Jegyzet

Eredmények megjelenítése 121-től 140-ig 737 találatból.

A tánc világnapja - Alkis Raftisnak, a Nemzetközi Tánc Tanács (CID) elnökének üzenete

Jegyzet - 2015-04-29

    "Egy évszázaddal ezelőtt a híres orosz impresszárió, Szergej Gyagilev forradalmasította a balettet azzal, hogy meghívta korának legtehetségesebb festőit és zenészeit, hogy járuljanak hozzá az előadásaihoz. Az a benyomásom, hogy a jelen koreográfusai figyelmen kívül hagyják az egyéb művészeti ágakat, nem érzik szükségét, hogy a más területeken velük egyenrangú művészek közreműködésével mutassák be alkotásaikat.

NEGYEDIK HÓNAPJA STAGNÁL A GKI-ERSTE KONJUNKTÚRAINDEX

Jegyzet - 2015-04-27

Áprilisban kissé emelkedett a GKI-Erste konjunktúra-index (szezonális hatásoktól meg-tisztított) értéke, s ezzel elérte januári szintjét. A GKI (www.gki.hu) által, az EU támoga-tásával végzett felmérés szerint az üzleti és a fogyasztói várakozások is valamivel jobbak lettek a márciusinál.

Az üzleti szférán belül áprilisban a kereskedelem kivételével minden ágazatban változatlanok maradtak vagy csak minimálisan javultak a várakozások.

Moody′s: javuló szerkezetű növekedés és stabilizálódó adósság Közép- és Kelet-Európában

Jegyzet - 2015-04-22

- A pénzügyi válság előttinél alacsonyabb ütemű, de jobb szerkezetű növekedés és stabilizálódó adósságráták támasztják alá a közép- és kelet-európai EU-gazdaságok adósosztályzatainak stabil kilátását - áll a Moody′s Investors Service szerdán Londonban ismertetett átfogó térségi elemzésében.

A technológia és a tapasztalat is kevés a magyar palagáz kitermeléséhez

Jegyzet - 2015-04-19

Magyarország nem hagyományos típusú földgáz- és kőolajvagyona lényegesen nagyobb, mint a hagyományos, mégsem érdemes amerikai jellegű palagáz-forradalomban reménykedni.A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) honlapján olvasható ismertető szerint Magyarországon a gáz geológiai értelemben túl fiatal, vizes üledékekben található, valamint a nagy mélység és nyomás miatt drága csúcstechnológiát kellene használni a kitermeléséhez, a technológia jelenlegi határait feszegető módon.

Az IMF javított Magyarország gazdasági előrejelzésén tavaszi prognózisában

Jegyzet - 2015-04-14

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) javította az idei magyar GDP-növekedési prognózisát tavaszi előrejelzésében: az IMF kedden nyilvánosságra hozott World Economic Outlook (WEO) jelentésben azzal számol, hogy a magyar gazdaság 2015-ben 2,7 százalékkal bővülhet a tavalyi 3,6 százalék után, majd jövőre a bővülés üteme 2,3 százalékra mérséklődik.

Kopint-Tárki: idén 3,2, jövőre 2,2 százalékkal nőhet a GDP

Jegyzet - 2015-04-09

- A bruttó hazai termék (GDP) az idén 3,2 százalékkal, jövőre pedig 2,2 százalékkal növekedhet a Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet csütörtökön publikált előrejelzése szerint.

   A gazdaság húzóerejét 2015-ben a magánfogyasztás veheti át, a bruttó keresetek 3,5 százalék körüli emelkedéséből és a foglalkoztatás enyhe növekedéséből eredően.

Pew: az iszlám a leggyorsabb ütemben terjedő vallás

Jegyzet - 2015-04-03

Csaknem valamennyi jelentős vallás terjedni fog az elkövetkező három és fél évtizedben, ám közülük is a kereszténység és mindenek előtt az iszlám fog növekedni a legnagyobb ütemben - derült ki a washingtoni Pew kutatóintézet csütörtökön nyilvánosságra hozott előrejelzéséből, amely első a maga nemében.

GKI: fokozatos felminősítés, lassuló növekedés várható idén

Jegyzet - 2015-03-23

Nem változtatott idei növekedési előrejelzésén a GKI Gazdaságkutató Zrt.: a tavalyinál lassabb, 2 százalékos bruttó hazai termék (GDP) növekedést vár, és azzal számol, hogy a hitelminősítők fokozatosan felminősítik Magyarországot - ismertette a társaság legfrissebb előrejelzését Vértes András, a GKI elnöke.

Péterfalvi Attila: sérti az adatvédelmi követelményeket a provokátorfigyelés

Jegyzet - 2015-03-19

– Alapvetően sérti az adatvédelmi követelményeket a provokátornak tartottakról készült fényképek továbbítása, adatbázisba rendezése és nyilvánosságra hozatala – válaszolta Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke egy újságírói megkeresésre csütörtökön.

Strasbourgi bírák: emberi jogokat sért a börtönök túlzsúfoltsága Magyarországon

Jegyzet - 2015-03-11

- Hat magyar fogva tartott ügyében mondta ki kedden az Emberi Jogok Európai Bírósága, hogy ellentétes az Emberi Jogok Európai Egyezményével, sérti a megalázó vagy embertelen bánásmód tilalmát, hogy túlzsúfolt cellákban tartják őket fogva.

 Az elsőfokú, egyelőre nem jogerős ítélet értelmében a magyar államnak összesen több mint 84 ezer euró (kb. 25,7 millió forint) kártérítést és perköltséget kell fizetnie a hat rabnak.

Sok bróker – bróker sokk

Jegyzet - 2015-03-03

Magyar témával indítok, pedig ebben a hírlevélben a cél a nemzetközi befektetési piac trendjeinek, elemzéseinek és napi újdonságainak ismertetése. Most mégis a „minden idők legnagyobb” magyar bróker-botrányáról engedek meg néhány gondolatot magamnak.

GKI: lassuló növekedés, felminősítés lehet idén

Jegyzet - 2015-03-02

  A tavalyi kiugróan gyors, 3,5 százalékos bővülés után idén már lassulást, 2 százalékos gazdasági növekedést valószínűsít a GKI, valamint azt, hogy  hitelminősítők az év második felében javítani fogják Magyarország besorolását - derül ki  GKI Gazdaságkutató Zrt.  előrejelzéséből.

A magyarországi cégek szerint általános a korrupció

Jegyzet - 2015-02-25

A korrupció szerves része a magyar üzleti gyakorlatnak a magyarországi közepes és nagy vállalatok vezetői szerint – derült ki az EY könyvvizsgáló cégnek a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával közösen végzett felméréséből, amelynek eredményeit szerdán mutatták be Budapesten.

Jelentést adott ki a HRW Magyarországról

Jegyzet - 2015-02-19

Jelentést adott ki a Human RightsWatch (HRW) jogvédő szervezet Magyarországról, amelyben súlyosan aggályosnak nevezte az emberi jogok helyzetét, egyben felszólította fel az Európai Uniót, hogy cselekedjen az ügyben. A  szervezet szerint "Brüsszel gyakorlatilag nem tett semmit a kifogásolt jogszabályok és intézkedések ügyében, amióta az Európai Bizottság 2014 márciusában a jogállamiságnak az uniós tagállamokon belüli erősebb védelmét célzó intézkedést hozott".

A Nemzetközi Valutaalap  javaslatai

Jegyzet - 2015-01-31

A jegybanknak a dezinflációs nyomás miatt fontolóra kellene vennie az óvatos monetáris lazítást - állapította meg a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Magyarországon tárgyaló delegációja.A küldöttség Budapesten - az IMF Alapokmányának IV. cikkelye alapján - rendes éves felülvizsgálatot végzett.

Az érettségi védelmében

Jegyzet - 2015-01-25

Az elmúlt hónapokban a médiában és a  kormányzati kommunikációban az érettségit nyújtó középfokú oktatás visszaszorítására irányuló tervek láttak napvilágot. Ezek a tervek szervesen illeszkednek egy sor, már meghozott intézkedéshez: a szakközépiskolák és szakiskolák közötti arányok megváltoztatásához; a szakiskolai oktatás, ezen belül különösen a közismereti képzés megkurtításához; a szakiskolai tanárokkal szemben támasztott képzettségi követelmények lazításához....

IMF: a vártnál lassabban gyorsul a világgazdasági növekedés

Jegyzet - 2015-01-20

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) lefelé módosította a világgazdaság idei és a jövő évi növekedésének várható ütemét. A kedden nyilvánosságra hozott World Economic Outlook (WEO) jelentés frissítése szerint 2015-ben 3,5 százalékos, 2016-ban 3,7 százalékos gazdasági növekedés lehet, mindkét esetben 0,3 százalékponttal alacsonyabb a 2014. októberi jelentésben jósoltnál.

2016-ra a világ leggazdagabb 1 százaléka kezében lesz a vagyon több mint fele

Jegyzet - 2015-01-19

2016-ra a világ leggazdagabb 1 százalékának kezében lesz a globális összlakosság együttes vagyonának több mint fele - közölte a szerdán kezdődő davosi világgazdasági fórum előtt az Oxfam.

  A szegénység és a társadalmi egyenlőtlenségek ellen küzdő szervezet amerikai csoportja szerint a legtehetősebbek 2014-ben a javak 48 százalékát birtokolták. 2009-ben még 44 százalék volt ez az arány, 2016-ra viszont 50 százalék fölé emelkedik az előrejelzések szerint.

Devizapiac - Elemzők: az autóhiteleseknek fájhat leginkább a frank erősödése

Jegyzet - 2015-01-15

Az autóhiteleseknek fájhat leginkább a svájci frank erősödése, a lakáshitellel rendelkezők túlnyomó többségét nem érinti az árfolyamváltozás, hiszen ők már rögzített árfolyamon törlesztenek

    A svájci jegybank csütörtökön délelőtt váratlanul eltörölte az euróval szembeni árfolyamküszöbét, aminek hatására a frank jelentősen erősödött az euróval és más devizákkal, így a forinttal szemben is.

Párizsi vérengzés - A francia sajtó történelmi napnak nevezte a megemlékezést

Jegyzet - 2015-01-12

A francia sajtó hétfőn egyöntetűen történelmi napnak nevezte az előző napi terrorizmus elleni felvonulást, amelyen közel négymillióan vettek részt, s arra biztatta a politikusokat, hogy éljenek a páratlan nemzeti összefogás kínálta lehetőséggel.