...kontra

Eredmények megjelenítése 1421-től 1440-ig 1515 találatból.

Mit fejlesztene a FIDESZ?

...kontra - 2007-07-30

Mint az ismeretes, a kormány 2007. július 26-án bírálta el a kiemelt projektekre benyújtott pályázatokat.

Az OMV cáfolja, hogy ajánlatot akar tenni a Molra

...kontra - 2007-07-27
Az osztrák OMV olaj- és gázipari vállalat péntek délelőtt cáfolta a Reuters hírügynökség értesülését, hogy azonnal ajánlatra készülne a Mol Nyrt. egészére. Megerősítették, hogy szeretnének tárgyalni a Mollal a jövőbeli együttműködésről.

Kökény Mihály az egészségügyről – A Fidesz véleménye

...kontra - 2007-07-26

A kormány elveszítette mind a társadalmi, mind a szakmai támogatását az egészségügyi intézkedései mögül. Ebben a helyzetben egy demokratikus kormány csak egy dolgot tehet: le kell állítania a szóban forgó intézkedéseket.

Fidesz: ne vonjon össze újabb egészségügyi intézményeket a kormány

...kontra - 2007-07-25

A Fidesz felszólítja a kormány, mondjon le arról a tervéről, hogy egy újabb "mega egészségügyi intézményt" hoz létre, amelynek sajtóhírek szerint Molnár Lajos volt egészségügyi miniszter lenne a vezetője. Minderről Szijjártó Péter, a párt szóvivője az Egészségügyi Minisztérium épülete előtt beszélt szerdán Budapesten.

A Mol-vezér szerint "értékromboló" lenne a OMV-vel való egyesülés

...kontra - 2007-07-24

"Értékromboló" lenne részvényesi szempontból a Mol és az osztrák OMV egyesülése, mivel az összeolvadt társaság jelentős vagyoneladásra kényszerülne finomítói, valamint nagy- és kiskereskedelmi szinten egyaránt, mondta a keddi Financial Timesnak a magyar olajipari vállalat elnök-vezérigazgatója.

Demeter: a Papp-jelentés a Fideszt igazolja

...kontra - 2007-07-07

A Papp-bizottság jelentése igazolja a Fidesz korábbi állításait, miszerint a rendőrség október 23-án szakszerűtlen intézkedéseket hozott az alkotmányos jogaikat gyakorló békés tüntetők kárára, és rátolta a randalírozókat a Fidesz gyűlésére - mondta Demeter Ervin, az ellenzéki párt szakpolitikusa.

Felvállalta másságát az államtitkár

...kontra - 2007-07-06

Szetey Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal személyügyi államtitkára felvállalta homoszexualitását a 12. meleg film- és kulturális fesztivál csütörtök esti megnyitóján mondott beszédében.

A PROÉP válasza

...kontra - 2007-07-04

Az MSZP debreceni szervezete nevében két önkormányzati képviselő anélkül állított társaságunkról valótlan tényeket és valós tényeket hamis színben tüntetett fel, hogy akár előtte telefonon tájékozódtak volna. Ellentétben a képviselők állításával, nem ajánlottunk ingatlancserét a városnak.

Debrecen nem akar hungarista őrváros lenni!

...kontra - 2007-07-04

A 2007. július 5-i közgyűlés 21. napirendi pontja: Wass Albert szobor elhelyezése a Medgyessy sétány 4. számú épület előtt.

 Annak a Wass Albertnek kíván a Fidesz által vezetett debreceni önkormányzat emléket állítani, aki - bár az irodalmi munkásságának megítélése sem egyértelmű – közéleti szereplése miatt nem vállalható fel a XXI. századi, demokratikus Magyarországon, de még a Kósa Lajos vezette Debrecenben sem.

Kóka: egyszerűsödik az adórendszer 2008-tól

...kontra - 2007-07-03

Az elfogadott koalíciós szerződés alapján 2008-tól az adórendszer egyszerűbbé válik, a munkáltatói és a munkavállalói tb-járulékok például egységes alapra kerülnek, összevonják a kis adókat - mondta Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter kedden Budapesten, a "Bízunk Magyarországban" Klub ülésén.

Bebizonyosodott, hogy Debrecen „Őrváros” a jobboldali szélsőséges „szabadcsapatok őrvárosa

...kontra - 2007-07-01

2007. június 28-án a Piac utcán a városházával szembeni Belga söröző előtti közterületen, be nem jelentett demonstráción, Árpád-sávos zászlókkal – azokkal a zászlókkal amelyeket vígan lobogtat a szél az Fidesz rendezvényein is! - felfegyverzett szélsőjobboldali szabad­csapatok tartották rettegésben a Klubrádió munkatársait, az élőműsor ott maradó vendégeit, és nem utolsósorban a környéken sétáló, pihenni vágyó debreceni polgárokat.

Kormányszóvivői: a Mol függetlensége nemzeti érdek

...kontra - 2007-06-28

A délelőtt folyamán Gyurcsány Ferenc miniszterelnök telefonon beszélt Alfred Gusenbauer osztrák kancellárral, és megerősítette korábbi nyilatkozatát, amelyben barátságtalan lépésnek nevezte a Mol kivásárlására irányuló osztrák szándékot - mondta tájékoztatóján Budai Bernadett."

MSZP: nagyobb súlyt kell kapnia a rendőrségnek a minisztériumon belül

...kontra - 2007-06-27

Az MSZP-frakció rendészeti munkacsoportja szerint nincs szükség a Belügyminisztérium visszaállítására, de az igazságügyi minisztériumon belül nagyobb súlyt kell kapnia a rendőrségnek, például egy rendészeti hivatal létrehozásával - mondta Gál Zoltán, a munkacsoport vezetője.

A Fidesz nem támogatja a biztosítási rendszer privatizációját

...kontra - 2007-06-25

A Fidesz elnöksége nem támogatja a nyereségérdekelt szemlélet megjelenését az egészségügyben - mondta Varga Mihály, az ellenzéki párt alelnöke hétfőn Budapesten. Az MSZP-SZDSZ-koalíciónak nincs felhatalmazása a biztosítási rendszer privatizálására - hangsúlyozta sajtótájékoztatóján a politikus

Tájékoztatták a miniszterelnököt a megvert újságíró ügyében

...kontra - 2007-06-24

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök arra kérte Bencze József országos rendőrfőkapitányt, hogy közvetlenül és személyesen kísérje figyelemmel a megvert újságíró ügyét - mondta újságíróknak vasárnap Daróczi Dávid kormányszóvivő.

Haraszti Miklós, az EBESZ sajtószabadság-képviselőjének közleménye

...kontra - 2007-06-23
   Haraszti Miklós, az EBESZ sajtószabadság-képviselőjének nyilatkozata Kármán Irén oknyomozó újságíró elrablásával és megveretésével kapcsolatban:

Szilvásy György levele Simicskó Istvánnak

...kontra - 2007-06-20

A mai napon Szilvásy György kancelláriaminiszter levélben tájékoztatta Simicskó Istvánt, hogy a kormány előreláthatólag a mai ülésén létrehozza azt a vizsgálóbizottságot, amelynek célja a Gripen típusú repülőgépek beszerzési körülményeinek tisztázása, beleértve a szerződésmódosítást is.

a Fidesz véleménye

...kontra - 2007-06-19
Ebben a ciklusban a Fidesz több korrupcióellenes törvény- és határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlésben. Kezdeményeztük a Költségvetési Tanács létrehozását, hogy a kormányzat ne tudjon trükközni az államháztartási adatokkal. Indítványunkat a kormánytöbbség több mint húsz próbálkozásunk ellenére sem volt hajlandó eddig napirendre venni.

A francia szocialisták üdvözölték, hogy elmaradt a "kék hullám" a 2. fordulóban

...kontra - 2007-06-18

A jósolt "kék hullám" nem következett be és "Franciaország két lábon fog járni" - jelentett ki Francois Hollande, a Szocialista Párt (PS) főtitkára vasárnap este a francia nemzetgyűlési választások eredményének ismertté válása után néhány perccel a France 2 közszolgálati televízióban.

SZDSZ: sikeres a liberális tárcák egyéves tevékenysége

...kontra - 2007-06-13

A Liberális Kormányzati Kabinet sikeresnek ítéli a szabad demokrata vezetésű minisztériumok egyéves teljesítményét - közölte Kóka János, az SZDSZ elnöke szerdán, a testület ülését követő sajtótájékoztatón, amelyen a három tárcavezető beszámolt az elmúlt esztendő eredményeiről.