Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 1681-től 1700-ig 1707 találatból.

Jogászok nyílt levele

Nyílt levél a Magyar Köztársaság közjogi méltóságainak

Kósa Lajos kérjen bocsánatot, és léptesse vissza Tiba Istvánt, a Fidesz jelöltjét!

A Hajdú-Bihar megyei bíróság ítélete megerősítette a területi választási bizottság korábbi döntését, miszerint Balmazújváros több választókerületében szavazatok vásárlásával nyert a Fidesz október 1-jén.

Nyílt levél a HÖOK Elnökségéhez: a Budai Várban emberek élnek!

Ekler Gergely elnök úr

HÖOK

 

Tisztelt Elnök Úr!

Az MDF az új jobboldal pártja, a szocialisták politikai ellenfele

 Politikai ellenfelünk azt állítja, hogy a Magyar Demokrata Fórum lett a harmadik erő Magyarországon. Ezzel egyetértünk. Úgy tudjuk, hogy más pártok is hasonlóan értékelték az MDF önkormányzati szereplését, valamint több elemző is erre a megállapításra jutott.

Lamperth Mónika teljes beszédének írott változata

A szocialista önkormányzati miniszter azt ígérte az MSZP választmányának, hogy a területfejlesztési törvény módosításakor olyan javaslatot terjeszt a kormány elé, amely a kormánypárti politikusoknak jó lehetőséget ad a regionális területfejlesztési tanácsban. Ez derül ki abból a hangfelvételből, amely a Magyar Rádió birtokába jutott.

Szakmai konzultáció indult a digitális műsorszórásra való átállásról

Nagyobb műsorválaszték, minőségi szolgáltatások és alacsonyabb árak - ezt jelenti majd a digitális átállás mindenki számára. Az Európai Unió elvárása értelmében 2012-ig valamennyi tagországban megszűnik a hagyományos televíziós műsorszórás, helyébe a lényegesen több csatorna átvitelére alkalmas digitális technológia lép.

Gyurcsány Ferenc parlamenti beszéde

Az alábbiakban közzétesszük Gyurcsány Ferenc miniszterelnök beszédét, amit a bizalmi szavazás előtt mondott a parlamentben.

Joggal a Jogállamiságért Egyesület: levél a köztársasági elnöknek

Tisztelt Elnök Úr!

Ön a Magyar Köztársaság elnökeként az önkormányzati választások estéjén, még az eredmények ismerete előtt beszédet intézett hozzánk, magyar állampolgárokhoz, amelyben értékelte Magyarország jelenlegi politikai helyzetét, és morális fenntartásait fogalmazta meg a magyar miniszterelnökkel szemben.

MDF: Ha kell, egyedül képviseljük a felelős, nemzetépítő jobboldalt

 A Magyar Demokrata Fórum szerint a Magyar Köztársaság Országgyűlése nem működhet ellenzék nélkül, és az ellenzéknek vitáznia kell a kormánnyal, ellenőriznie kell a kormányt ahelyett, hogy az embereket utcára hívva ultimátumokat intéz hozzá.

Az MDF reakciója Tarlós István nyilatkozatára

 Tarlós István még Óbuda polgármestereként a következővel fenyegette meg az egyik ingatlan-eladási ügyben őt kérdező MDF-es politikust: ne ravaszkodj, mert leverem a szemüveged és ráugrok”.

Sólyom László köztársasági elnök beszéde urnazárás után

Az alábbiakban szó szerint közöljük Sólyom László köztársasági elnöknek az önkormányzati választás estéjén, urnazárás után, az eredmények ismertté válása előtt mondott beszédét:

Búcsú Sütő Andrástól

    Fölmérhetetlen a veszteség. Óriás szálfa dőlt ki, amelynek a leveleit már régóta nem tudta megrezdíteni semmiféle csalfa szél. Példa volt: a hűség, a tisztesség, az emberség és magyarság példája. Kisebbségi leszorítottságból, a politika változatos tébolyait legyőzve emelkedett a nemzet egésze fölé. Mindig mentett és épített. A gyász pillanatában nehéz végiggondolnunk, mik lennénk, ha nincsen ő.

Szakértői vizsgálóbizottságok: jövő héten indul a munka

Jövő héten kezdi el a munkát az a három szakértői vizsgálóbizottság, amely a lakossági pénzügyi szolgáltatások, a kiskereskedelem és a vezetékes energiaellátás (villamos energia, földgáz, távhő) piacáról készít elemzést a kormány számára. A független szakértőkből álló testületek tagjai nem kapnak díjazást munkájukért. Minderről mai ülésén döntött a kormány.

MDF:Az MSZP és a Fidesz politikai csatározása előre hozta az Európai Bizottság döntését

A Magyar Demokrata Fórum megnyugvással fogadta, hogy az Európai Bizottság elfogadta a konvergencia programot, mert mindannyiunk közös érdeke, hogy az ország pénzügyi helyzete rendeződjön.

Gyurcsány Ferenc úrnak, a Magyar Köztársaság miniszterelnökének

Miniszterelnök Úr!2004 szeptemberében az államfő Önhöz intézett kérdésére válaszolva Ön határozottan kijelentette, hogy nincs személyét érintő olyan összeférhetetlenségi, illetve más jogi vagy politikai körülmény, amely megkérdőjelezné a kormányfői felelősség vállalását, a parlamenti többség biztosítását, a kormányfő és a kormány alkotmányos és hatékony működését. Erre kifejezetten utalt a köztársasági elnök Országgyűlésnek küldött átirata, melyben Önt javasolta a Magyar Köztársaság miniszterelnökének.

A ciklus utolsó megyei közgyűlése

Cikluszáró ülését tartotta a megyei közgyűlés a Megyeháza Árpád termében. Egyebek mellett beszámoló hangzott el az elmúlt 4 év munkájáról.  

Műtétre várva!

Legyen már egyszer egy pártvezető őszinte: mondja ki: "Eddig jobban éltünk, mint ahogyan dolgozunk, ezentúl jobban és többet kell dolgoznunk és rosszabbul fogunk élni."

FELHÍVÁS A MAGYAR JOBBOLDALHOZ, A FIDESZ, A KDNP ÉS AZ MDF FRAKCIÓVEZETŐJÉHEZ  

 Tisztelt Frakcióvezető Urak!

A Magyar Demokrata Fórum egyetért a köztársasági elnök úrral abban, hogy a magyar demokratikus politika a rendszerváltás óta nem látott mély válságba került. Mély bizalmi válság van.

Dávid Ibolya: Orbán Viktor a mai délutánon élete egyik legfelelőtlenebb nyilatkozatát tette

Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum elnöke a Fidesz elnökének megnyilvánulása kapcsán az alábbi közleményt bocsátotta ki:

 

A FIDESZ ELNÖKSÉGÉNEK FELHÍVÁSA

    A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség mindent megtesz annak érdekében, hogy alkotmányos eszközökkel elérjük a kormány távozását. A Fidesz szolidaritást vállal a most is az utcán tiltakozó, a kormány távozását kérő elkeseredett emberekkel.