Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 2141-től 2160-ig 2161 találatból.

Gyurcsány Ferenc parlamenti beszéde

Az alábbiakban közzétesszük Gyurcsány Ferenc miniszterelnök beszédét, amit a bizalmi szavazás előtt mondott a parlamentben.

Joggal a Jogállamiságért Egyesület: levél a köztársasági elnöknek

Tisztelt Elnök Úr!

Ön a Magyar Köztársaság elnökeként az önkormányzati választások estéjén, még az eredmények ismerete előtt beszédet intézett hozzánk, magyar állampolgárokhoz, amelyben értékelte Magyarország jelenlegi politikai helyzetét, és morális fenntartásait fogalmazta meg a magyar miniszterelnökkel szemben.

MDF: Ha kell, egyedül képviseljük a felelős, nemzetépítő jobboldalt

 A Magyar Demokrata Fórum szerint a Magyar Köztársaság Országgyűlése nem működhet ellenzék nélkül, és az ellenzéknek vitáznia kell a kormánnyal, ellenőriznie kell a kormányt ahelyett, hogy az embereket utcára hívva ultimátumokat intéz hozzá.

Az MDF reakciója Tarlós István nyilatkozatára

 Tarlós István még Óbuda polgármestereként a következővel fenyegette meg az egyik ingatlan-eladási ügyben őt kérdező MDF-es politikust: ne ravaszkodj, mert leverem a szemüveged és ráugrok”.

Sólyom László köztársasági elnök beszéde urnazárás után

Az alábbiakban szó szerint közöljük Sólyom László köztársasági elnöknek az önkormányzati választás estéjén, urnazárás után, az eredmények ismertté válása előtt mondott beszédét:

Búcsú Sütő Andrástól

    Fölmérhetetlen a veszteség. Óriás szálfa dőlt ki, amelynek a leveleit már régóta nem tudta megrezdíteni semmiféle csalfa szél. Példa volt: a hűség, a tisztesség, az emberség és magyarság példája. Kisebbségi leszorítottságból, a politika változatos tébolyait legyőzve emelkedett a nemzet egésze fölé. Mindig mentett és épített. A gyász pillanatában nehéz végiggondolnunk, mik lennénk, ha nincsen ő.

Szakértői vizsgálóbizottságok: jövő héten indul a munka

Jövő héten kezdi el a munkát az a három szakértői vizsgálóbizottság, amely a lakossági pénzügyi szolgáltatások, a kiskereskedelem és a vezetékes energiaellátás (villamos energia, földgáz, távhő) piacáról készít elemzést a kormány számára. A független szakértőkből álló testületek tagjai nem kapnak díjazást munkájukért. Minderről mai ülésén döntött a kormány.

MDF:Az MSZP és a Fidesz politikai csatározása előre hozta az Európai Bizottság döntését

A Magyar Demokrata Fórum megnyugvással fogadta, hogy az Európai Bizottság elfogadta a konvergencia programot, mert mindannyiunk közös érdeke, hogy az ország pénzügyi helyzete rendeződjön.

Gyurcsány Ferenc úrnak, a Magyar Köztársaság miniszterelnökének

Miniszterelnök Úr!2004 szeptemberében az államfő Önhöz intézett kérdésére válaszolva Ön határozottan kijelentette, hogy nincs személyét érintő olyan összeférhetetlenségi, illetve más jogi vagy politikai körülmény, amely megkérdőjelezné a kormányfői felelősség vállalását, a parlamenti többség biztosítását, a kormányfő és a kormány alkotmányos és hatékony működését. Erre kifejezetten utalt a köztársasági elnök Országgyűlésnek küldött átirata, melyben Önt javasolta a Magyar Köztársaság miniszterelnökének.

A ciklus utolsó megyei közgyűlése

Cikluszáró ülését tartotta a megyei közgyűlés a Megyeháza Árpád termében. Egyebek mellett beszámoló hangzott el az elmúlt 4 év munkájáról.  

Műtétre várva!

Legyen már egyszer egy pártvezető őszinte: mondja ki: "Eddig jobban éltünk, mint ahogyan dolgozunk, ezentúl jobban és többet kell dolgoznunk és rosszabbul fogunk élni."

FELHÍVÁS A MAGYAR JOBBOLDALHOZ, A FIDESZ, A KDNP ÉS AZ MDF FRAKCIÓVEZETŐJÉHEZ  

 Tisztelt Frakcióvezető Urak!

A Magyar Demokrata Fórum egyetért a köztársasági elnök úrral abban, hogy a magyar demokratikus politika a rendszerváltás óta nem látott mély válságba került. Mély bizalmi válság van.

Dávid Ibolya: Orbán Viktor a mai délutánon élete egyik legfelelőtlenebb nyilatkozatát tette

Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum elnöke a Fidesz elnökének megnyilvánulása kapcsán az alábbi közleményt bocsátotta ki:

 

A FIDESZ ELNÖKSÉGÉNEK FELHÍVÁSA

    A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség mindent megtesz annak érdekében, hogy alkotmányos eszközökkel elérjük a kormány távozását. A Fidesz szolidaritást vállal a most is az utcán tiltakozó, a kormány távozását kérő elkeseredett emberekkel.

Debrecenben csak az MSZP folytat programközpontú kampányt

A Debrecen Televízió szeptember 14-i Napszemle c. műsorában Papp László és Halász János azt állították, hogy az MSZP ahelyett, hogy saját programját ismertetné, csak politikai ellenfelét mocskolja be kampányában.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium közleménye

Szeptember 8-a az UNESCO 1965-ben meghozott döntése óta az Írástudatlanság Elleni Küzdelem Nemzetközi Napja. Magyarországon ma már a fiatalok megtanulnak írni, olvasni és számolni, de a nemzetközi felmérések azt bizonyítják, hogy sok esetben nem képesek használni ezeket a képességeket.

MÚOSZ: tartsák tiszteletben az újságírók szerzői jogait

 A MÚOSZ jogi képviseletet ajánl mindazoknak az újságíróknak és fotósoknak, akiket munkáltatóik, megbízóik a szerzői jog szellemét sértő módon foglalkoztatnak

A Magyar Orvosi Kamara nyilatkozata a traumatológusok által megindított érdekérvényesítési akció kapcsán

A Magyar Orvosi Kamara támogatja a traumatológusok kezdeményezése alapján, a törvénytelen és mértéktelen túlmunka megtagadása kapcsán kibontakozó mozgalmat.

Dr. Oláh Lajos levele Rácz Róbertnek

Az alábbiakban szó szerint közöljük azt a levelet, amelyet szeptember 4-én küldött dr. Oláh Lajos, az MSZP megyei elnöke Rácz Róbertnek, a FIDESZ-MPSZ regionális igazgatójának.

Sajtóközlemény: Igazságosabb közteherviselés szeptembertől

Igazságosabbá válik a teherviselés a szolidaritási adó és a kamatadó bevezetésével, valamint emelkedik a középső áfa-kulcs. Többek között ezek azok a változások, amelyek az Új Egyensúly program részeként szeptemberben lépnek életbe