2015-11-23

Az Európai Bizottság úgynevezett mélyreható vizsgálatot indít annak kiderítésére, hogy a Paks II. nukleáris erőmű beruházásának finanszírozása megfelel-e az EU-s szabályozásnak - adta hírül közleményében az Európai Bizottság hétfőn.

Belga kapcsolatok a párizsi merényletek mögött

Jegyzet - 2015-11-16

Egyre szorosabb kapcsolatok mutatkoznak a múlt pénteki párizsi terrorakciók és Belgium között: a legfrissebb közlések szerint belga állampolgárságú férfi, név szerint Abdelhamid Abaaud volt a merényletek feltételezett szervezője és támogatója.

Elemzők: a várakozásoknak megfelelő a növekedés lassulása

Jegyzet - 2015-11-13

    A KSH pénteken kiadott első becslése szerint a harmadik negyedévben Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 2,3 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva az első negyedévi 3,5 és a második negyedévi 2,7 százalék után.

    Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzőjének kommentárja szerint az adat kissé elmarad a 2,5 százalékos várakozásuktól.

Félmilliárd embert fenyeget világszerte a klímaváltozás miatt emelkedő tengerszint

Jegyzet - 2015-11-09

Félmilliárd embert fenyeget világszerte a klímaváltozás okozta 4 Celsius-fokos felmelegedés miatt emelkedő tengerszint egy nonprofit klímakutató szervezet hétfőn közzétett jelentése szerint.

   A Climate Central interaktív térképekkel és látványos képekkel illusztrálta tanulmányát, amelyek bemutatják, milyen hatással lesz a tengerszint emelkedése világszerte a tengerpartokon elterülő nagyvárosokra.

Az MTI nem jelenti:bocsánat a szerkesztőnk is hibás

Jegyzet - 2015-11-04

Ha a tisztelt olvasó a webújságunk „Szó szerint idézve” rovatára klikkel,egy MTI hírt talál,amelyben távirati irodánk közli,hogy a rendőrség elrendelte egy budapesti férfi előzetes letartóztatását. A hír nem igaz,a rendőrség nem rendelhet el előzetes letartóztatást,csak a bíróság.Itt tartunk, az MTI munkatársa már másolni sem tud, a szerkesztő meg nem szerkeszt,csak kontroll nélkül átenged.

 Kossuth papja és a néző unalma

Jegyzet - 2015-11-03

A 48-as szabadságharc paphősét bevitték a köztévébe. Nem kellett volna. Megyünk vissza az időben: megint ott tartunk, hogy kötelességnek érezzük, hogy minden történelmi alakról készüljön egy tévéfilm. A minőség úgyis mindegy.

Most viszont úgy tűnik, mégsem annyira mindegy, a Kossuth papja ugyanis a műfaj teljes félreértése: olyan tévéfilm, ami után a néző inkább köszöni, és marad a megszokott műsoroknál.

Folytatódik a lassulás

Jegyzet - 2015-11-02

A GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése szerint a magyar gazdaság 2015. második negyedévben elkezdődött lassulása folytatódni fog. Az I. negyedévi 3,6%-os növekedést a II. negyedévben csak 2,7%-os dinamika követte, s a nyári adatok további fékeződésre utalnak. A tavalyi 3,6% után idén a GDP 2,7%-os, jövőre 2% körüli bővülése valószínű, főleg a beruházások idei stagnálása, jövő évi visszaesése következtében. A belső és külső egyensúly viszont kedvezően alakul.

Habitat for Humanity: több millió embert érint a lakhatási válság Magyarországon

Jegyzet - 2015-10-29

- Több millió embert érint a lakhatási válság ma Magyarországon, tízezrek élnek hajléktalanként vagy a hajléktalanság peremén, százezrek pedig egészségtelen, zsúfolt lakókörülmények között vagy hátrányos helyzetű térségekben - állapította meg a Habitat for Humanity Magyarország a 2014-es évre vonatkozó, lakhatási szegénységről szóló jelentésében.

GKI: javuló fogyasztói, romló üzleti várakozások

Jegyzet - 2015-10-26

Októberben tovább emelkedett a GKI-Erste konjunktúra-index szezonális hatásoktól megtisztított értéke, és ezzel megközelítette tavaly év végi szintjét. A fogyasztói várakozások nagyon jelentősen javultak, az üzletiek viszont romlottak, de az utóbbiak körében is megmaradt a korábban tapasztalt optimizmus - közölte az Európai Unió támogatásával végzett felmérésének eredményeit a GKI Gazdaságkutató Zrt.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza