Külföld

Eredmények megjelenítése 4861-től 4880-ig 5217 találatból.

 A Kommerszant kételkedik, hogy újságírója öngyilkos lett

Külföld - 2007-03-05

Kételyeit fogalmazta meg hétfőn a Kommerszant című orosz lap azzal kapcsolatosan, hogy öngyilkosságot követett volna el az újság katonai tudósítója, Ivan Szafronov. Szafronov pénteken esett ki egy moszkvai ötemeletes ház lépcsőházi ablakából, a rendőrségi nyomozásban pedig túlsúlyban van az a feltételezés, hogy az újságíró öngyilkosságot követett el.

 Megkezdték a koppenhágai ifjúsági ház lebontását

Külföld - 2007-03-05

Megkezdték hétfőn Koppenhágában annak az ifjúsági háznak a lebontását, amelynek lakóinak múlt heti kilakoltatása nyomán súlyos zavargások törtek ki a dán fővárosban - jelentette a dán Tv2 News hírcsatorna.

 Lavinaomlásban életét vesztette egy gyermek Oroszországban

Külföld - 2007-03-05

Egy tízéves gyermek életét vesztette, három személy pedig eltűnt a legismertebb oroszországi síparadicsomban, miután lavina zúdult a 2014-es téli olimpiai játékok megrendezésére pályázó Szocsi üdülőváros közelében fekvő Krasznaja Poljana sífelvonójára.

 Japán és Észak-Korea kétoldalú tárgyalást tart

Külföld - 2007-02-28

Kétoldalú megbeszélést tart Japán és Észak-Korea március 7-8-án Vietnamban, hogy megvitassák a diplomáciai kapcsolatok felvételének és a kölcsönösen vitás kérdések rendezésének lehetőségeit - közölte szerdán egy magas rangú japán kormányzati illetékes.

 Elhalasztják az Atlantis március 15-i indítását a jégeső okozta kár miatt

Külföld - 2007-02-28

Elhalasztják az Atlantis űrsikló március 15-ére tervezett indítását, mert a jégeső megrongálta a külső üzemanyagtartályát - jelentette be kedden a NASA. Az űrsiklót az indítóállásról hangárba vontatják. Az űrközpont térségében hétfő délután átvonult zivatarban az esővel együtt jégdarabok is hullottak az Atlantisra.

 Kivonul a British Council Magyarországról

Külföld - 2007-02-26
Másfél évvel a BBC világszolgálata után a külföldre irányuló brit ismeretterjesztés másik letéteményese, a British Council is kivonul Magyarországról és több más európai országból, hogy tevékenységét elsősorban az iszlám világban erősíthesse.

 Tagadják a vádat a rágalmazásért is beperelt halálra ítélt bolgár ápolónők

Külföld - 2007-02-26

Tagadta az ellene felhozott rágalmazási vádat a vasárnapi meghallgatáson a Líbiában halálra ítélt öt bolgár ápolónő és egy palesztin orvos, és ismét megerősítették, hogy kínozták őket a letartóztatásban töltött idő alatt.

 Francia szakértő szerint Iránnak 2008-ban már atombombája lehet

Külföld - 2007-02-26

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) jelentésében foglaltak alapján Iránnak 2008-ban atombombája lehet, de nem valószínű, hogy ennél korábban az Egyesült Államok katonai támadást indítana a perzsa ország ellen - állítja Bruno Tertrais, a párizsi Stratégiai Kutatási Alapítvány szakértője a Le Journal du Dimanche című francia vasárnapi újságnak adott interjújában.

 Rice a "megállító gomb" megnyomását kérte Teherántól

Külföld - 2007-02-26

Az amerikai külügyminiszter a "megállító gomb" megnyomását kérte Teherántól, miután az iráni elnök vasárnap visszafordíthatatlannak minősítette országa atomprogramját. Condoleezza Rice arra a kijelentésre válaszolt, amelyben az elnök Iránt egy olyan vonathoz hasonlította, amelynek nincs fékje és hátramenete.

Öngyilkos merénylet egy bagdadi egyetemnél, 40 halott

Külföld - 2007-02-26

Legalább negyven ember meghalt és több mint harminc megsebesült vasárnap egy öngyilkos merénylő akciója következtében egy bagdadi egyetemen. A merénylő be akart lépni a Musztansziríja egyetem gazdasági és közigazgatási karának épületébe, de az őrök megakadályozták ebben, ezért működésbe hozta a testére erősített robbanószerkezetet.

Iránban sikeres űrrakéta-kísérletet hajtottak végre

Külföld - 2007-02-26

Irán sikeresen felbocsátott vasárnap egy rakétát, amely elérte a világűrt. A teheráni televízióban ezzel kapcsolatban elhangzott bejelentés nem egyértelmű, de feltehetően azokra az iráni erőfeszítésekre utal, hogy kereskedelmi célú műholdakat állítsanak Föld körüli pályára.

 Izraeli csapatok razziát tartottak Nábluszban

Külföld - 2007-02-25

Izraeli katonai gépkocsik és páncélos járművek tucatjai hatoltak be vasárnap a ciszjordániai Náblusz városba, amelyben kijárási tilalmat vezettek be. Az izraeli hadsereg közlése szerint egy robbanóanyagot előállító laboratóriumot találtak, és a katonák több helyen tűzharcba keveredtek. Sebesültekről egyik fél sem tett említést.

Royal felzárkózott Sarkozyhez

Külföld - 2007-02-25

Két hónappal a franciaországi elnökválasztás első fordulója előtt a szocialisták jelöltje egy friss fölmérés szerint ledolgozta népszerűségi hátrányát a konzervatív tábor jelöltjével szemben.

 Jordánia: a palesztin kormánynak eleget kell tennie a kvartett elvárásainak

Külföld - 2007-02-25
Széles körű egyetértés él az arab országok körében, hogy a leendő palesztin egységkormánynak eleget kell tennie a közel-keleti kvartett elvárásainak - jelentette ki II. Abdalláh jordániai király egy izraeli tv-csatornával készült interjújában.

Az olasz államfő nem fogadta el Prodi lemondását

Külföld - 2007-02-24

Az olasz államfő nem fogadta el Romano Prodi miniszterelnök lemondását, s arra kérte őt szombaton, hogy maradjon meg posztján, és a jövő héten a parlament kérjen bizalmi szavazást. Giorgio Napolitano így próbálja meg megoldani a belpolitikai válságot, amelyet Prodi szerdai lemondása idézett elő.

A brit sajtó szerint Izrael Washington jóváhagyására vár, hogy megtámadja Iránt

Külföld - 2007-02-24

Izrael csak Washington jóváhagyására vár, hogy repülőgépekkel megtámadjon iráni atomlétesítményeket - írta izraeli forrásokat idézve szombaton a The Daily Telegraph konzervatív brit napilap.

Újabb külföldi újságíró működési engedélyét vonták vissza Kubában

Külföld - 2007-02-24

Az amerikai The Chicago Tribune és a mexikói El Universal című újság tudósítói működési engedélyének visszavonása után a kubai hatóságok nem hosszabbították meg a BBC brit televízió és rádió munkatársának akkreditációját sem, a Reuters brit hírügynökség tudósítói pénteken még a döntésre vártak.

Göncz Kinga: Európának új vízióra van szüksége

Külföld - 2007-02-23

A magyar külügyminiszter szerint új vízióra van szüksége Európának. Göncz Kinga erről az EU-bővítés és a szomszédságpolitika felülvizsgálatáról szóló konferencián beszélt pénteken, Budapesten.

Az EU-biztos bízik az amerikai vízumkönnyítésben

Külföld - 2007-02-22

Az Európai Unió jogi és igazságügyi biztosa bízik abban, az amerikai kongresszus még az idén jóváhagyja azt a törvényjavaslatot, amelynek alapján a vízumkötelezett uniós tagországok, köztük Magyarország lekerülhetne a diszkriminációs listáról.

 Csehország 2012-ben vagy 2013-ban vezethetné be az eurót

Külföld - 2007-02-22

Csehország 2012-ben vagy 2013-ban térhetne át az euró használatára - véli Alexandr Vondra, az európai ügyekért felelős cseh miniszterelnök-helyettes. "A közös európai pénznem, az euró bevezetése azon reformok megvalósításának a függvénye, amelyeket a korábbi kormányok állandóan halasztgattak.