Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 1781-től 1800-ig 1975 találatból.

Semjén Zsolt nyílt válaszlevele Dávid Ibolya MDF elnök részére

Tisztelt Elnök Asszony!

 

Május 10-én kelt levelével kapcsolatban, melyben a Centrum Parkoló Kft szövevényes ügyeinek kivizsgálására ösztönöz, támogatásomról biztosítom.

A Középosztály 13 pontja

Egyszerű és átlátható adórendszert kell életre hívni, amelynek alapfeltétele az egykulcsos adó 2010-es bevezetése

Meg kell szüntetni a középosztály megtakarításait büntető adókat

Válságkapkodás helyett hatástanulmányokra épülő reformokat kell megvalósítani

Karcsúbb, de erős és hatékony államot kell teremteni, ahol ugyanúgy csak a teljesítményelv a meghatározó, mint a magánszférában

Fel kell állítani a Tiszta Kezek Testületét és Hivatalát

A Fidesz pártpolitikusokra cserélné a szakembereket

A Fidesz egy rozsdás lakatra akar lecserélni egy szuperbiztos széfet. Pontosan ilyen ugyanis a Fidesz által szorgalmazott, pártpolitikusokból álló eseti bizottság ötlete. Amellett ugyanis, hogy kisebb garanciát jelent a már eddig is működő, a Kormányzati Negyed előkészítésének minden korábbinál nagyobb átláthatóságot és tisztaságot garantáló megoldáshoz képest, a radikális ellenzék javaslata azzal a veszéllyel fenyegetne, hogy a pártpolitikai szempontok uralják el a Kormányzati Negyed – annak idején még Orbán Viktor által is támogatott – megvalósítását.

A Magyar Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért közleménye a tervezett Független Rendészeti Panasztestületről

A Magyar Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) üdvözli a rendőrségi törvény parlamenthez benyújtott azon tervezett módosítását, amelynek elfogadása esetén létrejönne a Független Rendészeti Panasztestület (Testület). Amennyiben megalakul, a Testület jelentős szerepet tölthet be a rendőrség civil kontrolljának megerősítésében, a jogvédők ugyanakkor figyelmeztetnek: elengedhetetlenül fontos, hogy olyan személyekből alakuljon meg a Testület, akiknek szakértelme és a rendvédelmi szervektől való függetlensége garantálja az új panaszmechanizmus hatékony működését.  

A Mihály-napi nagyvásár ellenőrzési tapasztalatai

Az ellenőrzések során 13 egységet vizsgáltunk.

-           4 egység vendéglátó

-           9 egység vegyes iparcikk értékesítő

Véget ért a 24 órás programozóverseny

2007. május 6-án, vasárnap délelőtt 9 órakor véget ért a hetedik BME Nemzetközi 24 órás Programozóverseny döntője, mely teljes svéd sikert hozott. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Informatikai épületében tizenegy ország harminc csapata mérkőzött meg egymással; az embert próbáló kihívás után a Fredrik Niemelä, Mattias de Zalenski, Per Austrin összeállítású svéd Balloons’R’Us egység ünnepelhette győzelmét.

"Aki nem tudja, merre van előre, jöjjön el Debrecenbe!"

Ünnepélyes keretek közt adták át Debrecenben a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtárat és Informatikai Központot. Díszvendég Jókai Anna író és Áder János, az országgyűlés alelnöke volt.

Előterjesztés a Kenézy Gyula Kórház-Rendelőintézet működését érintő kérdésekről

I.

A kórház további működésére vonatkozó stratégiai célok

 

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlése (továbbiakban: közgyűlés) már több alkalommal foglalkozott a Kenézy Gyula Kórház-Rendelőintézet (továbbiakban: kórház) gazdálkodásának helyzetével, szakmai feladatainak ellátásával.

Hiller: kiszámítható finanszírozást szeretnének a felsőoktatásban

A felsőoktatás állami támogatása 2007-től 2010-ig 214 milliárd forintról 241 milliárdra emelkedhet. Ezt tartalmazná egyebek mellett a felsőoktatási törvény módosítása, melyet a közoktatási és a tankönyvpiac rendjéről szóló törvény módosításával együtt tárgyalt a kormány; a módosításokat még a tavaszi ülésszak folyamán elfogadhatja az Országgyűlés - hangzott el a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón.

GYURCSÁNY FERENC: AZ ELLENZÉKI POLITIKÁVAL KÜZDENI, AZ ORSZÁGÉRT MEG TENNI KELL

Egészen felemelő, hogy fogja magát jó néhány tízezer ember, férfiak és nők, fiatalok és idősek, és azt mondják: Na, akkor most elmegyünk a Városligetbe, megmutatjuk ennek az országnak, hogy nem száll inunkba a bátorságunk! Megmutatjuk ennek az országnak, hogy együtt vagyunk és együtt maradunk! Nagyon hálás vagyok önöknek, nagyon hálás vagyok nektek.

Gyurcsány: előre megyünk és győzni fogunk

Erős baloldalt és erős Magyarországot teremtünk, ami sikerre viszi közös ügyünket - mondta Gyurcsány Ferenc kedden Budapesten az MSZP majálisán a városligeti napozóréten. A pártelnök-kormányfő hangsúlyozta: tisztességes és szolidáris politikát akar. Hozzátette: "mi előre megyünk, és győzi fogunk".

Több biztosító - külföldi kudarcok

A világ már bebizonyította, hogy az a modell, amit a minisztérium előkészített, mindössze egy törpepárt véleményét tartalmazza, egyedül a globális tőkét szolgálja - szögezte le Pelczné Gáll Ildikó hétfői sajtótájékoztatóján.

Új terveket fogadott el a kormány a Tüskecsarnok befejezésére

A kormány szerdai ülésén jóváhagyta az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium tervét, amely rendezi a sok éve befejezetlen Tüskecsarnok sorsát. A lágymányosi volt Expo-területen fekvő Tüskecsarnok a korábbi elképzelésekkel ellentétben nem egyetemi sportkomplexum, hanem nagy befogadóképességű kongresszusi- és rendezvényközpont lesz.

Dávid Ibolya a középosztály védelméről egyeztetne Kóka Jánossal

A Magyar Demokrata Fórum komoly aggodalommal figyeli azon folyamatokat, amelyek következtében a magyar középosztály tagjait egyre inkább a lecsúszás veszélye fenyegeti. A maguk és családjuk boldogulásáért saját erőből tenni akaró emberek ma joggal érezhetik magukat a nemzet mostohagyermekeinek, hiszen az állam nem hogy nem ad lehetőséget számukra a kibontakozásra, de a megszorítások terheit is nekik kell viselniük.

Szekeres Imre: Magyarország, ha lehet, a Nabuccót választja

Szekeres Imre honvédelmi miniszter washingtoni tárgyalásain világossá tette: Magyarország, ha lehet, a közös európai energiapolitikai megoldást választja. "Ha lehet és kell, Magyarország a Nabuccót választja, hiszen ez a közös európai energiapolitikai megoldást jelenti" - mondta a miniszter washingtoni látogatása végén, az amerikai fővárosban magyar újságíróknak tartott sajtótájékoztatóján helyi idő szerint csütörtökön.

Nem késik a Kormányzati Negyed

Nincs csúszás a Kormányzati Negyed végső határidejét illetően. A módosított pályázati kiírásra ismét komoly nemzetközi érdeklődés mutatkozik, ezért jelentős számú pályázat várható.

A BIO közzéteszi a biotechnológia kulcskérdéseiről iparági vezetők és a nagyközönség körében folytatott közvélemény-kutatások eredményeit

    A Biotechnology Industry Organization (BIO) 2007-es nemzetközi konferenciája, amelyet Bostonban rendeznek meg, május 6-án egy különleges, kizárólag újságíróknak szánt villásreggelivel kezdődik. Az esemény alkalmából közzéteszik egy egyedülálló közvélemény-kutatás eredményeit, amelyet két vezető amerikai cég végzett.

Nyílt levél Kósa Lajosnak,Debrecen Polgármesterének

Polgármester Úr!

Ön az utóbbi időkben mind gyakrabban lépi át közszereplései során a jó ízlés és kulturáltság határait. Mind a médiában, mind a közgyűlésben sértő megjegyzéseket, kioktató stílust használ. Néhány esetben már nyilvános bocsánatkérésre is kényszerült botrányos kijelentései miatt.

Soha ne hagyjuk a táskánkat felügyelet nélkül!

2007. március 25-én 0.15 órakor a Batthyány u. végén található szórakozóhelyen egy ezidáig ismeretlen elkövető eltulajdonította az ott barátai társaságában szórakozó nő táskáját.

A nő kiment a mosdóba, s mire visszajött a széken hagyott táskájának hűlt helye volt. A szórakozóhely aznap este teltházzal üzemelt, így a pillanatok alatt elkövetett alkalmi lopást – hisz alkalom szüli a tolvajt – a beszélgető asztaltársaság nem vette észre senki.

Az Állás(pont) Lakossági Kör közleménye

    A munkahely teremtés "csak azért is" közügy! A "Hogyan növeljük a hazai foglalkoztatottságot?" társadalmi vita sorozatunk célja, hogy bevonja a civil résztvevőket, a munkahelyteremtés körüli problémák megoldásába. Helyi civil szervezetek bevonásával lakossági fórumokat és konferenciákhoz kötődő műhelybeszélgetéseket tartunk, egy formailag kötött módszer szerint! 4 megoldási javaslatot értékelnek az egybegyűltek, majd arra kérjük őket, készítsék el saját megoldási javaslatukat.