Jegyzet

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 725 találatból.

Óriási a különbség az Európai Unió leggazdagabb és legszegényebb országa között

Jegyzet - 2016-06-15

Óriási a különbség az Európai Unió leggazdagabb és legszegényebb országa, Luxemburg és Bulgária között. A vásárlóerő-paritáson számolva az egy főre jutó bruttó hazai termék (GDP) az uniós átlag 271, illetve 46 százalékát tette ki tavaly, az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztásé (AIC) pedig 137, illetve 51 százalék volt.  Ez derült ki az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) által szerdán kiadott jelentésből, amely a 2015-re vonatkozó első becslést tartalmazza.

Az EU-tagországok 900 ezer bevándorlónak adtak állampolgárságot 2014-ben

Jegyzet - 2016-06-13

Az Európai Unió tagországai mintegy 890 ezer bevándorlónak adtak állampolgárságot 2014-ben, kilenc százalékkal kevesebbnek, mint egy évvel korábban - tudatta hétfőn közzétett jelentésében az unió statisztikai hivatala (Eurostat).

A vizsgált időszakban az újonnan állampolgárrá vált személyek több mint 89 százaléka nem uniós tagországból érkezett.

Az OECD cselekvésre szólítja fel az európai országok kormányait

Jegyzet - 2016-06-10

Az európai országok gazdasága fokozatosan talpra áll, de további cselekvésre van szükség a világgazdasági válság megoldatlan, a növekedést még mindig terhelő következményeinek felszámolásához és az új kihívások megfelelő kezeléséhez - állapította meg az OECD az Európai Unió, illetve az euróövezet gazdasági helyzetét elemző, pénteken kiadott tanulmányában.

Elítélték azt a két érdi férfit, aki megölte és elásott egy embert-kirúgták az  MTI hírszerkesztőjét?

Jegyzet - 2016-06-03

"Tizenegy év és hét év börtönre ítélte pénteken a Budapest Környéki Törvényszék azt a két vádlottat, aki 2012-ben megölt és elásott egy férfit - közölte a bíróság az MTI-vel. "

NEM ISMERI A  MAGYAR NYELVTAN SZABÁLYAIT AZ MTI SZERKESZTŐJE!

OECD-jelenés - Jelentősen rontották a magyar gazdaság növekedési kilátását

Jegyzet - 2016-06-01

- Jelentősen rontotta Magyarország idei gazdasági növekedésével kapcsolatos előrejelzését az OECD, amely változatlanul hagyta a jövő évi GDP-bővüléssel kapcsolatos becslését.  A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szerezet (OECD) szerdán ismertetett országjelentésében egyebek között az szerepel, hogy idén 1,6 százalékkal nő a magyar hazai össztermék (GDP) a tavaly novemberben várt 2,4 százalék helyett.

ENSZ-tisztviselő: fel kell hagyni a konzervatív családi értékek mögé bújtatott nemi megkülönböztetéssel

Jegyzet - 2016-05-27

- Az ENSZ szakértői csoportjának elnök-jelentéstevője szerint a magyar kormánynak fel kell hagynia azzal, hogy a nemi alapú megkülönböztetést "konzervatív családi értékekre épülő" ideológiával palástolja.Frances Raday, a nők jogait és a nemek közötti egyenlőség helyzetét értékelő csoport vezetője pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján tapasztalataikról beszámolva kijelentette: a nőkkel szembeni diszkriminációt és a nők szerepének megerősítését önálló problémakörként kell kezelni.

EY: rekordszámú külföldi beruházást vonzott tavaly Európa

Jegyzet - 2016-05-24

- Minden gazdasági nehézség ellenére is rekordot értek el tavaly a külföldi működőtőke befektetéssel finanszírozott beruházások Európában - derül ki az EY tanácsadó vállalat kedden közzétett "Destination Europe" című tanulmányából. Belső feszültségek és helyi válságok jellemezték tavaly az európai befektetési környezetet. Az Oroszországgal és számos más gócponttal kialakult geopolitikai feszültség, az uniós intézményrendszerbe vetett bizalom gyengülése, terrorcselekmények, valamint ellenőrizetlen migráció nehezítette a helyzetet.

A növények ötödét kipusztulás fenyegeti a klímaváltozás és élőhelyük elvesztése miatt

Jegyzet - 2016-05-10

- A klímaváltozás, élőhelyük elvesztése, betegségek és invazív fajok elszaporodása miatt az ismert növényfajok ötödét kipusztulás fenyegeti egy, a globális növényvilágról készült brit felmérés szerint. A tudósok becslése szerint a tudomány ma mintegy 390 ezer növényfajt ismer. Tavaly 2034, addig ismeretlen növényfajt fedeztek fel - idézte a BBC News a brit Királyi Botanikus Kert (RBG) jelentését.

EU-prognózis - Lassuló növekedés és súlyos kockázatok jellemzik az európai gazdaságot

Jegyzet - 2016-05-03

Az Európai Bizottság (EB) tavaszi gazdasági előrejelzése szerint az európai gazdaság növekedése az év első negyedének mutatói alapján mérsékelt marad, a legfontosabb kereskedelmi partnerek teljesítménye mérséklődik, a növekedést támogató tényezők lassan fogyatkozni kezdenek.

Csökkentette idei magyar GDP-növekedési előrejelzését az IMF

Jegyzet - 2016-04-12

Az IMF áprilisi világgazdasági prognózisában (World Economic Outlook, WEO) 0,2 százalékponttal 2,3 százalékra csökkentette idei magyar GDP-növekedési előrejelzését.

  Az IMF honlapján kedden közzétett legfrissebb előrejelzés szerint a magyar GDP-növekedés a 2015-ös 2,9 százalék után az idén 2,3 százalék, 2017-ben pedig 2,5 százalék lesz.

Enyhén erősödött a gazdasági növekedés az euróövezetben márciusban

Jegyzet - 2016-04-05
Enyhén erősödött a gazdasági növekedés üteme márciusban az euróövezeti magánszektorban, miközben makacsul tartja magát a deflációs nyomás a nyomott keresletre válaszul nyújtott árengedmények miatt - derült ki a londoni Markit Economics gazdaságkutató intézet beszerzésimedzser-indexeinek végleges adataiból.

GKI: márciusban tovább csökkent a GKI konjunktúraindex

Jegyzet - 2016-03-29
Márciusban a februári esés után tovább mérséklődött a GKI konjunktúraindex szezonális hatásoktól megtisztított értéke, az üzleti várakozások nem változtak, a fogyasztóiak viszont érzékelhetően tovább csökkentek, bár összességében még így is optimista hangulatot tükröznek - derül ki a GKI Gazdaságkutató Zrt. felméréséből, amelyet az Európai Unió támogatásával készített.

A Pénzügykutató Zrt. 2,3 százalékos GDP-növekedést vár 2016-ra

Jegyzet - 2016-03-23

A Pénzügykutató Zrt. szerint a beruházások csökkenése miatt tovább mérséklődik a bruttó hazai termék (GDP) növekedési üteme, ami prognózisuk szerint 2,3 százalék lesz idén a tavalyi 2,9 százalék után - derült ki a társaság szerdán kiadott friss előrejelzéséből.

A Nemzetközi Valutaalap egy új világgazdasági válság kirobbanásától tart

Jegyzet - 2016-03-09

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) arra figyelmeztetett, hogy erősödik egy új világgazdasági válság kirobbanásának veszélye, és ennek elkerüléséhez azonnali keresletösztönző intézkedésekre van szükség. 

 David Lipton, az IMF vezérigazgató-helyettese a vállalati közgazdászok amerikai szövetségének (NABE) Washingtonban kedden tartott rendezvényén úgy fogalmazott, hogy a világgazdaság "valóban nehéz helyzetbe került" - derült ki a Financial Times című brit gazdasági újság beszámolójából.

Fitch: jelentősen romlott a világgazdasági környezet, de recesszió nem várható

Jegyzet - 2016-03-07

- Jelentősen romlott az elmúlt negyedévben a világgazdaság növekedési környezete, és ez a növekedési előrejelzések lefelé mutató korrekcióját indokolja, de globális recesszió nem várható - áll a Fitch Ratings hétfőn Londonban ismertetett, felülvizsgált negyedéves világgazdasági prognózisában.

Egy magyar ember egy napja

Jegyzet - 2016-03-03

A magyar ember látott egy reklámfilmet hazájáról, és ezért elhatározta, hogy a mai napon csupa olyan dolgot vesz a kezébe, amit magyar feltalálóknak köszönhet az emberiség.Kezdetnek fogott egy golyóstollat (Bíró László, 1931), felírta, hogy Találékony magyarok, majd egy mágnessel feltette a hűtőgépre (Szilárd Leó 1929), utána  öngyújtóval (Irinyi János 1836) rágyújtott egy cigarettára.

GKI: a beruházások visszaesése a gazdaság idei lassulásának fő oka

Jegyzet - 2016-02-29
- A magyar gazdaság idei lassulásának fő oka nem az export fékeződése, hanem a beruházások 5 százalék körüli visszaesése lesz a GKI Gazdaságkutató Zrt. szerint.Az  uniós támogatások csökkenése és az üzleti szféra alacsony beruházási hajlandósága miatt várható a beruházások visszaesése.

Külföldi sajtó Magyarországról - A magyar népszavazás hatásáról

Jegyzet - 2016-02-25

  A The Daily Telegraph című konzervatív brit napilap szerint bejelentésével Orbán Viktor miniszterelnök "példátlan kihívást intézett Brüsszel fennhatósága ellen". Az Európai Unió tagállamaira jogilag kötelező erővel bírnak az EU miniszteri tanácsának döntései, és nincs precedens arra, hogy valamely tagország népszavazásra bocsátott volna egy ilyen döntést.

GKI: egy éve nem látott mértékben csökkent a GKI konjunktúraindex

Jegyzet - 2016-02-22

Februárban a januári magas szinthez képest egy éve nem látott mértékben csökkent a GKI konjunktúraindex szezonális hatásoktól megtisztított értéke, minden ágazatban és a fogyasztók körében is romlottak a várakozások, de így is meglehetősen optimista hangulatot tükröznek - derül ki a GKI Gazdaságkutató Zrt. felméréséből, amelyet az Európai Unió támogatásával készít.

GKI: rég nem látott optimizmus az ingatlanpiacon

Jegyzet - 2016-02-08

- Rég nem látott ingatlanpiaci optimizmust tükröz a GKI Gazdaságkutató Zrt. felmérése; a GKI-MGYOSZ fővárosi és magyarországi ingatlanpiaci indexének értéke januárban kilencéves csúcsra emelkedett.

 Petz Raymund, a GKI ügyvezető igazgatója a felmérést bemutató budapesti sajtótájékoztatón elmondta, hogy a felmérés alapján az irodapiac kivételével minden területen javultak a várakozások.