Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 2381-től 2400-ig 2637 találatból.

Legendák köszöntése

Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Sport Szakállamtitkársága - a nyári szünetet követően -, ismét köszöntötte sportéletünk azon legendás egyéniségeit, akik az elmúlt hónapokban töltötték be kerekévfordulós születésnapjukat.

Tájékoztató a gyülekezési jog gyakorlására vonatkozó szabályokról

    A rendezvények bejelentésére és a rend fenntartására vonatkozó szabályok

 

    A gyülekezési jogról szóló 1989. évi III. törvény (a továbbiakban: Gytv.) I. fejezete mindenkit megillető alapvető szabadságjogként rögzíti a gyülekezés jogát. A gyülekezési jog gyakorlása keretében békés összejövetelek, felvonulások és tüntetések tarthatók, amelyeken a résztvevők véleményüket szabadon kinyilváníthatják, illetve közösen kialakított álláspontjukat jogosultak az érdekeltek tudomására hozni.

Jogvédők a parkolási anomáliák ellen

A MÚOSZ Társadalompolitikai Szakosztálya, és a Jogvédő Egyesületek szövetsége a társadalmi béke érdekében összefogásra hívta fel a parkolási szolgáltatások károsultjait védő civil szervezeteket.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök 48 pontja: bővítjük a külső és védjük a hazai piacot (2.pont)

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium felülvizsgálja a Külgazdasági Stratégiát. A felülvizsgálat célja a relációs súlypontok pontosítása és a piacfejlesztéshez szükséges diverzifikált eszközrendszer meghatározása, s ezáltal hazánk külső piacainak bővítése, beleértve a korábban elveszített, az elmúlt években jelentős átalakuláson átment keleti piacaink visszaszerzését. Szintén célunk, hogy a magyar gazdaság még jobban integrálódjon a globális gazdasági folyamatokba.

Kormányzati teendők 2007-2008

Növekedés és munkahelyteremtés: patrióta gazdaságpolitika

 

1.         Átfogó kis- és középvállalkozás-fejlesztési és támogatási programot indítunk

 

Ezzel a programmal 7 év alatt 100 ezer magyar vállalkozást ér el a kormányzat, több mint 2000 milliárd forinttal bővítve fejlesztési forrásaikat.

A Happy Art Fesztivál idei díjai

A legjobb előadásért járó DOTTORE-díjat a budapesti Katona József Színház Portugál című előadása kapta. A legjobb rendezésért járó CAPITANO-díjat Mácsai Pál vehette át. A legjobb férfialakításért járó ARLECCHINO-díjat Széles László és Eperjes Károly érdemelte ki. A legjobb női alakításért járó COLOMBINA-díjjal Básti Julit és Börcsök Enikőt jutalmazták.

A fő- és mellékúthálózat őszi felújítása

Gazdasági és Közlekedési Minisztérium a Magyar Közút Kht. közreműködésével a költségvetési célértékeknél nagyobb matricabevételekből mintegy 5,8 Mrd forintot fordít a fő- és mellékúthálózat burkolatának felújítására.  A közbeszerzési eljárás már folyamatban van, a munkák – profiljavítás, burkolatmegerősítés – október elején kezdődnek meg és várhatóan november végéig, december elejéig fejeződnek be.

Eörsi: A Jobbik által képviselt nézeteknek nem lehet helyük a XXI. század Magyarországán

Navracsics Tibor és Semjén Zsolt, a Fidesz és a KDNP frakcióvezetői előszeretettel hivatkoznak a nemzetközi sajtótájékoztatón elhangzott azon mondatomra, hogy Magyarországon nincs fasizmus és Magyarországon nincs fasiszta veszély sem”.

Amikor megköszönöm ellenzéki kollégáim megkülönböztetett figyelmét, tisztelettel kérem őket arra, hogy a jövőben ne mulasszanak el hivatkozni a sajtótájékoztatón elhangzott többi mondatomra sem.

Lépéselőny

Közismert fogalom a sakkozásban a lépéselőny, amivel partit, esetleg meccset, lehet nyerni, míg a lépéshátrány a fenyegető vesztés jele. Mi öreg szocialisták, (akik nyögjük a mai visszájára fordult erkölcsöt, ami szerint a karriervágy súlytalan vétek, míg a meggyőződés halálos bűn), sokat vártunk Gyurcsány miniszterelnök úrtól. Főleg azért, mert a karaktere frissítő szélként lengte be a már lassan büdösödni kezdő honi közélet konzervatív jobb és még konzervatívabb baloldalát egyaránt.

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Országos Választmányának határozata

1.    A szocialista-szabaddemokrata kormány napról napra durvább és erőszakosabb eszközökkel és módszerekkel sérti meg az önkormányzatok alkotmányban rögzített jogát. Az egészségügyi intézmények pénzügyi forrásainak elvonása előrevetíti működésük ellehetetlenülését.

 

2.    A Fidesz elutasítja a probléma megoldására irányuló kormányzati szándékot, azaz az üzleti, profitalapú, fizetős egészségügy kialakítását.

Matejka Zsuzsanna közleménye

A Magyar Gyógyszerész Kamara - a gyógyszerforgalmazás megkönnyítésének régi ellenzője - etikai vizsgálatot kezdeményezett ellenem, csatlakozva az elmúlt napok, hetek lejárató kampányához.

Az Országos Cigány Önkormányzat nyílt levele a Magyar Köztársaság Miniszterelnökéhez

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

 

A magyarországi cigányság felelős vezetőiként azért fordulunk Önhöz, hogy figyelmét egy általunk több mint aggályosnak tartott folyamatra irányítsuk. Egy politikai párt rendre a XX. század legsötétebb időszakára emlékezető stílusban kelt cigány polgártársaink ellen hangulatot, a félelem és megosztás csíráját vetve ezzel el a cigányság és a többségi társadalom körében. A "Magyar Gárda" megalakulásával a szellemi gyújtogatóknak már eszköz is kerül a kezükbe ahhoz, hogy ne csak szóban támadják az általuk nemkívánatosnak tartott magyar állampolgárokat.

Kóka János nyílt levele Orbán Viktornak

Tisztelt Elnök úr!

Vannak olyan események, amelyek egyértelmű szavakat és tetteket követelnek. A Magyar Gárda, mint a Jobbik nevű szélsőjobboldali politikai párt félkatonai szervezetének megalakulása bizonyára ezek közé tartozik. Az elmúlt hét megszólalásait figyelve, megállapítható, hogy a Fidesz a mai napig nem foglalt állást egyértelműen egy olyan ügyben, amely hazánkban és külföldön sokakat megbotránkoztatott és jogos félelemmel töltött el.

Gyurcsány Ferenc válaszlevele a Zsidó Világkongresszusnak

Tisztelt Kongresszus, Kedves Barátaim!

 Szeretném Önöket biztosítani arról, hogy megértem, átérzem és osztom az Önök aggodalmát az Európában, illetve a világban tapasztalható idegenellenesség újbóli terjedése, erősödése miatt.

Fővárosi Szülők Egyesületének közleménye: Ingyenes tankönyvellátás az egyházi-, a magán-, és az alapítványi iskolákban

Felhívjuk az egyházi-, a magán-, és az alapítványi iskolákba járó ingyenességre jogosult tanulók és szüleik figyelmét, hogy nekik is jár a normatív költségvetési támogatás a tankönyvek megvásárlásához.

Elítélő nyilatkozat

A jelen nyilatkozatot aláíró szervezetek elítélik az erőszak és a megkülönböztetés minden formáját, ezért aggodalommal figyelik a Magyar Gárda megalakulását. Okkal tarthatunk egy olyan, tagjait fizikai kiképzésben is részesítő egyesület létezésétől, amelynek alapítója annak a Jobbiknak az elnöke, amely idén megpróbálkozott azzal, hogy a magyar melegek hagyományos felvonulásának résztvevőit jóelőre megfélemlítse.

Tankönyvtámogatás jár az egy- és kétgyermekes családoknak is!

Az ingyenes tankönyvellátásra jogosultak számára biztosított 10 000 Ft/fő költségvetési hozzájárulás mellet az iskolák az összes tanuló után fejenként 1000- 1000 forint általános támogatást is kapnak ebben az évben, amelyből az iskola további kedvezményeket állapíthat meg az egy és két gyermekes családok számára.

 

Az antifasiszták közösségét tömörítő Magyar Antifasiszta Liga felhívása

    A fasiszta szellemiségű, a nyilas vészkorszak szimbolikáját, saját jelképükként megjelenítő csoportok az ordas eszméik terjesztése, a minden jóérzésű embert felháborító nyílt provokációik mellett, most már egy erőszakra szervezett horda, az u.n. Magyar Gárda szervezésébe is belefogtak.

Díjak és kitüntetések

A nemzeti ünnep alkalmából összesen 17 különböző díjat és kitüntetést adott át Sólyom László köztársasági elnök és Hiller István kultuszminiszter az arra érdemeseknek. Több népszerű színész, költő, tudós és médiaszemélyiség is elismerésben részesült, de kitüntetést kapott több, a fővárosi iskolaösszevonások áldozatául esett intézmény dolgozója, és a Magyar Telecom elnöke is.

MDF: öncélú PR-ötletelés és sérelmi politizálás helyett induljon újra az egyeztetés a pártfinanszírozásról!

A párt- és kampányfinanszírozás kérdésében még talán soha nem volt ennyire közeli a megegyezés lehetősége, azonban az SZDSZ és a Fidesz-MPSZ kicsinyes és öncélú PR-ötletlésének hála a magyar társadalom ismét szegényebb lett egy illúzióval. Az MDF arra szólítja fel a politikai pártokat, hogy a holtpontról való elmozdulás érdekében a sérelmi politizálás helyett üljenek asztalhoz, és folytassák az egyeztetéseket.