Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 1661-től 1680-ig 1744 találatból.

Hatékonyabbá válik az építésügyi igazgatás

A hatékonyabb, ügyfélbarát építésügyi igazgatás megteremtését és az építési szabályok szigorúbb érvényesítését szem előtt tartva döntött a kormány az építésügyi és építés-felügyeleti hatóságok átalakításáról. A szervezetrendszer átalakítása része a kisebb és olcsóbb államot megvalósító kormányzati intézkedéseknek.

Elvált apákat és gyermekeiket érintő utazási és közműtámogatások megszorításainak felülvizsgálata

Dr.Kóka János miniszter úr részére

Tisztelt Miniszter Úr!

 

Sajtóhírekből jutott tudomásunkra, hogy kormányzati intézkedéssel korlátozni kívánják a különböző utazási kedvezményeket, így többek között a diákok utazását, csak lakóhelyükre utazhatnának kedvezményesen.

Megújul a határon túli magyarokkal foglalkozó intézményrendszer

Takarékosabb intézmények és átláthatóbban, egyúttal hatékonyabban működő támogatási rendszer segíti 2007. január 1-jétől a határon túl élő magyarokat. A kormány legutóbbi ülésén döntött a határon túli magyarokkal foglalkozó intézményrendszer, valamint a nemzeti és etnikai kisebbségekkel foglalkozó szervezetek átalakításáról is.

Micsoda év! - Liberális 2006

Ez, a kétezerhatos, olyan nagyon igazán a liberálisok éve volt. Fontos dolgok történtek velünk, és éppen ezért az országgal is.

Rész-év, rész-értékelés

Karácsony előtt az önkormányzat szocialista frakciója megfogalmazza és közreadja néhány tapasztalatát a tíz hete megalakult új önkormányzat és városvezetés tevékenységéről.

2006 a hazugságok éve volt

Zavar keletkezett az MSZP kommunikációjában, erre enged ugyanis következtetni az az értékelés, amelyet Lendvai Ildikó frakcióvezető tett közzé szerda délelőtt.

2007-es költségvetés: felzárkózás nélküli megszorítás

Ha értékelésünket egy mondatban kellene összefoglalni, akkor azt mondanánk: gazdasági felzárkózás nélküli megszorítást, pénzbehajtást hajt végre a 2007-es költségvetés - foglalta össze a december 18-án elfogadott anyag végső számait Varga Mihály.

Az MDF Hajdú-Bihar Megyei Szervezete Dávid Ibolyát javasolja újra elnöknek

A Magyar Demokrata Fórum kétévenkénti szokásos tisztújítására került sor a Hajdú-Bihar Megyei Szervezetben is 2006. december 15-én. A helyi szervezetek tisztújítása és a választókerületi egyeztető fórumok delegálása alapján az MDF Megyei Választmánya újjáalakult, amely újra elnököt, elnökséget, az Etikai Bizottság és a Számvizsgáló Bizottság tagjait, valamint az Országos Választmány küldötteit választotta meg az MDF Alapszabályának értelmében.

A Fideszes városvezetés tagjai országos politizálásuk eszközeként használják a város iskoláit!

A sztrájkjog alkotmányos alapjog! Mi liberálisok mindent megteszünk azért, hogy a munkavállalók élhessenek ezzel a kemény eszközzel. Az egy teljesen más kérdés, hogy azok a célok, amelyeket kitűztek, számomra elfogadhatók-e! Természetesen megértem a sztrájkoló pedagógusokat, hiszen úgy érzik, alapvető érdekeik sérülnek.

Az MDK különvéleménye a debreceni vízdíjak ügyében

A Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportja Debrecen Megyei Jogú Város Közgyűlésének mai ülésének, a Debreceni Vízmű Rt. 2007. évre vonatkozó víz-és csatorna szolgáltatási díj emeléséről szóló előterjesztéssel kapcsolatban a következő észrevételt teszi.

A Pedagógusok Szakszervezete nem támogatja a sztrájkot

A közoktatás területén 2006. december 15-ére meghirdetett sztrájkot a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) vezető testületeinek döntése alapján nem támogatja. Nem azért, mert elégedett a nevelési-oktatási intézmények helyzetével, a pedagógusok élet- és munkakörülményeivel. Azért, mert olyan felelőtlen akciónak tartja, amely nem eredményekhez, hanem a munkavállalók elmarasztalásához vezethet.

Széndioxid-aukció, avagy mire fordítjuk a 2,3 milliárdot?

    Miközben Magyarország folyamatosan késlekedik a vonatkozó uniós irányelvből következő széndioxid-kvóta kiosztásának időbeli benyújtásával (két éven belül másodszor helyezte a Bizottság kilátásba a kötelezettségszegési eljárást), a direktívából származó pénzhaszon megszerzésében sietősek vagyunk.

„Két milliárd nyomában“

Az M3- as Ökoturisztikai és Tájtörténeti Parkkal kapcsolatos beruházás és pihenőpark jelenlegi helyzete

Kormányszóvivő: hamarosan nyilvános lesz, hogy kiket jutalmaz a kormányfő

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hamarosan dönt arról, hogy melyik miniszter mekkora jutalmat kap, és ezt nyilvánosságra hozzák - közölte Danks Emese kormányszóvivő. A jutalmak összegéről még nem döntött a miniszterelnök - hangsúlyozta.

MDF: ötletszerű a kormány közlekedési koncepciója

A kormány közlekedés átalakításával kapcsolatos intézkedései - személyszállítási törvény nélkül - csupán ötletszerű, költségkímélő lépéseknek tekinthetők.

A Magyar Demokrata Fórum álláspontja szerint haladéktalanul a parlament elé kell terjeszteni a személyszállítási törvényt és ebben kell azokat a prioritásokat meghatározni, amelyek egy átgondolt reform alapját képezhetik.

A kormány döntött a regionális munkaügyi központok helyszínéről

A kormány szerdai döntése alapján a jelenlegi 20 megyei munkaügyi központot 7 regionális központ váltja fel. Regionális munkaügyi központ jön létre Békéscsabán, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Székesfehérváron, Szombathelyen valamint Budapesten.

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége közleménye

Tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Önkormányzatok Szövetsége, melyen egyhangú szavazattal elfogadták Dr. Gémesi György elnökké választását. Gödöllő polgármestere 1991 óta folyamatosan áll a szövetség élén, és ismét 4 évre kapott bizalmat. Társelnökké választották Borbély István Polgárdi polgármesterét. Az elnökség tagjai: Szeifert Ferenc (Berettyóújfalu), Gegesy Ferenc (Budapest IX. kerület), Vécsey László (Szada), Prozlik László (Gádoros) és Ónodi Miklós (Ráckeresztúr)

2006. december 5. Az Összetartozás Napja

A Magyar Demokrata Fórum Hajdú-Bihar Megyei Szervezete 2005. december 5-ére meghirdetette az Összetartozás Napját. A széthúzás helyett ez a dátum a magyarság együvé tartozását jelképezi még ma is!

Nyílt levél a Babeş-Bolyai Tudományegyetem oktatóihoz és diákjaihoz

Kedves kollégák!

 

2006. november 30-án lemondtam a BBTE-n betöltött rektorhelyettesi tisztségemről.

2004 tavaszán hatalmas optimizmussal vállaltam el ezt a megtisztelő feladatot. A magyar kollégák döntő többsége támogatott szavazatával a választáson, és a megválasz­tott rektor is elfogadott.

Miért kell most is a parlagfűről beszélni

A Parlagfű Fórum összefoglaló tanulságaként elmondhatjuk, hogy a parlagfűmentesítéshez szükséges eszközrendszer, jogi és szervezeti háttér az utóbbi néhány év során elérte e népegészségügyileg fontos feladat ellátásához szükséges szintet.