Kultúra

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 1174 találatból.

Világsztárokkal tért vissza Manchesterbe Ariana Grande

Kultúra - 2017-06-05

Világsztárokkal tért vissza Manchesterbe vasárnap este Ariana Grande.A 23 éves amerikai énekesnő két hete az észak-angliai nagyváros rendezvénycsarnokában, a Manchester Arenában lépett fel, és teltházas koncertje után egy öngyilkos merénylő nagy erejű pokolgépet robbantott fel a távozó tömeg közepén. A rendezvényre a tragikus véget ért - két héttel ezelőtti - koncert teljes, több mint 14 ezres közönsége ingyenes belépőt kapott. A fennmaradó helyekre a jegyárusítás csütörtök délelőtt kezdődött, és hat perc alatt véget is ért: ennyi idő alatt kapkodták el az összes belépőjegyet az online árusító portálon.

A Soul Exodus és az Ultra is versenyez az idei Krakkói Filmfesztiválon

Kultúra - 2017-05-29

Bereczki Csaba Soul Exodus és Simonyi Balázs Ultra című alkotása is versenyez a rövid- és dokumentumfilmeket felvonultató 57. Krakkói Filmfesztiválon.A Magyar Nemzeti Filmalap hétfői közleménye szerint az 1961-ben alapított krakkói filmfesztivál a nagyvilág rövid- és dokumentumfilmes újdonságainak legjavát mutatja be június 4-ig.

Bereczki Csaba klezmerzenészek főszereplésével készült egész estés dokumentumfilmje a DocFilmMusic válogatásba kapott meghívást, amelyben tíz alkotás versenyez.

Cannes - A Kidman-Farrell páros sem tudta kimozdítani az orosz versenyfilmet a népszerűségi listákról

Kultúra - 2017-05-25

- Nicole Kidman és Colin Farrell a 70. cannes-i filmfesztivál két versenyfilmjében is együtt játszik, de egyik alkotás sem tudta kimozdítani a kritikusok népszerűségi listájának vezető helyről a még az első napon bemutatott az orosz versenyfilmet, Andrej Zvjagincev Loveless (Szeretethiány) című alkotását.

Nicole Kidman harmadik és Colin Farrell oldalán második alkalommal vonulhatott fel szerda este a vörös szőnyegen Sofia Coppola Csábítás című filmjének főszereplőjeként. Az alkotást Don Siegel 1971-ben Clint Eastwooddal a főszerepben forgatott, A tizedes háreme című filmje ihlette.

Egyedül Jordán Tamás pályázik a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatói posztjára

Kultúra - 2017-05-24

Egyedül Jordán Tamás jelentkezett a pályázati kiírásban szereplő határidőn belül a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatói állására - közölte szerdán az intézményvezetői pályázatot kiíró szombathelyi önkormányzat kommunikációs vezetője.

Százezer látogató a Szépművészeti Múzeum madridi kiállításán

Kultúra - 2017-05-23

Várhatóan mintegy százezer látogatóval zár vasárnap a budapesti Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményéből Remekművek Budapestről - A reneszánsztól az avantgárdig címmel megrendezett kiállítás a madridi Thyssen-Bornemisza Múzeumban.

Cannes - A harmadik Arany Pálmáját kaphatja meg Michael Haneke

Kultúra - 2017-05-23

Egy érzéketlen, széteső nagypolgári francia családról, illetve a családtagoknak a halálhoz való viszonyáról szól Michael Haneke legújabb filmje, a Happy End, amelyet hétfő este mutattak be a 70. cannes-i fesztivál hivatalos versenyprogramjában.

A 75 éves osztrák rendező lehet az első filmes, aki harmadszor megkapja az Arany Pálmát, amelyet két előző filmjéért, 2009-ben A fehér szalagért, 2012-ben pedig a Szerelemért, már hazavihetett.

Mokry-Mészáros Dezső eddig feldolgozatlan életművéből nyílik kiállítás Budapesten

Kultúra - 2017-05-22

Mokry-Mészáros Dezső autodidakta festőművész eddig feldolgozatlan életművét mutatja az a kiállítás, amely Idegen világ címmel szerda este nyílik Budapesten, a Virág Judit Galériában. Mokry-Mészáros Dezső (1881-1970) 90 művét felvonultató tárlat egy, a magyarországi művészettörténetben páratlan alkotó munkásságáról nyújt átfogó képet.

Cannes - A vígjátékok nem arattak osztatlan sikert

Kultúra - 2017-05-22

- Nem nyerték el egyöntetűen a sajtó elismerését a 70. cannes-i fesztivál hivatalos versenyprogramjában hétvégén bemutatott könnyedebb hangvételű filmek. Ritkaságnak számít, hogy a hivatalos versenyben vígjátékok is versenyezhetnek a fődíjért, az Arany Pálmáért, ezért is kapnak nagyobb figyelmet a fesztiválközönség részéről.

Vasárnap este két könnyedebb hangvételű alkotást mutattak be, de egyiket sem találták elég meggyőzőnek a kritikusok.

Több mint 56 millióért kelt el egy török festő alkotása a BÁV aukcióján

Kultúra - 2017-05-18

- Nagy nemzetközi érdeklődés mellett zajlott és rekord bevétellel zárult a BÁV 70. művészeti aukciója, amelyen a legmagasabb áron, 56,4 millió forintért egy Magyarországon szinte ismeretlen, de hazájában nagyon népszerű török festő, Diyarbakirli Tashin Isztambult ábrázoló műve kelt el. Korábban soha nem értékesítettek Tashin-festményt ilyen magas áron. A két nap alatt összesen 360 millió forintért keltek el az eladásra kínált tételek, ez új bevételi rekord. Már az árverés előtt élénk nemzetközi érdeklődés övezte Diyarbakirli Tashin alkotását, amelyet egy nagypolgári család európai körútján vásárolt Törökországban az 1930-as években.


Cannes - Kiemelkedő magyar részvétel a fesztiválon

Kultúra - 2017-05-15

Kiemelkedő magyar részvétellel kezdődik szerda este a 70. jubileumát ünneplő cannes-i filmfesztivál: három magyar alkotással és egy magyar részvételű koprodukcióval a hivatalos válogatásában Magyarország vezeti a listát a meghívott filmek számát illetően a közép-európai országok közül - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap hétfőn.

Mundruczó Kornél Jupiter holdja című új filmje a 70. Cannes-i Filmfesztivál jubileumi versenyprogramjába indul, a világpremier május 19-én este lesz a fesztiválpalotában, az alkotók jelenlétében.

Velencei Biennálé - A német kiállítás nyerte az Arany Oroszlán-díjat

Kultúra - 2017-05-14

- A Németország pavilonjában kiállító Anne Imhof projektje nyerte az 57. Velencei Képzőművészeti Biennálé legjobb nemzeti részvételéért járó Arany Oroszlán-díjat, a Viva Arte Viva című főkurátori kiállítás legjobb művészének pedig a szintén német Franz Erhard Walthert választotta a nemzetközi zsűri a szombati díjkiosztón.

Van Gogh, Schiele és Beckmann egy-egy műve lesz a sztárja a Christie's árverésének

Kultúra - 2017-05-12

Vincent Van Gogh 1889-es figuratív festménye, Egon Schiele 1915-ös tájképe, valamint Max Beckmann egy 1938-as festménye lesz a sztárja a Christie's aukciósház impresszionista és modern műalkotásokat felvonultató júniusi árverésének Londonban.

A Le Moissonneur (d'apres Millet) című alkotás egyike a holland művész azon tíz festményének, amelyet Jean-Francois Millet rajzai nyomán készített, és amelyek közül hét az amszterdami Van Gogh Múzeum gyűjteményében található - írta a The Art Newspaper című kulturális hírportál.

Fiatalokat megszólító zenei és művészeti fesztivál a Nemzeti Galériában

Kultúra - 2017-05-12

A 16 és 26 év közötti korosztályt megszólító zenei és művészeti fesztivált rendeznek május 20-án a Magyar Nemzeti Galériában (MNG). A kommunikáció természete megváltozott az elmúlt évtizedben, a mai tinédzser és huszonéves korosztályt teljesen más módon kell megszólítani. Ezért döntött úgy a galéria, hogy teljes egészében a generációk képviselőiből álló csoportra bízza az MNG stART Fesztivál szervezését - mondta el Baán László, az intézmény főigazgatója pénteken Budapesten.

Nagy István szép pasztellje a Villás aukción

Kultúra - 2017-05-09

Nagy István magyar festőművész, a modern magyar festészet realista és konstruktív szárnyának egyik legegyénibb képviselője

Festészeti tanulmányait Kelety Gusztáv ösztönzésére kezdte el. A budapesti Mintarajziskolában Székely Bertalan mellett tanult, majd a müncheni akadémián és a párizsi Julian Akadémián képezte magát. 1902-es itáliai útja után visszatért szülőföldjére, Csík megyében telepedett le, és a Gyilkos-tó környékén kezdett dolgozni.

Több mint 500 műtárgy a BÁV kétnapos, 70. művészeti aukcióján

Kultúra - 2017-05-09

Több mint 500 műtárgyat kínál a BÁV kétnapos, 70. művészeti aukciója, amelyet május 16-án és 17-én tartanak Budapesten, a MOM Kulturális Központban. A BÁV jubileumi művészeti aukciójához kapcsolódva az alapító, Mária Terézia születésének 300. évforduláját is megünnepli az aukciósház - hívta fel a figyelmet Varga Balázs kereskedelmi igazgató a keddi budapesti sajtótájékoztatón.

Nemzetközi díjat nyert Gárdos Péter Hajnali láz című kötete

Kultúra - 2017-05-08

Gárdos Péter Hajnali láz című kötete nyerte el a 8. Prix d'Europe-díjat - közölte a Libri Könyvkiadó hétfőn.A nemzetközi elismerést francia, angol és német könyvtárak és médiatékák vezetőiből álló zsűri szavazatai alapján ítélik oda. Idén a második körbe jutott hat könyv közül a Hajnali láz kapta a szavazatok több mint felét.

Kulturális és turisztikai együttműködési megállapodást kötött nyolc magyar város

Kultúra - 2017-05-08

Kulturális és turisztikai kapcsolataik erősítése érdekében írtak alá együttműködési megállapodást hétfőn Balatonfüred, Debrecen, Győr, Gyula, Kecskemét, Komárom, Szolnok és Vác vezetői a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban.

A megállapodás értelmében a városok a jövőben együttműködnek a kulturális és idegenforgalmi programok és rendezvények szervezésében, megvalósításában, amelynek keretében bemutatják a településeikre jellemző hagyományaikat, helyi értékeiket - hangzott el az eseményen.

Koszta Józseg remek képe a Villás Galérria aukcióján

Kultúra - 2017-05-06

Koszta József kezdetben a bécsi akadémián, majd Budapesten – a Mintarajziskolában és Benczúr mesteriskolájában – végezte tanulmányait, ahol Lotz Károly és Székely Bertalan növendéke volt. 1891-ben ösztöndíjasként Münchenben képezte magát; 1900-ban a francia fővárosban Mention Honorable-t nyert.


A hatvanas és hetvenes évek magyar művészeit mutatja be egy New York-i kiállítás

Kultúra - 2017-05-01

Első alkalommal rendeznek New Yorkban a magyar neoavantgárd korszakáról kiállítást, amelyen 30 művész több mint 100 alkotását mutatják be.

A Mások szemével: A hatvanas és hetvenes évek magyar művészei (With the Eyes of Others: Hungarian Artists of the Sixties and Seventies) című tárlat hétfőn nyílik a New York-i Elizabeth Dee galériában.

Arany-emlékév - Páratlan kéziratkincseket bemutató kiállítás nyílt az OSZK-ban

Kultúra - 2017-04-28

Páratlan kincseket, köztük a Toldi-trilógia kézirategyüttesét, valamint az életmű sokrétű hatástörténetét is bemutató Arany János-kiállítás nyílt "Más csak levelenként kapja a borostyánt..." címmel pénteken az Országos Széchényi Könyvtárban (OSZK), Budapesten.

"Arany Jánost ma is könnyű csodálni. Még a mai, minden régies hangzásra érzéketlen, minden nyelvi összetettségre panaszos, modern nemzedék is közel érezheti őt magához" - fogalmazott a tárlatot megnyitó Áder János köztársasági elnök. Hozzátette: a költőfejedelem nem távoli óriásként, hanem sokkal közvetlenebbül, "felemelően és otthonosan" hat a mai olvasó lelkére is.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza