Kultúra

Eredmények megjelenítése 1261-től 1280-ig 1333 találatból.

Szüntelen Szépművészeti

Kultúra - 2006-08-18

Ezentúl hétfőnként is nyitva lesz a Szépművészeti Múzeum, az időszaki kiállításokat lehet megnézni, most éppen a Picasso szerelmei- és a Rembrandt 400 címűt. A múzeum vezetése azért döntött a folyamatos nyitvatartás mellett, mert nagy érdeklődést tapasztalt a két időszaki kiállítás iránt, de a gyakorlatot folytatni kívánja a jövőben is.

Véget ért a Sziget Fesztivál

Kultúra - 2006-08-17

A legtöbb magyar ezer és kétezer forint között költött naponta az idei Szigetre látogatók közül, de sokan 5000 forintot is kiadtak egy nap alatt - derült ki a Felsőoktatási Kutatóintézet által tíz éve folyamatosan végzett felmérés idei adataiból. A 14. Sziget fesztivál zárónapján teltház volt, ezzel a heti összlétszám elérte a tavalyi 385 ezres rekordot.

Grass önéletrajzi naplóját megjelentetné az Európa Könyvkiadó

Kultúra - 2006-08-16

Az Európa Könyvkiadó szeretné megjelentetni az irodalmi Nobel-díjas Günter Grass önéletrajzi naplójának magyar fordítását, már jelezte is érdeklődését a német író kiadójánál - közölte Barna Imre igazgató az MTI-vel.

Prodigy a Szigeten

Kultúra - 2006-08-15

A Sziget fesztivál talán egyik legjobban várt koncertje a Prodigy kedd esti fellépése, ami egyben a rendezvény utolsó napjának utolsó nagyszínpados koncertje is. A Prodigy az elmúlt 10-15 év egyik legfontosabb könnyűzenei produkciója, mely a 90-es évek második felében megforgatta és megtáncoltatta az egész világot, közben pedig átírta az elektronikus tánczene szabálykönyvét.

Magyar filmek sikere a Locarnói Filmfesztiválon

Kultúra - 2006-08-14

Szemző Tibor Az élet vendége - Csoma-legendárium című filmje elismerő oklevelet nyert az 59. Locarnói Filmfesztiválon - tájékoztatta a Magyar Filmunió az MTI-t. Az elismerést Szemző Tibor személyesen vette át a Svájcban megrendezett, szombat este véget ért A-kategóriás filmfesztiválon.

Elmaradt a Szigeten a telt ház az eddigi legerősebb napon

Kultúra - 2006-08-14

Kétezer ember híján elmaradt a sokak által szombatra várt telt ház a Sziget fesztiválon; az idei év legnagyobb sztárzenekarának, a Radioheadnek koncertjén így is 50 ezer ember szórakozott.

Halle Berry negyven éves

Kultúra - 2006-08-13

Negyven éve, 1966. augusztus 14-én született Halle Berry, Oscar-díjas amerikai filmszínésznő. Halle Maria Berry Clevelandban született, afro-amerikai apától, és fehér anyától. Szokatlan keresztnevét egy clevelandi áruházról kapta.

Myers Park Presbiteriánus Egyház Kórusának hangversenye

Kultúra - 2006-08-11

Vasárnap este 18 órától a Debreceni Református Nagytemplomban mutatkozik be a Myers Park Presbitáriánus Egyház kórusa. A kórus az Amerikai Egyesült Államokból érkezik Magyarországra.

Színház: egy előterjesztés részletei

Kultúra - 2006-08-11

„A Csokonai Színház igazgatója az év első felében kidolgozta az intézmény szakmai tevékenységére és üzemeltetésére vonatkozó koncepcióját az intézmény szakmai munkájának teljes körű reformja keretében.

Szigeten a Silent Disco, avagy a csendes őrület

Kultúra - 2006-08-10

A Sziget fesztivál is vendégül látja a világ legegyedibb "utazó partiját", a Silent Discót. A Csendes Diszkó rendkívüli akusztikus élmény a résztvevőknek és furcsa vizuális kép a kívülállóknak, hiszen a partizók csak drótnélküli fejhallgatón hallják a kiválasztott zenét, s így táncolnak a csendes térben.

Benépesül a Hajógyári-sziget

Kultúra - 2006-08-08

Naponta kétszáz programmal, 252 nemzetközi és 500 magyar produkcióval 66 helyszínen várja a látogatókat a szerdán kezdődő Sziget Fesztivál. A fellépők a hat kontinensről érkeznek az egyhetes fesztiválra, ahol a zenekarok és lemezlovasok mellett utca-és táncszínházak, balett-táncosok, akrobaták és bábosok is szórakoztatják a kilátogatókat.

Elfogytak az "ottalvós" hetijegyek a Sziget Fesztiválra

Kultúra - 2006-08-07

Az idei Sziget Fesztiválra "ottalvós" jegyet már nem, de napi- és "hazamenős" hetijegyeket még lehet kapni. Idén kétféle hetijegyet vezettek be a Sziget szervezői. A hagyományos, kempingszolgáltatással együtt járó, "ottalvós"-ra keresztelt jegyekből 25 ezer darabot dobtak piacra, ugyanis ennyi látogatónak lehet sátorhelyet kialakítani a rendezvény területén.

Rekord számú látogató a Művészetek Völgyében

Kultúra - 2006-08-07

A Művészetek Völgye egyik legsikeresebb fesztiválját zártuk; a látogatók száma a tavalyi 200 ezerhez képest 15-20 százalékkal több volt, megközelítette a 250 ezret - mondta Márta István vasárnap, a fesztivál zárónapján. Az 1029 programból mindössze 30 maradt el betegség vagy felhőszakadás miatt

Nyári tárlat

Kultúra - 2006-08-06

Megnyílt a 19. Debreceni Országos Nyári Tárlat. Debrecen város fődíját Hartung István budapesti festőművész kapta, Bényi Árpád pedig az 1956 emlékére kiírt pályázat fődíját vehette át a megnyitó ünnepségen. Idén,az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójára egy tematikus kiírást is megfogalmaztak a szervezők.

„CSOPORT-KÉP” – debreceni fotóművészek kiállítása

Kultúra - 2006-08-05

Az elmúlt évek alatt a fotóművészet legjelesebb hazai és külföldi képviselői jutottak már bemutatkozási lehetőséghez a Mű-Terem Galériában. Folytatva a korábbi évek hagyományait „Csoport-kép” címmel Debrecenben élő hivatásos fotóművészek munkáiból nyílt kiállítás augusztus 3-án.

A DEBRECEN '56 vetélkedőhöz kapcsolódó felhívások

Kultúra - 2006-08-05

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata a DEBRECEN ’56 vetélkedőhöz kapcsolódóan városi vers- és prózamondó, valamint  városi képző- és iparművészeti versenyt hirdet általános és középiskolás diákok részére.

Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem Pécsett

Kultúra - 2006-08-04
A világ huszonkét országából érkeznek hallgatók a hetedik alkalommal megrendezett pécsi nyári egyetemre, ahol az intenzív magyar nyelvtanfolyamon túl borkóstoló, fürdőzés és folklórhétvége is várja az érkezőket

Sikeres programok a Művészetek Völgyében

Kultúra - 2006-08-03

Félidejénél tart a Művészetek Völgye, eddig közel ötszáz program "ment le", s talán csak négy-öt maradt el betegség vagy felhőszakadás miatt - mondta el félidei összegzőjében Márta István.

Picasso szerelmei Budapesten

Kultúra - 2006-08-02

Picasso szerelmei címmel kamara kiállítás nyílt kedden a Szépművészeti Múzeumban a Géniuszok - remekművek sorozat ötödik tárlataként. A Szépművészeti Múzeum Piramis termében, éjfekete borítású falakon magyar és angol nyelvű magyarázó forrásidézetek mellett fotók, és egyenként megvilágítva vonulnak fel Pablo Picasso (1881-1973) asszonyai.

A kórusfesztivál győztese: a Taipei Kamaraénekesek

Kultúra - 2006-08-01

A világ tíz legjobb kórusversenyébe tartozó debreceni rendezvénysorozat újból kivívta a résztvevők elismerését. A Bartók Béla XXII. Nemzetközi Kórusverseny Nagydíját a Taipei Kamaraénekesek együttese nyerte.