Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 2401-től 2420-ig 2637 találatból.

Eörsi Mátyás (SZDSZ) közleménye

    A Szabad Demokraták Szövetsége szerint ma Magyarországot az a gondolkodásmód fenyegeti, amit a Jobbik próbál terjeszteni.

Orbán, a bibliofób

Közmondásos magyar kreativitás ide, dicső pannon szürkeállomány oda, Orbán Viktor láthatóan külföldi minták (erőltetett) koppintására rendezkedett be. Nem is oly rég még a kedélyes (amúgy arcpirítóan gátlástalan) populista, Silvio Berlusconi módszereiről zengett ódákat. Aztán az olasz médiamilliárdos idol bukott (de legalább köztörvényes ügyeit megúszta), így Orbán is felhagyott heveny emlegetésével.

Külhoni magyarok kulturális fesztiválja a pesti rakparton

Idén első ízben rendezik meg a külhoni magyarok kulturális fesztiválját, a Biennálét. Az augusztus 18-a és 20-a között a pesti alsórakparton zajló rendezvény célja a határainkon túl élő magyarok kulturális sokszínűségének bemutatása.

Népszavazás csak Fidesz kezdeményezésre lehet?

Kiderült, hogy a Fidesz Országos Választmányának tagja, Gulyás Gergely támadta meg az Alkotmánybíróságnál Kálmán Lászlónak a Fidesz álságos népszavazási kezdeményezésével szemben világos, érthető kérdéseket megfogalmazó beadványát.

    Tiszta az Óbudai Hajógyári Sziget!

Tiszta terület fogadja az immár 15. alkalommal szervezett, nemzetközi hírű Sziget Fesztivál több tízezres közönségét az óbudai hajógyári szigeten, augusztus 7-én. Vasárnap délután 17 órára befejeződött az illegális hulladéklerakó felszámolása.

Legyen olcsóbb és több a demokrácia!

A Fidesz újabb javaslat-csomagot tett le arról, hogy a jövőben hogyan lehet a választások állami költségeit csökkenteni.

Nyitrai Zsolt emlékeztetett arra, hogy a Fidesz nemrégiben több pontba szedett javaslatcsomagot tett le arról, hogy hogyan csökkenthetőek a választások és szavazások költségei. Akkor a pártok kampányköltségeinek csökkentését, a politikai reklámok megszüntetését, a közvetlen választásról szóló törvény létrehozását, a kampányszámlák nyilvánossá tételét tanácsolták, valamint azt, hogy közpénzekből ne lehessen kampányolni, s kerüljön eltörlése a kampánycsend. A Fidesz most újabb javaslatokkal áll elő.

A miniszterelnök üzenete a Roma Holokauszt Emléknapján

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az alábbi levéllel emlékezett a roma holokauszt áldozataira.

Nehéz lesz a visszavágó: DVSC-TEVA – IF Elfsborg 0-1 (0-0)

A svédek szereztek előnyt a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának első mérkőzésén. A Loki 1-0-s vereséget szenvedett az Elfsborgtól.

′68: Orbán ellenforradalma

A politikai beszéd ellenforradalmi - ez az 1968-as párizsi jelszó jelzi, hogy Orbán Viktor máig erős ellenfelet hívott ki, amikor Tusnádfürdőn 2007 júliusában elérkezettnek látta az időt, hogy megtartsa e kultuszév gyászbeszédét.

Püspökre nem vonatkozik a törvény?

,,Én nem véleményt akarok mondani, nem lelkizni akarok, hanem egy pár tényt akarok közölni. Ezért mindjárt az elején említem, hogy nem dialógusra jöttem ide... Akinek nem adok szót jelentkezés után, addig az nem beszél!... Aki nem tud csendben lenni és közbe akar szólni, azt - megkérem akár az igazgatót, akár az igazgató-helyettest - fogja kézen és vezesse ki!"

ÉHSÉGSZTRÁJK a Magyar Rádió kirúgott munkatársaiért

Tisztelt munkatársaim, kedves rádióhallgatók, minden jóakaratú ember!

Laci in the Sky

Ahhoz képest, hogy a Sólyom László vendéghaján talált DNS-minták nem egyeznek meg a Horn Gyula pufajkáján megtelepedett hajhagymák sorszámával, egészen jól vagyunk. Vannak persze még elvarratlan szálak: hogy például a magunk erejéből gurultunk-e a rakpartra, avagy épp ellenkezűleg (sic!), egy jó szándékú DVD-kölcsönző segítségével araszoltunk a víz felé? Hogy fordított Hudini módjára mi magunk kötöztük össze magunkat, vagy valaki segített abban, hogy élethűnek látsszon, ami nem volt az.

Sérülnek a betegjogok a sümegi pszichiátrián

Miközben az egészségügyi átalakítások során továbbra is fontos, hogy a betegek jogai ne sérüljenek, és ennek részeként megismerhessék egészségügyi ellátásuk részleteit is, a sümegi pszichiátrián többszöri megkeresésre is megtagadják az egészségügyi dokumentáció kiadását.

M. M.-t többször kezelték a sümegi pszichiátrián, a kapott kezelésektől pedig egyre rosszabbul lett. Ezért keresett fel egy alapítványt, amely a pszichiátriákon történő emberi jogi sérelmekkel foglalkozik – a nő arról számolt be, egészsége károsodott a pszichiátriai kezelésektől.

Wass Albert ügy: az MSZP módosító javaslata

A közgyűlés szocialista frakciója nevében módosító indítványt nyújtok be a július 5-i közgyűlés 21. napirendi pontjához:

„A Közgyűlés – döntésének szakmai megalapozottsága érdekében – felkér a Debreceni Egyetem szakmailag illetékes szakembereiből (iro­dalmár, történész, filozófus akadémikusok, a határainkon túli magyar irodalom legjobb ismerői) álló ad hoc bizottságot, hogy tegyenek körültekintően megindokolt javaslatot az előterjesztésben szereplő Wass Albert szobor elhelyezésével kapcsolatban.”

450 millió forint a Szülőföld Alapból kulturális és egyházi célokra

Több mint 450 millió forint támogatást kapnak a Kárpát-medencei magyar pályázók kulturális és egyházi célokra a Szülőföld Alap forrásaiból. A támogatásból romániai, szlovákiai, szerbiai, ukrajnai, horvátországi, szlovéniai, ausztriai és a szórványban élő magyar pályázók részesülnek.

Éger István a Fidesz népszavazása ellen?

Az SZDSZ a napokban ismertette azt a reprezentatív, nagy mintán készült közvéleménykutatást, amely az egészségbiztosítás reformjának kérdéseit is érintette. A kutatásból az derül ki, hogy az emberek döntő része olyan modellt támogat, amelyben van választási lehetősége a biztosítók között.

Legyen nyilvános a parlagfüvet le nem vágók teljes listája!

 Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) javasolja, hogy a növényvédelmi hatóság saját honlapján hozza nyilvánosságra azoknak a nevét, akikkel szemben a parlagfű ki nem irtása miatt jogerősen bírságot szabtak ki.

Népegészség: kevesebb beteg, könnyebb gyógyulás   

  Az egészségügy, a magyarországi gyógyító és megelőző tevékenység javításában iránytűnk a józan ész és a magyar érdek. Ellene vagyunk minden olyan reformnak, amely felforgatja a gyógyítás világát, és kiszolgáltatottá teszi a betegeket. Az egészség nem üzlet, ezért nem engedjük sem a nyílt, sem a bújtatott privatizációt.

A Tubesre tervezett radar jogerős építési engedélyt kapott

A honvédelmi miniszter nem találta megalapozottnak a fellebbezéseket, ezért érvényes a Pécs melletti Tubes-tetőn működő katonai híradóbázis korszerűsítésére és radarállomás telepítésére vonatkozó építési engedély - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium az MTI-t. 

A Magyar Rádió közleménye

A Magyar Rádiót és annak minden munkatársát mélyen megdöbbentette és felháborítja a Kármán Irén független oknyomozó dokumentumfilm készítő elleni példátlan kegyetlen támadás.