Jegyzet

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 722 találatból.

GKI: javuló fogyasztói, romló üzleti várakozások

Jegyzet - 2015-10-26

Októberben tovább emelkedett a GKI-Erste konjunktúra-index szezonális hatásoktól megtisztított értéke, és ezzel megközelítette tavaly év végi szintjét. A fogyasztói várakozások nagyon jelentősen javultak, az üzletiek viszont romlottak, de az utóbbiak körében is megmaradt a korábban tapasztalt optimizmus - közölte az Európai Unió támogatásával végzett felmérésének eredményeit a GKI Gazdaságkutató Zrt.

Az EU lakosságának közel egynegyedét fenyegeti elszegényedés

Jegyzet - 2015-10-16

Az Európai Unió lakosságának 24,4 százalékát, 122 millió embert fenyegette tavaly a szegénység vagy a társadalomból való kirekesztettség az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) által pénteken kiadott jelentés szerint.

 Amnesty International.: ne szabjanak ki halálbüntetést kábítószerrel kapcsolatos ügyekben!

Jegyzet - 2015-10-10

A halálbüntetés teljes eltörléséhez vezető úton az az első lépés, hogy kábítószerrel kapcsolatos ügyekben ne szabjanak ki ilyen büntetést - írta szombaton, a halálbüntetés elleni világnapon kiadott közleményében az Amnesty International.

Göncz Árpád halála - Az EP-ben megemlékeztek a volt államfőről

Jegyzet - 2015-10-07

Az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén is megemlékeztek szerdán Göncz Árpádról Ujhelyi István szocialista EP-képviselő kezdeményezésére.

Az MSZP-s képviselő a plénumon arról beszélt, hogy Magyarország Európa egyik bölcsét, a magyar demokrácia egyik legnagyobb alakját gyászolja.

FT-Brookings: a feltörekvő térség "magával ránthatja a világgazdaságot"

Jegyzet - 2015-10-05

A globális feltörekvő térség egyre markánsabb lendületvesztése azzal a kockázattal jár, hogy a régió az egész világgazdaságot magával rántja a Brookings Institution és a Financial Times közösen vezetett teljesítménymérője szerint.

Ez történik nálunk menekültügyben: Opatovac, 2015. szeptember 24-25.

Jegyzet - 2015-09-25

Kedves Barátaink, Támogatóink!

Ahogy tegnap már tájékoztattunk: csütörtökön újra útnak indultak az Oltalom Karitatív Egyesület munkatársai, hogy egy teherautónyi adományt oda vigyenek, ahol éppen a legnagyobb szükség van rá.

Megfeleződött a tengeri élővilág az elmúlt negyvenöt évben

Jegyzet - 2015-09-16

Negyvenkilenc százalékkal csökkent a tengeri emlősök, madarak, halak és hüllők populációinak mérete 1970 óta - derült ki a Természetvédelmi Világalap (WWF) és a Londoni Zoológiai Társaság közös jelentéséből. Az emberi táplálékot jelentő fajok esetében még súlyosabb a helyzet: a tonhal- és makrélapopulációk 74 százalékkal lettek kisebbek a mutatók szerint. A túlhalászáson és más emberi tevékenységeken túl a klímaváltozás is hatással van a tengeri élővilágra - vélik a szakemberek.

A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung menekültügyről

Jegyzet - 2015-09-13

Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című, vasárnaponként megjelenő konzervatív német lap a magyar menekültpolitikáról közölt véleménycikket.  Orbán nem példakép című írásában Thomas Gutschker kiemelte: a magyar miniszterelnök a "határorzott jelszavak és az egyszerű igazságok embere", aki mindenre tud egy "gyors megoldást".

A LASSULÁS ELKEZDŐDÖTT

Jegyzet - 2015-08-31

A GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése szerint a magyar gazdaság 2015. második negyedévben elkezdődött lassulása folytatódni fog, a tavalyi 3,6% után idén a GDP 2,7%, jövőre 2% körüli bővülése valószínű, főleg a beruházások stagnálása-visszaesése következtében. Emellett a világgazdaságifolyamatokban is egyre több a bizonytalanság. Az idei második negyedévben az államháztartási hiányés az államadósság is növekedett, a külső egyensúly viszont kedvezően alakult, a defláció véget ért.

Transparency International: lesújtó korrupció elleni küzdelem eredménye az OECD-országokban

Jegyzet - 2015-08-24

A Transparency International (TI) hétfőn közzétett tanulmánya szerint lesújtó korrupció elleni küzdelem eredménye a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) országaiban, Magyarország továbbra is a külföldi vesztegetés elleni egyezményét korlátozottan végrehajtó országok csoportjába tartozik, és már harmadik éve nem javít a helyezésén.

LASSULÓ PÁLYÁN

Jegyzet - 2015-08-03

A GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése szerint a magyar gazdaság a tavalyi, átmenetileg kiugróan gyors, 3,6%-os és az I. negyedévi 3,5%-os bővülés után idén lassul, 2,7% körüli ütem valószínű. Ennek fő oka a beruházások stagnálása. A fogyasztás növekedése azonban gyorsul. Az I. félévi 0,4%-osárcsökkenést a II. félévben 0,5% körüli emelkedés követi. A külső és belső egyensúly kedvezően alakul.

Peták István emlékére

Jegyzet - 2015-07-26

Ma délután a Farkasréti temetőben eltemettük Peták Istvánt, aki 1972-től volt az MTV munkatársa. Sok fontos pozíció után – a FIDESZ támogatottjaként – a 90-es évek második felében 2 évig az MTV elnöke is volt. Korszakos jelentőségű televíziós műsorok fűződnek a nevéhez. Egyik kitalálója volt az Ablak c .közéleti szolgáltató magazinnak a 80-as évek elején, Rockenbauer PállaL az egyik szellemi atyja volt a Másfélmillió lépés Magyarországon c. sorozatnak.

Az Európa Tanács a korrupcióellenes intézkedések megerősítését szorgalmazza Magyarországon

Jegyzet - 2015-07-22

Szerdán nyilvánosságra hozott jelentésében az Európa Tanács Korrupcióellenes Államcsoportja (GRECO) méltatja a Magyarországon a korrupció ellen eddig meghozott intézkedéseket, ám továbbiak meghozatalát szorgalmazza mindhárom érintett területen, a törvényhozás, a bíróságok és az ügyészségek esetében.

Alkotmánybíróság: a magyar egyházi szabályozás ellentétes az emberi jogi egyezménnyel

Jegyzet - 2015-07-08

Az emberi jogi egyezménybe ütközik a magyar egyházakra vonatkozó törvény és kormányrendelet néhány rendelkezése - mondta ki az Alkotmánybíróság (Ab), mely a szükséges összhang létrehozására három hónapot adott a jogalkotóknak.

A Magyar Közlönyben kedden közzétett határozat előzménye, hogy a Budapesti Autonóm Gyülekezet Keresztény Egyesület 2013 októberében bevett egyházként történő elismerését kezdeményezte az emberi erőforrások miniszterénél.

Az OECD tagállamai lakosságának 18 százaléka bevándorló

Jegyzet - 2015-07-02

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagállamai lakosságának 18 százaléka bevándorló vagy rendelkezik legalább egy bevándorló szülővel. Ez az arány Magyarországon a harmadik legkisebb Dél-Korea és Japán után - derül ki a párizsi székhelyű szervezet "A bevándorlók integrációjának mutatói: letelepedés 2015" című, csütörtökön nyilvánosságra hozott kiadványából, amelyet az Európai Bizottsággal szoros együttműködésben készített.

GKI: romló fogyasztói és javuló üzleti várakozások

Jegyzet - 2015-06-24

Némi hullámzás mellett már fél éve stagnált júniusban a GKI-Erste konjunktúraindex szezonális hatásoktól megtisztított értéke, amelynek szintje így továbbra is viszonylag optimista hangulatot tükröz. A GKI által az EU támogatásával végzett felmérés szerint az üzleti várakozások idei csúcsukra kerültek, míg a fogyasztói várakozások idei, sőt húsz hónapos mélypontjukra.

A GKI 2015-ben 2,7 százalék körüli GDP-növekedést vár

Jegyzet - 2015-06-22

- A GKI Gazdaságkutató Zrt. hétfőn közzétett legfrissebb prognózisa szerint a magyar gazdaság 2015-ben is az EU átlagánál (1,8 százalék) gyorsabban fog növekedni, a tavalyi dinamika (3,6 százalék) elérésére azonban nincs esély. A kutató a negyedévvel ezelőtti  2,0 százalékos helyett  2,7 százalék körüli növekedési ütemet valószínűsít.

A hamisítástól tarthat legjobban az EU gazdasága

Jegyzet - 2015-06-19

Az Európai Unióban megtermelt gazdasági javak mintegy 40 százalékát előállító szellemi tulajdonjoghoz köthető vállalkozásokat egyre növekvő mértékben fenyegetik a szervezett bűnözés által előállított és forgalmazott hamisított termékek - figyelmeztet a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) pénteki közleménye.

Az OECD is javított a magyar gazdaság növekedési kilátásain

Jegyzet - 2015-06-03

Az Európai Unió (EU) után a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) is felfelé módosította a magyar gazdaság növekedésére adott előrejelzését a Gazdasági kilátások (Economic Outlook) című félévente megjelenő kiadványának szerdán publikált legfrissebb számában.

A GKI 2,5 százalékra emelte idei növekedési előrejelzését

Jegyzet - 2015-06-01

A GKI Gazdaságkutató Zrt. megemelte a magyar gazdaság idei növekedésére vonatkozó várakozását, így 2,5 százalék körüli ütemet valószínűsít. A GKI a magas, 3,4 százalékos első negyedévi ütem, valamint a kedvező gazdasági várakozások hatására emelte meg korábbi 2 százalék körüli növekedési előrejelzését.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza