Külföld

Eredmények megjelenítése 4861-től 4880-ig 5111 találatból.

George Bush ismét vétózni fog?

Külföld - 2007-01-12

Az embrionális őssejtekkel folytatott kutatások szövetségi támogatásáról döntött csütörtökön az amerikai képviselőház, George Bush azonban ismét elnöki vétót helyezett kilátásba. A washingtoni törvényhozás alsóházában 253-174 arányú szavazáson fogadták el a törvényjavaslatot, ami azonban elmarad az elnöki vétó leküzdéséhez szükséges kétharmados többségtől.

Új olajháború kezdődik?

Külföld - 2007-01-08

Hétfőn, a kora délutáni órákban leállt a Fehéroroszország felől Ukrajnába irányuló kőolajszállítás, emiatt - az ukrán tranzitkészlet elfogyása után - várhatóan hétfő este leáll a szállítás a Barátság vezetéken Magyarországra is - tudatta közleményében a MOL. 

A román EU-biztos szerint az Unió nem vizsgálódik a kolozsvári egyetem ügyében

Külföld - 2007-01-04

Románia január elsejétől hivatalba lépett, a többnyelvűségért felelős EU-biztosa kínosnak tartja a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetemen (BBTE) kialakult helyzetet. Leonard Orban ugyankkor leszögezte: az Unió az ügyben nem indíthat vizsgálatot. A kolozsvári Krónika című lapnak nyilatkozva úgy vélte: a BBTE ügyében csak a párbeszéd hozhat megoldást.

Felháborodás a reptéren: lemeztelenít az átvilágító gép

Külföld - 2007-01-03

Többen is bepereltek egy kanadai reptér őrzésvédelméről gondoskodó céget az általuk használt túl jól működő átvilágító gép miatt. Sokak szerint az évszázad egyik legnagyobb (vagy legfélresikerültebb) találmánya is lehet az az egyik kanadai reptéren használt speciális átvilágító gép, melyet elsődlegesen a testre, ruha alá erősített fegyverek és robbanóanyagok kimutatására fejlesztettek ki.

Kárpátaljára látogat Juscsenko elnök?

Külföld - 2007-01-02

A Kárpátalja Megyei Állami Közigazgatás elnöke szerint nem kizárt, hogy a téli szabadságát jelenleg az Ivano-Frankivszk megyei hutai rezidenciáján töltő elnök átruccan Kárpátaljára az Aknaszlatina–Máramarossziget ukrán-román határátkelő ünnepélyes megnyitásának alkalmából.

Félnek és gettósodnak a kisebbségek Vajdaságban!

Külföld - 2007-01-02

Ana Tomanova Makanova, a Szlovák Nemzeti Tanács elnök asszonya és a vajdasági nemzeti tanácsok koordinátora szerint a szerbiai hatalom nem tett semmit a kisebbségvédelem rendezése terén. E téren jogi anarchia és teljes káosz uralkodik – nyilatkozta a Betának.

Védeni szeretnék a jegesmedvéket

Külföld - 2006-12-30

Az amerikai kormány javaslatot készített elő arra vonatkozóan, hogy a jegesmedvék mihamarabb kapják meg a "veszélyeztetett faj" minősítést - adta hírül a The Washington Post, című amerikai napilap.

Markó–Tőkés találkozó Marosvásárhelyen

Külföld - 2006-12-29

Az RMDSZ kormánykoalícióba lépésekor megfogalmazott prioritásai közül a kisebbségi problémák megoldása várat még magára – jelentette ki tegnapi sajtóértekezletén Markó Béla, az RMDSZ elnöke. A Tőkés László püspökkel való megbeszélés során tegnap sem történt előrelépés az európai parlamenti lista közös jelöltjeinek ügyében.

Chirac a féke az EU-alkotmánynak

Külföld - 2006-12-19

Erősen megosztja az uniós tagállamokat az európai alkotmány jövője, s különösen a korábbi szerződést elutasító Franciaország és Hollandia ellenzi a gyors kezdeményezéseket. Erről számolt be jól értesült brüsszeli forrásokra hivatkozva tegnap a Financial Times Deutschland.

 EU-tagállamok minden 100 eurónyi bevételből 99 eurócentet  közösségi célokra.

Külföld - 2006-12-15

Az Európai Parlament csütörtökön elfogadta a 2007–2013 közötti időszak első költségvetését. A jövő évi büdzsé 115,5 milliárd euróban határozza meg a kifizetések főösszegét, vagyis 2007-ben az EU-tagállamok minden 100 eurónyi bevételéből 99 eurócentet fordítanak közösségi célokra.

Több személyt fertőzhetett meg a polónium Hamburgban

Külföld - 2006-12-12

Mérgezés jeleit találták meg a "hamburgi szálat" jelentő Dmitrij Kovtun orosz üzletember - korábbi KGB-ügynök - volt feleségének, két gyermeküknek és Kovtun élettársának szervezetében. A tényleges sugárfertőzöttséget a hatóságok egyértelműen még nem állapították meg.

Polónium nyomaira bukkant a rendőrség Hamburgban

Külföld - 2006-12-11

A polónium 210-es sugárzó izotóp nyomaira bukkant a német rendőrség egy hamburgi lakásban. A rendőrség Alekszandr Litvinyenko meggyilkolásának hátterét kutatva a lakásban már előző nap sugárzó anyagra gyanakodott, akkor azonban nem tudta még teljes bizonyossággal megállapítani, hogy polónium nyomairól van-e szó.

Meghalt Augusto Pinochet, volt chilei diktátor

Külföld - 2006-12-11

Elhunyt Augusto Pinochet volt chilei elnök, aki 1973 és 1990 között irányította vaskézzel a dél-amerikai országot - jelentette vasárnap a chilei televízió. A 91 éves exdiktátor halálát szívelégtelenség okozta egy héttel infarktusa után - közölte a santiagói katonai kórház.

Minden eddiginél alacsonyabbra zuhant Bush népszerűsége

Külföld - 2006-12-11

George Bush amerikai elnök népszerűsége minden korábbinál alacsonyabbra, 30 százalékosra zuhant - a Zogby Poll intézet a hét végén tette közzé friss telefonos felmérésének eredményét. Bush támogatottságát még a félidős kongresszusi választások előtt, októberre sikerült 36 százalékra feltornázni.

Bush csak megfelelő feltételek esetén von ki csapatokat Irakból

Külföld - 2006-12-08

Az Egyesült Államok csak akkor vonja ki 2008 elejéig harcoló katonai alakulatait Irakból, ha azt a körülmények valóban lehetővé teszik - közölte George Bush. Az amerikai elnök Tony Blair brit miniszterelnökkel csütörtökön Washingtonban folytatott megbeszélése után nyilatkozott erről.

Oszama bin Laden életben van az amerikai hírszerzés szerint

Külföld - 2006-12-07

Minden bizonnyal életben van az al-Kaida terrorszervezet első számú vezetője. Oszama bin Laden és helyettese, Ajman az-Zavahri, megúszta az öt éve ellene folyó hajtóvadászatot és továbbra is támadásokat tervez - írta a legfrissebb amerikai hírszerzési jelentésekre hivatkozva a szerdai The Washington Times.

Szexbotrányba keveredett a lengyel miniszterelnök-helyettes

Külföld - 2006-12-05

Szexbotrányba keveredett egy hétfői lapjelentés szerint Andrzej Lepper, a lengyel kormányfő egyik helyettese: egy nő azzal vádolta meg őt és pártjának több tagját, hogy szexuális szolgáltatás fejében vettek fel női alkalmazottakat. Az ellenzéki pártok felszólították Jaroslaw Kaczynski kormányfőt, hogy menessze Leppert.

A libanoni hadsereg erősítést vezényelt a forrongó Bejrútba

Külföld - 2006-12-05

Erősítésként újabb katonákat vezényelt Bejrútba a libanoni hadsereg, mert egy síita tüntető meggyilkolása miatt attól tartanak, hogy a kormányellenes megmozdulások esetleg felekezetközi erőszakhullámba torkollhatnak.

A pápa szerint törökországi vizitje a keresztény-muzulmán párbeszédet szolgálta

Külföld - 2006-12-04

A keresztény-muzulmán párbeszédet és a keresztény egyházak mind őszintébb együttműködését szolgálta a pápa szerint törökországi vizitje. XVI. Benedek szokásos vasárnapi úrangyala imádsága keretében, annak elhangzása előtt emlékezett meg szavai szerint nagy jelentőségű, pénteken befejeződött négynapos törökországi apostoli látogatásáról.

Felrobbant egy angliai tűzijáték-üzem

Külföld - 2006-12-04

Felrobbant vasárnap délután egy családi vállalkozásban működő tűzijátékgyár Délkelet-Angliában. A detonáció az Anglia délkeleti csücskében lévő East Sussex grófság Halland nevű településének közelében történt. A robbanás erejére jellemző, hogy a kialakult gombafelhőt 15 kilométer távolságból is látni lehetett, és a légnyomás ugyancsak több kilométeres körzetben okozott épületkárokat.