Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 1581-től 1600-ig 1658 találatból.

2007-es költségvetés: felzárkózás nélküli megszorítás

Ha értékelésünket egy mondatban kellene összefoglalni, akkor azt mondanánk: gazdasági felzárkózás nélküli megszorítást, pénzbehajtást hajt végre a 2007-es költségvetés - foglalta össze a december 18-án elfogadott anyag végső számait Varga Mihály.

Az MDF Hajdú-Bihar Megyei Szervezete Dávid Ibolyát javasolja újra elnöknek

A Magyar Demokrata Fórum kétévenkénti szokásos tisztújítására került sor a Hajdú-Bihar Megyei Szervezetben is 2006. december 15-én. A helyi szervezetek tisztújítása és a választókerületi egyeztető fórumok delegálása alapján az MDF Megyei Választmánya újjáalakult, amely újra elnököt, elnökséget, az Etikai Bizottság és a Számvizsgáló Bizottság tagjait, valamint az Országos Választmány küldötteit választotta meg az MDF Alapszabályának értelmében.

A Fideszes városvezetés tagjai országos politizálásuk eszközeként használják a város iskoláit!

A sztrájkjog alkotmányos alapjog! Mi liberálisok mindent megteszünk azért, hogy a munkavállalók élhessenek ezzel a kemény eszközzel. Az egy teljesen más kérdés, hogy azok a célok, amelyeket kitűztek, számomra elfogadhatók-e! Természetesen megértem a sztrájkoló pedagógusokat, hiszen úgy érzik, alapvető érdekeik sérülnek.

Az MDK különvéleménye a debreceni vízdíjak ügyében

A Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportja Debrecen Megyei Jogú Város Közgyűlésének mai ülésének, a Debreceni Vízmű Rt. 2007. évre vonatkozó víz-és csatorna szolgáltatási díj emeléséről szóló előterjesztéssel kapcsolatban a következő észrevételt teszi.

A Pedagógusok Szakszervezete nem támogatja a sztrájkot

A közoktatás területén 2006. december 15-ére meghirdetett sztrájkot a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) vezető testületeinek döntése alapján nem támogatja. Nem azért, mert elégedett a nevelési-oktatási intézmények helyzetével, a pedagógusok élet- és munkakörülményeivel. Azért, mert olyan felelőtlen akciónak tartja, amely nem eredményekhez, hanem a munkavállalók elmarasztalásához vezethet.

Széndioxid-aukció, avagy mire fordítjuk a 2,3 milliárdot?

    Miközben Magyarország folyamatosan késlekedik a vonatkozó uniós irányelvből következő széndioxid-kvóta kiosztásának időbeli benyújtásával (két éven belül másodszor helyezte a Bizottság kilátásba a kötelezettségszegési eljárást), a direktívából származó pénzhaszon megszerzésében sietősek vagyunk.

„Két milliárd nyomában“

Az M3- as Ökoturisztikai és Tájtörténeti Parkkal kapcsolatos beruházás és pihenőpark jelenlegi helyzete

Kormányszóvivő: hamarosan nyilvános lesz, hogy kiket jutalmaz a kormányfő

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hamarosan dönt arról, hogy melyik miniszter mekkora jutalmat kap, és ezt nyilvánosságra hozzák - közölte Danks Emese kormányszóvivő. A jutalmak összegéről még nem döntött a miniszterelnök - hangsúlyozta.

MDF: ötletszerű a kormány közlekedési koncepciója

A kormány közlekedés átalakításával kapcsolatos intézkedései - személyszállítási törvény nélkül - csupán ötletszerű, költségkímélő lépéseknek tekinthetők.

A Magyar Demokrata Fórum álláspontja szerint haladéktalanul a parlament elé kell terjeszteni a személyszállítási törvényt és ebben kell azokat a prioritásokat meghatározni, amelyek egy átgondolt reform alapját képezhetik.

A kormány döntött a regionális munkaügyi központok helyszínéről

A kormány szerdai döntése alapján a jelenlegi 20 megyei munkaügyi központot 7 regionális központ váltja fel. Regionális munkaügyi központ jön létre Békéscsabán, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Székesfehérváron, Szombathelyen valamint Budapesten.

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége közleménye

Tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Önkormányzatok Szövetsége, melyen egyhangú szavazattal elfogadták Dr. Gémesi György elnökké választását. Gödöllő polgármestere 1991 óta folyamatosan áll a szövetség élén, és ismét 4 évre kapott bizalmat. Társelnökké választották Borbély István Polgárdi polgármesterét. Az elnökség tagjai: Szeifert Ferenc (Berettyóújfalu), Gegesy Ferenc (Budapest IX. kerület), Vécsey László (Szada), Prozlik László (Gádoros) és Ónodi Miklós (Ráckeresztúr)

2006. december 5. Az Összetartozás Napja

A Magyar Demokrata Fórum Hajdú-Bihar Megyei Szervezete 2005. december 5-ére meghirdetette az Összetartozás Napját. A széthúzás helyett ez a dátum a magyarság együvé tartozását jelképezi még ma is!

Nyílt levél a Babeş-Bolyai Tudományegyetem oktatóihoz és diákjaihoz

Kedves kollégák!

 

2006. november 30-án lemondtam a BBTE-n betöltött rektorhelyettesi tisztségemről.

2004 tavaszán hatalmas optimizmussal vállaltam el ezt a megtisztelő feladatot. A magyar kollégák döntő többsége támogatott szavazatával a választáson, és a megválasz­tott rektor is elfogadott.

Miért kell most is a parlagfűről beszélni

A Parlagfű Fórum összefoglaló tanulságaként elmondhatjuk, hogy a parlagfűmentesítéshez szükséges eszközrendszer, jogi és szervezeti háttér az utóbbi néhány év során elérte e népegészségügyileg fontos feladat ellátásához szükséges szintet.

MDF: a kormány azonnal tegyen lépéseket a Babes-Bolyai Tudományegyetemen kialakult helyzet megoldása érdekében

A Magyar Demokrata Fórum mély felháborodását fejezi ki amiatt, hogy a Babes-Bolyai Egyetem kizárta a magyar egyetemi képzésért küzdő két magyar oktatóját.

Az evangélikus és a református egyház közel félmilliárd forint értékű ingatlanának rendezéséről döntött a kormány

A Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház közel félmilliárd forint értékű ingatlanigényéről döntött a kormány. A volt egyházi ingatlanok tulajdoni helyzetének rendezéséről szóló törvény alapján a két egyház 52 volt ingatlanának sorsa rendeződik természetbeni átadással vagy pénzbeli kártalanítással.

Lesz Kormányzati Negyed

  A kormány szerdai ülésén eldöntötte: lesz Kormányzati Negyed. A kormányzati hivatalok egy helyre költöztetése nemhogy elvinne az adófizetők pénzéből, hanem megtakarítást jelent; s nem csak olcsóbb, de ésszerűbb megoldást is jelent.

A  Magyar Helsinki Bizottság közleménye

A Bizottságot különös aggodalommal töltik el a 2006 szeptemberében és októberében Budapesten lezajlott tüntetések során történt rendőri fellépésre - aránytalan kényszerítő eszköz használatra és bántalmazásokra - vonatkozó híradások - áll az ENSZ emberi jogi főbiztosságának égisze alatt működő kínzás elleni bizottság (CAT) Magyarországról kiadott legfrissebb, 2006. november 24-én elfogadott jelentésében.

Debrecen polgármesterének szomorú sorsa 

Lehet-e e vetélytársa egy, a települése élén népszerűvé váló polgármester-típusú politikus, a nagy pártok „boszorkánykonyháiban” kifőzött vezetőknek? Nem vitás: jó lenne, ha ezen a téren is követnénk a nyugat-európai, illetve észak-amerikai példát, mert ez arra utalna, hogy a demokratikus hagyományok megerősödtek Magyarországon.

A MAGYAR ANTIFASISZTA LIGA NYILATKOZATA

2006-ban a magyar társadalom nagy többsége meghökkenve és elborzadva figyelte a sokasodó szélsőjobboldali és újfasiszta jelenségeket.