Jegyzet

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 731 találatból.

Francia elemző: a franciaországi terrorizmus egy generációs lázadás

Jegyzet - 2015-11-24

A terrorizmus nem a muzulmán lakosság radikalizálódásának a jele, hanem egy olyan generációs lázadás, amely a fiatalok egy meghatározott korosztályát érinti: kizárólag második generációs muzulmánok vagy pedig francia családban született, áttért fiatalok csatlakoznak a dzsihadistákhoz - vélte Olivier Roy politológus, iszlámszakértő a Le Monde című napilapban kedden közzétett elemzésében.

Az Európai Bizottság vizsgálatot indít Paks II. finanszírozásának támogatása ügyében

Jegyzet - 2015-11-23

Az Európai Bizottság úgynevezett mélyreható vizsgálatot indít annak kiderítésére, hogy a Paks II. nukleáris erőmű beruházásának finanszírozása megfelel-e az EU-s szabályozásnak - adta hírül közleményében az Európai Bizottság hétfőn.

Belga kapcsolatok a párizsi merényletek mögött

Jegyzet - 2015-11-16

Egyre szorosabb kapcsolatok mutatkoznak a múlt pénteki párizsi terrorakciók és Belgium között: a legfrissebb közlések szerint belga állampolgárságú férfi, név szerint Abdelhamid Abaaud volt a merényletek feltételezett szervezője és támogatója.

Elemzők: a várakozásoknak megfelelő a növekedés lassulása

Jegyzet - 2015-11-13

    A KSH pénteken kiadott első becslése szerint a harmadik negyedévben Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 2,3 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva az első negyedévi 3,5 és a második negyedévi 2,7 százalék után.

    Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzőjének kommentárja szerint az adat kissé elmarad a 2,5 százalékos várakozásuktól.

Félmilliárd embert fenyeget világszerte a klímaváltozás miatt emelkedő tengerszint

Jegyzet - 2015-11-09

Félmilliárd embert fenyeget világszerte a klímaváltozás okozta 4 Celsius-fokos felmelegedés miatt emelkedő tengerszint egy nonprofit klímakutató szervezet hétfőn közzétett jelentése szerint.

   A Climate Central interaktív térképekkel és látványos képekkel illusztrálta tanulmányát, amelyek bemutatják, milyen hatással lesz a tengerszint emelkedése világszerte a tengerpartokon elterülő nagyvárosokra.

Az MTI nem jelenti:bocsánat a szerkesztőnk is hibás

Jegyzet - 2015-11-04

Ha a tisztelt olvasó a webújságunk „Szó szerint idézve” rovatára klikkel,egy MTI hírt talál,amelyben távirati irodánk közli,hogy a rendőrség elrendelte egy budapesti férfi előzetes letartóztatását. A hír nem igaz,a rendőrség nem rendelhet el előzetes letartóztatást,csak a bíróság.Itt tartunk, az MTI munkatársa már másolni sem tud, a szerkesztő meg nem szerkeszt,csak kontroll nélkül átenged.

 Kossuth papja és a néző unalma

Jegyzet - 2015-11-03

A 48-as szabadságharc paphősét bevitték a köztévébe. Nem kellett volna. Megyünk vissza az időben: megint ott tartunk, hogy kötelességnek érezzük, hogy minden történelmi alakról készüljön egy tévéfilm. A minőség úgyis mindegy.

Most viszont úgy tűnik, mégsem annyira mindegy, a Kossuth papja ugyanis a műfaj teljes félreértése: olyan tévéfilm, ami után a néző inkább köszöni, és marad a megszokott műsoroknál.

Folytatódik a lassulás

Jegyzet - 2015-11-02

A GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése szerint a magyar gazdaság 2015. második negyedévben elkezdődött lassulása folytatódni fog. Az I. negyedévi 3,6%-os növekedést a II. negyedévben csak 2,7%-os dinamika követte, s a nyári adatok további fékeződésre utalnak. A tavalyi 3,6% után idén a GDP 2,7%-os, jövőre 2% körüli bővülése valószínű, főleg a beruházások idei stagnálása, jövő évi visszaesése következtében. A belső és külső egyensúly viszont kedvezően alakul.

Habitat for Humanity: több millió embert érint a lakhatási válság Magyarországon

Jegyzet - 2015-10-29

- Több millió embert érint a lakhatási válság ma Magyarországon, tízezrek élnek hajléktalanként vagy a hajléktalanság peremén, százezrek pedig egészségtelen, zsúfolt lakókörülmények között vagy hátrányos helyzetű térségekben - állapította meg a Habitat for Humanity Magyarország a 2014-es évre vonatkozó, lakhatási szegénységről szóló jelentésében.

GKI: javuló fogyasztói, romló üzleti várakozások

Jegyzet - 2015-10-26

Októberben tovább emelkedett a GKI-Erste konjunktúra-index szezonális hatásoktól megtisztított értéke, és ezzel megközelítette tavaly év végi szintjét. A fogyasztói várakozások nagyon jelentősen javultak, az üzletiek viszont romlottak, de az utóbbiak körében is megmaradt a korábban tapasztalt optimizmus - közölte az Európai Unió támogatásával végzett felmérésének eredményeit a GKI Gazdaságkutató Zrt.

Az EU lakosságának közel egynegyedét fenyegeti elszegényedés

Jegyzet - 2015-10-16

Az Európai Unió lakosságának 24,4 százalékát, 122 millió embert fenyegette tavaly a szegénység vagy a társadalomból való kirekesztettség az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) által pénteken kiadott jelentés szerint.

 Amnesty International.: ne szabjanak ki halálbüntetést kábítószerrel kapcsolatos ügyekben!

Jegyzet - 2015-10-10

A halálbüntetés teljes eltörléséhez vezető úton az az első lépés, hogy kábítószerrel kapcsolatos ügyekben ne szabjanak ki ilyen büntetést - írta szombaton, a halálbüntetés elleni világnapon kiadott közleményében az Amnesty International.

Göncz Árpád halála - Az EP-ben megemlékeztek a volt államfőről

Jegyzet - 2015-10-07

Az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén is megemlékeztek szerdán Göncz Árpádról Ujhelyi István szocialista EP-képviselő kezdeményezésére.

Az MSZP-s képviselő a plénumon arról beszélt, hogy Magyarország Európa egyik bölcsét, a magyar demokrácia egyik legnagyobb alakját gyászolja.

FT-Brookings: a feltörekvő térség "magával ránthatja a világgazdaságot"

Jegyzet - 2015-10-05

A globális feltörekvő térség egyre markánsabb lendületvesztése azzal a kockázattal jár, hogy a régió az egész világgazdaságot magával rántja a Brookings Institution és a Financial Times közösen vezetett teljesítménymérője szerint.

Ez történik nálunk menekültügyben: Opatovac, 2015. szeptember 24-25.

Jegyzet - 2015-09-25

Kedves Barátaink, Támogatóink!

Ahogy tegnap már tájékoztattunk: csütörtökön újra útnak indultak az Oltalom Karitatív Egyesület munkatársai, hogy egy teherautónyi adományt oda vigyenek, ahol éppen a legnagyobb szükség van rá.

Megfeleződött a tengeri élővilág az elmúlt negyvenöt évben

Jegyzet - 2015-09-16

Negyvenkilenc százalékkal csökkent a tengeri emlősök, madarak, halak és hüllők populációinak mérete 1970 óta - derült ki a Természetvédelmi Világalap (WWF) és a Londoni Zoológiai Társaság közös jelentéséből. Az emberi táplálékot jelentő fajok esetében még súlyosabb a helyzet: a tonhal- és makrélapopulációk 74 százalékkal lettek kisebbek a mutatók szerint. A túlhalászáson és más emberi tevékenységeken túl a klímaváltozás is hatással van a tengeri élővilágra - vélik a szakemberek.

A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung menekültügyről

Jegyzet - 2015-09-13

Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című, vasárnaponként megjelenő konzervatív német lap a magyar menekültpolitikáról közölt véleménycikket.  Orbán nem példakép című írásában Thomas Gutschker kiemelte: a magyar miniszterelnök a "határorzott jelszavak és az egyszerű igazságok embere", aki mindenre tud egy "gyors megoldást".

A LASSULÁS ELKEZDŐDÖTT

Jegyzet - 2015-08-31

A GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése szerint a magyar gazdaság 2015. második negyedévben elkezdődött lassulása folytatódni fog, a tavalyi 3,6% után idén a GDP 2,7%, jövőre 2% körüli bővülése valószínű, főleg a beruházások stagnálása-visszaesése következtében. Emellett a világgazdaságifolyamatokban is egyre több a bizonytalanság. Az idei második negyedévben az államháztartási hiányés az államadósság is növekedett, a külső egyensúly viszont kedvezően alakult, a defláció véget ért.

Transparency International: lesújtó korrupció elleni küzdelem eredménye az OECD-országokban

Jegyzet - 2015-08-24

A Transparency International (TI) hétfőn közzétett tanulmánya szerint lesújtó korrupció elleni küzdelem eredménye a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) országaiban, Magyarország továbbra is a külföldi vesztegetés elleni egyezményét korlátozottan végrehajtó országok csoportjába tartozik, és már harmadik éve nem javít a helyezésén.

LASSULÓ PÁLYÁN

Jegyzet - 2015-08-03

A GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése szerint a magyar gazdaság a tavalyi, átmenetileg kiugróan gyors, 3,6%-os és az I. negyedévi 3,5%-os bővülés után idén lassul, 2,7% körüli ütem valószínű. Ennek fő oka a beruházások stagnálása. A fogyasztás növekedése azonban gyorsul. Az I. félévi 0,4%-osárcsökkenést a II. félévben 0,5% körüli emelkedés követi. A külső és belső egyensúly kedvezően alakul.