Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 1741-től 1760-ig 1833 találatból.

Sajtóközlemény

A mai napon vált ismertté az Egészségügyi Miniszter javaslata a régiós ágyszámok tervezett elosztásáról. A decemberi irányelvek 25 %-os aktív ágyszám csökkentést írnak elő az egészségügyi ellátó rendszer számára. Mára ez Hajdú-Bihar megyében  27 %, a Kenézy Kórház számára pedig 30 %-ot jelent.

Az Egészségügyi Miniszter ajánlása a régiókon belüli kapacitások felosztásához

Az egészségügyi ellátórendszer fejlesztéséről szóló 2006. évi CXXXII. évi törvénynek megfelelően a törvény rendelkezéseit figyelembe véve

Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal közleménye a számla, egyszerűsített számla és a nyugta adóigazgatási azonosításáról szóló PM rendelet végrehajtásáról

A számla, egyszerűsített számla és a nyugta adóigazgatási azonosításáról szóló PM rendelet szerint “Év végén a pénztárgép adómemóriájának teljes kiíratását - a bevétellel való egyeztetés érdekében - el kell végezni és azt az ellenőrzés céljára megőrizni”.

Értelmetlen  összehasonlítás

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának sajtóközleménye a közüzemi díjakról

A kormány rá akarja tenni a kezét az uniós forrásokra

Úgy tűnik, hogy a kormány sokkal inkább a gigantomán, nagy beruházásokban hisz, és betonba öntené ezt a 8 ezer milliárd forintnyi uniós forrást.

A fejlesztéspolitikai kormánybiztos bejelentette: január végéig négy új pályázati kiírás jelenik meg az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, egyebek mellett a gazdaságélénkítés jegyében.

Az áremelés dugókat okoz

   A fővárosi önkormányzat újabb lépést tett ahhoz, hogy Budapest a dugók városa legyen. Az önkormányzat maga is elismerte, hogy hiába emelte a jegyek és bérletek árát a kétszeresére az elmúlt tizenöt évben, a BKV bevétele egyáltalán nem növekedett ezen időszak alatt (reálértéken számolva) - mégis tovább emeli az árakat.

Terrorizálják az MSZP országgyűlési képviselőit.

 Gyurcsány Ferenc nemcsak bekerült az igazi nagyok (Sztálin, Hitler, Mao) közé, hanem meg is előzte őket, mert azoknak milliókat kellett kivégeztetniük, hogy mindenki vakon engedelmeskedjen nekik. Gyurcsánynak kivégzésekre nem volt szüksége, mégis az MSZP-s képviselők, a bokájuknál bekötött nadrággal járnak, hogy a ki ne folyjék belőle a bátorságuk.

Új munkavállalási szabályok Románia és Bulgária európai uniós csatlakozása után

Január elsejétől  Románia és Bulgária is tagja az Európai Uniónak. A két új tagállam munkavállalói előtt ütemezetten nyílik meg a magyar munkaerőpiac.

 

Törvénysértő a megyei közigazgatási hivatalok 2007. január 1-jei megszüntetése ?

„Tizenöt ponton sérti az önkormányzati törvényt a kormányszóvivő által tegnap bejelentett kormánydöntés, mely szerint 2007. január 1-jétől a megyei közigazgatási hivatalok jelenlegi rendszerét a regionális szervezeti modell váltja fel.

Hatékonyabbá válik az építésügyi igazgatás

A hatékonyabb, ügyfélbarát építésügyi igazgatás megteremtését és az építési szabályok szigorúbb érvényesítését szem előtt tartva döntött a kormány az építésügyi és építés-felügyeleti hatóságok átalakításáról. A szervezetrendszer átalakítása része a kisebb és olcsóbb államot megvalósító kormányzati intézkedéseknek.

Elvált apákat és gyermekeiket érintő utazási és közműtámogatások megszorításainak felülvizsgálata

Dr.Kóka János miniszter úr részére

Tisztelt Miniszter Úr!

 

Sajtóhírekből jutott tudomásunkra, hogy kormányzati intézkedéssel korlátozni kívánják a különböző utazási kedvezményeket, így többek között a diákok utazását, csak lakóhelyükre utazhatnának kedvezményesen.

Megújul a határon túli magyarokkal foglalkozó intézményrendszer

Takarékosabb intézmények és átláthatóbban, egyúttal hatékonyabban működő támogatási rendszer segíti 2007. január 1-jétől a határon túl élő magyarokat. A kormány legutóbbi ülésén döntött a határon túli magyarokkal foglalkozó intézményrendszer, valamint a nemzeti és etnikai kisebbségekkel foglalkozó szervezetek átalakításáról is.

Micsoda év! - Liberális 2006

Ez, a kétezerhatos, olyan nagyon igazán a liberálisok éve volt. Fontos dolgok történtek velünk, és éppen ezért az országgal is.

Rész-év, rész-értékelés

Karácsony előtt az önkormányzat szocialista frakciója megfogalmazza és közreadja néhány tapasztalatát a tíz hete megalakult új önkormányzat és városvezetés tevékenységéről.

2006 a hazugságok éve volt

Zavar keletkezett az MSZP kommunikációjában, erre enged ugyanis következtetni az az értékelés, amelyet Lendvai Ildikó frakcióvezető tett közzé szerda délelőtt.

2007-es költségvetés: felzárkózás nélküli megszorítás

Ha értékelésünket egy mondatban kellene összefoglalni, akkor azt mondanánk: gazdasági felzárkózás nélküli megszorítást, pénzbehajtást hajt végre a 2007-es költségvetés - foglalta össze a december 18-án elfogadott anyag végső számait Varga Mihály.

Az MDF Hajdú-Bihar Megyei Szervezete Dávid Ibolyát javasolja újra elnöknek

A Magyar Demokrata Fórum kétévenkénti szokásos tisztújítására került sor a Hajdú-Bihar Megyei Szervezetben is 2006. december 15-én. A helyi szervezetek tisztújítása és a választókerületi egyeztető fórumok delegálása alapján az MDF Megyei Választmánya újjáalakult, amely újra elnököt, elnökséget, az Etikai Bizottság és a Számvizsgáló Bizottság tagjait, valamint az Országos Választmány küldötteit választotta meg az MDF Alapszabályának értelmében.

A Fideszes városvezetés tagjai országos politizálásuk eszközeként használják a város iskoláit!

A sztrájkjog alkotmányos alapjog! Mi liberálisok mindent megteszünk azért, hogy a munkavállalók élhessenek ezzel a kemény eszközzel. Az egy teljesen más kérdés, hogy azok a célok, amelyeket kitűztek, számomra elfogadhatók-e! Természetesen megértem a sztrájkoló pedagógusokat, hiszen úgy érzik, alapvető érdekeik sérülnek.

Az MDK különvéleménye a debreceni vízdíjak ügyében

A Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportja Debrecen Megyei Jogú Város Közgyűlésének mai ülésének, a Debreceni Vízmű Rt. 2007. évre vonatkozó víz-és csatorna szolgáltatási díj emeléséről szóló előterjesztéssel kapcsolatban a következő észrevételt teszi.

A Pedagógusok Szakszervezete nem támogatja a sztrájkot

A közoktatás területén 2006. december 15-ére meghirdetett sztrájkot a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) vezető testületeinek döntése alapján nem támogatja. Nem azért, mert elégedett a nevelési-oktatási intézmények helyzetével, a pedagógusok élet- és munkakörülményeivel. Azért, mert olyan felelőtlen akciónak tartja, amely nem eredményekhez, hanem a munkavállalók elmarasztalásához vezethet.