Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 2341-től 2360-ig 2463 találatból.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök évértékelő beszéde

Tisztelt Házelnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Hölgyeim és Uraim!

Magyarország a rendszerváltás óta tartó időszak talán legnehezebb hónapjait éli. Az okokat sokan sokféleképpen látják. Saját elemzésemet, értelmezésemet vagy két héttel ezelőtt egy hosszabb írásban magam is közzétettem. Ma nem az okokkal, hanem a tennivalókkal kívánok foglalkozni.

Állásfoglalás a kormányzati negyed létesítéséről

A Baross Gábor Nemzeti Gazdaságpártoló Társaság január 31-én a tervezett kormányzati negyed kialakításáról városépítészeti, történeti, jogi és közgazdasági szakértők bevonásával tartott vitaestet.

Az éhező magyar gyermekekért

A Magyarországi Munkáspárt 2006 vezetőinek levele a magyar képviselőknek.

 

Tisztelt Képviselő Asszony / Úr!

 

Január 20-án több tucat civil szervezet kezdeményezésére a Szociális Érdekvédelmi Kerekasztal konferenciát szervezett a gyermekszegénységről. A rendezvényt levélben üdvözölte, és egyben védnökséget vállalt Dr.Szili Katalin, a Magyar Országgyűlés elnöke.

Az Empamo nyílt levele a Critical Mass rendezvényéről.

Az EMPAMO nyílt levele a Greenpeace, a Critical Mass, a Levegő Munkacsoport, a Magyar Kerékpárosklub, a Zöfi, és a VBB szervezeteknek a 02.11-én szervezendő rendezvényükkel kapcsolatban!

A Kossuth téren jelentősen nőtt a biztonsági kockázat

 A rendőrség illetékesei a nemzetbiztonsági szolgálatokkal közösen végzett kockázatelemzés alapján hozzák meg a Kossuth téri védelmi zónával kapcsolatos szakmai döntéseket. A rendőrség és a nemzetbiztonsági szolgálatok egybehangzó megállapítása szerint 2006. szeptembere óta a biztonsági kockázat a Kossuth téren jelentősen nőtt és állandósult.

Az MSZP Országgyűlési Határozat javaslata

A Magyar Országgyűlés a jogállamiság védelme, az alkotmányos elvek érvényesülése és a parlament tekintélyének megőrzése érdekében az alábbi határozatot hozza:

Reagálás a KDNP  sajtótájékoztatóján elhangzottakra

Több szakmailag megalapozatlan állítás hangzott el a Kereszténydemokrata Néppárt sajtótájékoztatóján, amelyet a napokban kiírt uniós pályázatokkal kapcsolatban tartottak. Az üggyel kapcsolatban fontos tisztázni az alábbiakat.

A Vadaskert Kórház továbbra is bízik a szakmai döntésben

  A Vadaskert Alapítvány, mint a legnagyobb hazai gyermekpszichiátriai kórházi szolgáltató fenntartója bízik abban, hogy a kórházi struktúraátalakításban a szakmai szempontok érvényesülni fognak.

Lendvai Ildikó és Hiller István levele Szájer József, Európai Parlamenti Képviselő Úrnak

 Szájer József, Európai Parlamenti Képviselő Úrnak

 

Tisztelt Képviselő Úr!

 

Levele elképesztett!

Szájer József (Fidesz) levele Lendvai Ildikónak és Hiller Istvánnak (MSZP)

Tisztelt Frakcióvezető asszony!

Tisztelt Elnök úr!

Korábban számtalan társadalmi és emberi jogi szervezet, országgyűlési képviselő, több alkotmányjogász, az állampolgári jogok biztosának általános helyettese, tegnap pedig maga a köztársasági elnök is úgy nyilatkozott, hogy a Kossuth téri vasfüggöny felhúzása alkotmány- és jogellenes, ráadásul a rendőrség egy olyan intézkedési módot választott, mely eleve kizár minden jogorvoslati lehetőséget.

A Fidesz reagálása a köztársasági elnök nyilatkozatára

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség üdvözli, hogy a köztársasági elnök megszólalt a magyar embereket a szabadságuktól elválasztó Kossuth téri vasfüggöny ügyében.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A mai napon a debreceni Fejlesztési Pólus Programokkal ismerkedett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, illetve a kíséretében érkező Bajnai Gordon, Magyar Bálint és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség részéről Csabina Zoltán. A találkozón bemutatásra kerültek a Debreceni Fejlesztési Pólus projektjei:

Horn Gábor (SZDSZ) nyílt levele Majtényi Lászlónak, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet vezetőjének

 Tisztelt Majtényi László Úr!

    Örömmel fogadtuk, hogy az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet tegnap közleményben tudatta, Önök is egyetértenek, hogy mielőbb rendezni kell a pártfinanszírozás rendszerét. Mi, liberálisok e téma kapcsán hosszú idő óta törvénymódosítást sürgetünk. A magyarországi pártfinanszírozást szabályozó jogi normák hamis válaszokat adnak olyan fontos kérdésekre, mint a közélet tisztasága és a politikai esélyegyenlőség.

A jövőképesség érdekében túl kell lépni a versenyképességi kinyilatkoztatásokon!

Liberális kezdeményezésre február elsején találkoznak a parlamenti pártok képviselői, hogy ismét napirendre tűzzék az ország versenyképességének kérdéseit.  E találkozó jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni: hosszú idő óta ez lesz az első alkalom, hogy nem csak két-három párt, hanem mind az öt egyeztet a gazdaság kérdéseiről.

Stabil hazai munkaerőpiac

A jelenleg zajló hazai munkaerő-piaci folyamatokat vizsgálva láthatjuk, hogy a helyzet stabil és kiegyensúlyozott. Már hosszú hónapok óta megfigyelhető, hogy a munkanélküliségi ráta lényegében változatlan.

Orbán Viktor beszéde

Abban a helyzetben vagyunk, hogy Magyarországon megszületett az új többség. Ez a folyamat gyors volt, sokakat meglepően gyors, ugyanakkor logikus és előrelátható - fejtette ki Orbán Viktor beszédében.

Értékőrző tájak és emberek Magyarországon - a köztársasági elnök országjáró sorozata vendégségben a nemzeti parkoknál

Sólyom László köztársasági elnök - korábbi bejelentésének megfelelően - megkezdi országjáró sorozatát. Elsőként 2007. január 30-án és 31-én Délkelet-Magyarországra, a Köröstől délre, a Tiszától keletre eső térségbe látogat, amely a vendéglátó Körös-Maros Nemzeti Park illetékességi területe.

Petrétei József levele Orbán Viktorhoz

Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter levélben fordult a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség elnökéhez azzal a céllal, hogy megtudja, Orbán Viktor személyesen, vagy pártjának valamely politikusa tett-e feljelentést a kormány vagy annak valamely tagja ellen. 

Felemás döntés a médiatörvényről

    Tíz év sem volt elegendő az Alkotmánybíróságnak (AB) ahhoz, hogy állást foglaljon: összeegyeztethető-e az alaptörvénnyel, hogy az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) és a közszolgálati műsorszolgáltatók kuratóriumi elnökségeinek tagjait a parlamenti pártok jelölik. Az ezzel kapcsolatos törvényi előírás ellen 1997-ben emelt kifogást a Nyilvánosság Klub.

Fideszes RETT-bojkott

 A Fidesz nem képes és nem is hajlandó érdemi javaslatokat tenni az országot és az embereket érintő fontos ügyekben. Az egészségügy átalakításáról eddig csak riogatásra, téves számokra épített, összeesküvés-elméletekre tellett tőlük, és arra, hogy bűnözői nyilvántartást állítsanak össze a reformokat támogató kormányzati politikusokról.