Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 2421-től 2440-ig 2467 találatból.

A Reális Zöldek Klub közleménye

Az adófizető és személyében kockáztatott magyar nép, a döntéshozótól elvárhatja, hogy a különböző lokátor telepítések hatékonyságát és teljes költségét, valamint a NATO - mint védelmi szervezet véleményét és anyagi hozzájárulását széleskörűen megismerje.

A Fidesz nyilatkozata a Digitális Átállás Stratégiájáról

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Informatikai és Telekommunikációs Munkacsoportja a mai napon áttekintette a Digitális Átállás Stratégiáját. Véleményünk szerint a ciklus egyik legfontosabb, legátfogóbb szabályozási kérdéséről van szó. Az átállás tekintetében Európai Uniós kötelezettségünk van, ráadásul az átállás országunk elemi érdeke.

A stratégiát - hibáival együtt is - alkalmasnak tartjuk a párbeszédre.

A Magyar Innovációs Szövetség támogatja a kutatás-fejlesztésre fordított összeg levonását a szolidaritási adóból.

 A szolidaritási adóra vonatkozó tervek napvilágra kerülése után a Szövetség tagszervezetei - különösen a kiemelten innovatív nagyvállalatok - kijelentették, hogy az adó egyik várható következménye a nemzetközi összehasonlításban amúgy is aggasztóan alacsony vállalati kutatás-fejlesztési (K+F) ráfordítások csökkenése lesz.

Levonható lesz a szolidaritási adóalapból a kutatás-fejlesztésre fordított összeg

A kormány javaslata szerint a szolidaritási adóalapból levonható lesz a kutatásokra és fejlesztésekre fordított összeg. Ez a lépés a tervezett adóbevételeket nem érinti érdemben: a kutatás-fejlesztés és beruházások új munkahelyeket jelent, azok pedig többletbevételt adókból és járulékokból.

Nyílt levél  Lendvai Ildikóhoz

A Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője

 

Tisztelt Frakcióvezető Asszony!

 

Miközben az MSZP a politikai párbeszéd újrakezdését szorgalmazza, miközben Ön azt javasolja, hogy Fussunk neki újra az értelmes parlamenti vitának, higgyék el, megéri — aközben az Ön képviselőtársa napirend előtti felszólalásban sérti meg a véle egyenlő jogokkal bíró, ám ellenzéki képviselőtársát.

Kenyeres: „Kiborult a bili”

Debrecen - „Szóltam, hogy vegye le rólam a kezét, de nem tette, s ekkor szakadt el a cérna”. 

Újabb botrány robbant ki a DKSE-nél: a klub fegyelmi okokból megvált az egyik legjobbjától, Kenyeres Pál kapustól. Egy hónapon belül ez már a második fegyelmi ügy a debreceni kézilabdacsapatnál: ismert, néhány hete Szabó Csabát menesztették.

 Válság

Magyarország az immár elhúzódó politikai válság állapotában van. A harmadik köztársaság eddig mentes volt a politikai erőszaktól. Az elmúlt időszakban viszont a pesti utcát hosszabb-rövidebb ideig civil és egyenruhás utcai harcosok uralták. Arra sem volt eddig példa, hogy az egyik politikai oldalhoz legközelibb országos napilapban - következmények nélkül - október 17-én olyan hibbant mondatok jelenhettek meg, amelyek, nézzük a szöveg bármely rétegét is, faji alapú erőszakra, gyilkosságra buzdítanak.

Magyarország a viszonosság elvét alkalmazza Olaszország esetében is

A kormány október 31-i.ülésén döntött arról,, hogy a viszonosság elvét alkalmazva megszünteti az akadályokat a hazánkban dolgozni kívánó olasz munkavállalók előtt. Mára kisebbségbe kerültek az uniós 15-ök között azok az országok, amelyek fenntartják a korlátozásokat a magyar munkavállalókkal szemben.

A nyilas lobogó miatt várják a Fidesz elhatárolódását

Az árpádsávos zászló 1944-óta már nem csupán történelmi zászló, hanem szélsőjobboldali, zsidógyűlölő jelkép, ennek politikai célú használatát semmilyen indokkal sem mentegetheti a magyar jobboldal – vélekedett Gerő András történész az „Antiszemita közbeszéd Magyarországon 2004-2005-ben” című könyv bemutatóján.

Szükséges, de nem elegendő a BKV vezérigazgatójának leváltása

Érthető, hogy a főpolgármester bizalma megingott a BKV vezérigazgatójában, azonban úgy látjuk, hogy Aba Botond leváltása nem elegendő a működési zavarok megszüntetéséhez. A BKV teljes menedzsmentje cserére szorul, a problémák azonban nem csak személyi jellegűek, a strukturális reform sem halasztható tovább.

Oláh Lajos közleménye: Orbán Viktor „rárontott saját nemzetére”

Orbán Viktor „rárontott” a fideszes önkormányzatokra is

A Fidesz felelőtlen elnökét, a Fidesz részéről már csak Kósa Lajos állíthatja meg

Oláh Lajos, az MSZP megyei elnökének közleménye

Tekintélyes jogászokkal konzultál a kormány a gyülekezési törvény módosításáról

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök három jogi szaktekintélyt kért fel a gyülekezési törvény módosításának előkészítésére. A szakértők feladata, hogy megvizsgálják a tervezetet, megfelelően biztosítja-e az alapvető emberi jogokat és megfelel-e a nemzetközi emberi jogi egyezményeknek.

Poul Nyrup Rasmussen, az Európai Szocialisták Pártja elnökének nyílt levele Wilfried Martensnek, az Európai Néppárt elnökének

Nyílt levél Wilfried Martensnek,

az Európai Néppárt elnökének

2006. október 24.

Tisztelt Wilfried Martens!

Orbán Viktor: Az igazság szabaddá tesz

A Magyarországot 2006 őszén gyötrő helyzetet nem véletlenek szerencsétlen összjátéka szülte. Előre látható volt. Ostoba politikai döntések, szakmai dilettantizmus, hazugságok és manipulációk állították elő. Amit nem láthattunk előre, az a miniszterelnök és pártjának lebukása volt. A titkos májusi tanácskozás három gyanúnkat igazolta cáfolhatatlanul.

 A FIDESZ kétarcú politikája- az MDF közleménye

Herényi Károly a Magyar Demokrata Fórum parlamenti frakciójának vezetője, az Országos Sajtószolgálaton keresztül az alábbi közleményt juttatta el a szerkesztőségekhez

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv gazdaságfejlesztési programja a magyar mikro-, kis- és közepes vállalkozások támogatására

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv gazdaságfejlesztési programjának fő nyertesei a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások lesznek

Az olaszliszkai tragédia megrendítette a kormány tagjait

 A kormány minden tagját mélyen megrendítette a vasárnapi olaszliszkai tragédia, az áldozat családjának, barátainak és tanítványainak ezúton is együttérzésünket fejezzük ki. Hiller István oktatási és kulturális miniszter levele a tiszavasvári tantestületnek a miniszterelnök és az egész kormány együttérzését tolmácsolta.

Gyógyszergazdaságosság a generikus program halálával???

Az Egészségügyi Minisztériumban kidolgozott, és a parlamentnek megküldött gyógyszergazdaságossági törvénytervezet valójában szinte minden, az egészségügyi reformmal kapcsolatban propagált elvnek ellentmond.

Értelmiségiek nyílt levele Pécs polgármesteréhez

 E nyilatkozat aláírói arra szeretnék emlékeztetni Pécs új polgármesterét és az önkormányzat új képviselőit, hogy városunk Európa Kulturális Fővárosa-programja (EKF) egy civil értelmiségi kezdeményezésből nőtt ki, abból nyerte szellemi energiáit, kidolgozóit és sikerre vivő szakmai vezetőit.

A Társadalompolitikai Tagozat Országos Ügyvivői Testületének közleménye

A politikai vitákat le kell folytatni...

A baloldali politizálás erénye, hogy képes különböző véleményeket, álláspontokat integrálni, az így kialakult álláspontokat cselekvéssé formálni.