Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 1621-től 1640-ig 1749 találatból.

Magyarország Oroszországhoz fűződő kapcsolatairól

Hazánk jelenlegi külpolitikájának következetes folytatásával hídszerepet tölthet be térségünkben Európa és Oroszország kapcsolataiban. Az MSZP Országgyűlési Képviselőcsoport Külügyi és Európai Ügyek Munkacsoportjának álláspontja szerint a magyar-orosz kapcsolatok mindkét ország számára stratégiai jelentőséggel bírnak.

Médiaügyekről egyeztettek az öt parlamenti párt képviselői

A parlamenti pártok szakértői, a Miniszterelnöki Hivatal kezdeményezésére, megállapodtak a médiaügyekkel kapcsolatos legfontosabb jogalkotási feladatokról.

A kapitalizmus kialakult magyarországi rendszere tévút és zsákutca.

    Az MSZP Társadalompolitikai Tagozata, a Magyar Szociális Fórumban együttműködő szervezetek, a Szociális Kerekasztal, a Húsipari Dolgozók Szakszervezete, a Vasútegészségügyi Dolgozók Szakszervezete, a Munkavállalók Szabad Szakszervezete, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a Peyer Károly Társaság 2007. február 17-én szombaton országos vitanapot tartottak Szövetség a társadalomért címmel.

    A szervezők az elhangzottakat az alábbiak szerint összegezik:

Országos Rádió és Televízió Testület panaszbizottsága közleménye

A Panaszbizottság állampolgári bejelentésre megvizsgálta a Magyar Rádió Zrt. 2007. február 15-én sugárzott "Déli Krónika" c. műsorát. Panaszos szerint a műsorban pontatlanul idéztek egy törvényt, amivel - akár nem szándékosan - egy civil szervezetnek a hír alapjául szolgáló kezdeményezését segítették.

Az MDF képviselőcsoportjának állásfoglalása az Önkormányzat 2007. évi költségvetésével kapcsolatban

Az MDF önkormányzati programjában is, mely Az Otthonos Debrecenért címet viselte, az ember és a család áll a középpontban. Már ősszel hangsúlyoztuk, hogy az önkormányzat dolgozza ki az EU–források lehívásának és elszámolásának hatékony rendszerét.

Üdvözöljük az energetikai szakértői bizottság néhány javaslatát

Társulatunk évek óta sürgeti a nemzeti energiapolitika kidolgozását, amelynek alapjait kidolgozta és ismertette a 7. Energiapolitikai Fórumon, 2006. február 14-én. Sajnálattal állapítjuk meg, hogy ennek ellenére mindeddig nem került a parlament elé nemzeti energiapolitikai koncepció.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök évértékelő beszéde

Tisztelt Házelnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Hölgyeim és Uraim!

Magyarország a rendszerváltás óta tartó időszak talán legnehezebb hónapjait éli. Az okokat sokan sokféleképpen látják. Saját elemzésemet, értelmezésemet vagy két héttel ezelőtt egy hosszabb írásban magam is közzétettem. Ma nem az okokkal, hanem a tennivalókkal kívánok foglalkozni.

Állásfoglalás a kormányzati negyed létesítéséről

A Baross Gábor Nemzeti Gazdaságpártoló Társaság január 31-én a tervezett kormányzati negyed kialakításáról városépítészeti, történeti, jogi és közgazdasági szakértők bevonásával tartott vitaestet.

Az éhező magyar gyermekekért

A Magyarországi Munkáspárt 2006 vezetőinek levele a magyar képviselőknek.

 

Tisztelt Képviselő Asszony / Úr!

 

Január 20-án több tucat civil szervezet kezdeményezésére a Szociális Érdekvédelmi Kerekasztal konferenciát szervezett a gyermekszegénységről. A rendezvényt levélben üdvözölte, és egyben védnökséget vállalt Dr.Szili Katalin, a Magyar Országgyűlés elnöke.

Az Empamo nyílt levele a Critical Mass rendezvényéről.

Az EMPAMO nyílt levele a Greenpeace, a Critical Mass, a Levegő Munkacsoport, a Magyar Kerékpárosklub, a Zöfi, és a VBB szervezeteknek a 02.11-én szervezendő rendezvényükkel kapcsolatban!

A Kossuth téren jelentősen nőtt a biztonsági kockázat

 A rendőrség illetékesei a nemzetbiztonsági szolgálatokkal közösen végzett kockázatelemzés alapján hozzák meg a Kossuth téri védelmi zónával kapcsolatos szakmai döntéseket. A rendőrség és a nemzetbiztonsági szolgálatok egybehangzó megállapítása szerint 2006. szeptembere óta a biztonsági kockázat a Kossuth téren jelentősen nőtt és állandósult.

Az MSZP Országgyűlési Határozat javaslata

A Magyar Országgyűlés a jogállamiság védelme, az alkotmányos elvek érvényesülése és a parlament tekintélyének megőrzése érdekében az alábbi határozatot hozza:

Reagálás a KDNP  sajtótájékoztatóján elhangzottakra

Több szakmailag megalapozatlan állítás hangzott el a Kereszténydemokrata Néppárt sajtótájékoztatóján, amelyet a napokban kiírt uniós pályázatokkal kapcsolatban tartottak. Az üggyel kapcsolatban fontos tisztázni az alábbiakat.

A Vadaskert Kórház továbbra is bízik a szakmai döntésben

  A Vadaskert Alapítvány, mint a legnagyobb hazai gyermekpszichiátriai kórházi szolgáltató fenntartója bízik abban, hogy a kórházi struktúraátalakításban a szakmai szempontok érvényesülni fognak.

Lendvai Ildikó és Hiller István levele Szájer József, Európai Parlamenti Képviselő Úrnak

 Szájer József, Európai Parlamenti Képviselő Úrnak

 

Tisztelt Képviselő Úr!

 

Levele elképesztett!

Szájer József (Fidesz) levele Lendvai Ildikónak és Hiller Istvánnak (MSZP)

Tisztelt Frakcióvezető asszony!

Tisztelt Elnök úr!

Korábban számtalan társadalmi és emberi jogi szervezet, országgyűlési képviselő, több alkotmányjogász, az állampolgári jogok biztosának általános helyettese, tegnap pedig maga a köztársasági elnök is úgy nyilatkozott, hogy a Kossuth téri vasfüggöny felhúzása alkotmány- és jogellenes, ráadásul a rendőrség egy olyan intézkedési módot választott, mely eleve kizár minden jogorvoslati lehetőséget.

A Fidesz reagálása a köztársasági elnök nyilatkozatára

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség üdvözli, hogy a köztársasági elnök megszólalt a magyar embereket a szabadságuktól elválasztó Kossuth téri vasfüggöny ügyében.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A mai napon a debreceni Fejlesztési Pólus Programokkal ismerkedett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, illetve a kíséretében érkező Bajnai Gordon, Magyar Bálint és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség részéről Csabina Zoltán. A találkozón bemutatásra kerültek a Debreceni Fejlesztési Pólus projektjei:

Horn Gábor (SZDSZ) nyílt levele Majtényi Lászlónak, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet vezetőjének

 Tisztelt Majtényi László Úr!

    Örömmel fogadtuk, hogy az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet tegnap közleményben tudatta, Önök is egyetértenek, hogy mielőbb rendezni kell a pártfinanszírozás rendszerét. Mi, liberálisok e téma kapcsán hosszú idő óta törvénymódosítást sürgetünk. A magyarországi pártfinanszírozást szabályozó jogi normák hamis válaszokat adnak olyan fontos kérdésekre, mint a közélet tisztasága és a politikai esélyegyenlőség.

A jövőképesség érdekében túl kell lépni a versenyképességi kinyilatkoztatásokon!

Liberális kezdeményezésre február elsején találkoznak a parlamenti pártok képviselői, hogy ismét napirendre tűzzék az ország versenyképességének kérdéseit.  E találkozó jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni: hosszú idő óta ez lesz az első alkalom, hogy nem csak két-három párt, hanem mind az öt egyeztet a gazdaság kérdéseiről.