Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 1701-től 1720-ig 1814 találatból.

Szájer József (Fidesz) levele Lendvai Ildikónak és Hiller Istvánnak (MSZP)

Tisztelt Frakcióvezető asszony!

Tisztelt Elnök úr!

Korábban számtalan társadalmi és emberi jogi szervezet, országgyűlési képviselő, több alkotmányjogász, az állampolgári jogok biztosának általános helyettese, tegnap pedig maga a köztársasági elnök is úgy nyilatkozott, hogy a Kossuth téri vasfüggöny felhúzása alkotmány- és jogellenes, ráadásul a rendőrség egy olyan intézkedési módot választott, mely eleve kizár minden jogorvoslati lehetőséget.

A Fidesz reagálása a köztársasági elnök nyilatkozatára

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség üdvözli, hogy a köztársasági elnök megszólalt a magyar embereket a szabadságuktól elválasztó Kossuth téri vasfüggöny ügyében.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A mai napon a debreceni Fejlesztési Pólus Programokkal ismerkedett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, illetve a kíséretében érkező Bajnai Gordon, Magyar Bálint és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség részéről Csabina Zoltán. A találkozón bemutatásra kerültek a Debreceni Fejlesztési Pólus projektjei:

Horn Gábor (SZDSZ) nyílt levele Majtényi Lászlónak, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet vezetőjének

 Tisztelt Majtényi László Úr!

    Örömmel fogadtuk, hogy az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet tegnap közleményben tudatta, Önök is egyetértenek, hogy mielőbb rendezni kell a pártfinanszírozás rendszerét. Mi, liberálisok e téma kapcsán hosszú idő óta törvénymódosítást sürgetünk. A magyarországi pártfinanszírozást szabályozó jogi normák hamis válaszokat adnak olyan fontos kérdésekre, mint a közélet tisztasága és a politikai esélyegyenlőség.

A jövőképesség érdekében túl kell lépni a versenyképességi kinyilatkoztatásokon!

Liberális kezdeményezésre február elsején találkoznak a parlamenti pártok képviselői, hogy ismét napirendre tűzzék az ország versenyképességének kérdéseit.  E találkozó jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni: hosszú idő óta ez lesz az első alkalom, hogy nem csak két-három párt, hanem mind az öt egyeztet a gazdaság kérdéseiről.

Stabil hazai munkaerőpiac

A jelenleg zajló hazai munkaerő-piaci folyamatokat vizsgálva láthatjuk, hogy a helyzet stabil és kiegyensúlyozott. Már hosszú hónapok óta megfigyelhető, hogy a munkanélküliségi ráta lényegében változatlan.

Orbán Viktor beszéde

Abban a helyzetben vagyunk, hogy Magyarországon megszületett az új többség. Ez a folyamat gyors volt, sokakat meglepően gyors, ugyanakkor logikus és előrelátható - fejtette ki Orbán Viktor beszédében.

Értékőrző tájak és emberek Magyarországon - a köztársasági elnök országjáró sorozata vendégségben a nemzeti parkoknál

Sólyom László köztársasági elnök - korábbi bejelentésének megfelelően - megkezdi országjáró sorozatát. Elsőként 2007. január 30-án és 31-én Délkelet-Magyarországra, a Köröstől délre, a Tiszától keletre eső térségbe látogat, amely a vendéglátó Körös-Maros Nemzeti Park illetékességi területe.

Petrétei József levele Orbán Viktorhoz

Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter levélben fordult a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség elnökéhez azzal a céllal, hogy megtudja, Orbán Viktor személyesen, vagy pártjának valamely politikusa tett-e feljelentést a kormány vagy annak valamely tagja ellen. 

Felemás döntés a médiatörvényről

    Tíz év sem volt elegendő az Alkotmánybíróságnak (AB) ahhoz, hogy állást foglaljon: összeegyeztethető-e az alaptörvénnyel, hogy az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) és a közszolgálati műsorszolgáltatók kuratóriumi elnökségeinek tagjait a parlamenti pártok jelölik. Az ezzel kapcsolatos törvényi előírás ellen 1997-ben emelt kifogást a Nyilvánosság Klub.

Fideszes RETT-bojkott

 A Fidesz nem képes és nem is hajlandó érdemi javaslatokat tenni az országot és az embereket érintő fontos ügyekben. Az egészségügy átalakításáról eddig csak riogatásra, téves számokra épített, összeesküvés-elméletekre tellett tőlük, és arra, hogy bűnözői nyilvántartást állítsanak össze a reformokat támogató kormányzati politikusokról.

A Miniszterelnöki Hivatal elküldte válaszát az országgyűlési biztosok augusztus 20-i eseményekkel kapcsolatos jelentésére

A Miniszterelnöki Hivatal hétfőn eljuttatta válaszát az állampolgári jogok országgyűlési biztosának és általános helyettesének a 2006. augusztus 20-i eseményekkel kapcsolatban írt jelentésére.

Pofon után terhelő vallomás

Öt és féléves eljárás után  valamennyi vádpontban ártatlannak mondta ki a Debreceni Városi Bíróság Tóth Lajost, a hajdúszoboszlói Hotel Silver tulajdonosát. A zsarolással és más bűncselekményekkel vádolt üzletember és társai elleni nyomozás során - mint az kiderült - több gyanús mozzanat is előfordult.

Olajos Péter EP képviselő (MDF) javaslatai

Problémák, megoldandó feladatok

A távhő díjemelésről tényszerűen

Öntsünk tiszta „melegvizet” a pohárba

Schmidt Mária közleménye

Nyilvános vitára várom Horváth Zsoltot.

Mohácsi Viktória európai parlamenti képviselő közleménye

    Mohácsi Viktória liberális képviselő felháborodását fejezi ki az Európai Parlamentben frissen létrejött "Identitás, Tradíció, Szuverenitás" elnevezésű szélsőjobboldali képviselőcsoport megalakulása miatt.

Az Eötvös Károly Intézet nyílt levele Göncz Kinga külügyminiszterhez

Tisztelt Miniszter asszony!

 

 Megdöbbenéssel értesültünk a Magyar Köztársaság Külügyminisztériumának hivatalos álláspontjáról Szaddám Huszein halálos ítéletének végrehajtásával kapcsolatban (Polgár Viktor, a Külügyminisztérium szóvivőjének 2006. december 30-i nyilatkozata).

A Munkáspárt 2006 elhatárolódásra szólítja fel a Fideszt

A Magyarországi Munkáspárt 2006 elítéli a Jobbik Magyarországért Mozgalom - Párt által létrehozott www.ciganybunozes.com internetes  honlapot.

Veszélybe kerülhet az oktatás a Semmelweis Egyetemen

Az európai hírű orvosképzés, a kutatói és oktatói tevékenység is csorbulhat a Semmelweis Egyetemet (SE) érintő ágyszám-leépítések miatt - közölte a felsőoktatási intézmény rektora.