Külföld

Eredmények megjelenítése 4861-től 4880-ig 5000 találatból.

Felháborodtak a muzulmánok a pápa idézetén

Külföld - 2006-09-15

Már szinte az egész muzulmán világ felháborodott azon, amit XVI. Benedek pápa Németországban a vallás és az erőszak bizonyos történelmi összefonódásáról mondott.

Jóváhagyta az Európai Bizottság a magyar regionális támogatási programot

Külföld - 2006-09-15

Jóváhagyta az Európai Bizottság szeptember 13-án, szerdán hét európai uniós tagország, köztük Magyarország 2007-2013 közötti regionális támogatási programját. A brüsszeli testület egy nemrégiben elhatározott döntés értelmében felülvizsgálja minden tagország állami támogatási rendszerét a területfejlesztésben, és azt követően, új iránymutatások alapján hagyja jóvá a nemzeti programokat.

Merénylet az orosz központi bank elnökhelyettese ellen

Külföld - 2006-09-14

Merényletet követtek el Moszkvában az orosz központi bank elnökének első helyettese, Andrej Kozlov ellen, aki csütörtök reggelre belehalt súlyos sebesüléseibe - közölte egy magas rangú kórházi orvos.

Szlovákiában bejelentették: színlelt volt a nyitrai magyarverés

Külföld - 2006-09-12

Robert Fico kijelentette: kormánya a jövőben is következetesen fellép a szélsőséges jelenségek ellen, de azok ellen is, akik koholmányokkal ártanak Szlovákia kormányának. "Aki ütni akar, az botot is talál" - hivatkozott egy szlovák közmondásra a kormányfő, hangsúlyozva: a magyarverésként előadott nyitrai eset "nem hogy nem történt meg, hanem még meg is hamisították" a meg nem történteket.

Bush szerint a terrorellenes harc a civilizációért folytatott küzdelem

Külföld - 2006-09-12

George Bush a civilizációért folytatott küzdelemnek nevezte a terrorellenes harcot az amerikai nemzethez intézet hétfő esti beszédében. Az Egyesült Államok elnöke Washingtonból, a Fehér Házból szólt országa lakosságához a 2001. szeptember 11-i Amerika-ellenes terrormerényletek ötödik évfordulóján.

9/11: öt éve történt a tragédia

Külföld - 2006-09-11

Öt éve, 2001. szeptember 11-én, egy keddi napon érte az Egyesült Államokat történetének legsúlyosabb terrorcsapása, melynek során az al-Kaida iszlám terrorszervezet támadást intézett a New York-i Világkereskedelmi Központ és a washingtoni kormányépületek ellen, 2749 ember életét követelve.

Szülőházát és egykori iskoláit is felkeresi a pápa

Külföld - 2006-09-11

XVI. Benedek pápa hétfőn szülőfalujába látogat. Egész napját gyerek- és ifjúkorának helyszínein tölti, elzarándokol iskoláiba és a papneveldébe.

Rice: az Egyesült Államok öt évvel szeptember 11. után biztonságosabb

Külföld - 2006-09-11

Biztonságosabb az Egyesült Államok öt évvel a szeptember 11-i merényletek után - közölte vasárnap Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter, aki szerint az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat "komolyan meggyengült".

Az izraeli kormányfő kész találkozni Abbász palesztin elnökkel

Külföld - 2006-09-10

Ehud Olmert izraeli kormányfő akár azonnal kész találkozni Mahmúd Abbász palesztin elnökkel, de nem hajlandó engedményre, amíg Gilad Salit izraeli tizedes palesztin fogságban van - közölték izraeli illetékesek.

Prodi: Szíria elfogadja az európai jelenlétet a libanoni határon

Külföld - 2006-09-10
Beleegyezett a szíriai elnök, hogy az Európai Unió határőrei óvják országa Libanonnal közös határát a Dél-Libanonba irányuló fegyverszállítás megakadályozására - mondta Romano Prodi olasz miniszterelnök.

Hol működnek CIA-börtönök?

Külföld - 2006-09-09

George Bush amerikai elnök szerdán elismerte, hogy a CIA "kisszámú" - a Fehér Ház tájékoztatása szerint "száznál kevesebb" - külföldi gyanúsított kihallgatását az Egyesült Államokon kívül folytatja, közvetve beismerve ezzel, hogy helytálló volt a The Washington Post tavaly novemberi értesülése, miszerint a hírszerzés titkos fogva tartási helyeket tart fenn külföldön.

Tizenegy bányászt holtan találtak a szibériai aranybányában

Külföld - 2006-09-08

Tizenegy kelet-szibériai aranybányászt holtan találtak a mentők, akik pénteken folytatták a küzdelmet a kínai határ menti Csitai területen lévő daraszuni bánya mélyén rekedt 22 társuk kimentésére - közölte az orosz katasztrófavédelmi tárca.

Robbanás történt az Egyesült Államok kabuli nagykövetségénél, 3 halott

Külföld - 2006-09-08

Hatalmas robbanás vetett szét egy katonai járművet csütörtökön az Egyesült Államok kabuli nagykövetségénél, négy személy meghalt, közte két szövetséges katona - közölte a rendőrség és szemtanúk.

Magyarok voltak a romániai magyarverők a helyi rendőrkapitány szerint

Külföld - 2006-09-06

A Bihar megyei magyarverők maguk is magyarok - árulta el az Új Magyar Szónak (ÚMSZ) Liviu Popa, Bihar megye rendőrfőkapitánya. A rendőrségi tisztségviselő egy sajtóértekezleten közölte ezt az információt a bukaresti napilap többször is elhangzott kérdésére.

Soha nem mutatják be a rájatámadást megörökítő filmet

Külföld - 2006-09-06

Soha nem fogják bemutatni azt a filmet, amely megörökítette Steve Irwin, az ausztrál "krokodilvadász" halálát. Ezt a természetbúvár-filmes menedzsere közölte.

Végre megvan a fiú a japán császári családban

Külföld - 2006-09-06

Kisfiú született a japán császári családban, így nem kell megváltoztatni az évezredes örökösödési rendet.

Szlovák-magyar történelmi megbékélést sürget a szlovák külügyminiszter

Külföld - 2006-09-05

El kellene töprengeni azon, vajon nem jött-e el a német-francia, majd a német-cseh mintára kivitelezhető magyar-szlovák történelmi megbékélés ideje - mondta a pozsonyi Pravdának adott interjújában kedden Ján Kubis szlovák külügyminiszter, aki a nap folyamán, a visegrádi országok külügyminisztereinek találkozója után kétoldalú megbeszélést folytat Pozsonyban a magyar diplomáciát vezető Göncz Kingával.

Pozsonyban tárgyalnak a visegrádi külügyminiszterek

Külföld - 2006-09-05

Pozsonyban találkoznak kedden a visegrádi négyek külügyminiszterei, majd Göncz Kinga, a magyar diplomácia vezetője szlovák kollégájával, Jan Kubissal külön tárgyal a két ország viszonyáról.

Meghalt a Krokodilvadász

Külföld - 2006-09-04

Egy mérges rája csápjától szerzett nagyerejű ütés következtében meghalt hétfőn Steve Irwin, a világszerte Krokodilvadászként ismert ausztrál természetvédő.

Az EU energiaügyi biztosa nyugtalanítónak tartja az orosz gázellátást

Külföld - 2006-09-04

"Meglehetősen nyugtalanítónak" nevezte az Európai Unió energiaügyi biztosa azokat a felvetéseket, amelyek megkérdőjelezik, hogy Oroszország képes lesz teljesíteni gázszállítási kötelezettségeit Európával szemben.