Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 1541-től 1560-ig 1707 találatból.

Az MDF átalakítaná a gyógyfürdő-kezelések rendszerét – nem eshet a reform áldozatául!

A Magyar Demokrata Fórum a gyógyfürdő-kezelések rendszerének átalakítását javasolja mondta Pettkó András, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteken az MTI-nek. Az MDF szerint nem szabadna korlátozni a biztosítási támogatással igénybe vehető gyógyfürdő-kezelések számát, hanem a szakorvosra kellene bízni annak eldöntését, mikor van létjogosultsága a kúrának.

Őszinte csalódással értesültem a Magyar Országgyűlés Házbizottságának mai (2007. április 12.) döntéséről.

    Nemrégiben kéréssel fordultam az MSZP frakcióvezetőjéhez Lendvai Ildikóhoz, hogy a holocaust napján, április 16-án a frakció nevében 5 perces keretben megemlékezést, felszólalást tarthassak a plenáris ülésen. Javasoltam továbbá, hogy hozzászólásomat követően hangozhassék el a holocaust áldozataiért a zsidóság legszentebb imája a gyászima és ezt követően a zsidó gyászének.

Kezdeményezés a zöld hipermarketekért

Levélben fordult hat magyarországi kiskereskedelmi áruházlánchoz dr. Oláh Lajos szocialista országgyűlési képviselő, a Környezetvédelmi Bizottság tagja. A képviselő azt javasolja, hogy a cégek kezdjenek összehangolt akciót a környezetszennyezés csökkentése, és a vásárlókat megszólító szemléletformáló kampányok beindítása érdekében.

MDF: Fodor Gábor ne vállaljon kormánytagságot!

A Magyar Demokrata Fórum felszólítja Fodor Gábort, hogy ne fogadjon el miniszteri bársonyszéket. Az SZDSZ a tavalyi országgyűlési választási kampány során egykulcsos adót és az euró 2010-es bevezetését ígérte, ám ígéreteit nem tartotta be.

Nemzetközi Roma Nap

Április 8. szimbolikus nap minden roma életében, hiszen ez a Nemzetközi Roma Nap, melynek fel kell hívnia a figyelmet arra, hogy a romák, és a többségi társadalom összefogása erősítheti a cigányság integrációját, illetve a diszkrimináció elleni küzdelmet.

Az emberi jogokért

Amikor 1948-ban az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) elkészítette az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát, azt tűzte ki célul, hogy hogy ennek a mindenki által elfogadható szabálygyűjteménynek az elterjesztésével és oktatásával elejét vegyék egy a második világháborúhoz hasonlóan embertelen újabb háború kialakulási lehetőségét

Köszönöm az SZDSZ-nek, hogy végig kitartóan támogatott

Dr. Molnár Lajos közleménye a tegnap bejelentett miniszteri lemondásáról.

 

Köszönettel tartozom a minisztérium munkatársainak, akik emberfeletti munkával dolgoztak azért, hogy az egészségügyi reform elindulhasson. Köszönöm a koalíciós pártoknak, hogy a reformtörvényeket a Parlamentben megszavazták. Külön köszönöm az SZDSZ-nek, hogy végig kitartóan támogatott, mert a reform megvalósulásának nélkülözhetetlen feltétele a bizalom.

Lezárult a miniszter által kezdeményezett vizsgálat

A Nemzetbiztonsági Hivatal munkatársai törvényesen, de szakszerűtlenül, a belső szabályokat több ponton megsértve jártak el, amikor   egy minden tekintetben jogszerű rutineljárás után mintegy két hónappal – felkeresték a Magyar Nemzet című lap két újságíróját   állapította meg a Nemzetbiztonsági Iroda ma zárult vizsgálata, amelyet az ügy tisztázása érdekében Szilvásy György, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter kezdeményezett.

Kósa Lajos: A miniszterelnök papírtigris

A debreceni polgármester szerint a miniszterelnök papírtigris, Gergényivel az osztályharcot vívják, a jégkorong pedig a legjobb csapatsport. Kósa Lajossal Havas Henrik készített rendhagyó interjút a Playboy számára.

A debreceni polgármester szerint 150 év múlva mérsékelt jelentősége lesz annak, hogy kik alapították a Fideszt, mert a legendák fontosabbak. Kósa Lajos a saját szerepét úgy jellemzi, hogy ő is "a bölcsőt ringatta".

Az MSZP frakció köszönetet mond az SZDSZ régi elnökének és gratulál az újnak

A MSZP országgyűlési képviselő csoportja köszönetet mond Kuncze Gábornak, az SZDSZ leköszönt elnökének a több éves közös munkáért. Kucze Gábor pártelnökként megbecsült vitapartner és jó szövetséges volt, a XXI. századi, modern Magyarország megformálásában, a szabadság és haladás elveinek képviseletében.

Gyurcsány Ferenc, az MSZP elnökének levele Kóka Jánoshoz, az SZDSZ elnökéhez és a párt tagságához

A Magyar Szocialista Párt nevében gratulálok Kóka Jánosnak, abból az alkalomból, hogy a Szabad Demokraták Szövetsége elnökévé választotta! Gratulálok, Elnök úr!

Orbán Viktor diplomáciai ámokfutásba kezdett

A radikális parlamenti ellenzék vezére bocsánatkérés helyett diplomáciai ámokfutásba kezdett. Ez kárt okoz az országnak, kárt okoz a magyar gazdaságnak. A kormány a kommentár helyett a kár enyhítésével foglalkozik.

Legyen a fővárosnak liberális főpolgármestere 2010 után is!

Fodor Gábor válaszlevele Demszky Gábornak

Levél az SZDSZ jövendő elnökének

   Demszky Gábor  az alábbi levelet juttatta el Fodor Gáborhoz és Kóka Jánoshoz, az SZDSZ elnökjelöltjeihez:

Kevesebb a munkanélküli fiatal

2006. december - 2007. február hónapokban a megelőző év azonos időszakához képest a munkaerőpiac aktivitási mutatói növekedést jeleznek. A 15-24 éves fiatalok munkanélküliségi rátája 18,1 százalékos, ez 1,2 százalékponttal kisebb, mint az egy évvel ezelőtti érték.

Repedések az őrváros falain

Pár hónappal ezelőtt a Vadkakasok háza táján tört ki úgy a botrány, hogy mindenki régóta tudott a bajokról, az MSZP frakció is jelezte a közgyűlésben, csak a város vezetése tett úgy, mint aki nem ismeri és mint akit nem is érdekli az éveken át oda juttatott sok tízmillió forintnyi közpénz sorsa. Felszámolás előtt 165 millió forintos a hiány, de felelőst nem nevez meg a közgyűlési előterjesztés.

NYÍLT LEVÉL DEMSZKY GÁBORNAK

Tisztelt Főpolgármester Úr! Országgyűlési képviselőtársaimmal együtt (Avarkeszi Dezső, Baráth Etele, Józsa István, Kökény Mihály, Mesterházy Attila, Pál Tibor, Szabados Ákos, Szabó Vilmos, Vidorné Szabó Györgyi) 2007. március 5-én levélben fordultam Önhöz, továbbá a Főtáv Zrt. vezérigazgatójához, a Gazdasági Versenyhivatal elnökéhez, a Magyar Energia Hivatal elnökéhez, valamint a gazdasági és közlekedési miniszterhez. A levélben a távfűtés árával, ezen belül is a budapesti állapotokkal foglalkoztunk.

 Ideje döntést hozni a pártfinanszírozásról - a kormány nem késlekedhet

 

A mai szabályok a párt- és kampányfinanszírozásban egy hazug és betarthatatlan rendszert kényszerítenek a politika szereplőire. Mi, liberálisok eddig minden választás után, annak tapasztalatait összegezve elmondtuk, hogy új törvényt kell alkotni. A második MSZP-SZDSZ kormány már programjába foglalta a változtatás igényét, és a liberális képviselők a program vitájában is jelezték: ragaszkodni fognak ahhoz, hogy új törvény szülessen.

Kondor Katalin közleménye

A Népszava című napilap 2007. március 20-i, keddi számában a címoldalon megjelent hírre hivatkozással, amelyben a lap közli: Első fokon elhangzott: tény, Kondor Katalint beszervezték, az alábbi közlemény közzétételét tartom szükségesnek kiadni: 

Európai zöld pártok a klímaváltozás ellen.

Az Európai Zöldpárt (European Greens) Tanácsa -- legfőbb politikai tanácskozó testülete -- a Római Szerződés megkötésének 50. évfordulóján Berlinben március 15-18-án ülést tartott. A helyszín megválasztását az is befolyásolta, hogy ebben a félévben Németország tölti be az EU soros elnöki tisztségét.