Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 1581-től 1600-ig 1768 találatból.

Előterjesztés a Kenézy Gyula Kórház-Rendelőintézet működését érintő kérdésekről

I.

A kórház további működésére vonatkozó stratégiai célok

 

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlése (továbbiakban: közgyűlés) már több alkalommal foglalkozott a Kenézy Gyula Kórház-Rendelőintézet (továbbiakban: kórház) gazdálkodásának helyzetével, szakmai feladatainak ellátásával.

Hiller: kiszámítható finanszírozást szeretnének a felsőoktatásban

A felsőoktatás állami támogatása 2007-től 2010-ig 214 milliárd forintról 241 milliárdra emelkedhet. Ezt tartalmazná egyebek mellett a felsőoktatási törvény módosítása, melyet a közoktatási és a tankönyvpiac rendjéről szóló törvény módosításával együtt tárgyalt a kormány; a módosításokat még a tavaszi ülésszak folyamán elfogadhatja az Országgyűlés - hangzott el a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón.

GYURCSÁNY FERENC: AZ ELLENZÉKI POLITIKÁVAL KÜZDENI, AZ ORSZÁGÉRT MEG TENNI KELL

Egészen felemelő, hogy fogja magát jó néhány tízezer ember, férfiak és nők, fiatalok és idősek, és azt mondják: Na, akkor most elmegyünk a Városligetbe, megmutatjuk ennek az országnak, hogy nem száll inunkba a bátorságunk! Megmutatjuk ennek az országnak, hogy együtt vagyunk és együtt maradunk! Nagyon hálás vagyok önöknek, nagyon hálás vagyok nektek.

Gyurcsány: előre megyünk és győzni fogunk

Erős baloldalt és erős Magyarországot teremtünk, ami sikerre viszi közös ügyünket - mondta Gyurcsány Ferenc kedden Budapesten az MSZP majálisán a városligeti napozóréten. A pártelnök-kormányfő hangsúlyozta: tisztességes és szolidáris politikát akar. Hozzátette: "mi előre megyünk, és győzi fogunk".

Több biztosító - külföldi kudarcok

A világ már bebizonyította, hogy az a modell, amit a minisztérium előkészített, mindössze egy törpepárt véleményét tartalmazza, egyedül a globális tőkét szolgálja - szögezte le Pelczné Gáll Ildikó hétfői sajtótájékoztatóján.

Új terveket fogadott el a kormány a Tüskecsarnok befejezésére

A kormány szerdai ülésén jóváhagyta az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium tervét, amely rendezi a sok éve befejezetlen Tüskecsarnok sorsát. A lágymányosi volt Expo-területen fekvő Tüskecsarnok a korábbi elképzelésekkel ellentétben nem egyetemi sportkomplexum, hanem nagy befogadóképességű kongresszusi- és rendezvényközpont lesz.

Dávid Ibolya a középosztály védelméről egyeztetne Kóka Jánossal

A Magyar Demokrata Fórum komoly aggodalommal figyeli azon folyamatokat, amelyek következtében a magyar középosztály tagjait egyre inkább a lecsúszás veszélye fenyegeti. A maguk és családjuk boldogulásáért saját erőből tenni akaró emberek ma joggal érezhetik magukat a nemzet mostohagyermekeinek, hiszen az állam nem hogy nem ad lehetőséget számukra a kibontakozásra, de a megszorítások terheit is nekik kell viselniük.

Szekeres Imre: Magyarország, ha lehet, a Nabuccót választja

Szekeres Imre honvédelmi miniszter washingtoni tárgyalásain világossá tette: Magyarország, ha lehet, a közös európai energiapolitikai megoldást választja. "Ha lehet és kell, Magyarország a Nabuccót választja, hiszen ez a közös európai energiapolitikai megoldást jelenti" - mondta a miniszter washingtoni látogatása végén, az amerikai fővárosban magyar újságíróknak tartott sajtótájékoztatóján helyi idő szerint csütörtökön.

Nem késik a Kormányzati Negyed

Nincs csúszás a Kormányzati Negyed végső határidejét illetően. A módosított pályázati kiírásra ismét komoly nemzetközi érdeklődés mutatkozik, ezért jelentős számú pályázat várható.

A BIO közzéteszi a biotechnológia kulcskérdéseiről iparági vezetők és a nagyközönség körében folytatott közvélemény-kutatások eredményeit

    A Biotechnology Industry Organization (BIO) 2007-es nemzetközi konferenciája, amelyet Bostonban rendeznek meg, május 6-án egy különleges, kizárólag újságíróknak szánt villásreggelivel kezdődik. Az esemény alkalmából közzéteszik egy egyedülálló közvélemény-kutatás eredményeit, amelyet két vezető amerikai cég végzett.

Nyílt levél Kósa Lajosnak,Debrecen Polgármesterének

Polgármester Úr!

Ön az utóbbi időkben mind gyakrabban lépi át közszereplései során a jó ízlés és kulturáltság határait. Mind a médiában, mind a közgyűlésben sértő megjegyzéseket, kioktató stílust használ. Néhány esetben már nyilvános bocsánatkérésre is kényszerült botrányos kijelentései miatt.

Soha ne hagyjuk a táskánkat felügyelet nélkül!

2007. március 25-én 0.15 órakor a Batthyány u. végén található szórakozóhelyen egy ezidáig ismeretlen elkövető eltulajdonította az ott barátai társaságában szórakozó nő táskáját.

A nő kiment a mosdóba, s mire visszajött a széken hagyott táskájának hűlt helye volt. A szórakozóhely aznap este teltházzal üzemelt, így a pillanatok alatt elkövetett alkalmi lopást – hisz alkalom szüli a tolvajt – a beszélgető asztaltársaság nem vette észre senki.

Az Állás(pont) Lakossági Kör közleménye

    A munkahely teremtés "csak azért is" közügy! A "Hogyan növeljük a hazai foglalkoztatottságot?" társadalmi vita sorozatunk célja, hogy bevonja a civil résztvevőket, a munkahelyteremtés körüli problémák megoldásába. Helyi civil szervezetek bevonásával lakossági fórumokat és konferenciákhoz kötődő műhelybeszélgetéseket tartunk, egy formailag kötött módszer szerint! 4 megoldási javaslatot értékelnek az egybegyűltek, majd arra kérjük őket, készítsék el saját megoldási javaslatukat.

Civil szervezetek is csatlakozhatnak a zéró tolerancia kiáltványhoz

Civil szervezetek,  magánszemélyek is jelezték egyetértésüket és csatlakozási  szándékukat a miniszterelnök által kezdeményezett zéró tolerancia  kiáltványhoz, ezért ők is aláírhatják a dokumentumot - közölte  Daróczi Dávid, a Kormányszóvivői Iroda vezetője. 

Több mint kétszeresére emelte a kormány a vállalati képzések pályázatának keretét

Óriási az érdeklődés a vállalati képzések támogatására kiírt első uniós pályázaton. Alig egy hét alatt a vártnál öt és félszer több cég jelentkezett, amelyek az eredeti keret több mint duplájára pályáztak. Ezért döntött úgy a kormány, hogy jóváhagyja az összeg emelését: immár 2,2 milliárd forint áll rendelkezésre a mikro- és kisvállalkozások alkalmazottainak képzésére az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretén belül futó pályázaton.

Május 1-jén ünnepli az ország az uniós csatlakozás harmadik évfordulóját

Idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját az Európai Unió, amelyhez 2004. május 1-jén Magyarország is csatlakozott. 2007. május 1-jén a Magyar Köztársaság kormánya a három évvel ezelőtti csatlakozási ünnepség helyszínén, a budapesti Hősök terén rendez egész napos ünnepséget.

Amerikában nem értik, miért nincs nemzeti összefogás Magyarországon

Amerikai republikánus és demokrata párti szakértők egyaránt úgy látják, hogy Magyarország az utóbbi 5-6 évben nem tudott élni lehetőségeivel, és nem értik, miért nincs nemzeti összefogás - mondta Dávid Ibolya MDF-elnök keddi sajtótájékoztatóján Washingtonban, ahol az utóbbi három napban több mint 20 találkozót bonyolított.

Távmunkával az elmaradott térségek foglalkoztatásának javításáért - határon átnyúló együttműködés

A Magyar Távmunka Szövetség (MTMSZ) és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Műszaki és Társadalomtudományi Kara (Csíkszereda, Románia) együttműködési megállapodást kötött a távmunkával kapcsolatos kutatási és szakmai tevékenységek egymást kölcsönösen segítő összehangolása érdekében. Az együttműködés keretében a Felek közös kutatást indítottak Hargita megye távmunka lehetőségeinek feltérképezésére.

Az értelmes vita lehetőségéért!

A Joggal a Jogállamiságért Egyesület aggódva figyeli, miként válnak a jogállami intézmények  napi politikai támadások céltáblájává. Az ügyészség és a rendőrség után, most az Országos Választási Bizottság került a vádlottak padjára, miután a legnagyobb ellenzéki párt által kezdeményezett, népszavazásra ajánlott kérdések közül néhány hitelesítését következetesen megtagadta.