Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 2381-től 2400-ig 2463 találatból.

Elvált apákat és gyermekeiket érintő utazási és közműtámogatások megszorításainak felülvizsgálata

Dr.Kóka János miniszter úr részére

Tisztelt Miniszter Úr!

 

Sajtóhírekből jutott tudomásunkra, hogy kormányzati intézkedéssel korlátozni kívánják a különböző utazási kedvezményeket, így többek között a diákok utazását, csak lakóhelyükre utazhatnának kedvezményesen.

Megújul a határon túli magyarokkal foglalkozó intézményrendszer

Takarékosabb intézmények és átláthatóbban, egyúttal hatékonyabban működő támogatási rendszer segíti 2007. január 1-jétől a határon túl élő magyarokat. A kormány legutóbbi ülésén döntött a határon túli magyarokkal foglalkozó intézményrendszer, valamint a nemzeti és etnikai kisebbségekkel foglalkozó szervezetek átalakításáról is.

Micsoda év! - Liberális 2006

Ez, a kétezerhatos, olyan nagyon igazán a liberálisok éve volt. Fontos dolgok történtek velünk, és éppen ezért az országgal is.

Rész-év, rész-értékelés

Karácsony előtt az önkormányzat szocialista frakciója megfogalmazza és közreadja néhány tapasztalatát a tíz hete megalakult új önkormányzat és városvezetés tevékenységéről.

2006 a hazugságok éve volt

Zavar keletkezett az MSZP kommunikációjában, erre enged ugyanis következtetni az az értékelés, amelyet Lendvai Ildikó frakcióvezető tett közzé szerda délelőtt.

2007-es költségvetés: felzárkózás nélküli megszorítás

Ha értékelésünket egy mondatban kellene összefoglalni, akkor azt mondanánk: gazdasági felzárkózás nélküli megszorítást, pénzbehajtást hajt végre a 2007-es költségvetés - foglalta össze a december 18-án elfogadott anyag végső számait Varga Mihály.

Az MDF Hajdú-Bihar Megyei Szervezete Dávid Ibolyát javasolja újra elnöknek

A Magyar Demokrata Fórum kétévenkénti szokásos tisztújítására került sor a Hajdú-Bihar Megyei Szervezetben is 2006. december 15-én. A helyi szervezetek tisztújítása és a választókerületi egyeztető fórumok delegálása alapján az MDF Megyei Választmánya újjáalakult, amely újra elnököt, elnökséget, az Etikai Bizottság és a Számvizsgáló Bizottság tagjait, valamint az Országos Választmány küldötteit választotta meg az MDF Alapszabályának értelmében.

A Fideszes városvezetés tagjai országos politizálásuk eszközeként használják a város iskoláit!

A sztrájkjog alkotmányos alapjog! Mi liberálisok mindent megteszünk azért, hogy a munkavállalók élhessenek ezzel a kemény eszközzel. Az egy teljesen más kérdés, hogy azok a célok, amelyeket kitűztek, számomra elfogadhatók-e! Természetesen megértem a sztrájkoló pedagógusokat, hiszen úgy érzik, alapvető érdekeik sérülnek.

Az MDK különvéleménye a debreceni vízdíjak ügyében

A Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportja Debrecen Megyei Jogú Város Közgyűlésének mai ülésének, a Debreceni Vízmű Rt. 2007. évre vonatkozó víz-és csatorna szolgáltatási díj emeléséről szóló előterjesztéssel kapcsolatban a következő észrevételt teszi.

A Pedagógusok Szakszervezete nem támogatja a sztrájkot

A közoktatás területén 2006. december 15-ére meghirdetett sztrájkot a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) vezető testületeinek döntése alapján nem támogatja. Nem azért, mert elégedett a nevelési-oktatási intézmények helyzetével, a pedagógusok élet- és munkakörülményeivel. Azért, mert olyan felelőtlen akciónak tartja, amely nem eredményekhez, hanem a munkavállalók elmarasztalásához vezethet.

Széndioxid-aukció, avagy mire fordítjuk a 2,3 milliárdot?

    Miközben Magyarország folyamatosan késlekedik a vonatkozó uniós irányelvből következő széndioxid-kvóta kiosztásának időbeli benyújtásával (két éven belül másodszor helyezte a Bizottság kilátásba a kötelezettségszegési eljárást), a direktívából származó pénzhaszon megszerzésében sietősek vagyunk.

„Két milliárd nyomában“

Az M3- as Ökoturisztikai és Tájtörténeti Parkkal kapcsolatos beruházás és pihenőpark jelenlegi helyzete

Kormányszóvivő: hamarosan nyilvános lesz, hogy kiket jutalmaz a kormányfő

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hamarosan dönt arról, hogy melyik miniszter mekkora jutalmat kap, és ezt nyilvánosságra hozzák - közölte Danks Emese kormányszóvivő. A jutalmak összegéről még nem döntött a miniszterelnök - hangsúlyozta.

MDF: ötletszerű a kormány közlekedési koncepciója

A kormány közlekedés átalakításával kapcsolatos intézkedései - személyszállítási törvény nélkül - csupán ötletszerű, költségkímélő lépéseknek tekinthetők.

A Magyar Demokrata Fórum álláspontja szerint haladéktalanul a parlament elé kell terjeszteni a személyszállítási törvényt és ebben kell azokat a prioritásokat meghatározni, amelyek egy átgondolt reform alapját képezhetik.

A kormány döntött a regionális munkaügyi központok helyszínéről

A kormány szerdai döntése alapján a jelenlegi 20 megyei munkaügyi központot 7 regionális központ váltja fel. Regionális munkaügyi központ jön létre Békéscsabán, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Székesfehérváron, Szombathelyen valamint Budapesten.

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége közleménye

Tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Önkormányzatok Szövetsége, melyen egyhangú szavazattal elfogadták Dr. Gémesi György elnökké választását. Gödöllő polgármestere 1991 óta folyamatosan áll a szövetség élén, és ismét 4 évre kapott bizalmat. Társelnökké választották Borbély István Polgárdi polgármesterét. Az elnökség tagjai: Szeifert Ferenc (Berettyóújfalu), Gegesy Ferenc (Budapest IX. kerület), Vécsey László (Szada), Prozlik László (Gádoros) és Ónodi Miklós (Ráckeresztúr)

2006. december 5. Az Összetartozás Napja

A Magyar Demokrata Fórum Hajdú-Bihar Megyei Szervezete 2005. december 5-ére meghirdetette az Összetartozás Napját. A széthúzás helyett ez a dátum a magyarság együvé tartozását jelképezi még ma is!

Nyílt levél a Babeş-Bolyai Tudományegyetem oktatóihoz és diákjaihoz

Kedves kollégák!

 

2006. november 30-án lemondtam a BBTE-n betöltött rektorhelyettesi tisztségemről.

2004 tavaszán hatalmas optimizmussal vállaltam el ezt a megtisztelő feladatot. A magyar kollégák döntő többsége támogatott szavazatával a választáson, és a megválasz­tott rektor is elfogadott.

Miért kell most is a parlagfűről beszélni

A Parlagfű Fórum összefoglaló tanulságaként elmondhatjuk, hogy a parlagfűmentesítéshez szükséges eszközrendszer, jogi és szervezeti háttér az utóbbi néhány év során elérte e népegészségügyileg fontos feladat ellátásához szükséges szintet.

MDF: a kormány azonnal tegyen lépéseket a Babes-Bolyai Tudományegyetemen kialakult helyzet megoldása érdekében

A Magyar Demokrata Fórum mély felháborodását fejezi ki amiatt, hogy a Babes-Bolyai Egyetem kizárta a magyar egyetemi képzésért küzdő két magyar oktatóját.