Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 1761-től 1780-ig 1799 találatból.

A nyilas lobogó miatt várják a Fidesz elhatárolódását

Az árpádsávos zászló 1944-óta már nem csupán történelmi zászló, hanem szélsőjobboldali, zsidógyűlölő jelkép, ennek politikai célú használatát semmilyen indokkal sem mentegetheti a magyar jobboldal – vélekedett Gerő András történész az „Antiszemita közbeszéd Magyarországon 2004-2005-ben” című könyv bemutatóján.

Szükséges, de nem elegendő a BKV vezérigazgatójának leváltása

Érthető, hogy a főpolgármester bizalma megingott a BKV vezérigazgatójában, azonban úgy látjuk, hogy Aba Botond leváltása nem elegendő a működési zavarok megszüntetéséhez. A BKV teljes menedzsmentje cserére szorul, a problémák azonban nem csak személyi jellegűek, a strukturális reform sem halasztható tovább.

Oláh Lajos közleménye: Orbán Viktor „rárontott saját nemzetére”

Orbán Viktor „rárontott” a fideszes önkormányzatokra is

A Fidesz felelőtlen elnökét, a Fidesz részéről már csak Kósa Lajos állíthatja meg

Oláh Lajos, az MSZP megyei elnökének közleménye

Tekintélyes jogászokkal konzultál a kormány a gyülekezési törvény módosításáról

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök három jogi szaktekintélyt kért fel a gyülekezési törvény módosításának előkészítésére. A szakértők feladata, hogy megvizsgálják a tervezetet, megfelelően biztosítja-e az alapvető emberi jogokat és megfelel-e a nemzetközi emberi jogi egyezményeknek.

Poul Nyrup Rasmussen, az Európai Szocialisták Pártja elnökének nyílt levele Wilfried Martensnek, az Európai Néppárt elnökének

Nyílt levél Wilfried Martensnek,

az Európai Néppárt elnökének

2006. október 24.

Tisztelt Wilfried Martens!

Orbán Viktor: Az igazság szabaddá tesz

A Magyarországot 2006 őszén gyötrő helyzetet nem véletlenek szerencsétlen összjátéka szülte. Előre látható volt. Ostoba politikai döntések, szakmai dilettantizmus, hazugságok és manipulációk állították elő. Amit nem láthattunk előre, az a miniszterelnök és pártjának lebukása volt. A titkos májusi tanácskozás három gyanúnkat igazolta cáfolhatatlanul.

 A FIDESZ kétarcú politikája- az MDF közleménye

Herényi Károly a Magyar Demokrata Fórum parlamenti frakciójának vezetője, az Országos Sajtószolgálaton keresztül az alábbi közleményt juttatta el a szerkesztőségekhez

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv gazdaságfejlesztési programja a magyar mikro-, kis- és közepes vállalkozások támogatására

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv gazdaságfejlesztési programjának fő nyertesei a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások lesznek

Az olaszliszkai tragédia megrendítette a kormány tagjait

 A kormány minden tagját mélyen megrendítette a vasárnapi olaszliszkai tragédia, az áldozat családjának, barátainak és tanítványainak ezúton is együttérzésünket fejezzük ki. Hiller István oktatási és kulturális miniszter levele a tiszavasvári tantestületnek a miniszterelnök és az egész kormány együttérzését tolmácsolta.

Gyógyszergazdaságosság a generikus program halálával???

Az Egészségügyi Minisztériumban kidolgozott, és a parlamentnek megküldött gyógyszergazdaságossági törvénytervezet valójában szinte minden, az egészségügyi reformmal kapcsolatban propagált elvnek ellentmond.

Értelmiségiek nyílt levele Pécs polgármesteréhez

 E nyilatkozat aláírói arra szeretnék emlékeztetni Pécs új polgármesterét és az önkormányzat új képviselőit, hogy városunk Európa Kulturális Fővárosa-programja (EKF) egy civil értelmiségi kezdeményezésből nőtt ki, abból nyerte szellemi energiáit, kidolgozóit és sikerre vivő szakmai vezetőit.

A Társadalompolitikai Tagozat Országos Ügyvivői Testületének közleménye

A politikai vitákat le kell folytatni...

A baloldali politizálás erénye, hogy képes különböző véleményeket, álláspontokat integrálni, az így kialakult álláspontokat cselekvéssé formálni.

Jogászok nyílt levele

Nyílt levél a Magyar Köztársaság közjogi méltóságainak

Kósa Lajos kérjen bocsánatot, és léptesse vissza Tiba Istvánt, a Fidesz jelöltjét!

A Hajdú-Bihar megyei bíróság ítélete megerősítette a területi választási bizottság korábbi döntését, miszerint Balmazújváros több választókerületében szavazatok vásárlásával nyert a Fidesz október 1-jén.

Nyílt levél a HÖOK Elnökségéhez: a Budai Várban emberek élnek!

Ekler Gergely elnök úr

HÖOK

 

Tisztelt Elnök Úr!

Az MDF az új jobboldal pártja, a szocialisták politikai ellenfele

 Politikai ellenfelünk azt állítja, hogy a Magyar Demokrata Fórum lett a harmadik erő Magyarországon. Ezzel egyetértünk. Úgy tudjuk, hogy más pártok is hasonlóan értékelték az MDF önkormányzati szereplését, valamint több elemző is erre a megállapításra jutott.

Lamperth Mónika teljes beszédének írott változata

A szocialista önkormányzati miniszter azt ígérte az MSZP választmányának, hogy a területfejlesztési törvény módosításakor olyan javaslatot terjeszt a kormány elé, amely a kormánypárti politikusoknak jó lehetőséget ad a regionális területfejlesztési tanácsban. Ez derül ki abból a hangfelvételből, amely a Magyar Rádió birtokába jutott.

Szakmai konzultáció indult a digitális műsorszórásra való átállásról

Nagyobb műsorválaszték, minőségi szolgáltatások és alacsonyabb árak - ezt jelenti majd a digitális átállás mindenki számára. Az Európai Unió elvárása értelmében 2012-ig valamennyi tagországban megszűnik a hagyományos televíziós műsorszórás, helyébe a lényegesen több csatorna átvitelére alkalmas digitális technológia lép.

Gyurcsány Ferenc parlamenti beszéde

Az alábbiakban közzétesszük Gyurcsány Ferenc miniszterelnök beszédét, amit a bizalmi szavazás előtt mondott a parlamentben.

Joggal a Jogállamiságért Egyesület: levél a köztársasági elnöknek

Tisztelt Elnök Úr!

Ön a Magyar Köztársaság elnökeként az önkormányzati választások estéjén, még az eredmények ismerete előtt beszédet intézett hozzánk, magyar állampolgárokhoz, amelyben értékelte Magyarország jelenlegi politikai helyzetét, és morális fenntartásait fogalmazta meg a magyar miniszterelnökkel szemben.