Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 1641-től 1660-ig 1786 találatból.

  Szoborpályázatot hirdet a kormány Batthyány Lajos születésének 200. évfordulójára

Batthyány Lajosra emlékezik az ország az első felelős magyar kormány miniszterelnöke születésének 200. évfordulóján. Az emlékév részeként köztéri szobor készítésére hirdet meghívásos pályázatot az eseményeket szervező bizottság.

Balog Zoltán nyilatkozata

Bene László r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány Budapest

Tisztelt Főkapitány Úr!

Orbán: az utolsó alkotmányos eszköz a népszavazás

A kormány vagy enged a népszavazásban megjelenő népakaratnak, vagy elkergethetővé válik - mondta Orbán Viktor a Fidesz március 15-i megemlékezésén.

IDF: "Bátorság kell a békességhez"

Szomorúsággal és meglepetten olvastuk a levelet, amelyet az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség az IDF március 15-i közös koszorúzára való felívására adott válaszként. Szeretnénk végre, ha a többi ellenzéki párt ifjúsági szervezete is megértené, hogy március 15-e nem választásról, nem politikai oldalakról, sőt nem is a szeretetről szól.

Dávid Ibolya  beszéde az MDF XXI. Országos Gyűlésén

Tisztelt Országos Gyűlés, Hölgyeim, Uraim, kedves Barátaim!

 

Engedjék meg, hogy mindannyiunk nevében köszönetet mondjak azoknak az embereknek, akik jelezték: az MDF-ben bíznak, az MDF-re adnák voksukat. A közvélemény-kutatások hét-kilenc százalék közé teszik ma a biztos szavazóink arányát. Ez háromszázezer embert jelent.

- Gusztos Péter (SZDSZ) levele Szili Katalin házelnökhöz

Tisztelt Elnök Asszony!

    Az alábbi kéréssel fordulok Önhöz, mint a Házbizottság elnökéhez.

    2006. január 25-én az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló 1990. évi LV. törvény módosításáról szóló, a képviselői összeférhetetlenség szigorítását megcélzó önálló törvényjavaslatot nyújtottam be a Házszabály 98. paragrafus (1) bekezdése alapján.

Az Országgyűlés elnöke kabinetirodájának közleménye

 Az Országgyűlés elnökének kabinetirodája az Országgyűlés  sajtószolgálata útján a következő közleményt teszi közzé:

MDF: újabb lehetőséget szalasztott el a kormány

A magát kormánypropagandában előszeretettel reformpártinak és modernnek nevező magyar kormány ismét tanújelét adta annak, hogy provinciális és szűk látókörű. A változásokat inkább fékezi és ennek következtében az ország fokozatos lemaradását okozza.

A kormányfő reális zöld

A kormány reális zöld, amikor nem vállalja a magyar föld és mezőgazdaság tönkretételét, erdőink kiirtását a brüsszeli bürokraták vágyainak megvalósulása érdekében. A kormányfő reális zöld, amikor nem vállalja 2020-ig a megújuló energiahordozók részarányának 20 százalékra történő növelését.

Felelős hazafiság, felelős külpolitika

A felelős hazafiság felelős külpolitikát is kíván. Ebben a szellemben kezdődött meg a magyar külpolitikai stratégia kidolgozása, ami új perspektívát adhat a magyar külpolitikának. A Magyar Szocialista Párt minden támogatást megad a kormánynak ahhoz, hogy megújítsa a nemzeti érdekérvényesítés kereteit és eszközeit.

MDF: Törvényhozási műhiba - közpénzből

A Magyar Demokrata Fórum gyors és határozott intézkedést vár a kormánytól, hogy azonnal törölje el a rendvédelmi szervek szolgálatteljesítés közben megsérült tagjainak vizit- és kórházi napidíj fizetési kötelezettségét. Továbbá minden parlamenti frakciótól elvárja, hogy - a mielőbbi döntés érdekében - partner legyen az MDF törvénymódosító javaslatának soron kívüli tárgyalásában.

A Független Kisgazdapárt közleménye

A Független Kisgazdapárt a legmesszebb menőkig visszautasítja dr. Túri-Kovács Béla (Kisgazda Polgári Szövetség elnöke) legújabb politikai térnyerési kísérletét az anyapárt rovására.

Radar a Tubesen   

A Pécsett megtartott népszavazás, azt tanúsítja, hogy a választópolgárok döntő többsége szerint nincs akadálya a Magyar Köztársaság légterét és a légiközlekedést biztosító 3D típusú radarállomás megépítésének.

MDF: Vegyük vissza a politikától március 15-ét!

Félelem nélkül, gyermekeinkkel ünnepeljünk! A Magyar Demokrata Fórum felhívása a nemzethez A Magyar Demokrata Fórum arra kéri Magyarország polgárait, hogy március 15-én mindenki vigyen egy szál virágot a lakóhelyén található ’48-as emlékhelyhez, Kossuth-vagy Petőfi-szoborhoz.

Levél a zöld miniszternek környezetvédelemhez nem méltó állásfoglalásáról

Levélben fordult a környezetvédelmi miniszterhez a Levegő Munkacsoport, amelyben arra kéri Persányi Miklóst, magyarázza meg 26 környezetvédelmi miniszterrel szemben kialakított, zöld tárca vezetőjéhez nem méltó véleményét. Megdöbbenéssel értesült a Levegő Munkacsoport arról, hogy Persányi Miklós, az Európai Unió környezetvédelmi minisztereinek szerdai ülésén egyedül maradt álláspontjával.

Magyarország Oroszországhoz fűződő kapcsolatairól

Hazánk jelenlegi külpolitikájának következetes folytatásával hídszerepet tölthet be térségünkben Európa és Oroszország kapcsolataiban. Az MSZP Országgyűlési Képviselőcsoport Külügyi és Európai Ügyek Munkacsoportjának álláspontja szerint a magyar-orosz kapcsolatok mindkét ország számára stratégiai jelentőséggel bírnak.

Médiaügyekről egyeztettek az öt parlamenti párt képviselői

A parlamenti pártok szakértői, a Miniszterelnöki Hivatal kezdeményezésére, megállapodtak a médiaügyekkel kapcsolatos legfontosabb jogalkotási feladatokról.

A kapitalizmus kialakult magyarországi rendszere tévút és zsákutca.

    Az MSZP Társadalompolitikai Tagozata, a Magyar Szociális Fórumban együttműködő szervezetek, a Szociális Kerekasztal, a Húsipari Dolgozók Szakszervezete, a Vasútegészségügyi Dolgozók Szakszervezete, a Munkavállalók Szabad Szakszervezete, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a Peyer Károly Társaság 2007. február 17-én szombaton országos vitanapot tartottak Szövetség a társadalomért címmel.

    A szervezők az elhangzottakat az alábbiak szerint összegezik: