Jegyzet

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 736 találatból.

Uniós jogot sért a görög orvosok munkaidő-beosztása

Jegyzet - 2015-12-23

 Uniós jogot sért, hogy a görög szabályozás lehetővé teszi az orvosok számára, hogy egyhuzamban 24 órát, vagy annál is többet dolgozzanak - mondta ki szerdán a luxembourgi székhelyű Európai Bíróság.

A bíróság leszögezi, hogy az uniós jog szerint senkit nem lehet heti átlag 48 óránál többet dolgoztatni, és minden munkavállalót megillet napi legalább 11 óra pihenőidő, ezen felül pedig minden héten legalább egy szabadnap

GKI: decemberben idei csúcsán a fogyasztói bizalmi index

Jegyzet - 2015-12-21

Decemberben az üzleti várakozások változatlanok voltak, a fogyasztóiak viszont, bár csak minimálisan, de javultak, idei csúcsukra értek - közölte az Európai Unió támogatásával végzett felmérésének eredményeit a GKI Gazdaságkutató Zrt.

 Decemberben lényegében nem változott a GKI-Erste konjunktúra-index szezonális hatásoktól megtisztított értéke, az év egészére mindvégig az optimizmus volt jellemző, az egyes hónapok hullámzása kifejezetten szerény volt.

Roma gyerekek hátrányos megkülönböztetése ügyében kér adatokat Magyarországtól az Európa Tanács

Jegyzet - 2015-12-13

Szellemi fogyatékosnak ítélt roma gyerekek hátrányos megkülönböztetése ügyében kér adatokat Magyarországtól a strasbourgi székhelyű Európa Tanács Miniszteri Bizottsága . Az Emberi Jogok Európai Bíróságához Magyarország ellen négy évvel ezelőtt benyújtott kereset szerint hátrányos megkülönböztetés éri a roma gyerekeket az beiskolázás időszakában, amikor szellemi képességeik felmérése érdekében tesztet kell kitölteniük.

Commerzbank: további monetáris lazítás várható az eurózónában jövőre

Jegyzet - 2015-12-10

További monetáris lazítást hajthat végre az Európai Központi Bank (EKB) jövőre, míg az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) várhatóan emelni fogja az alapkamatot - áll a Commerzbank 2016-os előrejelzésében.

BERUHÁZÁS NÉLKÜL NEM MEGY

Jegyzet - 2015-11-30

A GKI előrejelzése szerint a magyar gazdaság a 2014. évi, átmenetileg gyors növekedés után idén lassuló pályára került, az I. negyedévi 3,5%-os növekedést a II. negyedévben 2,7%-os, a III. negyedévben 2,3%-os ütem követte, s a következő negyedévekben csak 2% körüli bővülés várható.

Francia elemző: a franciaországi terrorizmus egy generációs lázadás

Jegyzet - 2015-11-24

A terrorizmus nem a muzulmán lakosság radikalizálódásának a jele, hanem egy olyan generációs lázadás, amely a fiatalok egy meghatározott korosztályát érinti: kizárólag második generációs muzulmánok vagy pedig francia családban született, áttért fiatalok csatlakoznak a dzsihadistákhoz - vélte Olivier Roy politológus, iszlámszakértő a Le Monde című napilapban kedden közzétett elemzésében.

Az Európai Bizottság vizsgálatot indít Paks II. finanszírozásának támogatása ügyében

Jegyzet - 2015-11-23

Az Európai Bizottság úgynevezett mélyreható vizsgálatot indít annak kiderítésére, hogy a Paks II. nukleáris erőmű beruházásának finanszírozása megfelel-e az EU-s szabályozásnak - adta hírül közleményében az Európai Bizottság hétfőn.

Belga kapcsolatok a párizsi merényletek mögött

Jegyzet - 2015-11-16

Egyre szorosabb kapcsolatok mutatkoznak a múlt pénteki párizsi terrorakciók és Belgium között: a legfrissebb közlések szerint belga állampolgárságú férfi, név szerint Abdelhamid Abaaud volt a merényletek feltételezett szervezője és támogatója.

Elemzők: a várakozásoknak megfelelő a növekedés lassulása

Jegyzet - 2015-11-13

    A KSH pénteken kiadott első becslése szerint a harmadik negyedévben Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 2,3 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva az első negyedévi 3,5 és a második negyedévi 2,7 százalék után.

    Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzőjének kommentárja szerint az adat kissé elmarad a 2,5 százalékos várakozásuktól.

Félmilliárd embert fenyeget világszerte a klímaváltozás miatt emelkedő tengerszint

Jegyzet - 2015-11-09

Félmilliárd embert fenyeget világszerte a klímaváltozás okozta 4 Celsius-fokos felmelegedés miatt emelkedő tengerszint egy nonprofit klímakutató szervezet hétfőn közzétett jelentése szerint.

   A Climate Central interaktív térképekkel és látványos képekkel illusztrálta tanulmányát, amelyek bemutatják, milyen hatással lesz a tengerszint emelkedése világszerte a tengerpartokon elterülő nagyvárosokra.

Az MTI nem jelenti:bocsánat a szerkesztőnk is hibás

Jegyzet - 2015-11-04

Ha a tisztelt olvasó a webújságunk „Szó szerint idézve” rovatára klikkel,egy MTI hírt talál,amelyben távirati irodánk közli,hogy a rendőrség elrendelte egy budapesti férfi előzetes letartóztatását. A hír nem igaz,a rendőrség nem rendelhet el előzetes letartóztatást,csak a bíróság.Itt tartunk, az MTI munkatársa már másolni sem tud, a szerkesztő meg nem szerkeszt,csak kontroll nélkül átenged.

 Kossuth papja és a néző unalma

Jegyzet - 2015-11-03

A 48-as szabadságharc paphősét bevitték a köztévébe. Nem kellett volna. Megyünk vissza az időben: megint ott tartunk, hogy kötelességnek érezzük, hogy minden történelmi alakról készüljön egy tévéfilm. A minőség úgyis mindegy.

Most viszont úgy tűnik, mégsem annyira mindegy, a Kossuth papja ugyanis a műfaj teljes félreértése: olyan tévéfilm, ami után a néző inkább köszöni, és marad a megszokott műsoroknál.

Folytatódik a lassulás

Jegyzet - 2015-11-02

A GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése szerint a magyar gazdaság 2015. második negyedévben elkezdődött lassulása folytatódni fog. Az I. negyedévi 3,6%-os növekedést a II. negyedévben csak 2,7%-os dinamika követte, s a nyári adatok további fékeződésre utalnak. A tavalyi 3,6% után idén a GDP 2,7%-os, jövőre 2% körüli bővülése valószínű, főleg a beruházások idei stagnálása, jövő évi visszaesése következtében. A belső és külső egyensúly viszont kedvezően alakul.

Habitat for Humanity: több millió embert érint a lakhatási válság Magyarországon

Jegyzet - 2015-10-29

- Több millió embert érint a lakhatási válság ma Magyarországon, tízezrek élnek hajléktalanként vagy a hajléktalanság peremén, százezrek pedig egészségtelen, zsúfolt lakókörülmények között vagy hátrányos helyzetű térségekben - állapította meg a Habitat for Humanity Magyarország a 2014-es évre vonatkozó, lakhatási szegénységről szóló jelentésében.

GKI: javuló fogyasztói, romló üzleti várakozások

Jegyzet - 2015-10-26

Októberben tovább emelkedett a GKI-Erste konjunktúra-index szezonális hatásoktól megtisztított értéke, és ezzel megközelítette tavaly év végi szintjét. A fogyasztói várakozások nagyon jelentősen javultak, az üzletiek viszont romlottak, de az utóbbiak körében is megmaradt a korábban tapasztalt optimizmus - közölte az Európai Unió támogatásával végzett felmérésének eredményeit a GKI Gazdaságkutató Zrt.

Az EU lakosságának közel egynegyedét fenyegeti elszegényedés

Jegyzet - 2015-10-16

Az Európai Unió lakosságának 24,4 százalékát, 122 millió embert fenyegette tavaly a szegénység vagy a társadalomból való kirekesztettség az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) által pénteken kiadott jelentés szerint.

 Amnesty International.: ne szabjanak ki halálbüntetést kábítószerrel kapcsolatos ügyekben!

Jegyzet - 2015-10-10

A halálbüntetés teljes eltörléséhez vezető úton az az első lépés, hogy kábítószerrel kapcsolatos ügyekben ne szabjanak ki ilyen büntetést - írta szombaton, a halálbüntetés elleni világnapon kiadott közleményében az Amnesty International.

Göncz Árpád halála - Az EP-ben megemlékeztek a volt államfőről

Jegyzet - 2015-10-07

Az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén is megemlékeztek szerdán Göncz Árpádról Ujhelyi István szocialista EP-képviselő kezdeményezésére.

Az MSZP-s képviselő a plénumon arról beszélt, hogy Magyarország Európa egyik bölcsét, a magyar demokrácia egyik legnagyobb alakját gyászolja.

FT-Brookings: a feltörekvő térség "magával ránthatja a világgazdaságot"

Jegyzet - 2015-10-05

A globális feltörekvő térség egyre markánsabb lendületvesztése azzal a kockázattal jár, hogy a régió az egész világgazdaságot magával rántja a Brookings Institution és a Financial Times közösen vezetett teljesítménymérője szerint.

Ez történik nálunk menekültügyben: Opatovac, 2015. szeptember 24-25.

Jegyzet - 2015-09-25

Kedves Barátaink, Támogatóink!

Ahogy tegnap már tájékoztattunk: csütörtökön újra útnak indultak az Oltalom Karitatív Egyesület munkatársai, hogy egy teherautónyi adományt oda vigyenek, ahol éppen a legnagyobb szükség van rá.