Jegyzet

Eredmények megjelenítése 101-től 120-ig 737 találatból.

Ez történik nálunk menekültügyben: Opatovac, 2015. szeptember 24-25.

Jegyzet - 2015-09-25

Kedves Barátaink, Támogatóink!

Ahogy tegnap már tájékoztattunk: csütörtökön újra útnak indultak az Oltalom Karitatív Egyesület munkatársai, hogy egy teherautónyi adományt oda vigyenek, ahol éppen a legnagyobb szükség van rá.

Megfeleződött a tengeri élővilág az elmúlt negyvenöt évben

Jegyzet - 2015-09-16

Negyvenkilenc százalékkal csökkent a tengeri emlősök, madarak, halak és hüllők populációinak mérete 1970 óta - derült ki a Természetvédelmi Világalap (WWF) és a Londoni Zoológiai Társaság közös jelentéséből. Az emberi táplálékot jelentő fajok esetében még súlyosabb a helyzet: a tonhal- és makrélapopulációk 74 százalékkal lettek kisebbek a mutatók szerint. A túlhalászáson és más emberi tevékenységeken túl a klímaváltozás is hatással van a tengeri élővilágra - vélik a szakemberek.

A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung menekültügyről

Jegyzet - 2015-09-13

Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című, vasárnaponként megjelenő konzervatív német lap a magyar menekültpolitikáról közölt véleménycikket.  Orbán nem példakép című írásában Thomas Gutschker kiemelte: a magyar miniszterelnök a "határorzott jelszavak és az egyszerű igazságok embere", aki mindenre tud egy "gyors megoldást".

A LASSULÁS ELKEZDŐDÖTT

Jegyzet - 2015-08-31

A GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése szerint a magyar gazdaság 2015. második negyedévben elkezdődött lassulása folytatódni fog, a tavalyi 3,6% után idén a GDP 2,7%, jövőre 2% körüli bővülése valószínű, főleg a beruházások stagnálása-visszaesése következtében. Emellett a világgazdaságifolyamatokban is egyre több a bizonytalanság. Az idei második negyedévben az államháztartási hiányés az államadósság is növekedett, a külső egyensúly viszont kedvezően alakult, a defláció véget ért.

Transparency International: lesújtó korrupció elleni küzdelem eredménye az OECD-országokban

Jegyzet - 2015-08-24

A Transparency International (TI) hétfőn közzétett tanulmánya szerint lesújtó korrupció elleni küzdelem eredménye a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) országaiban, Magyarország továbbra is a külföldi vesztegetés elleni egyezményét korlátozottan végrehajtó országok csoportjába tartozik, és már harmadik éve nem javít a helyezésén.

LASSULÓ PÁLYÁN

Jegyzet - 2015-08-03

A GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése szerint a magyar gazdaság a tavalyi, átmenetileg kiugróan gyors, 3,6%-os és az I. negyedévi 3,5%-os bővülés után idén lassul, 2,7% körüli ütem valószínű. Ennek fő oka a beruházások stagnálása. A fogyasztás növekedése azonban gyorsul. Az I. félévi 0,4%-osárcsökkenést a II. félévben 0,5% körüli emelkedés követi. A külső és belső egyensúly kedvezően alakul.

Peták István emlékére

Jegyzet - 2015-07-26

Ma délután a Farkasréti temetőben eltemettük Peták Istvánt, aki 1972-től volt az MTV munkatársa. Sok fontos pozíció után – a FIDESZ támogatottjaként – a 90-es évek második felében 2 évig az MTV elnöke is volt. Korszakos jelentőségű televíziós műsorok fűződnek a nevéhez. Egyik kitalálója volt az Ablak c .közéleti szolgáltató magazinnak a 80-as évek elején, Rockenbauer PállaL az egyik szellemi atyja volt a Másfélmillió lépés Magyarországon c. sorozatnak.

Az Európa Tanács a korrupcióellenes intézkedések megerősítését szorgalmazza Magyarországon

Jegyzet - 2015-07-22

Szerdán nyilvánosságra hozott jelentésében az Európa Tanács Korrupcióellenes Államcsoportja (GRECO) méltatja a Magyarországon a korrupció ellen eddig meghozott intézkedéseket, ám továbbiak meghozatalát szorgalmazza mindhárom érintett területen, a törvényhozás, a bíróságok és az ügyészségek esetében.

Alkotmánybíróság: a magyar egyházi szabályozás ellentétes az emberi jogi egyezménnyel

Jegyzet - 2015-07-08

Az emberi jogi egyezménybe ütközik a magyar egyházakra vonatkozó törvény és kormányrendelet néhány rendelkezése - mondta ki az Alkotmánybíróság (Ab), mely a szükséges összhang létrehozására három hónapot adott a jogalkotóknak.

A Magyar Közlönyben kedden közzétett határozat előzménye, hogy a Budapesti Autonóm Gyülekezet Keresztény Egyesület 2013 októberében bevett egyházként történő elismerését kezdeményezte az emberi erőforrások miniszterénél.

Az OECD tagállamai lakosságának 18 százaléka bevándorló

Jegyzet - 2015-07-02

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagállamai lakosságának 18 százaléka bevándorló vagy rendelkezik legalább egy bevándorló szülővel. Ez az arány Magyarországon a harmadik legkisebb Dél-Korea és Japán után - derül ki a párizsi székhelyű szervezet "A bevándorlók integrációjának mutatói: letelepedés 2015" című, csütörtökön nyilvánosságra hozott kiadványából, amelyet az Európai Bizottsággal szoros együttműködésben készített.

GKI: romló fogyasztói és javuló üzleti várakozások

Jegyzet - 2015-06-24

Némi hullámzás mellett már fél éve stagnált júniusban a GKI-Erste konjunktúraindex szezonális hatásoktól megtisztított értéke, amelynek szintje így továbbra is viszonylag optimista hangulatot tükröz. A GKI által az EU támogatásával végzett felmérés szerint az üzleti várakozások idei csúcsukra kerültek, míg a fogyasztói várakozások idei, sőt húsz hónapos mélypontjukra.

A GKI 2015-ben 2,7 százalék körüli GDP-növekedést vár

Jegyzet - 2015-06-22

- A GKI Gazdaságkutató Zrt. hétfőn közzétett legfrissebb prognózisa szerint a magyar gazdaság 2015-ben is az EU átlagánál (1,8 százalék) gyorsabban fog növekedni, a tavalyi dinamika (3,6 százalék) elérésére azonban nincs esély. A kutató a negyedévvel ezelőtti  2,0 százalékos helyett  2,7 százalék körüli növekedési ütemet valószínűsít.

A hamisítástól tarthat legjobban az EU gazdasága

Jegyzet - 2015-06-19

Az Európai Unióban megtermelt gazdasági javak mintegy 40 százalékát előállító szellemi tulajdonjoghoz köthető vállalkozásokat egyre növekvő mértékben fenyegetik a szervezett bűnözés által előállított és forgalmazott hamisított termékek - figyelmeztet a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) pénteki közleménye.

Az OECD is javított a magyar gazdaság növekedési kilátásain

Jegyzet - 2015-06-03

Az Európai Unió (EU) után a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) is felfelé módosította a magyar gazdaság növekedésére adott előrejelzését a Gazdasági kilátások (Economic Outlook) című félévente megjelenő kiadványának szerdán publikált legfrissebb számában.

A GKI 2,5 százalékra emelte idei növekedési előrejelzését

Jegyzet - 2015-06-01

A GKI Gazdaságkutató Zrt. megemelte a magyar gazdaság idei növekedésére vonatkozó várakozását, így 2,5 százalék körüli ütemet valószínűsít. A GKI a magas, 3,4 százalékos első negyedévi ütem, valamint a kedvező gazdasági várakozások hatására emelte meg korábbi 2 százalék körüli növekedési előrejelzését.

Kamatdöntés - Londoni elemzők: a keddi kamatcsökkentés biztos, június lesz érdekes

Jegyzet - 2015-05-25

Londoni pénzügyi elemzők egybehangzó előrejelzései szerint biztosra vehető, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa újabb 0,15 százalékponttal 1,65 százalékra csökkenti alapkamatát keddi kamatdöntő ülésén.

  A citybeli elemzői közösség szerint a következő, júniusi kamatdöntő ülés lesz igazán érdekes abból a szempontból, hogy az MNB az addig beérkező újabb infláció adatsor hatására miképp dönt az enyhítési ciklus további menetéről.

A GDP növekedés csapdája

Jegyzet - 2015-05-13

Számoljunk együtt. Ha Németországban az egy főre jutó GDP 32700 euró volt 2013-ban, és 1.6 százalékkal nőtt 2014-ben, akkor a 2014 évi GDP 33223 euró.A különbség 523 euró.

 

Magyarországon az egy főre jutó GDP 10100 euró volt 2013-ban, ez növekedett 2014-ben 3,5 százalékkal.Így a 2014.évi adat 10453,5 euró. A növekedés 354  euró felfelé kerekítve.

Szilárd növekedést lát a térségben az IMF

Jegyzet - 2015-05-11

Idén és jövőre is szilárd növekedést lát Kelet-Közép-Európában a Nemzetközi Valutaalap (IMF) - derül ki a washingtoni székhelyű szervezet hétfőn Budapesten bemutatandó, Közép-, Kelet- és Délkelet-Európa gazdasági kérdéseit taglaló jelentéséből.

 Egy brüsszeli sajtóbeszélgetésen Jörg Decressin, az IMF európai részlegének igazgató-helyettese a magyar gazdaság helyzetét értékelve kitért arra, hogy a deficit jelenleg és az elmúlt években is 3 százalék alatt alakult, ahová viszonylag magas szintről sikerült ledolgozni.

EU-prognózis - Hátszél segíti az uniós gazdasági fellendülést

Jegyzet - 2015-05-05

    Nemzetközi gazdasági hátszél, több rövidtávú tényező segíti az európai gazdaság amúgy enyhe ciklikus fellendülését - írja kedden közzétett gazdasági előrejelzésében az Európai Bizottság.   Ezek között a továbbra is jelentősen alacsony olajárat, a globális gazdaság növekedését, az euró folytatódó leértékelődését és az unió támogató jellegű gazdaságpolitikáját nevesíti.

GKI: stagnáló beruházás és gyorsuló fogyasztásnövekedés várható

Jegyzet - 2015-05-04

- A GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése szerint bár 2014-ben átmenetileg kiugróan gyors, 3,6 százalékos volt a növekedés, a magyar gazdaság mégsem került a régióhoz mérten tartós felzárkózást biztosító pályára. Az idei kilátások ennél jóval kisebb ütemű, 2 százalék körüli növekedést valószínűsítenek - ezt tartalmazza a gazdaságkutató előrejelzése.